Şimdi Ara

iPhone 11 almak için heyecanlananlara önemli tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
6
Favori
44.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benimde durumum iyi cok sükür banada gereksiz geliyor, 6s kullanıyorum bataryayı sıfırladım yola devam
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. iPhone/iOS tercih ediliyorsa, Apple eko-sisteminden çıkmak mümkün değilse bu yıl da en mantıklı seçenek iPhone 11 (6.1") almak. Ben de geçen yıl herkese XR tavsiye etmiştim. Ana konuda da gerekçelerimi uzun uzun açıklamıştım. Hem fiyat/performans hem de bilinçli tüketim açısından iPhone 11 çok daha yerinde bir seçim. Zaten geçen yılın tüketici eğilimleri, satış rakamları da durumu özetliyor. Güncel teknolojiyi takip eden avrupalı, kuzey amerikalı tüketici de 6.1 modele yöneliyor. Onlarda bile durum böyleyken, bizim gibi %50'den fazla vergi ödeyerek 11.000 birim parayla cihaz alanlar için zaten Pro modeller fazlasıyla ütopik oluyor. Üstelik belirttiğin gibi bu yıl iPhone 11'in Pro modellere kıyasla farkı da iyice azaldı. OLED ekranın eksikliği zaten tartışmalı, şahsen fotoğraf/video işleriyle çok uğraşan biri olarak OLED ekran tercih etmiyorum. En en en önemli konu da pil ömrü zaten. iPhone 8 Plus'dan iPhone 11 Pro Max'e kadarki son yılların en iyi pil ömrü XR ve 11'de (ilk 3 içindeler).

iPhone/iOS tercih ediliyorsa, Apple eko-sisteminden çıkmak mümkün değilse, güncel teknolojide üç seçenek mantıklı:
    1- iPhone 11 (kameralardaki megapiksel önyargısı gibi çözünürlük takıntısı olanlar hariç eksisi yok)
    2- iPhone XR (modern tasarımlı, güncel, kısmen bütçe dostu, geçen yıla kadar en iyi iPhone pil ömrüne sahip)
    3- Para bol ve sınırsızsa iPhone 11 Pro Max (en iyi pil ömrü bunda ama anormal büyüklük ve ağırlık gibi eksileri var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 20 Ekim 2019; 15:5:8 >

• 9 bin liralık telefonumu suan ikinci kez sarja takmış olacaktım. Suan 2200 liralık a50 şarjı %71

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir telefon için böbrek gözden çıkarmaya değmez.Onun için heyecanlanacak bir durum yok bence
  • Tercih meselesi. Çoluk çocuğunun rıskını elmaya verirsin. Veya samsung alırsın. Bunu bana değil çocuğuna anlat.

Ha paran varsa zaten boş konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Bu senin düşüncen tabi ki olabilir. Ama tutup her yeni iphone çıktığında aynı muhabbetler gerçekten sıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Bence bu mesaj efsane ama bunu ayrı bi başlık olarak açmazsan kimse görmez. Bence bunu geleceğe dönüş tarzında başlık aç😉 destekler bizden

• detanaoq kullanıcısına yanıt
    Bir ürünün kölesi olunmaz. Her iphone çıktığında aynı konular aynı muhabbetler olmaz.

Siz hiç bugatti veya ferrari alana laf eden adam gördünüz mü ? Oda araba toyota da araba.

İnsanlar onları kesin olarak alamayacaklarını bildiği için laf etmez. Alabildiğini düşündüğü ürünler için konuşur. Durum bundan ibaret.

Herkes tabi ki istediğini alsın kullansın. Ama her yeni iphone çıktığında aynı laflar aynı konular. Zaten teknoloji satış mağazalarında duruyor. İsteyen alır isteyen 799 TL ye Android alır

• Ben de Apple ın (muhtemelen diğer markalar da aynı ) özellikle hızlı telefon yapmamasına hastayım .Yani geciktirmesi her yıl telefon modeli güncelleniyor ama yenisinden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum .
    4s-5 5s-6 Ve 6-6s arasındaki büyük farklar şuan yok gibi.
    Ben 5 ay öncesine 6s kullanıyordum hala tıkır tıkır gidiyordu ama babamda 6 vardı leşti:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M Y S T -- 20 Ekim 2019; 17:30:48 >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    İyi de Türkiye'de iPhone alanların en az yüzde 70'i hariç tuttuklarından

iPhone 11 almak için heyecanlananlara önemli tavsiyeler

Android telefonumda da bu kadar ayar var. Geceleri de florasan lambaya bakar gibi hissetmiyorum...

• Eski telefonumu Samsung servisine götürmek zorunda kalmıştım çok da memnum kaldım bir kere bile kullanıcı hatası lafını duymadım. Bildirim çubuğunda burn-in denen durum olmuştu ekranı, çerçeveyi ve ana ekran tuşunu garantiden değiştirdiler arka kapak hariç sıfır almışım gibi oldu telefon. Ki çerçevede de düşürmeden kaynaklı çizikler ve sıyrıklar vardı. O yüzden hala Samsung ile devam ediyorum. Bu arada söyleyim de swap cihaz sıfır cihaz değildir. Sizin 4s de muhtemelen tamir edilip swap cihaz adı altında bir başkasına gitti. Yani swap cihaz=yenilenmiş veya refurbished.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 20 Ekim 2019; 18:12:48 >
    apple bu yazılan yeniliklerin 1/4'ünü gelecek modelde yapsın gidip 3 tane alıp hayrına dağıtacağım.
  • Kolay galiba iphone sallamak. Galiba belli bir alkış da alıyor. Sizleri samsung Note veya S10 S11 gibi amiral gemilerinin fiyatlarını eleştirmeye de bekleriz.
  • iphone 11 ile XR arasında yaklaşık 1.300 lira fiyat farkı var. Bu fiyat farkını vermeye değer mi bilemiyorum.. Şeytan diyor ki XR al geç. Ebat aynı, ekran kalitesi aynı.. İkisi de iphone, ikisi de stabil çalışıyor.
  • Ben SE 2’yi bekliyorum. 8 kasasında çentiksiz, A13 ve 4GB RAM ile gelirse hemen sipariş edeceğim.

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Mesele sadece ekran değiş. 11 alın. Kamera çok fark ediyor. Almışken alın 5 yıl değiştirmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

15 Kasım olayı kesin bilgi. Çok uzun yıllardır Apple'ın kendi mağazalarında yaptığı bir uygulama bu. Her yıl istisnasız tekrarlanıyor. Kasım-Ocak aralığı ABD'de ve batı ülkelerinde noeli de içine alan tatil dönemidir, Apple da bu dönemde böyle bir uygulama yapar. Amaç müşterilere uzun iade süresi ile deneme şansı vermek, zaten iade edilen ürünler de swap cihaz havuzuna alınıyor. Bu uygulama Türkiye mağazalarında da açıldığından bu yana var. O tarih gelince apple.com/tr sayfalarında da iade süreleri duyuruluyor. Uygulamaya Akasya, Zorlu ve online mağaza dahil. Mağazadan satın aldığın ürünün fişinde iade tarihini Ocak 2020 olarak göreceksin.

Ben hem TR mağazalarında hem ABD-avrupa mağazalarında uygulamadan birçok defa yararlandım. Son gün ucu ucuna yetiştiğim de oldu, daha uygun fiyata bulunca birkaç günde iade ettiğim de oldu. Suistimal edilmediği sürece, ürüne zarar verilmediği sürece iadeler sorunsuz, sorgu sual yok. Uygulama genelde 14 Kasım günü başlıyor, ülkeye göre 8-20 Ocak arasında bitiyor. Geçen senenin tarihleri:https://www.macrumors.com/2018/11/14/apples-extended-holiday-return-begins/

Apple Türkiye de o tarih geldiğinde iade koşulları sayfasını günceller:https://www.apple.com/tr/shop/help/returns_refund
    bu olay ipad pro vs gecerli mi... internet sitesinden alacagim iapd pro 3 ay sonunda iade etme hakkımız olacakmi begenmessek

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Konuyu açan arkadaşın her söylediğine katılmakla birlikte 2016 şubat ayında aldığım iphone 6s Plus 64gb telefonu ilk günkü gibi kullandığımı da söylemek isterim. Piyasada bana başka bir telefon gösterin 2016 şubat ayında alınan ve alındığı günkü performansı ile kullanılan? Iphone fanlarının yaptığı ve sizlerin de mesajınızda alt alta belirttiğiniz şeyler -hoş apple markasına ve iphone kimliğine zarar da verse- bu apple’ı değil fanlarını bağlar. Apple, belirttiğiniz gibi Xmax, cart curt ürün gamını listesinden çıkarsın. Bilinçli iphone kullanıcısı aldığı telefonu 3-4 yıl kullanmasını bilir. Ben bu telefonu apple benim kullanmama müsade ettiği sürece kullanacağım. Lütfen kişilerin yaptığı ve sizlere anlamsız gelen şeyleri markanın kendisiyle özdeşleştirmeyin. Apple yine sizin de söylediğiniz gibi 10 ay sonra yeni bir telefon çıkartacak ve tüm dünyada merakla beklenen bir telefon olacak, yetmeyecek insanlar geceden kuyruğa girip o telefona sahip olmak isteyeceklerdir. Apple’ın tam da istediği budur. Sizin ne dediğiniz apple’ın umrunda bile değildir ki, bu stratejinin arkasında bu forumdaki kimsenin önünden bile geçemeyeceği dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almış mühendisler, pazarlamacılar, pr’cılar var.. milyon dolar parayı yarattığı iphone markasının tüm dünyada heyecan uyandırması için yığıyorlar. Burada 3-5 ergenin iphone’a bok atması bile markanın hala konuşuluyor olması yüzündendir ve bahsettiğim milyon dolarların içinde siz (üzerinize alınmayın) bok atın diye harcanmış yine milyonlarca dolar vardır.

Iphone, sahibine kendisini ayrıcalıklı hissetme duygusunu yaşattığı için değerlidir. Yoksa içindeki 3gb ram için değil. Bu size anlamsız gelebilir. 3gb’lık bir telefonun nesi ayrıcalıklı hissettiriyor diyebilirsiniz ama stratejik pazarlama denilen şey bireylerin ihtiyaçları ile ilgilenir. Sizin ihtiyacınız f/p canavarı bir telefondur ama unutmayın ki dünyada başka ihtiyaçlara sahip olan ve iphone’un da bu ihtiyacı karşıladığı milyonlarca farklı insan vardır.
    6s plus inanilmaz memnundum 16gb alma hayasi yaptgim icin 3.5 yil sonunda XR GECTİM

eger zamaninda 64 gb 6s plus alsaydim halen onu kullniyor olurdum...

ama sunu soylim resim kalitsi kotu ... xr resim video. kalitesi kiyaslanmaz... heleki gece cekimleri

sirf buna sebep iphone 11 dusunebilirsin elindeki cihazi temizse 2.500 satabilrsjn

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.