Şimdi Ara

Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
40.101
Cevap
707
Favori
2.154.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuya hızlıca baktım da, her sene ilk günden alıp sabırsızca kargo bekleyip model yükselttiğimiz arkadaşları gördüm yine, her ne kadar geçen sene bu son bir daha almam deselerde :)

ben bu sene elendim, fiyatlardan dolayı kesinlikle türkiyeden alım yapamayacağım, alırsam da yurtdışından kendim gidip alacağım tabiki fiyatı türkiyeye göre belirgin derecede uygun olursa , ancak daha önce hiç almadım, bilgisi tecrübesi olan varsa fikir verir diye yazmak istedim.

nereye gitmeli nerden almalı, taxfree olayları nasıl oluyor bilgi verebilecek olan var mı?

teşekkür ederim şimdiden

edit: elimde tr 13 pro max 128gb var, yurtdışından 14 pro Max alırsam 13pm cihazımı burada satacağım, yeniyi al eskiyi sat yaptığımda minimum zararla işin içinden çıkmak istiyorum.

edit: uçak biletleri benim için maliyet oluşturmuyor, gideceğim ülke vize için uğraştırmasın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripleseven -- 4 Eylül 2022; 21:57:49 >
  • Yenilik olarak ne var beyler, küçülen çentik ve 1 hz ekran mı şimdilik öğrenebildiğimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 4 Eylül 2022; 22:2:54 >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

pro modelini konuşuyorsak küçülen çentik, always on ekran ve 48 megapiksel geniş açı kamera

• scanh kullanıcısına yanıt

hocam şimdi ziraat müşteri temsilcisiyle konuştum, kart limitinin 2.5 katı kadar yatırabiliyormuşuz maksimum. sanırım bu sene gürgençler, troy, hepsiburada vs. sitelerden sipariş geçmem gerekecek banka kartı kabul ettikleri için. kredi kartı limiti düşük olan diğer arkadaşlara da fikir vermesi açısından buraya yazmak istedim.

• LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Always on display kesin mi acaba?

• aria26 kullanıcısına yanıt
    Müşteri temsilcilerine çok güvenmeyin. Şubeye gidin mutlaka. 2 katı, 2.5 katı dedikleri mobil işlem. Şube işlemine dair bir bilgileri olmadığından önünde yazan ne ise onu okuyorlar. Geçmişte benzer süreçleri yaşadım, şubeden kolayca hallettim

• scanh kullanıcısına yanıt
    yarın şubeye uğrayacağım bir yolu vardır elbet. sağolun

• Çok basit hocam paranızı mobil bankacılıktan kredi kartına yatırın. Limit ile alakası yok. Orda kullanılabilir limit görünüyor ne kadar yatırırsanız kredi kartı limitine takılmadan alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road warrior kullanıcısına yanıt

evet sanırım oluyormuş öyle deneyeceğim. teşekkürler hocam

• aria26 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun

• road warrior kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam:)

• Evren7 kullanıcısına yanıt

sızıntılar o yönde hocam

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

peki bu aod donanımsal bir şey mi? yoksa yazılımla 13'lere falanda gelir mi?

• tripleseven kullanıcısına yanıt

Hocam aynı kafadayım. 13 pro max cihazımı yeni sattım. Şu an s22 ultra kullanıyorum çok da memnunum ama 14 pro max denk getirebilirsem alıcam. 12-18 eylül brüksel ve amsterdam'da bulunucam 16 eylül avrupa için satışta olması bekleniyor. 16-17 günlerinde denk getirebilirsem amsterdam'dan alıcam. Amsterdam Apple Store, Global Blue tax free'nin listesinde var. %21 civarı bir KDV söz konusu iade almayı denicem bakalım tabi eğer stok olursa. Sizi de bilgilendiririm. Vize için uğraştırmama kısmında zaten Apple Store olan ülkelerin hepsi schengen ülkesi, vize süreci aynı. Birinden vizeniz varsa diğerine gidip alırsınız zaten çok detayına girmeyeyim. Sırf iphone almak için vize alıcam kolay olsun derseniz Bulgaristan kendi vizesini veriyor ücreti schengen ile aynı ama süreci ve kabul oranı çok daha kolay. yine 120€'ya falan patlar size ama bir iphone almak için değer mi bilmem daha bunun yolu var köprüsü mazotu bilmemnesi. Bulgaristan'da Apple'ın kendi mağazası yok ama bizdeki Vatan vs. tarzında zincir marketleri var Technopolis,Technomarket vs. Diğer avrupa ülkeleri Apple fiyatlarıyla aynı fiyattan satılıyor yine iphone'lar. Ben işim gereği bulgaristan'a aracımla sık gidip geliyorum isteyen arkadaş olursa cüzi farkla alabilirim. Adına faturasını kestiririm, pasaport kayıt vs. kısmı kişinin kendine kalmış tabi. Tax free durumunu bilmiyorum.

• @aria26

Hocam her kartta aynı süreç olmuyor. Ben 5000 TL limitli bonus(mastercard) kredi kartına 30.000 havale yapıp kullandığımı bilirim. Ama aynı şeyi yapı kredi adios(visa) kartta denedik blokede kaldı fazlası sonraki aylara devretti kullandırmadı. Geri de alamadık mecbur 3-4 ay kullandık o parayı. Müşteri hizmetleri mastercard ve visa kartlarda çok farklılıklar olduğunu bundan kaynaklandığını söyledi. Siz yine körü körüne havale yapmayın kredi kartına önce emin olun.

• TheBCD T kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam. Ben maksimum kart için söylemiş olayım. Diğerlerini tam bilmiyorum. Bankayla görüşüp ona göre hereket etmek lazım.

Selamlar, Avrupa çıkışı 16 Eylül ise benim de Portekiz’e denk geliyor. Mediamarkttan almayı düşünüyorum. Aynı tarihte dönüyoruz. Ama şu bilgiyi atlamayın, global blue komisyon alıyor. Size geri ödenecek tutar %21 olmayacak. Takribi %16 civarı olacaktır.

Global blue yu devre dışı bırakıp gümrük çıkışı yaptıktan sonra 3 ay içinde aynı mağazaya gidebilirseniz işlemleri kendiniz yapıp %21 i geri alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 5 Eylül 2022; 12:7:54 >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt

Abi %10 verse bile yine hiç yoktan iyi. 3 ay sonra dönme şansım yok maalesef keşke planlarımda olsa. Zaten 2 ay önce ordaydım vücudu dinlendiricem bir süre. Size de hayırlı olsun şimdiden hocam. Avrupa'da ilk günden stoklar tükeniyor mu mağazaların yağmalanma durumu olur mu amerika'daki gibi, bir bilgin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 5 Eylül 2022; 12:38:26 >
    Ne yazık ki bilgim yok. Ben de en kötü mağazaları dolaşacağım

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.