Şimdi Ara

iPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir
    iPhone 16 lansmanının üzerinden kısa bir zaman geçti ancak gelecek yılki iPhone 17 serisi hakkında yeni söylentiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Display Supply Chain Consultants'tan uzman Ross Young verdiği demeçte standart iPhone 17 ve iPhone 17 Air olarak tanımlanan daha ince modelin her ikisinin de ProMotion özelliğine sahip olacağını söyledi.

Standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ta hala 60Hz ekranlar bulunuyor

Bu özellik her iki cihazın ekranının gerektiğinde daha akıcı kaydırma ve video içeriği için 120 Hz yenileme hızına kadar çıkabileceği anlamına geliyor. ProMotion ayrıca iPhone 17 ve iPhone 17 Air ekranlarının daha güç tasarruflu bir yenileme hızına düşürülmesine olanak tanıyacak.

Ayrıca Bkz.Apple'ın en büyük güncellemesi yayınlandı: İşte iOS 18'deki tüm yenilikler

Şu an iPhone 13 Pro ekranlarının güç tasarruflu yenileme hızı 10 Hz'e düşebilirken, iPhone 14 Pro'dan iPhone 16 Pro modellerine kadar 1 Hz'e kadar düşebiliyor. Bu da cihaz kilitliyken bile çeşitli Kilit Ekranı öğelerini gösteren her zaman açık bir ekrana olanak tanıyor. iPhone 17 ve iPhone 17 Air'in 10 Hz'e mi yoksa 1 Hz'e mi düşeceği ise henüz belli değil.

Tedarik zinciri uzmanı Young, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in sırasıyla 6,3 inç ve 6,9 ​​inçlik daha büyük ekranlara sahip olacağını ortaya koyan ilk kaynak olması da dahil olmak üzere gelecekteki Apple ürünlerinin ekranlarıyla ilgili bilgiler konusunda iyi bir geçmişe sahip. Apple'ın iPhone 17 serisini 2025 yılının Eylül ayında duyurması bekleniyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/09/20/iphone-17-and-17-air-120hz-promotion-rumor/

• BİR ŞEY DİYEYİM Mİ, 60 Hz 4 sene önce kalkmaya başladı. YANİ; 4 sene önce rafa kalkan teknolojiyi kullanmak, DELİ kâr etmenizi sağlar... iPhone un en büyük kâr stratejisi bu bence...Millet Tam ekrana geçerken iPhone X e kadar alt üst çerçevelerle ekrandan bile 3-4 yıl kâr etti Apple.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • termometre T kullanıcısına yanıt
    Hocam pro ve düz serilerin ekranları aslında tamamen aynı, adamlar yazılımla 60hz ile kısıtlıyor bilerek(benim fikrim bu, kesin bir kanıtım yok). Neden ayrı bir ekran tipi satınalması yapıp ölçek ekonomisinden gelecek kardan vazgeçsin.

Yani tek bir satır kodla mevcut düz modellere bile verebileceği özelliği vermiyor. LTPS olabilirdi en azından yani 1-120hz yerine 60-120 değişken olsa bile yeterliydi ama aç gözlüler yapacak bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonw -- 21 Eylül 2024; 17:54:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasonw kullanıcısına yanıt
    iPhone kullanmadığım için tam bir bilgim yok, eğer olay dediğiniz gibiyse, konu kâr elde etmekten çıkıp, bilmem ne çocuğu olmaya kadar gider. Bilerek kırpıyorlarsa bu adiliğin adı farklı bir şey olur bence....

Hoca bu sizin tahmininiz mi yoksa bir bilgiye dayanarak mı söylüyorsunuz?

Ölçek ekonomisi her zaman kar getirecek diye bir şey yok, ürün fiyatına ve satın alım sayısına göre değişen bir şey doğal olarak.

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Gündemde tutmak taktiği tipik fanboy olayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zahmet olmasın!

60 Hz devam etsinler... Sonra laf edince kabahatli biz oluyoruz.

Dalga geçer gibi yıllardır aynı terane.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Promorion zaten genelde 120yi görmüyor 90da hep kağıt üzerinde 120 yersen.

üstteki mesajımı da yanlış anlaşılma olmasın diye düzenledim çünkü kendi fikrim, şu anda dayandırabileceğim bir kanıtım yok hocam.

Hocam ilginç bir mantık sizinkisi

Birisini 20 dolardan diğerini 25dolardan tedarik ediyor Apple diyelim (tamamen kafadan sallıyorum rakamları)

25 dolar olanı herhalde 20 doların da altına verecek halleri yok sırf toplu alım yapılıyor diye. Zaten ikisinden de on milyonlarca sipariş geçiliyor, ekran üreten firma niye onca kardan vazgeçsin? Olaya sadece Apple açısından bakmayın, ekran üreten firma para kazanmıyor mu bu işten... Zaten altı üstü bir kaç firma var bu ekranları üreten/üretebilen.

Bütün bu firmalar en ufak maliyet hesabını yapıyor biliyorsunuz. 1 dolar demek çok net bir şekilde 50 milyon ekran için 50 milyon dolar eder. Kim vazgeçer böyle paralardan kolay kolay?

Yani hem böyle bir sonuca bu mantıkla varılması tutarlı değil, hem de kendinize ait böyle bir genellemeyi böyle kesin bir doğruymuşçasına öylece belirtmeniz doğal olarak oldukça abes

1hz'e kadar düşebilen 120hz amoled ekranla 60hz standart tip arasında toplu alım da olsa ciddi maliyet farkı olur. Keza parlaklık değerleri de farklı.

Komplo teorisi tarzı önermeleri ciddiye almayın derim bu kadar

Not: Samsung kullanıcısıyım Apple'ı da pek sevmem

• 17 serisinde yine normal ve plus modelde 60Hz kullanırsa hayatta şaşırmamiPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir 

Mantık ilginç değil; aklımızı kullanırsak ve eldeki bilgileri harmanlarsak bu önermeye varmak zor değil.

1. Ölçek ekonomisi maddesine madem takıldınız, daha detaylandıralım:
    Apple, ekranlarını Samsung’dan tedarik ediyor ve Samsung, mevcut durumda hiçbir mobil ekranında 60Hz yenileme oranı kullanmıyor. Yani sadece Apple siparişi için 60Hz bandını aktive etmesi gerekecek. Ben de diyorum ki 60Hz’e özel ayrı bir üretim başlatıp, daha sınırlı adet yüzünden pahalı birim fiyatla çalışmaktansa tüm iPhone serisinin adetini kapsayacak şekilde tek bir üretim bandından birim maliyetini daha ucuza getirmek gayet olası. Saf üretim maliyeti olarak, 60Hz ekranın 120Hz’den bu ölçek ekonomisini yenecek kadar daha ucuz olduğuna dair elimizde kanıt yok. Aksine, en giriş seviyesi cihazlara bile 120Hz teknolojisinin gelmesi, söylediğimi destekleyecek nitelikte bir bilgidir.
    2. Apple servis fiyatlarına bakarsanız, iPhone 12 Pro Max ile iPhone 13 Pro Max’in ekran değişim ücretlerinin aynı olduğunu görebilirsiniz. Bu iki ekrandan biri 120Hz, diğeri 60Hz olmasına rağmen tamamen aynı ücretlendirmeyle yenisini tedarik etmek son kullanıcı için mümkün. Bu bilgi, 60-120Hz arasında anlamlı bir maliyet farkı olmadığını da kanıtlamaktadır.
    3. Apple’ın pazarlama ve ürün özelliklerini yazılımla sınırlandırma yaklaşımının benzer örneklerini göstermek mümkün:

• Pil döngü bilgisinin yalnızca 15 ve üstü serilerde bulunması (yazılımsal kısıt),
    • Arkaya tıklayınca ekran görüntüsü alma gibi özelliklerin tüm iPhone’larda çalışmaması (yazılımsal kısıt),
    • Apple Intelligence özelliklerinin 15 Pro ve üstü cihazlarda olması (donanım sebepli denilse de yazılımsal bir kısıt, çünkü benzer fonksiyonların farklı cihazlarda ve daha düşük donanımla çalışabildiğini biliyoruz).

Tüm bunlar bir araya geldiğinde hiç kimse, “Promotion özelliğinin yazılımla kapatılması kesinlikle mümkün değildir” diyemez ya da Apple bunu itiraf etse kimse şaşırmaz.

Tekrar ediyorum, bu benim fikrim ve neden böyle düşündüğümü gerçek örneklere dayandırarak açıklıyorum. Komplo teorisiyle alakası yok; komplo teorisinde oluşturulan varsayımlar, gerçek bilgiye dayanan akıl yürütme süzgecinden geçmez. Kavramları iyi anlamanızı ve kavramları birbirine karıştırarak kullanmamanızı öneririm.

• Zahmet olmasın Apple
    Sadece ekran konusunda değil diğer tüm donanım parçalarında Apple inanılmaz bir açgözlülük ile eski teknoloji parça kullanıyor. Az ram koyma, az depolama alanı koyma, çağ dışı ekran koyma vs. Özellikle depolama ve ram cimriliğine Apple hayranları nasıl bu kadar göz yumuyor anlamıyorum. Yıllardır Apple cihazlarına az ram yetiyor diye yalan uydurdular yeni macbooklar ramsizlikten fenalık geçirecek. Apple bile bu duruma çok geçmeden dur diyecektir, inşallah(!)

Hocam basitçe şöyle söyleyeyim:

Verdiğiniz yazılımsal kısıtlama örneklerinde, ekran örneğinde olduğu gibi 'daha gelişmiş donanım olup da yazılımla kısıtlanması' gibi bir durum yok. Çift tıkta mesela aşağı yukarı aynı donanım vardır maliyeti arttırmaz, yazılımla kapatırsınız veya açarsınız. Ama 60hz 120hz ekranda bu böyle değil, maliyet farkı da çıkıyor.

Yani sizin karşılaştırdığınız örnekler aynı şeyler değil, biraz elmayla armut gibi.

Keza tersten yaklaştığım zaman aynı hammadde ve aynı bantlarda üretildiği için az üretilen 60hz'nin az alımla çok aşırı pahalıya gelmesi gibi bir durumun söz konusu olması da beklenmez. Her halükarda daha ucuza gelmesi daha olası olan. Yan bir şey çok sayıda üretilince illa daha ucuza gelecek diye bir şey yok, değerlendirilmesi gereken elli türlü parametre var arada.

Evet kesin olarak donanımsal olarak farklıdır denemez ama 'çok yüksek ihtimalle farklı olduğunu' endüstriden anlayan ve matematik bilen biri kolayca görür.

Keza pazarlama açısından Apple gibi bir firmaya böyle bir karar aşırı bir imaj kaybı yaşatacağından 'yazılımla aynı donanımı kısık şekilde sunma' durumundan ilk etapta kaçınacaklardır

Daha da uzatmayacağım size son yanıtım bu. Üst perdeden konuşmuşsunuz kendinizce ama ben zaten sizin kurabildiğiniz mantığı kuruyorum + üzerine bir veya bir kaç adım sonrasını da öngörebiliyorum

Selametle

Hocam, üst perdeden konuşmuyorum; maalesef kavramları yine karıştırmışsınız. Ben de bunu tahmin ettiğim için önden uyarma gereği duyuyorum.

Yazılımsal kısıt kısmına takılıp, sonraki maddede “60-120Hz arasında maliyet farkı çıkıyor” demişsiniz. Birincisi, burada anlatmak istediğim, Apple’ın yazılımsal kısıt uygulama alışkanlığına sahip bir şirket olduğu. Yani, burada da benzer bir uygulama yapmış olma ihtimali var, parasal getirisinden bağımsız olarak.

İkincisi, 120Hz ve 60Hz ekran maliyetinin aynı olduğunu Apple sitesinden gerçek bir örnekle gösteriyorum. Hâlâ aksini iddia etmeniz, kavramlara hâkim olmadığınızı ve basit bir matematiksel gerçeği bile anlamak istemediğinizi gösteriyor.

Bu mesajıma cevap vermek yerine, neden Apple sitesinde yazan ve fiyatlarla kanıtlanmış bir bilgiyi ısrarla reddedip aksini savunduğunuzu sorgulamanız, genel hayatınız için daha faydalı olacaktır.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonw -- 21 Eylül 2024; 19:38:27 >

• Ufff pro motion teknolojisi sayesinde 120hz kullanabiliyoruz. Peki uygulamayla baktığımda 90hz geçmeyen 15 pro ekranımda promoyşin yok mu?

Üst modelle fark oluşturmak için 60hz olayını hadi anladık. Bana 120hz diye sattığın 15 pro neden 90hz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 21 Eylül 2024; 19:47:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SANIRIM boşa TARTIŞIYORUZiPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir 

İphone kullanmadığın için tam olarak bilmiyordumiPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir iPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir Biraz araştırayım dedim.

iPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir 120Hz diye sattıkları 15 pro v.s. bile 120Hz de çalışmıyormuş. 1-80Hz 10-80 Hz yasa 1-90Hz 10-90Hz arası çalışıyor sürekli diyenler var. Sadece belli uygulamalarda 90 yada 120 verebiliyormuş.

Bu gerçek mi? Eğer öyleyse Apple tüm dünya ile bildiğin T...k geçiyor. Eğer doğruysa çok saçma... 60 yada 90Hz ekran telefon değil hesap makinesidir bence.

Çok göz yorar, video v.s. neyse ama bir şey okunmaz artık 2024 yılında bu ekranlarla.

İlk kez duydum. İnanamadım gerçekten.

24 saatimizin 3-5 sati telefon ile geçerken o gözleri yaşlanınca arayacaksınız arkadaşlar. Bence baskı yapın, birleşin mail bombardımanına tutun, gözü gerçekten çok yorar.

Pro Max ler de de mi durum böyle? Sürekli 120Hz vermiyor? bilen varsa yazabilir mi. 16 Pro max'a geçeyim diye düşünüyordum. İşim gereği günde toplam 14 -15 saat bilgisayar-telefon karışık ekran karşısındayım. Gözler zaten isyan bayrağını çekti. Tavsiyeleri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 21 Eylül 2024; 21:19:42 >

• 17 serisinde 30hz ye düşecek pil daha çok gidiyormuş!!!iPhone 17 serisi 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabilir 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.