Şimdi Ara

iPhone 2G ekran değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sürekli 4 ve 4s in konuşulduğu bu günlerde biraz garip gelebilir fakat, iphone 2g ekranın dokunmatiği çalışmıyor.
    kenarda duruyordu bir süredir alıp kullanayim dedim. ölü piksel veya başka bir sorun yoktu ekranda.
    görüntü sorunsuz çalışıyor. fakat dokunmatiği algılamıyor. biraz araştırdım. digitizer sorunuymuş galiba.
    sorum şu 2g ekran değişimi kaça mâl olur? istanbulda önerebileceğiniz bir teknik servis varmı?
    tam anlaşılması açısından youtube'da bulduğum aynı sorunu yaşayan bir kişinin çektiği vidyoyu ekliyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=2sq0B5urNQc

Dokunmatik bir süre ara ara çalıştı şu an tamamen uçtu.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkocer -- 23 Aralık 2011; 4:47:28 >

• Bence kendiniz değiştirebilirsiniz. Dealextreme, Focalprice gibi sitelerden gerekli parçanın siparişini verin, Youtube'da da parça değişimini gösteren birçok video var.

Bazı parçaların sökülmesi takılması zorken, bazılarının ki sadece vida sökülerek kolayca yapılabiliyor. 2G'leri bilmiyorum ama, 3G'de en sıkıntılı işlerden olan home tuşu değişimini bile kendim yaptım. Zorluğu da şuradan geliyor; digitizer'ı ayırmak gerekiyor.Ama komple digitizer değiştirecek olsam home tuşu üzerinde hazırdı, kolayca yapabilirdim.

Zamanında bir servis home tuşu değişimini yapamayacağını söylemişti, diğeri ise ücretini alıp yapmıştı ama 3G'yi açınca dolandırıcı olduklarını anladım, çünkü sadece ayaklarını biraz ayarlamışlar, home tuşunu değiştirmemişler (çünkü benim söktüğüm orijinal Apple home tuşu idi). Zaten sözde parça değişiminden sonra tuşta sadece biraz iyileşme olmuştu.

Bu olaydan sonra servislere hem güvenim kalmadı, hem de onların yaptığı işlemi kendimin de yapabileceğini gördüm. Parçalar hep hazır, üzerinde onarım yapmak gerekmiyor, sadece sök tak.

• hocam şöyle birşey söylemek istiyorum..

eğer telefona tam uyumlu ekran takmazsanız donanımsal açıdan olmasa da fiziksel açıdan güzel sonuç alamayabilrsiniz.. örn; ekranın hafif havada kalması, oturmaması gibi..

orjinal ekran tavsiye edeceğim ancak 2G ye de orjinal ekran takmak yerine yeni bir 2G almak daha mantıklı gbi geliyor kaç liradır acaba ekranı
  • Bende biraz arastirdim. ucuza orjinal ekran bulup kendim takmayi dusunuyorum. Ortalama 200 tl tutuyormus tamir. 100 daha koyup temiz 2ci el alinabilir. Yani o kadar para vermeye niyetim yok. Sahibindende 100-140 arasi degisiyor ekran fiyatlari. Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE 11 BATARYA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    iPhone Pil Değişimi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.