Şimdi Ara

iPhone 1.1.2 Adım Adım Kırma Telefon Özelliği de Geldi! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
3
Favori
45.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kafama takılan bir soru daha. Şimdi benim işlemlerim dediğim gibi "install appsnap" dedikten sonra yarım kaldı. Bu durumda benim telefon şuanda 1.1.1 mi yoksa 1.1.2 mi?
    Yani downgrade yapmış oluyor muyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: canoliflower

arkadaşlar kafama takılan bir soru daha. Şimdi benim işlemlerim dediğim gibi "install appsnap" dedikten sonra yarım kaldı. Bu durumda benim telefon şuanda 1.1.1 mi yoksa 1.1.2 mi?

1.1.1 desin suan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtlms

quote:

Orjinalden alıntı: canoliflower

arkadaşlar kafama takılan bir soru daha. Şimdi benim işlemlerim dediğim gibi "install appsnap" dedikten sonra yarım kaldı. Bu durumda benim telefon şuanda 1.1.1 mi yoksa 1.1.2 mi?

1.1.1 desin suan...

teşekkürler mrtlms cevapların için. Fakat ben telefonun kendisinden baktığımda modem firmware' i (04.02.13_G olan kısım), 1.1.2 ye ait olan firmware. Telefona ne yüklersek yükleyeylim değişmiyor modem firmware i o zaman?

• 1.1.1 sorunsuzca yükledim, oktoprepi de kurdum.ondan sonra 1.1.2 update edince bir hata veriyor ve recovery mode a giriyor telefon.neden düzgün bir şekilde 1.1.2 ye update edemiyor?sorun nerdedir?
  • ben de canoliflower ile aynı sorunu yaşıyorum, slide for emergency ekranından kurtulamadım bir türlü. Telefonum ayın 13ünde alınmıştı. firmware in 1.1.3 olmasından şüpheleniyorum(52. hafta üretilmiş), ama bu adıma kadar sorunsuz geldim acaba firmware1.1.3 olan telefonlarda bu mümkün mü?

Bi de bazı arkadaşlar installerdan iworldü yükleyin sorun kalmaz demişler, bu sorun için mi söylenmiş o yoksa başka birşey için mi? Ki ben ne installer buldum ne iworld o arkadaşlar neden bahsetmişler merak ettim doğrusu.

Bu AppSnapp ın sayfasında sıkça sorulan sorularda eğer olmazsa reset atın diyor. Ben denedim birşey değişmedi ama belki başkaları için işe yarayabilir.

Bu kadar uğraştıktan sonra (prosedürü buraya kadar olan kısmını ezbere yapabiliyorum artık ) sorunun wirelessta olabileceğini düşümeye başladım, bir de başka bir wireless network de deniycem yarın, olursa sizinle de paylaşırım.

• Halloldu
    cok ilginc bir sekilde halloldu sorunum. task menagerda ipod, iphone, mobile device, itunes ilgili ne gördüysem kapadım. sonra bir iki kere daha denedim oldu. ama ben genede sorunun wirelessdan kaynaklandığını düşünüyorum. sıkca sorulan sorular bölümünde proxy üzerinden bağlanmayın denmiş, belki onunla alakalı bir durum olabilir. Eğer aynı basamakta sorunla karşılaşan varsa başka bi wirelessta tekrar denesinler derim ben.
    şimdi 1.1.2ye geri yükselmeye calışıcam. haadi bana kolay gelsin.

Bu arada 52. hafta üretilen i podların da firmwarelerinin 1.1.2. olduğu kanıtlanmış oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Porthios

Halloldu
    cok ilginc bir sekilde halloldu sorunum. task menagerda ipod, iphone, mobile device, itunes ilgili ne gördüysem kapadım. sonra bir iki kere daha denedim oldu. ama ben genede sorunun wirelessdan kaynaklandığını düşünüyorum. sıkca sorulan sorular bölümünde proxy üzerinden bağlanmayın denmiş, belki onunla alakalı bir durum olabilir. Eğer aynı basamakta sorunla karşılaşan varsa başka bi wirelessta tekrar denesinler derim ben.
    şimdi 1.1.2ye geri yükselmeye calışıcam. haadi bana kolay gelsin.

Bu arada 52. hafta üretilen i podların da firmwarelerinin 1.1.2. olduğu kanıtlanmış oldu.

Merhaba Porthios,

Demişsinki "sorunun wi-fi den kaynaklandığını sanıyorum" peki 2. denemende yine aynı wi-fi bağlantısını mı kullandın yoksa başka bir kablosuz bağlantıda mı yaptın?. Ben görev yöneticisinden sadece "ituneshelper.exe" yi kapatıyordum. Dediğin gibi bir de iphone la ilgili ne varsa onları da kapatıp öyle deneyeyim. ayrıca ben işlemleri yaparken wireless full çekiyordu. Bakalım benim cumartesi deneme şansım olacak bunları... inş. hallederim. Telefon kuzu gibi yatıyor evde

• porthios ayrıca iworld la ilgili soruna da bildiğim kadarıyla yanıt vereyim. "iworld" programı bu kingsim, turbosim, stealthesim gibi akıllı simlerle alakalı. Bu simleri taktıktan sonra "iworld" u yükleyip Türkiyeyi seçiyorsun. Eğer yanlışım varsa düzeltin. Yanlış bilgi vermiş olmayayım.
  • Iphone kirarken en cok takilinan yer burasi, herkes burda bayagi bi kasilir zaten. Surekli denendigi zaman jailbreak islemi alet sisiyor. Ne hikmetse bir turlu de restart olmuyor. Asagidakilerer dikkat ederseniz sorununuz cozulecektir.

- Jailbreak islemi sirasinda telefon mutlaka USB kablo ile bagli olmalidir. (Tuslama ile yaparken de dahil).
    - Eger baktin olmuyor 5-6 denemeden sonra, Itunes aktivasyon ekraninda ileri, ileri dugmelerine basarak en sondaki fiyat listesi ekranina kadar gelin sonra eject edip tekrar deneyin.
    - Gene olmuyorsa tekrar 1.1.1 restore edin ve jailbreak deneyin
    - Bu arada jailbreakle modem fimware inin hicbir alakasi yoktur. Modem firmware' i Anysim, turbosim vs. icin onemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iphonist -- 24 Ocak 2008; 8:47:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iphonist

Iphone kirarken en cok takilinan yer burasi, herkes burda bayagi bi kasilir zaten. Surekli denendigi zaman jailbreak islemi alet sisiyor. Ne hikmetse bir turlu de restart olmuyor. Asagidakilerer dikkat ederseniz sorununuz cozulecektir.

- Jailbreak islemi sirasinda telefon mutlaka USB kablo ile bagli olmalidir. (Tuslama ile yaparken de dahil).
    - Eger baktin olmuyor 5-6 denemeden sonra, Itunes aktivasyon ekraninda ileri, ileri dugmelerine basarak en sondaki fiyat listesi ekranina kadar gelin sonra eject edip tekrar deneyin.
    - Gene olmuyorsa tekrar 1.1.1 restore edin ve jailbreak deneyin
    - Bu arada jailbreakle modem fimware inin hicbir alakasi yoktur. Modem firmware' i Anysim, turbosim vs. icin onemlidir.

Kucuk bir duzeltme yapayim;
    - 1.0.2 jailbreak icin kablo gerekli degil
    - 1.1.1 jailbreak icin kablo gerekli degil
    - 1.1.2 jailbreak icin kablo gerekli.

• Sayin arkadasim,

Eger Jailbreak yaparken kablo takili ise daha problemsiz sonuc aliniyor. Simdiye kadarki denemelerimle sabittir. Tabiki de kablosusuz da yapilabilir. Ben sadece yapilamadigi zamanda denenmesi gerekenleri listeledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

arkadaşlar tüm bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuzu tüm hatlarla çalışır halde kullanabiliyor musunuz?

Evet,ben de bunu merak ediyorum.
  • bu işlemler sadece telefonun simle ilgili özellikleri(telefon etme, sms yollama gibi sim kartı ile yapılan tüm işlemler) hariç bütün özelliklerini kullanmaya yarar. Zaten başlıkta da "Telefon özelliği hariç" yazıyor parentez içinde. Telefon özelliğini de kullanabilmek için turbosim, kingsim gibi akıllı simlere ihtiyaç vardır. Sorunuza cevap olmuştur sanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

arkadaşlar tüm bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuzu tüm hatlarla çalışır halde kullanabiliyor musunuz?

Evet,ben de bunu merak ediyorum.
  • bu işlemi herkez kesinlikle yapmalı ben 3 hafta önce aldım ve eve geldiğimde meraktan ölücemtim hemen buraya girdim başlıı görünce uyguladım ve iphone üzerinde hiçbir bilgim olmamasına rağmen arkadaşımızın çok güzel anlatımıylı iphonu kırdım telefon özelliği hariç sonra kingsim i taktırmaya gidince adama ne kadar sürer dedim adam bırak yarın alırsın dedi bende sadece kingsim takılma işlemi gerektiğini gerisini kendimin yaptığını söyliyince adam 5 dk da yapti işlemi ve azda olsa bi indirim yaptı daha önce teşekkür etmiştim bi daha teşekkür ediyorum kesinlikle yapılması gereken bir işlem
  • Ben telefonumu soylenen şekilde jail break yaptım ancak 1.1.1 den 1.1.2 ye yükseltirken category nin içinde tweaks diye bir şey malesef yok. Bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
  • canoliflower açıkçası sorunun nasıl çözüldüğüne ben de emin değilim ama durum şöyleydi: en az bir elli kere denedim o son adımı (slide for emergency, "0" , accept, hold, decline,http://jailbreakme.com, installappsnap) o sırada hep telefon slide for emergency'ye döndü bekledim her seferinde kapandı kendi kendine hiçbirşey olmadı. son seferlerime doğru şunu farketmiştim wireless arada bir kopuyordu!!! (kaynağa biraz uzağım ama az da olsa sorunsuz çektiğini düşünüyordum demek öyle değilmiş.) Gerçi wirelessa çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum çünkü iphonun indirdiği dosyayı bilgisayara indirdim ve 4kb büyüklüğünde (http://jailbreakme.com/files/y.tiff), gerçi jailbreakme.com da sıkca sorulan sorularda bilgisayarınızla o sayfaya ulaşamazsınız yazıyor tam emin olamamakla beraber ben full pathi girerek ulaştığımı düşünüyorum, ama o dosyayı indirdikten sonra kurarken wirelessla başka birşey yapıyor mu telefon bilemiyorum. dosya gözüme çok küçük geldi doğrusu. Neyse, ben tam umudu kesiyordum artık başka wirelessta deneyecektim, reset attım telefona bir kaç kere sonra denedim olmadı, sonra task menagerda iphone ve itunesla alakalı ne var ne yoksa kapadım sonra bir iki kere daha denedim çat telefon slide for emergency ekranında bir süre bekledikten sonra kendini resetledi ve beyaz elmeyı gördüm ve bu bana yaptığımın sadece wirelessın doğru zamanını yakalamak olduğunu düşündürdü, çünkü task menagerdan kapattıktan sonra bir kaç kere denedim gene olmadı. Ben de son çare olarak denenebilecek bir yöntem olarak yazdım buraya bu kapatma olayını ama dediğim gibi emin değilim.

bu arada installerı da yazmışsın çok teşekkürler, 1.1.2 ye geri yükseltirken ben de farkettim önceki sorunla pek alakalı değilmiş belli ki.
    canoliflower'a ve diğer herkeze kolay gelsin, yılmayın sonunda uğraşmaya değiyor

• Arkadaşlar,

1.1.2 versiyon telefonumu 1.1.1 versiyona indirdim, jailbreak yaptık, tekrar 1.1.2 ye çıkacağım ancak 1.1.3 çıktığı için
    itunes un içinde sadece 1.1.3 var

1.1.2 versiyon u birinin buraya upload etmesi mümkün mü?
    Teşekkür ederim arakdaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkin74

Arkadaşlar,

1.1.2 versiyon telefonumu 1.1.1 versiyona indirdim, jailbreak yaptık, tekrar 1.1.2 ye çıkacağım ancak 1.1.3 çıktığı için
    itunes un içinde sadece 1.1.3 var

1.1.2 versiyon u birinin buraya upload etmesi mümkün mü?
    Teşekkür ederim arakdaşlar...

1.1.2 dosyasi BURADA

• On numarasın,
    çok teşekkürler...
  • Çok sağol porthios, cumartesi günü baya bir uğraşacağım. inş. hallolur...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.