“kafam rahat, ne dondu ne kastı ne format ne bişi bas çek kullanıyorum mis” bu dedikleriniz iphone için eskiden daha geçerliydi ama her geçen sene ios yazılımını bozuyorlar maalesef her gelen yeni güncelleme bir şeyi düzeltirken başka bir şeyi bozuyor, kısacası o efsane ios stabilesi eskiden gerçekten süperdi ama yavaş yavaş bozuluyor. |
Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (1981. sayfa)
-
-
Valla hiç katılmıyorum ona, zamanında jb yaparak kullanıyordum 3-4 serilerimi fln, o kadar kırmıştım kafayı içli dışlıydım, o zamanlardan beri iphone dışında telefon kullanmadım. He şimdi eser yok tabi yaş aldık çoluk çocuk hevesler öncelikler değişti ama hiçbişi yapmasam bile telefondan tabletten buluttaki word excel dosyalarımı editleyip imzalayıp pdf olarak müşterilere mail fln atıyorum.
14 pm var 18.1 kurulu, 2 senemiz bitti işte daha 1 kere pc ye bağlamadım bütün güncellemelerimi bile ota yaptım, o kadar bi bezmişlik :) ama şu anda ne klavye takılması ne birşey yağ gibi akıyor telefon. Ne işlem yapmak istesem neye bassam tık tık, belki benim ihtiyaçlarıma göre böyledir bilmiyorum ama hala kafam rahat benim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 5 Aralık 2024; 14:20:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
değer kaybetmiyor diye iphone alanlara yada öyle düşünenlere cevaben yazdım ya. yoksa ben böyle yapıyorum diye değil.
kafam rahatçılar içinde şöyle söyliyim. eski den herkese iphone önerirdim ama artık o devir bitti hatta bence android tarafı daha iyi oldu.
ios 16 da 120hz problemini 17 sürüm ile düzelten apple 18 ile tekrar rezalet hale getirdi. bildirim problemleri hala var. bazen bildirim geldiğinde telefondan ışık yanıyor ama ses çıkmıyor.
-
ahh o kafamı ya :) gece sabah kadar o kadar saçma şeylerle uğraşmıştım ki. romlar rootlar emülatörler. iyi ki yaş almışız :)
-
Valla önceki mesajımda da dediğim gibi, arayana hata eksik çoktur illa ki ama belki de ben o kadar detaylı bi gözle bakmıyorum artık, bana göre yağ gibi akıyo telefon. Benim gibi bakan dünyada milyonlar var ki satışlar ortada, alım gücü olan insanın alışkanlıklarını değiştirmek zor.
Misal 100 kişi iphoneden androide geçiyorsa acaba oran olarak % kaçı 120hz olmamış, bildirim gelince ışık yanıyo ses çıkmıyo fln diye geçiyodur? %5 iyimser tahminle, %10 u da sıkılmış macera arıyo desek kalan %85 de alım gücüyle alabileceği en güncel telefonu almak istediği için yani biraz da mecburiyetten.
Hele benim gibi ekosistem içerisinde evinde işinde yaşayan insanlara tehtid yoluyla fln anca öyle bi değişim yaptırılabilir :) çünkü yelpaze geniş evde, alım gücü biyere kadar.
Kamera konusunda birçok marka büyük fotoğrafçılık şirketleri ile anlaşarak güzel atılımlar yaptılar. (Vivo-oppo vs) Kamera bazlı bakmak da eskisi gibi değil. Büyük uçurumlar kalmadı hatta bazı noktalarda daha iyi sonuçlar verdiler.
İPhone ısrarı zannımca ekosistem ve güvenlik algısı. Doğrusu şikayetler her ne kadar da olsa iPhone al kafan rahat olsun mantığı hala toplumda geçerli.
Google apple kadar güven vermiyor insanlara.
Forumlar fln şikayetvar.com mantığında olan yerler, bizim gibi meraklı hala içli dışı olan ya da sıkıntı yaşayan dışında kimsenin dh 14pm forum başlığından haberi bile yoktur :) şikayetvar a girip bakan misal öf lan bu neymiş der ürker, halbuki adı üstünde şikayet. Sıkıntısı olan yazıyor, geniş pencereden bakınca binde 1 bile yoktur 10.000de 1 fbile belki abartıdır, anca o kesim :)
Hal böyle olunca hayat burada yazılanlardan ibaret değil. Ben misal eski yılların hatrına hem de keyfimden arada girip okuyorum ve yazıyorum, yoksa bana göre yağ gibi akıyor 14 pm im 18.1 ile, ne 120hz kasılması yaşıyorum ne klavye takılıyor ne birşey, hem teknoloji biraz şans işi hem de bütün olay bakış açısıyla alakalı bence.
Valla kullanıyo olduğum için böyle yazmıyorum, bişeyi savunduğumdan değil, tecrübelerimi yazıyorum sadece. Yoksa banane apple babamın oğlu mu? Para veriyorum alıp kullanıyorum, hatta evdeki laptop abartısız 15. Senesine fln giriyor artık zamanı geldi, onu da mac mini ile değiştiricem gibi 7/24 hdmi dan tv ye bağlı duruyor zaten laptop da, aksi gibi 10.000lerce liramı yiyor apple sağolsun her daim :) ama memnumum yani helali hoştur verdiğim paranın hakkını alıyorum şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 5 Aralık 2024; 15:6:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar 18.2 nin ne zaman çıkacağını bilen varmı şarj su gibi akıyor belki 18.2 de düzeltirler.
Bu pil olayı tamamen düzmece gibi. 1 yılda %84 e geldi 10 aydır %84 ün altına düşmedi. Nasıl oluyor bu iş anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 5 Aralık 2024; 18:58:38 >
Benim cihaz şubatta iki yıllık olacak. Geçen ay %91 di. Şimdi 89. Haziran ayında da yaklaşık 93 tü. Sayıları zaman ile ilişkilendirildiğinde çok tutarsız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceden sıfır alıp kullandığım iphone modellerinde de aynısı oldu.Garanti bitmeden %80 altına inmez , ne zaman garanti biter çatır çatır iner.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
direkt garanti ile bağlantılı bir durum değil hocam. Max 500 döngü olması lazım. 500 döngü altında da zaten pilde bi sıkıntı yok ise %80 olmaz.
li-on piller yapısı gereği kimyasalı eskiyor. Bu kadar kasmamak lazım. pil sağlığım düşmesin diyen var ise %40 doluluk ile telefonu kapatarak pilin eskimesini yavaşlatabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 6 Aralık 2024; 1:44:6 >
18.2 RC yani son beta dün yayınlandı. Muhtemelen haftaya gelir.
-
ekranın ne gösterdiği ile ilgilenmeyin 0-100 doldurursanız 2 yılda pert olur tüm piller zaten garanti bitince %80 altı oluyor denme nedeni de o zaten garanti 2 yıl ama akıllı şarj sabaha kadar %80de durdurup sabah %100 yaparsa biraz daha uzatma şansınız var
-
Pc sil baştan gecicem gibi şarj dan beklentim artik yok eskidi gitti kasma donma olmasi kafi
Kastığımdan değil gözlemlerim bu yönde , bence garanti ile direkt bağlantılı.Üstteki mesajda söylemişler 1 yılda 84e düşen cihaz sonraki bir yılda 84 sabit kalması mümkün değil , aynı şeyi bizde yaşadık.Apple ayarlarda pil sağlığını zaten doğru göstermiyor , 3.parti yazılım kestirme vs ile gerçek bilgileri görebiliyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3utools daha doğru gösteriyor. Gerçi şöyle birşeyde olabilir. Kapatıp açmayınca düşsede göstermeyebiliyor. Kapatıp açınca değişiyor 3utools ile aynı oluyor.
Dün instagram tüm gece arka planda “ses ve ses aktivitesi “ diye çalışmış. %20 şarj gitmiş. Sebebi nedir biliyor musunuz? Normalde %4 şarj falan giderdi geceleri bir açtım %20 gitmiş. Pile baktığımda instagramın tüm gece arka planda çalıştığını gördüm.
arkadaşlar telefon almak için kısa bir araştırma yaptım genel olarak iphone 14 pm, 15 pm ve 16 pm fiyatları aynı seviyede. bazı sitelerde 14 pm daha pahalı. bunun sebebi nedir bilgisi olan var mı? 16 pm çıkınca 14 pm ler alınabilir seviyeye gelmiştir diye düşündüm ama hiç düşüş olmamış hatta pahalanmış bile.
-
yeni pro’lar çıkınca eskilerin satışı kaldırılıyor elde kalanlar absürt fiyatlara satılıyor yıllardır olan bir şey
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X