arkadaşlar ben haftalardır hesap kitap yapıyorum forumda da bununla ilgili bazı başlıklar var ama türkcell için yapmışlar mesela yanlış olmuş bazı çarpmalar
ben şuan avea mobil öğrenci kullanıyorum aylık 30 tl lik yani 150 knt lik knt harcıyorum. ee şimdi iphone aldığımda internet paketide lazım olucak ona da 30 tl ye yakın bir masraf ödeyeceğim edecek 60 lira
60X18 = 1080 tl gibi telefon faturası masrafı olucak
ee 3gs telefonda 1800 e satılıyor ortalama şuanda 2880 ne kadar konuşucam en fazla 250 dk ve heryöne 500 yada aveaya doğru 5000 sms ve 1gb internet.
vodafone un tarifesine bakarsak bu harcamalara uygun 125 tl x 18 ay =2250 + peşinat 250 tl = 2500 tl yapar. bunun içinde 300 dk konuşma 250 her yöne msg 1gb internet. arada 380 lira fark var.ve sadece handikapı msj olayı.Değer mi? bence değer
Ayrıca= euronun yükselmesiyle birlikte 3g 8 gb bile media markt ta 1400 e satılıyor 3gs 16gb 1800 e bu durumda hala vodafone kontratlı telefonları aynı paraya satması bu olayı uygun hale getirmiyor mu sizce de.
Yada diğer yönden düşündüğümüzde 2. el 3g 8 gb almak isteyen biri telefonu 850 900 e bulurken (taksitli) 900+1080 de telefon faturasını eklediğimizde 1980 tl eder aradaki 500 liralık fark SIFIR ve 3GS için değmez mi?
Bu hesaplarda bi yanlışım düşünmediğim birşey var mı bir bakarmısınız belki böle düşünüp satın alanlar vardır ne düşünüyorlar??
iPhone 16GB 3Gs' ler 1800 değil 1600 TL ama 32' den bahsediyorsan bilemem. Tabi telefonu çok kullananlar için kontratlı almak daha mantıklı. Ben çok uzun ödeme koşulları (24 ay gibi) olmasaydı kontratlı alırdım ama 2 yıl sonra telefon ölür mü kalır mı belli değil; ama o zaman hala taksit ödüyor olacaksın. Bence iyi düşün, karar ver, sonra al.
Geçen gün media markt a gittim 16 gb 3gs 1799 du bimeks te 1850 vodafone da öle telefonun fiyatı aldı başını gitti. 18 aylık düşünüyorum ben ztn ve bugune kadar aldığım her telefonu 2 yıldan aşağı kullanmadım sanırım bunuda kullanmam gibi geliyor.Benim burda dikkat çekmek istediğim nokta telefon fiyatları yükselirken kontratlı fiyatların aynı kalması bu işi caip kılmıyor mu?
Euro/TL olarak bakarsan şu anda Türkiye' de olması gereken maximum satış fiyatı 1.653 TL' dir. Turkcell bayileri 1.600 TL' den satıyor diye biliyorum. Senin dediğine göre tabi cazip kılıyor, uzun süreli kullanıcam diyosan bence iyi. Bu arada Jailbreak yapmayı düşünüyorsan alacağın cihazın seri no suna dikkat et, benim aldığım iPhone 3Gs' te Jailbreak yapılamıyor mesela. Sanırım 39. hafta üretiminden sonrakiler.http://forum.donanimhaber.com/m_35915505/tm.htm
türkcelle sordum kontratsız satmıyoruz dedi vodafone ise 1850 dedi 3g 6gb is 1485 dedi. Bu 39. hafta olayını nasıl anlayacağız ki telefonun açmadan jeletini çıkarmadan hangi seri numarasına sayip nasıl bileceğiz ki
quote:
Orijinalden alıntı: noteb00k
iPhone 16GB 3Gs' ler 1800 değil 1600 TL ama 32' den bahsediyorsan bilemem. Tabi telefonu çok kullananlar için kontratlı almak daha mantıklı. Ben çok uzun ödeme koşulları (24 ay gibi) olmasaydı kontratlı alırdım ama 2 yıl sonra telefon ölür mü kalır mı belli değil; ama o zaman hala taksit ödüyor olacaksın. Bence iyi düşün, karar ver, sonra al.
Bugun turkcell extradan nakit 1.650 TL ye 3GS 16 GB aldik. 1800 e 12 ay taksit yapiyorlardi.
yine aynı hesap taksitli 1800 civarı sonuçta kontratlı alıncada taksitli almış oluosun