Şimdi Ara

iPhone 16 Pro, 5x yakınlaştırma yapabilen periskop kamerayla gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 16 Pro, 5x yakınlaştırma yapabilen periskop kamerayla gelecek
    Apple, ilk defa iPhone 16 Pro modelinde periskop telefoto kamera kullanacak. Böylelikle iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin ikisi de 5x optik yakınlaştırma yapabilecek. Daha önce Apple bu kamerayı sadece Max modellerinde sunuyordu.

Apple, periskop kamera modüllerinin üretimine başladı

Gelen bilgilere göre periskop lens ihtiyacı artacağı için Apple başka tedarikçilerle daha anlaşma sağladı. Rapor, Apple'ın Largan Precision ve Yujingguang ile ortaklık kurarak periskop lens modüllerinin üretimine başladığını belirtiyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 ve iPhone 16 Plus en yeni Apple işlemci ile gelebilir

Apple, iPhone 16 Pro'da özel "dörtlü yansıma prizması" tasarımıyla telefoto lensine benzersiz bir yaklaşım getiriyor. Bu sayede, rakiplerine kıyasla daha ince bir kamera çıkıntısına sahip olacağı bildiriliyor. Ancak bu inceliğin bedeli olarak ekstra ışık yansıması dolayısıyla bir miktar ışık kaybı olacağı ve performansın etkilenebileceği belirtiliyor. 

Her iki model de periskop telefoto lens ile gelecek olsa da, iPhone 16 Pro Max'in daha da iyi bir telefoto kameraya sahip olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca bu kameranın daha fazla yakınlaştırma yapabileceği yönünde söylentiler de var.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/07/06/iphone-16-pro-to-get-periscope-lens-5x-zoom/
    Kaynak:https://www.digitimes.com/news/a20240704PD215/gseo-apple-periscope-lens-adoption-iphone.html?dt_ref=tag

• Oha Nokia nın yaptığını yapmışlar 2024 tee

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anlaşılan kameralar yine farklı olacak modeller arasında.

Adamlar Pro modeli de lite etti kırpa kırpa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkem D kullanıcısına yanıt
    Hangi modeli periskop telefoto kamerası kullanıyordu Nokia'nın?

• Adamlar yapıyor ya çıksa da alsak. Apple keşke yilda 2 yeni cihaz cikarsada alsak. Kurusuna kadar helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraclius -- 7 Temmuz 2024; 19:17:12 >
  • Donanım farkı sadece ekran ve batarya olursa ciddi tercih edilir. Max modeller çok büyük, Samsung Galaxy S24 Ultra da aynı şekilde.

• Cihaz tasarımcısına da zahmet olacak ya neyse! Bakalım nereye koyacak merceği

• sabırsızlıkla çıkışını bekliyorum. hayatımda değişen pek birşey olmayacak ama olsun ufak değişiklikler iyidir iPhone 16 Pro, 5x yakınlaştırma yapabilen periskop kamerayla gelecek 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 7 Temmuz 2024; 20:37:29 >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Haberde pro ve pro max ayni kamerayi kullanacak diyor.

• şimdi bunu öyle bir pazarlarki sazanlar sormaz neden daha önce bunu yapmadınız diye :D [fanboylar yanmayın bende apple kullanıyorum]

• corsairms kullanıcısına yanıt
    Haberde yazmışlar dörtlü ayna kullanacakları için daha az alanda daha çok zoom sağlayabileceklerini.

"Apple, iPhone 16 Pro'da özel "dörtlü yansıma prizması" tasarımıyla telefoto lensine benzersiz bir yaklaşım getiriyor. Bu sayede, rakiplerine kıyasla daha ince bir kamera çıkıntısına sahip olacağı bildiriliyor."

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

orasıyla ilgilenmiyorum bu yazıyla ilgileniyorum daha önce max modellerine sunuyordu diyorya ha laf oraya haberin sonunda yinede maxin daha iyi olabilecegide yazıyor apple kadar müşterisini mal yerine koyan bir firma daha varmı var tabi ama bu sıralamada her zaman apple 1 numara kullanan biri olarak rahatça söylüyorum.

Bu işlerde arz talep meselesi tabi kullanıcı arz etmezse şirkette bizi mal yerine koymaya devam eder tabi anasından babasından çok apple savunan modeller azalmadıkça bu değişmez

Apple, ilk defa iPhone 16 Pro modelinde periskop telefoto kamera kullanacak. Böylelikle iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin ikisi de 5x optik yakınlaştırma yapabilecek. Daha önce Apple bu kamerayı sadece Max modellerinde sunuyordu.

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Arkadaş nasıl okuyorsunuz anlamıyorum.
    iPhone 16 Pro, 5x yakınlaştırma yapabilen periskop kamerayla gelecek

sırf bunun için pro max almam şahsen hocam

• Apple Pro Max’te de temelde aynı kamerayı kullanıyor ama optik yakınlaştırma bir tık daha fazla oluyor. Pro 5X olacaksa Pro Max 7-8 ya da 10X olabilir.

Ben asıl geliştirmeyi ekran tarafında istiyorum. Şu Tandem OLED’ler gelsin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 7 Temmuz 2024; 23:40:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında tüketici tarafında firmaya iyi bir protesto gerekli.

15 Pro’da dediler ki periskop kamera koyamıyoruz yer yok. Bu sefer cihaz büyüdü yer var ama kamerada yine küçük de olsa fark olacak deniyor.

Bilmiyorum. Biz bu cihazları yıllardır aldıkça adamlar işin dozunu arttırıyor.

Android tarafın lideri Samsung da ayrı bi telden çalıyor. Kumlu ekranlı tepe model satıyor.

Hiçbirini almamak lazım aslında.

her sene yenilemek yerine en az 4 yıl kullanmak lazım hocam. Allah aşkına beklenen özelliklere bak: biraz daha yakınlaştırma yapacak, daha hızlı npu olacak falan filan. sektör tıkandı artık

• darkem D kullanıcısına yanıt

Nokia'da periskop kamera olduğunu hatırlamıyorum ancak Android modellerinde yıllardır var. Huawei ve ardından Samsung yıllardır kullanıyor.

Benim S22 Ultra'da 10x periskop var hatta. Görüntü kalitesi de oldukça iyi.

• Yeni mac ve iPad lerde kullanılan oled ekran

Her zaman ki gibi yeni işlemci

Daha fazla ram

Yeni bir işlevsel tuş daha

Batarya kısmı aynı kalacaktır

Ses kalitesi aynı kalacaktır

Kameralar bir tık daha olacaktır özellikle ön kamerayı ciddi geliştirmesi gerek çok geride

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam haklısınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.