Şimdi Ara

IPHONE 3G 2.2.1 JAIL-BREAK -RESİMLİ-KADEME KADEME ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
36.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: Tüm sorumluluk yükleyiciye aittir, sunum sadece bilgilendirme amaçlıdır. :)

Yurtdışından Iphone 3G almış olanlar ve Vodafone sim kilitli Iphone 3G kullananlar
    bu rehberi sakın ama sakın kullanmasınlar

Aşağıda Iphone 3g 2.2.1 versiyonu için jailbreak nasıl yapıldığını anlatacağım. Öncelikle bilgisayarınızda Itunes8 yüklü olduğundan ve Iphone 3g nizin 2.2.1 versiyonuna yükseltiğinden emin olunuz. Daha sonra task manager a girerek şu anda itunes, apple ve iphone ilgili bütün uygulamaları kapatınız.

hadi başlayalım:)

1. Bilgisayarımıza bir klasör oluşturalım ve ismini “Pwnage” olarak verelim. Daha sonra aşağıdaki dosyaları yükleyelim:

Windows QuickPwn
    iPhone 3g 2.2.1 IPSW firmware

2. kaydetmiş olduğumuz QuickPwn yi klasörde açalım ve çalıştıralım.

resim2

3. Iphone 3g mizi usb ile bilgisayara bağlayalım ve proğramdaki mavi ok işaretimize basalım.

resim3

4. Phone umuz için yüklemek istediğimiz ve yukarıdaki linkten indirmiş olduğumuz firmware i (2.2.1 firmware IPSW) browse tuşuna basark bulalım ve seçelim.

resim 4

5. İndirerek 4. kademe seçtiğimiz firmware i proğramımız onaylaması gerekiyor. Onayladığında ki bunu anlarsınız diğer işlemimize geçebiliriz.

resim5

6. Bu kademede karşımıza 3 adet seçenek çıkacak bunlardan jb için olmazsa olmaz olan cydia ve installer ikonlarına tıklayarak seçiyoruz. Eğer açılış logomuzu da apple logosundan farklı olarak ısırılmış bir ananas haline getirmek istiyorsak ki bence gereksiz :) "replace boot logos" yazan yere de tıklıyarak işlemizi bu kademede bitiriyoruz.

resim 6

7. Iphone umuzun bilgisayara bağlı olduğunu bir defa daha kontrol ediyoruz. Emin olduktan sonra mavi okla ilerliyoruz.

resim 7

8. QuickPwn Iphone u recovery mode a kendisi geçirir. Recovery modda iken ekrana yapılması gerekenler ingilizce olarak çıkacaktır ki aynen şunlar yazmaktadır :) :

.home tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutunuz
    .elinizi kaldırmadan güç düğmesine basmaya başlayınız ve 10 saniye her iki tuşa birden basılı tutunuz
    . elinizi home tuşundan kaldırmadan güç tuşundan çekiniz ve telefonunuz DFU Mode a geçene kadar home tuşuna basılı tutmaya devam ediniz.

yükleme işlemleri başlayınca anlarsınız ki artık elinizi home tuşundan çekme vakti gelmiştir. Eğer yukarda yazdığım herşeyi eksiksiz olarak yerine getirdiyseniz sırtınıza yaslanın ve telefonunuzun 1-2 dakika bilemediniz 5 dakika en fazla 15 dakika hadi hadi 1 saat içinde jb olmasını izleyebilirsiniz... Şaka bi yana en fazla 10 dakika sürüyor..

resim8-1

resim 8-2

9. Yüklemeler bittikten sonra Iphone un jb olduğuna dair uyarıyı proğramdan alırsınız ok e tıklarsınız ve artık zincirlerden kurtulmuş Iphone unuz ile istediğiniz uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

resim 9

NOT: jb işleminin telefonu garantiden çıkardığına dair pek çok yazı var. ancak şu da bir gerçek ki yapılan olay tamamen yazılımsal ve istendiği her an itunes uzerinden eski haline çevrilebilir. Ayrıca biliyoruz ki en dandik elektronik aletin bile kullanma klavuzunda kendi şartlarında kullanılmadığında garantiden çıkacağı yazar. Iphone da neden insanların bu uyarıyı böylesine ciddiye aldıklarını anlamak çok güç olsa da fiyatının en büyük etken olduğu kanatindeyim Tabi bu durum tarafımdan test edilmediği için yine de birşey söylemek zor sizin vereceğiniz karara kalmış..

KAYNAK

YOUTUBE ANLATIM

IPHONE 3G 2.2.1  JAIL-BREAK -RESİMLİ-KADEME KADEME ANLATIM

IPHONE 3G 2.2.1  JAIL-BREAK -RESİMLİ-KADEME KADEME ANLATIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agleniance -- 20 Şubat 2009; 0:28:14 >

• Uğraşmışsınız sağolun ama bu rehberde çok önemli bir eksik var, milletin başını yakacaksınız

Yurtdışından Iphone 3G almış olanlar ve Vodafone sim kilitli Iphone 3G kullananlar

iTunes'den orijinal 2.2.1 firmware ile update yaparsanız, bu cihazın baseband'ini 02.30 versiyona yükseltir ve bu baseband için yazılım ile unlock etme yani sim kilit açma yoktur (ileride çıkabilir ama tarih belirsiz). Pahalı turbo sim almanız gerekir, onu da zor bulursunuz.

Dolayısıyla bu rehber Türkiye'den alınan ve sim kilidi olmayan cihazlar içindir. Diğerleri için rehberler bulursunuz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Şubat 2009; 0:17:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Uğraşmışsınız sağolun ama bu rehberde çok önemli bir eksik var, milletin başını yakacaksınız

iTunes'den orijinal 2.2.1 firmware ile update yaparsanız, bu cihazın baseband'ini 02.30 versiyona yükseltir ve bu baseband için yazılım ile unlock etme yani sim kilit açma yoktur (ileride çıkabilir ama tarih belirsiz). Pahalı turbo sim almanız gerekir, onu da zor bulursunuz.

Dolayısıyla bu rehber Türkiye'den alınan ve sim kilidi olmayan cihazlar içindir. Diğerleri için rehberler bulursunuz artık.
    meraba dediklerinizi aynen yapıyorum ancak 8. adımda preparing your device aşaması bitmiyor 5-10 dk sürüyor ve asla bitmiyor usb bağlatısını cıkarıp itunes tan restore yapmak zorunda kalıyorum yardımcı olabilir misiniz
    edit: hallettim bikere daha denedim işledi hiçbir sorun cıkmadı bu yontemi kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oeken -- 2 Mart 2009; 18:36:02 >

• Arkadaşlar deniyen var mı ? İşe yarıyor mu ?
  • Bende 8.ci adımda bağlantı sorunu ile karşılaştım.Bağlantılarımda bir sorun yok ama uyarı çıkıyor. ??
  • OLdu.Ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: An@loG

OLdu.Ellerine sağlık.
    Buradan okuyup yapmadım ama aynı yöntemi kullandım, işe yarıyor. Yalnız uyarıyı mutlaka dikkate alın arkadaşlar:

Aksi takdirde 1.500 liralık ipod touch'ınız olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtezacan

Buradan okuyup yapmadım ama aynı yöntemi kullandım, işe yarıyor. Yalnız uyarıyı mutlaka dikkate alın arkadaşlar:

Aksi takdirde 1.500 liralık ipod touch'ınız olur

Alıntıları Göster
    peki asrkadaşlar yurt dışından alınmış olanlar ne yapacak yardımcı olurmusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: pasa23

peki asrkadaşlar yurt dışından alınmış olanlar ne yapacak yardımcı olurmusunuz

Alıntıları Göster
    Dostum 2.2.1 versiyonu için henüz yazılımsal olarak unlock yapılamıyor. Bununla ilgili custom firmware kullanman gerekir. Custom dosyaları, baseband yükseltmesi yapmadan 2.2.1 versiyona geçmeni sağlar, böylece unlock yapabilirsin.

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-genel/6985-tum-iphone-2g-3g-icin-custom-2-2-1-tek-link-no-rapid.html

Bu linke bir göz at. Çok dikkat et, üşenmeden ne yazıyorsa hepsini oku. Yanlış yaparsan iPhone'un telefon özelliğini unut. (Tabii yeni bir unlock yöntemi çıkana kadar)

Haa unutmadan ekleyeyim. Telefon özelliğini unut derken; bu versiyonla çalışan turbosim de çıkmış olabilir, haberim yok. Bir-iki yerde denk gelmiştim sanırım ama baya pahalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 1 Mart 2009; 2:08:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: An@loG

Arkadaşlar deniyen var mı ? İşe yarıyor mu ?
    quote:

Orjinalden alıntı: An@loG

dostum rehber 1 e 1 çalışıyor bahsettiğin hatayla ben hiç karşılaşmadığım için birşey diyemeceğim ama tekrar denemekte fayda var. belki gözden birşey kaçırıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agleniance

quote:

Orjinalden alıntı: An@loG

dostum rehber 1 e 1 çalışıyor bahsettiğin hatayla ben hiç karşılaşmadığım için birşey diyemeceğim ama tekrar denemekte fayda var. belki gözden birşey kaçırıyorsundur.

Alıntıları Göster
    qikpin prog hata veriyor bunun sebebi nedir
  • Iphone 3G 16 gb Turkcell kampanyalı telefonumu itunes la 2.2.1 e upgrade etmiştim
    qpawn kullanarak jailbreak yaptım. tüm kademeler sorunsuz geçti. ama daha sonra telefon ananas resminde takılı kaldı. ara ara açılacakmış gibi titriyor , ara ara yeni açılıyor gibi ekran kararıp tekrar ananas resmi çıkıyor ve saatlerdir öyle. DFU moda almaya çalıştım. ama bişey olmuyor. kabloyu çıkardım, taktım değişen bişey yok.
    İtunes dan restore yapmayı denemek istedim bu sefer de itunes iphona bağlanamıyor şöyle bir error veriyor:

iTunes could not connect to the iPhone "Betty's" because it is locked with a passcode. You must enter your passcode on the iPhone before it can be used with iTunes.

ancak passcode girebileceğim herhangi bir yerde yok..

bu konuda yardım ederseniz sevinirim. telefonumu nasıl düzelteceğim!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betty Blue

Iphone 3G 16 gb Turkcell kampanyalı telefonumu itunes la 2.2.1 e upgrade etmiştim
    qpawn kullanarak jailbreak yaptım. tüm kademeler sorunsuz geçti. ama daha sonra telefon ananas resminde takılı kaldı. ara ara açılacakmış gibi titriyor , ara ara yeni açılıyor gibi ekran kararıp tekrar ananas resmi çıkıyor ve saatlerdir öyle. DFU moda almaya çalıştım. ama bişey olmuyor. kabloyu çıkardım, taktım değişen bişey yok.
    İtunes dan restore yapmayı denemek istedim bu sefer de itunes iphona bağlanamıyor şöyle bir error veriyor:

iTunes could not connect to the iPhone "Betty's" because it is locked with a passcode. You must enter your passcode on the iPhone before it can be used with iTunes.

ellerine sağlık güzel kardeşim çok araştırdım seninki kadar verimlisine rastlamadım jailbreak anlatımında

• quote:

Orijinalden alıntı: Betty Blue

Iphone 3G 16 gb Turkcell kampanyalı telefonumu itunes la 2.2.1 e upgrade etmiştim

quote:

Orjinalden alıntı: Betty Blue

Bende de aynı sorun oldu. Kaldı telefon açılış ekranında..

Yönergeleri aynen uyguladım ama şimdi telefon açılmıyor.
    Tel. Turkcell'den kampanyalı aldım sim kilitsiz.

Yardım bekliyorum lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

quote:

Orjinalden alıntı: Betty Blue

Bende de aynı sorun oldu. Kaldı telefon açılış ekranında..

Yönergeleri aynen uyguladım ama şimdi telefon açılmıyor.
    Tel. Turkcell'den kampanyalı aldım sim kilitsiz.

Yardım bekliyorum lütfen.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bilen biri yok mu bende tam jail yapıccaktım bu iki arkadasın kitlenmis bizim kide patlamasın?
    cozumu yok mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: lithium88

arkadaslar bilen biri yok mu bende tam jail yapıccaktım bu iki arkadasın kitlenmis bizim kide patlamasın?
    cozumu yok mudur?

Alıntıları Göster
    Eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: bncvleng

Eline sağlık

Alıntıları Göster
    deneyen varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Æmre93

deneyen varmı acaba ?

Alıntıları Göster
    dun gece ben denedim cok basit 10 dakikamı almadı..
    ıpsw firmware brz uzun suruyo 250 kusur mb onun dısında butun işlmeler cok kolay..
    arkadasın ellerine saglık cok gzl anlatmıs. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lithium88

cozumu yok mudur?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lithium88

cozumu yok mudur?

Ben soruumu hallettim.

Recovery modda açtım.

Sonra işlemi tekrar denedim.
    5 saniye 10 saniye basma gibi lanları dikkatli yapınca sorunsuz jailbreak oldu ikinci denememde..

Sorun kalmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

quote:

Orjinalden alıntı: lithium88

cozumu yok mudur?

Ben soruumu hallettim.

Recovery modda açtım.

Sonra işlemi tekrar denedim.
    5 saniye 10 saniye basma gibi lanları dikkatli yapınca sorunsuz jailbreak oldu ikinci denememde..

Sorun kalmadı..

Alıntıları Göster
    evet bende dun gece hallettm fakat simdi de ınstallous la ugrasıyorum yuklemiyo hic birseyi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.