Şimdi Ara

iphone 1.1.3 - kapatiyorum kendiliginden tekrar aciliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Iphone 1.1.3 kullaniyorum. Yaklasik bir haftadir bir sorun yasiyorum. Normal bir sekilde power off ettikten sonra 1-2 dakika icerisinde kendiliginden tekrar aciliyor ve pin kodu sordugu normal acilis ekrani geliyor. Yani sanki ben telefonu yeni aciyormusum gibi. Installer'dan son yukledigim programlari kaldirdim belki bundan olur diye ama fark etmedi. Power off ve home dugmelerine basarak reset yaptim fark etmedi. Her hangi bir fikri olan var mi?

Simdiden tesekkurler,
    OZGUR.

• aklaen yatkın geleni power anahtarıyla ilgili bir sorun yaşıyor olmanız, bunun yanında her soruna restore edin düzelir demekten de sıkıldım. şimdi sizden bir şey isteyeceğim.

telefonunuza term vt-100 ve gerekli fixlerini yükleyin. daha sonra term vt100 e root olarak girdikten sonra

nvram boot-args="-v"

komutunu girin. şimdi telefonunuza powerve home butonuyla yaptığınız hard reset olayını yapın ve açılmasını bekleyin. geçen yazıları dikkatle takip edin. eğer "power/sleep button needs minor repair" gibi bir hata görürseniz bu donanımsaldır.

eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız restore deneyin yine. ama 1.1.4 e yükseltmenizi öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozer

Merhaba Arkadaslar,

Iphone 1.1.3 kullaniyorum. Yaklasik bir haftadir bir sorun yasiyorum. Normal bir sekilde power off ettikten sonra 1-2 dakika icerisinde kendiliginden tekrar aciliyor ve pin kodu sordugu normal acilis ekrani geliyor. Yani sanki ben telefonu yeni aciyormusum gibi. Installer'dan son yukledigim programlari kaldirdim belki bundan olur diye ama fark etmedi. Power off ve home dugmelerine basarak reset yaptim fark etmedi. Her hangi bir fikri olan var mi?

Simdiden tesekkurler,
    OZGUR.

Daha önceden sorunsuz kullanıyor ama şimdilerde ise şikayetlerin varsa bu mutlak kullanım hatasından kaynaklanmıştır.Sebepsiz hiç bir şey olmaz.Bunun müsebbibi de yapılan install'ler dir.
    System dosyalarına kadar uninstal etmek bi çözümdür ama bu ne kadar zaman alır? olur mu olmaz mı soru işareti.Ama yedeğini al ve hem cihazını 1.1.4'e yükselt hem de tüm dertlerinden kurtul.Çözüm Restore.
    Tercih sizin.
    İmzamdaki link'te Restore yapacaksanız,izleyeceğiniz yol var.Çok basite indirilmiş son haliyle hizmetinizdedir.

• Cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar. Musait bir zamanimda 1.1.4'e upgrade edeyim ben o zaman.
  • Sizden sonuç bekliyoruz.
    Gazanız mübarek ola
    kolay gelsin.
  • Selam,

Telefonumun kapanma sorununu cozmek icin 1.1.4'e upgrade etmemi onermistiniz hatirlarsaniz. Su anda firmware'i download ediyorum ve upgrade edecem. Nasil olsa artik herseyi silecem diye once programlari silmeyi deneyeyim dedim. Installer'dan telefonda yuklu olan tum programlari birer birer kaldirdim ve bahsettigim kapanmama problemi cozuldu :)) Yani su anda normal bir sekilde kapaniyor.

Upgrade ile ilgili oldukca detayli bilgi vermissiniz, tesekkurler. Bir problem yasayacagimi sanmiyorum. Dedigim gibi, her halukarda ben upgrade ediyorum ama yine de su andaki durumdan sizleri haberdar edeyim dedim.

Yardimlariniz icin tesekkurler.
  • Sorununuzun çözüldüğüne sizin adınıza sevindim.
    Hayrını görün.
    Kolay gelsin.
  • Cok tesekkurler.
    Bu arada, ne olur ne olmaz diye ben yine de telefonumu 1.1.4'e upgrade ettim. Forum'da anlatilanlari aynen yaparak ve sorun yasamadan. Bu aciklamalar icin de ayrica tesekkur ederim.

Bir eksik degil ama aciklamalara bir ekleme daha yapilabilir diye dusunuyorum. En azindan ben karsilastim. Ziphone'un kullanilabilmesi icin ilgili bilgisayarda Microsoft .net 2.0 framework'un yüklü olması gerekiyor. Benim bilgisayarımda yüklü değildi. Yaklaşık 23MB'lık bir dosya. Ayrıca yükledikten sonra da bir takım patch'ler gerekiyor. Microsoft'un windows update sayfasından. Yani önceden bu hazırlığın yapılmış olması gerekli. Benim gibi, "gerekli olan herşey hazır tüm programları indirdim" diye düşünen arkadaşların karşılaşabileceği bir durum :)

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozer

Cok tesekkurler.
    Bu arada, ne olur ne olmaz diye ben yine de telefonumu 1.1.4'e upgrade ettim. Forum'da anlatilanlari aynen yaparak ve sorun yasamadan. Bu aciklamalar icin de ayrica tesekkur ederim.

Bir eksik degil ama aciklamalara bir ekleme daha yapilabilir diye dusunuyorum. En azindan ben karsilastim. Ziphone'un kullanilabilmesi icin ilgili bilgisayarda Microsoft .net 2.0 framework'un yüklü olması gerekiyor. Benim bilgisayarımda yüklü değildi. Yaklaşık 23MB'lık bir dosya. Ayrıca yükledikten sonra da bir takım patch'ler gerekiyor. Microsoft'un windows update sayfasından. Yani önceden bu hazırlığın yapılmış olması gerekli. Benim gibi, "gerekli olan herşey hazır tüm programları indirdim" diye düşünen arkadaşların karşılaşabileceği bir durum :)

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Dikkatinizden ötürü demiyeceğim ama vermiş olduğnuz bilgiden dolayı teşekkür ederim.Herkes böyle anlatsa zaten tüm sorunlar kendiliğinden çözülecek. Bizim mantığımız şu,işimize gelen yerleri okumak.Yani ihtiyacımızı görüp devamını okumamak. Hele bir de sorun çözülürse, eyvallah deyip bi daha sorun yaşayana kadar hiç bir yerlere bakmamak,takip etmemek.Bi kere şunu kafamıza koyalım.Er ya da geç imamın kayığına bineceğiz misali biz bu IPhone'u kullandığımız sürece,bu tür sıkıntılarla her an karşılaşabiliriz.Onun içindir ki,bir şey sormuyor,yazmıyorsak ta,Forumda ki arkadaşların sıkıntılarını "ki bir gün senin de başına gelecek" dile getiren sözleri oku, verilen cevaplara da bakmayı ihmal etme.Bunlar büyük tecrübedir,deneyimdir.Kimse anasının karnında öğrenmiyor bunu.Her zaman da bizleri burada bulamayabilirsin veya gideceğin yerde
    Ayrıca benim eklemek istediğim ki bu sözü söylemek için bu kadar dil döktüm Ziphone hataları diye bir başlığımız olacak bizim 1. sayfada,orada sizin dediğiniz gibi,yüklenemiyorsa ne yapılması gerektiğini belirtmiştik.tabi siz orayı görmemişsiniz ama tespitiniz doğru.
    Not:Arada kaldığını düşünerek sizin teklifinizi değerlendirip,yeni anlattığımız kurulumun başına da koydum.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 23 Haziran 2008; 22:39:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.