Şimdi Ara

IPHONE 3G 2.2.1 JAIL-BREAK -RESİMLİ-KADEME KADEME ANLATIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
36.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırlayanların eline sağlık.. Sorunsuz bir jailbreak oldu :)

Bu arada ben de altta yazılanlara katılıyorum.
    Daha önce 2.1 versiyonum vardı jailbreak'lı. BossPrefs ile Numeric Battery yapmıştım.
    Daha sonra 2.2.1'e restore yaptım orjinal.
    Fakat numeric battery özelliği kaldı...

Kısaca, sanırım restore işlemi tam da tahmin ettiğimiz format olayı gibi işlemiyor...

quote:

Orjinalden alıntı: onurcans

Merhaba,
    Ben söylediklerinizi yaparak başarılı bir biçimde jailbreak işlemini uyguladım. Sonra sistem bana pek stable gelmedi ve orjinal sürüme dönmek istedim. çünkü jail break sayesinde kullandığım advanced settings vwallpaper gibi uygulamaların kararlılıklarını başarısız buldum.
    Buraya kadar herşey normaldi itunes den restore yaptıktan sonra karşılaştığım şey biraz kafamı karıştırdı. Advanced setting ile yaptığım pil göstergesi , telefon şebekesi ismini değişikliği gibi durumlara birşey olmamış. Yani jail break ancak yapabildiğim değişiklikler korunmuştu.
    Şimdi tekrar jailbreak yapıyor ve o ayarların hepsini teker teker geri alacağım.
    Yalnız. Restore işleminden sonra fabrika ayarlarına döneceği gibi yorumlar okumuştum. Eğer jail break ten sonra vwalpaper ıcın download ettıgım videoları da bulursam benim gibi garabtili cihaz kullanan arkadaşların başı biraz ağrıyabilir.
    Son sözüm olarak, jail break ile yaptığınız sistem üzerindeki değişiklikler restore işleminden sonra da kalıyor. Bizzat kendim şahit oldum. Bigboss un kalmadığını söylediği yorumları da okumama karşın böyle birşeyle karşılaştım. Herkesle paylaşmak istedim. Teşekkürler...
    Not: Eğer daha başka bir restore yöntemi varsa beni bilgilendiriniz. Teşekkürler.

• daha önce jailbreak yaptığım tlf numu update yapmış ve doğal olarakta update sonrası eski haline dönmüştü, daha sonra quickpwn yükleyerek tekrar jailbreak yapmak istedim fakat bu sefer de pc ye quicpwn yi yükleyemiyorum, hata kodu verip kurulum bir türlü olmuyor
    yapabileceğim bir işlem varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • selam arkadaşlar bende jail-break yapmak istiyorum fakat bu işleme başlamadan once sizlere sormak istiyorrum
    telefonun ozellikleri:
    -telefonu turkcell kampanyası ile aldım
    -turkcell kullanıyorum başka bi hat denemedim (turkcell dışında sim kilitli olup olmadıgını bilmiyorum)
    -surum: 2.2.1 (5H11)
    -model:MB489TU
    MODEM FIRMWARE: 02.30.03

sizce jail break yapmak için uygunmudur bu özellikler
    ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkurler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rasit68

selam arkadaşlar bende jail-break yapmak istiyorum fakat bu işleme başlamadan once sizlere sormak istiyorrum
    telefonun ozellikleri:
    -turkcell kullanıyorum başka bi hat denemedim (turkcell dışında sim kilitli olup olmadıgını bilmiyorum)

Rahatlıkla jailbreak yapabilirsin...
  • teşekkurler seytan kobra.
  • her şey için teşekkurler arkadaşlar şimdi iphone bişeye benzedi :) süpersiniz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasit68 -- 23 Mayıs 2009; 2:34:26 >
  • beyler benim iphone 2.2 jbli ve son uygulamalar için 2.2.1 jbli yapmak istiyorum. 8 sayfa yüklü uygulama var jb sırasında bu uygulamalar gider mi acaba? teşekkürler
  • Anlamadigim bir nokta var. 2.2.1 sadece 3G icin mi? 2G icin de 2.2.1 yapabiliyor muyuz? Turkcell kullanip da Edge kapatmayan yada kapatamayanlar icin 2.2.1 cok onemli diye dusunyorum.
  • arkadaşlar herkese selam bendeburdanbişey paylaşmak istiyorum dün telefonumun parolasını unuttuğumdan teli açamıypordum fakat akşam restore etmek için kolları sıvadım telefon önce parolası açık olmadığından i tunese bağlanmadı fakat tel bağlıyken açıp kapayınca şak diye gördü ve hemen restore ettim, zaten 2.2.1 yüklü telefonuma (yurtdışı cıhazıdır) tekrardan yükleme yaptı bi güzel yüklemeden sonra bi baktım ekranda itunese bağlayın diyo ,sonrada bağlayınca içindeki simkartı desteklemediği ve telefonla gelen simkartı takmamı söylediği yazısı çıktı , bunun üzerine telefonum yurtdışı olmasına rağmen jb yaptım hali hazırda turbo simle kullandığımdan telefon açıldı şebekeyide buldu şimdi sorunsuz çalışıyo burdan söylemek istediğim iki şey var birincisi eğer turbo sim kullanıyosanız korkmadan telefonunuzu jb yapabilirsiniz 2. si eğer turbuo siminiz yok ve pahalı olduğundan alamıyosanız hiç üzülmeyin ben ebaydan getirttim kargosu herşeyi dahil 2 adet turbo sim 15 dolar arkadaşlar ve 10 günde honk konkdan geldi taktım süper ne şebeke problemi nede başka bir sorun markasıda gevey di burda gidipte 50-60 lira bayılmayın dediğim siteden bi araştırın hiç korkmadan siparişi veri 25 lira için telefonlarınız ipod olmasın . unutmadan turbo sim 2.2.1 versiyon içindir.

• Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum. Yurt dışından gelen telefonumun sürümü 2.2.1
    bu rehberi uygulayarak jb yapmak istedim ama Quickpwn programını çalıştırıyorum browse ye bastığımda
    yüklemiş olduğumuz firmware i göremiyorum.. Bu işten hiç anlamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rasit68

selam arkadaşlar bende jail-break yapmak istiyorum fakat bu işleme başlamadan once sizlere sormak istiyorrum
    telefonun ozellikleri:

arkadaşlar benim cihazım da aynı özellikler de fakat jailbreak yaptıktan sonra unlock etmem gerekiyormu?
  • 3.0 ne zaman çıkacak?...haziran geldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: adıuzunabdal

Anlamadigim bir nokta var. 2.2.1 sadece 3G icin mi? 2G icin de 2.2.1 yapabiliyor muyuz? Turkcell kullanip da Edge kapatmayan yada kapatamayanlar icin 2.2.1 cok onemli diye dusunyorum.

İk soruma bir yanıt gelmedi ancak şunu öğrenmek istiyorum. Fake imei'li 2G, jailbreak yapılmış versiyon 2.2 Iphone var.
    Yapmam gerekenler şunlar mıdır:

1- Itunes dan 2.2.1 upgrade yapılacak(Baseband değişikliği 3G için mi? 2G ile alakası var mı?)
    2- 2.2.1 dosyası indirilecek
    3-QuickPown ile jailbreak + unlock yapılacak
    Unlock için Bootmaster V3.9 ve V4.6 isteniliyordu, yine kullanılacak mı? Kullanılacaksa nerden bulunur?

Bir çok forumda benzer sorular gelmiş ancak bu konuya bir açıklık getirilmemiş sanırım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Bi kac ufak sorum olacak.

1-Iphone 3GS'ye jb yapılabiliyor mu?

2- Ben sadece oyun ve program için kulluncam geri eski versiyonuna döndügümde jb yaptıgım anlasılır mı?

3- Jb yaparken telefonda herhangi bir kitlenme, acılmama söz konusu olur mu?( Türkiye'den alıcam,orjinal,turkcell).Yani yaparken birden telefonun ekranı gitse ve acı sonla karsılassak. Böyle bi ihtimal var mı?

4-Hayatımda bi telefona yeni versiyon bile yüklemedim. Jb bana agır mı kacar?. Yapılısı kolay gibi geldi ama kitlenirse panik olurum.
  • 1-) henüz belli deil ama olacaktır kesin
    2-) eski versiyona dönmezsin zaten.. dönersen de belli olmaz
    3-) hatalı bir işlem yapmazsan hiç bişi olmaz
    4-) iş telefon deil bilgisayar bilgisi ile alaksı olan bir durum korkma..:)
  • 4. adımda verilen linkten indiriğim dosyayı browse ederken şu hatayı veriyor: "Firmware error string"
    ---
    Telefonu Turkcell kampanyası ile aldım.
    Sürüm: 2.2.1 (5H11)
    ---
    Yardımcı olabilirmisiniz?
  • arkadaşlar karşılaştığım ve çözdüğüm bir kaç zorluk var bunları burada paylaşayımki başkaları yararlansın,

İlk önce sorununuz : Jailbreak yaparken quickpwn de En son ekranda kalıyo, dakikalarca bekledim ama hala " telefon recovery moda geçmiyor " , ise

Çözümü : Bilgisayarınızın XP işletim sistemine sahip olmasıdır, Dosyalarınızı herhangi bir VISTA işletim sistemli pc ye aktarın ve sorunsuz şekilde recovery moda geçicektir . DENEDİM VE GÖRDÜM
    ------
    İkinci olarak sorununuz : " recovery moda geçti, daha sonra istediklerini yapıorum tuşlara basıoum ama " Your device has connected the wrong mod... " hatası alıyorum , ise

Çözümü : Arkadaşlar quickpwn programı en son bölümde ingilizce olarak sırayla şuna basın buna basın diyip geri sayım yapıor ya , siz o geri sayıma bakmayın, o siz yapsanızda yapmasanızda geri sayım yapıp aşşağı inecektir. Geri sayımın bitip aşşa inmesi doğru yaptığınız anlamına gelmez, siz geri sayım bitse bile ilk olarak 5 saniye daha sonra da 10 saniye içinizden sayın, ekrandaki geri sayıma bakmayın yani o yanıltıyo ve 5 değil 4 saniyede bıraktıysanız işlemde hata veriyo. DENEDİM VE GÖRDUM
    ------

Ayrıa insanların aklında kalan bir sorun daha var pek net cevaplar verilmemiş ama , Ben Vodafone sözleşmeli iphone sahibiyim, ama turbo sim kart kullanarak Turkcell hattımı kullanıyorum, ve şu an jailbreak yaptım ve turkcell hattımla kullanmaya devam ediyorum..
    AMA TURBO SIM KULLANMIYORSANIZ ORASINI BILMEM BEN TURBO SIM LI SOZLESMELI VODAFONE I PHONE SAHIBIYIM.

Bu arada arkadaşlar turbo sim kartı yurtdışından veya doğubankdan almanıza gerek yok , doğu bankda sordum adam bana 50 dolar dedı ve 5-6 yere gittim hepsi aynı 50 dolar. internete girdim gitigitdiyo (anlarsınız) 'dan 17 ytl ye turbo sim aldım, ilk baş yarım saat bi saate yakın takılı beklediysemde sonuç cok superdi, 2.2.1 kullanıyorum ve telefonumnun sim kilidini açtı , Onlarca lira para bayılmak yerine sorunsuzca kullanıyorum, 2009 yapımı oldugu için şebeke sorunu edge sorunu felan yok yazmıs gerçektende oyle hiç bir sorun yaşamadım. Bu arada taksimde telefoncu bana 150 dolar dedi :)

• Zor olsada telefonu jb yaptım, jb yapmadan önce yurtdışından gelen sonofon hatla şebeke buluyordu, şimdi taktığımda servis yok diyor.. operatör bölümünde (null) (null) yazıyor. turbosim sipariş etmeyi düşünüyorum, aceba problem yaşarmıyım??
  • Arkadaşlar QuickPwn çalışmıyor , hata raporu veriyor Xp kullanıyorum Vistamı kullanmak gerekiyor ?
  • Arkadaslar merhaba,

Amerika'dan ipod touch 16GB aldım versiyonu 2.2.1 olarak görünüyor.
    Jailbreak yapabilirmiyim? Yukarıda herkes Iphonedan bahsetmiş ben yapamazmıyım acaba?

Bu arada jailbreak yavaşlatıyor diyorlar sizin görüşleriniz neler?
    Siz olsanız Itouch'a jailbreak yaparmıydınız,geregi varmıdır?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.