Şimdi Ara

iPhone 2.0.2 update %100 çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yöntemi hiçbiryerde göremediğim için ve bizzat kendim bulduğum için yazıyorum. %100 çalışıyor. Takılan olursa her türlü yardıma hazırım. Bu yöntem 1. jenerasyon iphone lar içindir. iphone 3g sahibi olanlar bunu denemesin. Bugüne kadarki en basit yöntem ama mutlaka wifi bağlantısı olmak zorunda. Kolay gelsin.

ARKADAŞLAR BU YÖNTEM İLE 15 IPHONE SORUNSUZ VE ZAHMETSİZ ÇALIŞTIRILMITIR. TEST AMAÇLI 1.0.2 - 1.1.1 - 1.1.3 - 1.1.4 VERSİYONLARI İLE DENENMİŞ OLUP HEPSİNDEN DİREKT OLARAK 2.0.2 YAPILMIŞ VE SORUNSUZ KULLANILMIŞTIR.

1. İlk önce 2.0.2 firmware i bilgisayarınıza indirin.http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-5246.20080818.2V0hO/iPhone1,1_2.0.2_5C1_Restore.ipsw

2. Hangi versiyonda olursanız olun (ben 1.1.4 den restore ettim) iphone u itunes e bağlayıp dfu moda aldıktan sonra 2.0.2 versiyona restore edin. (Burada dikkat edilecek nokta mutlaka dfu veya recovery moda alıp RESTORE yapmak ve restore ederken shift tuşuna basılı tutup indirdiğiniz dosyayı seçmektir) Kesinlikle update yapmayın.

3. restore işlemi bittikten sonra itunes i ve ctrl+alt+del yapıp ituneshelper.exe yi de kapatın. daha sonrahttp://xs1.iphwn.org/releases/QuickPwnGUI120.zip linkinden quickpwn i indirin ve dosyayı açın.

4. exe dosyasına çift tıklayıp bekleyin. açılan sayfada soldaki 1. jenerasyon iphone i seçin ve sağ alt köşedeki ileri/next butonuna basın.

5. size iphone firmware i sorduğunda indirdiğiniz 2.0.2 firmware in yerini bulup programa gösterin. next e basıp ilerleyin.

6 . çıkan sayfada mutlaka instasller ve cydia programlarını seçin. boot logoyu(elmayı) değiştirmek isterseniz en alttaki ananas simgesindeki tiki kaldırmayın. Aksi halde tiki kaldırın. next e basın

7. Bundan sonra sayfada birtakım yazılar ve go butonunu göreceksiniz. go ya basın ve bekleyin. dos sayfası açılacak. işlemler başlayacak. sabırlı olun. Program sizden telefonunuzu kapatmanızı isteyecek. Kapatın ve enter e basın. Daha sonra dfu moda almanızı isteyecek. Olay şöyle ; açma tuşuna basın ve hiç bırakmadan 5 saniye basılı tutun, 5 saniye dolunca gecikmeden home tuşuna basın. 8 saniye sürece (veya ekran kararana kadar) home ve açma tuşuna basılı tutun. 8 saniye dolunca veya ekran kararınca açma tuşunu bırakın ama home tuşunu bırakmayın. yaklaşım 15 veya 20 saniye sonra(maksimum 30 sn) işlemler otomatik olarak ilerlemeye başlayacak o zaman home tuşunu bırakıp arkanıza yaslanabilirsiniz. İşlemler bitince size telefonunuzun jailbreak işlemi yapıldığını yazan bir uyarı gelecek. iphone ekranında ananas simgesi ve altta dönen tekerlek göreceksiniz. Sabırlı olun işlem biraz uzun sürüyor. Siz enter a basıp dos sayfasını kapatabilirsiniz. İşlemler bittiğinde telefonunuz kendi kendine açılacak.

8. Şimdi ayarlara giriyoruz ve wifi bağlantımızı açıyoruz. sonra cydia programına girip tüm update leri yapıyoruz. cydia ı yeniden başlatıyoruz, all packaces den bootneuter i buluyoruz veya search kısmından bootneuter i aratıyoruz. bootneuter i yüklüyoruz. cydia dan çıkıp telefonumuzu yeniden başlatıyoruz. ayarlara girip autolock u never yapıyoruz. home tuşuna basıp ana ekrana geliyoruz ve bootneuter e basıp bekliyoruz. bootneuter iphonu algılayacak. algılama bitince 3.9 u seçiyoruz. neuter i açıyoruz ve en alttaki unlock u aktik hale getirip sağ üstteki flash butonuna basıyoruz. Yaklaşık iki dakika sonra telefonunuzu full erişimli ve istediğiniz hatta kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

YOUTUBE AKTİVASYON

Akid rumuzlu arkadaşımızın önermiş olduğu bir yöntem var. Sorulduğu için başlığa eklemeyi uygun gördüm. Kolay gelsin.

Winpwn 2.0.0.4 yüklü ise
    /program files/winpwn/bundles/ klasörüne git ve
    YouTubeActivation.rar dosyasını
    masaüstüne at ve içindekileri çıkart.
    winscp ile telefonuna bağlan ve
    /private/var/root/Library/Lockdown/ klasörü içindeki
    data_ark.plist, device_private_key.pem, device_public_key dosyalarını
    masaüstüne attığın dosyalar ile değiştir.
    Dosyaların izinlerinin böyle olması gerekiyor.
    permissions: 0644
    owner: root
    group: wheel
    Daha sonra aynı klasördeki "pair_records" dosyasını sil ve telefonu
    yeniden başlat.
    Bu işlemleri yaparken iTunes'un açık olmamasına dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoddy -- 25 Ağustos 2008; 12:11:20 >

• teşekkürler.. keşke sabahtan yazsaydın. sabah restore yapmıştım da.. bilsem 2.0.2 yapardım
  • Vallahi uyanda balığa gidelim diyecem ama umarım yanlış anlamazsın ama bu yöntem eskide bile biraz araştır istersen Quickpwn diye bir iki tane başlık var.Ama bu kadar uğraşmışsın o yüzden emeğine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secospacos

teşekkürler.. keşke sabahtan yazsaydın. sabah restore yapmıştım da.. bilsem 2.0.2 yapardım
    dostum zaten 2.0.2 nin 2.0.1 den ve 2.0 dan bi farkı yok...
  • quote:

teşekkürler.. keşke sabahtan yazsaydın. sabah restore yapmıştım da.. bilsem 2.0.2 yapardım
    birşey değil. :) tekrar yapabilirsin. Bu yöntemin özelliği sayesinde önce winpwn ile 2.0 i unlock edip yüklemen sonra 2.0.1 i sonrada 2.0.2ye geçmen gerekmiyor. Hangi veriyonda olursanız olun çok hızlı ve stabil unlock sağlıyor. Sabahtan konu açmayı bende istedim deneme yapıyordum :) kusura bakmayın artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akid

Vallahi uyanda balığa gidelim diyecem ama umarım yanlış anlamazsın ama bu yöntem eskide bile biraz araştır istersen Quickpwn diye bir iki tane başlık var.Ama bu kadar uğraşmışsın o yüzden emeğine sağlık.
    2.0.2 için quickpwn ne zamandır var yahu?
    windows için çıktımı yani ben bilmiorum da..
  • quote:

Vallahi uyanda balığa gidelim diyecem ama umarım yanlış anlamazsın ama bu yöntem eskide bile biraz araştır istersen Quickpwn diye bir iki tane başlık var.Ama bu kadar uğraşmışsın o yüzden emeğine sağlık.
    quote:

Orjinalden alıntı: akid

quickpwn diye başlık olduğunu biliyorum ama anlatılan yöntem başka istersen sen biraz araştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İos 6.1.3 wifi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2.0.2 için quickpwn ne zamandır var yahu?
    windows için çıktımı yani ben bilmiorum da..

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_25728654/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_25786517/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoddy

quote:

quickpwn diye başlık olduğunu biliyorum ama anlatılan yöntem başka istersen sen biraz araştır.

Alıntıları Göster
    bu yöntemle ilk önce 2.0 ı unlock etmeden herhangi bir versiyondan (1.0.1, 1.1.1, 1.1.3, 1.1.4, ve daha sayamadığım tüm diğer firmware lerden direkt olarak 2.0.2 ye geçebiliyorsunuz.

• quote:

bu yöntemle ilk önce 2.0 ı unlock etmeden herhangi bir versiyondan (1.0.1, 1.1.1, 1.1.3, 1.1.4, ve daha sayamadığım tüm diğer firmware lerden direkt olarak 2.0.2 ye geçebiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    quote:

Şimdi QuickPwn olayı şöyle çalışıyor. Telefonunuzu (ilk çıkan iPhone) 2.0.2'ye iTunes ile yükseltiyorsunuz. Telefon normal olarak kırık olmayan haline dönüşüyor. Sonra QuickPwn ile Jailbreak işlemini yapıyorsunuz. 2.0.2 iPhone 2G'nin baseband'ini değiştirmediği için daha önceden (2.0.1) baseband'iniz unlock durumda ise, o şekilde kalıyor. Sadece Jailbreak yaparak da telefonu yeniden kullanıyorsunuz.

Eğer ki, Pwnage veya WinPwn'ile 2.x'e geçerken basband'i (mesela IMEI değişmesin diye) yükselttirmediyseniz, iTunes ile yapacağınız restore doğal olarak baseband'i 2.x'in baseband'ine yükselteceği için hem imei'nizden hem de unlock'dan olursunuz.

Tavsiyem, WinPwn 2.0.0.5'i ya da yeni Pwnage Tool'u beklemeniz

Bak arkadaş ne demiş. benim anlattığımda bunun olmadığını yazdım. benim anlatımımla senin verdiğin likte yazanlarla bir uyuşma yok.

• quote:

quote:

Şimdi QuickPwn olayı şöyle çalışıyor. Telefonunuzu (ilk çıkan iPhone) 2.0.2'ye iTunes ile yükseltiyorsunuz. Telefon normal olarak kırık olmayan haline dönüşüyor. Sonra QuickPwn ile Jailbreak işlemini yapıyorsunuz. 2.0.2 iPhone 2G'nin baseband'ini değiştirmediği için daha önceden (2.0.1) baseband'iniz unlock durumda ise, o şekilde kalıyor. Sadece Jailbreak yaparak da telefonu yeniden kullanıyorsunuz.

Eğer ki, Pwnage veya WinPwn'ile 2.x'e geçerken basband'i (mesela IMEI değişmesin diye) yükselttirmediyseniz, iTunes ile yapacağınız restore doğal olarak baseband'i 2.x'in baseband'ine yükselteceği için hem imei'nizden hem de unlock'dan olursunuz.

Bak arkadaş ne demiş. benim anlattığımda bunun olmadığını yazdım. benim anlatımımla senin verdiğin likte yazanlarla bir uyuşma yok.

Alıntıları Göster
    2.0.8 e kadar bekleyecem artık :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kardeş bu hafta senin anlattığın yöntemle 3-4 arkadaşa 2.0.2 yüklettim benim verdiğim 2. linkte benim yazdığım yazılar var hatta başka konularda da yazılırım var bunu ben buldum sen değil demek için yazmadım yazıyı polemik çıkarmak için de değil. Quickpwn zaten böyle çalışıyor başka bir işe yaramıyor ki telefonu 2.0.2'ye yükseltirsin update yaparak ya da restore sonra Quickpwn'ı açarsın o telefonu jailbreak uapar sorunsuz kullanırsın bunu bu hafta elli kere söyledim hatta geçmeyin diyen nice arkadaş vardı onlarda yanıldı.Amacım seni haksız çıkarmak değil ama zaten bilinen bir konuydu sedece benim yazdığım yazıları oku görürsün zaten.

• quote:

Kardeş bu hafta senin anlattığın yöntemle 3-4 arkadaşa 2.0.2 yüklettim benim verdiğim 2. linkte benim yazdığım yazılar var hatta başka konularda da yazılırım var bunu ben buldum sen değil demek için yazmadım yazıyı polemik çıkarmak için de değil. Quickpwn zaten böyle çalışıyor başka bir işe yaramıyor ki telefonu 2.0.2'ye yükseltirsin update yaparak ya da restore sonra Quickpwn'ı açarsın o telefonu jailbreak uapar sorunsuz kullanırsın bunu bu hafta elli kere söyledim hatta geçmeyin diyen nice arkadaş vardı onlarda yanıldı.Amacım seni haksız çıkarmak değil ama zaten bilinen bir konuydu sedece benim yazdığım yazıları oku görürsün zaten.

Alıntıları Göster
    quote:

ben forumu araştırdım, evet quickpwn ile ilgili konular var. ama herhangi bir firmware den direkt olarak 2.0.2 ye geçiş anlatımını göremedim. ayrıca çoğu yazıdada 2.0.1 den 2.0.2 ye quickpwn ile geçişi anlatıyor. ve quickpwn ye firmware i gösterirken mutlaka 2.0.1 i gösterin yoksa tel kitlenir diye ibareler var o yüzden yazdım bu yazıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoddy -- 24 Ağustos 2008; 20:45:06 >

• quote:

quote:

ben forumu araştırdım, evet quickpwn ile ilgili konular var. ama herhangi bir firmware den direkt olarak 2.0.2 ye geçiş anlatımını göremedim. ayrıca çoğu yazıdada 2.0.1 den 2.0.2 ye quickpwn ile geçişi anlatıyor. ve quickpwn ye firmware i gösterirken mutlaka 2.0.1 i gösterin yoksa tel kitlenir diye ibareler var o yüzden yazdım bu yazıyı

Alıntıları Göster
    Neyse kardeş bu konu uzarda uzar sen haklısın o yüzden baştada söylediğim gibi eline emeğine sağlık.

• quote:

Neyse kardeş bu konu uzarda uzar sen haklısın o yüzden baştada söylediğim gibi eline emeğine sağlık.

Alıntıları Göster
    saol teşekkür ederim. Belki sende haklısın ama dediğim gibi bulamadım böyle bir anlatım o nedenle yazdım. Varsa affola..
  • quote:

saol teşekkür ederim. Belki sende haklısın ama dediğim gibi bulamadım böyle bir anlatım o nedenle yazdım. Varsa affola..

Alıntıları Göster
    Quickpwn ile youtube hata veriyor. Bunun icin herhangi bir fix var mı bildiginiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cSylar

Quickpwn ile youtube hata veriyor. Bunun icin herhangi bir fix var mı bildiginiz?

Alıntıları Göster
    Hala Winpwn 2.0.0.4 yüklü ise
    yeniden başlat.
    Bu işlemleri yaparken iTune'un açık olmamasına dikkat et.
    Bende işe yaradı inşallah sende sorun yapmaz.

• quote:

Hala Winpwn 2.0.0.4 yüklü ise
    yeniden başlat.
    Bu işlemleri yaparken iTune'un açık olmamasına dikkat et.
    Bende işe yaradı inşallah sende sorun yapmaz.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler akid verdigin bilgiler dogrultusunda problemi cozdum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cSylar

Tesekkurler akid verdigin bilgiler dogrultusunda problemi cozdum.

Alıntıları Göster
    burada anlatim konusunda kisa bir polemik yasanmis ama bana bu winpwn, quickpwn cok karisik gelmisti ama buradaki anlatim gayet yalin olmus. Aslinda cokta basitmis tesekkurler.

1.1.4 iPhone'umla mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

burada anlatim konusunda kisa bir polemik yasanmis ama bana bu winpwn, quickpwn cok karisik gelmisti ama buradaki anlatim gayet yalin olmus. Aslinda cokta basitmis tesekkurler.

1.1.4 iPhone'umla mutluyum

Alıntıları Göster
    arkadaslar 2.0.2 ye gecmeye karar verdimde 2.0.1 kullanıyorum hangi kaynagı kullansam bir ust baslık yapmamıslar bi link atarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.