Şimdi Ara

Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.169
Cevap
696
Favori
2.161.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ah keşke dediğin kadar basit olsa, kur artınca zam yaparım olmuyor :) Ben bir distribütör firmada çalışıyorum. Her zaman 2-3 ay sonrası düşünülerek fiyatlama yapılır. Mesela bizim sattığımız tüm ürünler kur 21 alınarak fiyatlandı. Bankadan forecast (tahmin) kur alırsın. Ve bankadan şimdiki kurla döviz borç alırsın. O borcu 3 ay sonra öderken seni aradaki farkı tolere edebilmen için ürünleri daha yüksek kurdan hesaplaman gerekir.

Bunun haricinde Vatan, Mediamarkt gibi mal verdiğimiz, bizim retail dediğimiz yerler sadece ayda 1 kere fiyat değişikliği yapar ve bunu da 1 ay önceden haber vermen gerekir. Yarın kur 22 olsa, hadi fiyatları artırın diyemezsin. Şimdi fiyatları artırın desen Kasım’da artırırlar. Hep önündeki 2 ayı düşünmek zorundasın.

Daha bunun gibi pek çok parite var. Her şey uzaktan göründüğü kadar kolay değil.

Ve Apple aylarca 16-18 kurla ürün sattı, hiçbir şirketin yapamayacağı bir şeydi bu. Apple’ın fiyatlaması önündeki 3 ayı düşündüğünde yine düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Eylül 2022; 0:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız Apple sadece TR’de değil Avrupa’da da fiyatları epey artırmış gibi duruyor. Hatta Avrupa fiyatlarını baz alırsak TR’de kuru 20’den ziyade 18’den baz almışlar gibi duruyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nasıl hesapladınız bilmiyorum ama Apple 22’den hesapladı. Zaten 18’deydi aylardır hocam. (Avrupa fiyatına göre hesaplama yaparsak 20-21 arası bir şey yapıyor ama hep ABD fiyatı baz alınır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Eylül 2022; 0:51:24 >
  • Arkadaşlar pasaportum yok , kimlikle gidilen Balkan ülkelerinden ya da Gürcistan’dan gidip İphone alsam kayıt yaptırabiliyor muyum ?

• NomadCRY kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=153851354

Bu mesajımda detaylı bir şekilde bahsettim.

• Naili N kullanıcısına yanıt

12 pro max

• Evet sizin hesabınız daha doğru. Ben Amerika fiyatının içinde vergi de var sanıyordum. Şimdi biraz araştırdım. Amerika’da sepete ekledikten sonra yaşadığınız eyalete göre vergi ekleniyormuş.

Apple geçen sene dolar 15’lere çıktığında büyük bir zam yapmıştı. Sonra dolar 11’lere çekilince fiyatları eski seviyesine çekmişti. Düşük ihtimal olsa da yine böyle bir şey olabilir. Ama en azından acele etmemize gerek yok bu sene. Uzun süre dolar kuruna bağlı bir zam olmayacaktır. Tabii bu da bir tahmin. Türkiye’de ne olacağı hiçbir zaman belli olmuyor. Bir günde dolar 25 liraya çıksa da, 15 liraya inse de kimse şaşırmaz artık.

• abd için soruyorsanız şimdi açık ön sipariş ekranı. 9 Eylül'den itibaren de ödeme yapıp sipariş geçilebilecek.

• Turkiye icin sordum hocam

• 16’sında Viyana’da olacağım,14 pro alsam mı diyorum ama ön sipariş geçersem kart fazlasıyla komisyon alır diye tahmin ediyorum çevirirken euro’ya. Ön siparişsiz sabah gitsem bir şansım olur mu acaba,tecrübesi olan var mı ?

• Abd modelinde esim olacakmış sadece anladığım kadarıyla fiziksel sim girişi yokmuş Türkiyede esim nasıl işliyor hızda bir etkilenme oluyor mu malum Türkiyede 5g yok şuan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cezaaka C kullanıcısına yanıt
    Operatör üzerinden yaparsan at&t veya t mobile belli bir versiyon üstünü 1000 dolara tamamlıyor hatta s10 note 9 verip samsung'un katlanır telefonu bedavaya denk geliyor şuan mükemmel bir eskiyi yenileme kampanyası var

• Mor fotoğraflarda göründüğünden çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naili -- 8 Eylül 2022; 2:23:39 >

• Abi t mobile kullaniyorum evet 1000 e tamamliyotda 24 ay bagli kalmayi sevmiyorum bir yere :)

Pastel bir mor değil kesinlikle. Siyaha yakın koyu bir renk bende çok beğendim alabilirsem direk bu renk tercih edeceğim.

• Arkadaşlar yurtdışından telefon alıp kayıt ettirdikten sonra satarken 1 sene sonra problem yaşar mıyız? Alan için ya da satan için kısıtlayıcı bir durum oluyor mu?

• Egeozbaran kullanıcısına yanıt
    Kredi kartınıza Euro ekstresi eklerseniz hiçbir şey olmaz. Bunun için bankayla görüşmeniz gerekiyor. Kart borcunu öderken Euro ile ödeyeceksiniz sonradan.

Doların düşmesi söz konusu bile değil. Çünkü artık düşüşü ülkeye zarar verecek konuma geldi. Hatta peyderpey 25lere çıkma olasılığı daha yüksek.

• 14 prolar aşırı güzel olmamış mı? ben çok beğendim

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.