Şimdi Ara

Iphone 4 Maceraları - 2, Wifi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
7.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Iphone 4 maceralarımı yakında kitap haline getireceğim, şu Iphone'dan çektiğimi başka hiç bir şeyden çekmedim hayatta.

Daha önce kırık ön cam tamirini anlatmıştım.

Kırık Ön Cam Tamiri

Tabii eve Iphone 4 girince eşim de gidip gelip, ben de bundan istiyorum diye sulanmaya başladı. Bir tanenin parasını zor toplamışız, üstüne bir de camını kırmışız, ama sonuç nafile. Hediye bir tane Iphone 4'te ona almak zorunda kaldım. En azından hala benim de bir Iphone 4'üm var!

İşte ikinci macera da tam bu yeni Iphone'un bizim eve girmesiyle başladı. Heyecanla kutuyu açtık. Sim kilitli, 32GB, AT&T kartlı amerikan versiyonu bir Iphone 4. Aktivasyonu müteakip hemen IOS versiyon kontrolü yaptık. 4.0.1, yani jailbreak ve unlock hemen yapılabiliyor.

İlk iş Wi-Fi açtım. Wi-Fi çekmiyor. Balkonda benim Iphone canavar gibi, laptop canavar gibi ama yenisi sıfır. Telefonu aldığım gibi modemin yanına gittim. Modemin yanında 3 çizgi canavar gibi çekti. Hemen jailbreak-unlock yaptım. Yeniden balkona gittim ve Wifi yine gitti.

Deneme yapmaya karar verdim. İnanılmaz olan aşağıdaki sonuçlarla yıkıldım tabii:

• Modemin yanında : Üç çizgi
    • Modemden bir adım uzakta : iki çizgi
    • Modemden üç adım uzakta : bir çizgi
    • Modemden dört adım uzakta : Wifi yok

Ve hikayemiz böyle başladı. Biraz google araştırması sonunda 30-31-32 haftalarda üretilen Iphone 4'lerde genelde donanımsal bir Wifi hatası olduğunu, bunun sadece wifi değil, aynı antene bağlı Bluetooth ve GPS bağlantılarını da etkilediğini öğrendim. Herkes tek çözümün servise gitmek olduğunu, servisin bu hatayı görünce hemen ve ücretsiz olarak telefonu yenilediğini yazıyordu. Ama bizim telefon Amerikan malıydı ve TR'de daha değiştirebilecek servis yoktu. Amerikaya geri gönderme imkanı ise hiç yoktu.

Aklıma bir cinlik geldi, şayet bu antenle ilgili bir hata ise belki telefonu açıp tamir edebilirdim. Daha kapak jelatinleri bile yerinde duran Iphone'u açtım. Ve içinden masanın üzerine küçücük metal bir parça düştü. Gözle bile zor görülen minicik bir şey. Sorunu bulmuştuk ama çözümü nasıl bulacaktık? Acaba bu parça nereden çıkmıştı? Hemen kendi telefonumu aldım ve sökmeye başladım. Önce pil, ardından mik-hoparlör modülünü söktüm. Buralarda bu parçanın benzeri yoktu. (Bu arada hoparlör modülünden bir parça daha kırıldı. Artan parça sayısı 4'e çıktı)

Artık sıra ana karta gelmişti. Ana kartı sökmek için üstteki koruma parçasının vidalarına giriştim. Birden 5 tane olması gereken vidadan birinin yeni telefonda eksik olduğunu gördüm. Ayrıca parçayı gövdeye gerdiren tırnaklardan biride tamamen hatalı üretimden yerini tutmuyordu. Hani kutunun üstündeki jelatini ben açmamış olsam, birisi içini açmış, kurcalamış diyeceğim.

Eksik vida görülebiliyor.

Hatalı üretim tırnak yerine girmiyor.

Koruyucu parçayı çıkartınca, bizim telefonun içinde başıboş dolaşan minyatür metal parçanın aslında bu koruyucu ile telefon gövdesini ve ana kartı birbirine irtibatlandıran bir parça olduğunu görüyorum. Yani yerinde olmaması ana kart ile antenin birbirine irtibatını kesiyor. Zavallı wi-fi işlemcisi antensiz olarak çalışıyormuş.

Minyatür parçayı sağlam olan benim telefona bakarak düzgünce yerine oturttum. Tekrar telefonu kapattım ve Wi-Fi çalıştı.

Umarım kimsenin başına gelmez ama eğer yeni bir Iphone 4 sahibi iseniz ve wi-fi çalışmıyorsa, servise götürme şansınız da yoksa yukarıdakini deneyebilirsiniz.

DİKKAT! Bu işlemi yapmak garantinizi bozmaktadır. Ayrıca söküp takma sırasında elektronik parçalara zarar verip telefonu kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Buradaki bilgiler bilgi amaçlı sunulmuş olup tüm sorumluluk uygulayana aittir.

Son olarak huzurlarınızda "Apple" denilen firmaya bu ürünleri hatalı üretim nedeniyle toplatmak yerine piyasaya sürüp servislerin eline bırakması nedeniyle okkalı bir küfür savuruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uluozgur -- 1 Ekim 2010; 13:36:34 >

• Büyük başarı gerçekten Bravo hocam Cam değişimi konunu da okumuştum insanın eli yatkın olunca bu tarz şeyleri çok rahat yapabiliyor. Biraz da merak lazım tabi ki

Umarım başka problem çıkmaz güle güle kullanırsın

BU ARADA FOXCONN'A Doğru düzgün montaj bile yapamamışlar bazı modellerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 1 Ekim 2010; 13:30:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Büyük başarı gerçekten Bravo hocam Cam değişimi konunu da okumuştum insanın eli yatkın olunca bu tarz şeyleri çok rahat yapabiliyor. Biraz da merak lazım tabi ki

Umarım başka problem çıkmaz güle güle kullanırsın

BU ARADA FOXCONN'A Doğru düzgün montaj bile yapamamışlar bazı modellerde
    Favorilerime ekledim bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Alıntıları Göster
    vallahi 2 operasyon içinde tebrik etmemek elde değil. Elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Alıntıları Göster
    Tebrik ediyorum.
    Sakıncası yoksa mesleğiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: some_one

Tebrik ediyorum.

Amatör Iphone 4 Tamircisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: uluozgur

quote:

Tebrik ediyorum.

Teknik konularla ilgili olduğunuzu tahmin ediyorum, analitik düşünüp karar vermişsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uluozgur

quote:

Tebrik ediyorum.

Alıntıları Göster
    valla bende tebrik ediyorum bazı insanların eli çok yatkın oluyor bu insanlardan birtaneside sizsiniz birde dayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: koray6852

valla bende tebrik ediyorum bazı insanların eli çok yatkın oluyor bu insanlardan birtaneside sizsiniz birde dayım.

Alıntıları Göster
    1)Alcak serefsizler 650$ telefon satiyor hicbirseyini kontrol etmeden piyasaya suruyor. Yok sebeke hatasi yok wi-fi sorunu, yok sensor problemi... Bu serefsizlik degil midir? Utanmaz adamlar birde utanmadan sattigi ulkelere tamir servisleri acmiyor, uluslararasi garanti vermiyor. Bu kadarda para manyagi olunmazki ya. Birde milyon dolarlik ar-ge tesislerini izletiyorlar.

2)Hocam sende super yaziyorsun ya iyiki anlatmissin burada isimize cok yarar bu bilgiler.

3)Insallah diger yazilarinlada karsimiza gelirsin ama kendi telefonunun arizalari ile degil baskalarinin sorunlarini gidererek...

• Hocam bu sorun siz ekran değiştirdikten önce mi yoksa sonra mı oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

1)Alcak serefsizler 650$ telefon satiyor hicbirseyini kontrol etmeden piyasaya suruyor. Yok sebeke hatasi yok wi-fi sorunu, yok sensor problemi... Bu serefsizlik degil midir? Utanmaz adamlar birde utanmadan sattigi ulkelere tamir servisleri acmiyor, uluslararasi garanti vermiyor. Bu kadarda para manyagi olunmazki ya. Birde milyon dolarlik ar-ge tesislerini izletiyorlar.

2)Hocam sende super yaziyorsun ya iyiki anlatmissin burada isimize cok yarar bu bilgiler.

3)Insallah diger yazilarinlada karsimiza gelirsin ama kendi telefonunun arizalari ile degil baskalarinin sorunlarini gidererek...

aman hocam naptın bu laflar kavgada bile söylenmez. İphone fanatikleri lince başlar birazdan.

wifi-sensor-anten sorununa kafayı takan almasın teli diye damlarlar birazdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

aman hocam naptın bu laflar kavgada bile söylenmez. İphone fanatikleri lince başlar birazdan.

• quote:

quote:

Yahu fanlar bile bu tür hatalara söyleyecek söz bulamaz. Apple gibi bir firmanın böyle ayıplı ürünleri piyasaya sürmesi anlaşılır gibi değil. Yalnız üstada saygılarımı sunmadan geçemeyeceğim. Benim başıma gelse apışır kalırım muhtemelen. Helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

quote:

quote:

Yahu fanlar bile bu tür hatalara söyleyecek söz bulamaz. Apple gibi bir firmanın böyle ayıplı ürünleri piyasaya sürmesi anlaşılır gibi değil. Yalnız üstada saygılarımı sunmadan geçemeyeceğim. Benim başıma gelse apışır kalırım muhtemelen. Helal olsun.

Alıntıları Göster
    hocam kaçıncı hafta üretim bu cihaz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronokrator

hocam kaçıncı hafta üretim bu cihaz ?

Alıntıları Göster
    Hocam senin hikaye tam Cem Yılmaz'lık olmuş. "Ben yaparım beyin ameliyatını. Anne dur kıpırda kesiyorum kestim :)"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucan-laz

Hocam senin hikaye tam Cem Yılmaz'lık olmuş. "Ben yaparım beyin ameliyatını. Anne dur kıpırda kesiyorum kestim :)"

Alıntıları Göster
    değerli bir paylaşım, teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizckosar

değerli bir paylaşım, teşekkürler..

Alıntıları Göster
    iyi oldu bu, türkiyede başımıza bişey gelirse servis yerine arkadaşa göndeririz telefonları :D korsan servis biraz daha geliştir bence kendini, iyi ekmek çıkar bu işten

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

iyi oldu bu, türkiyede başımıza bişey gelirse servis yerine arkadaşa göndeririz telefonları :D korsan servis biraz daha geliştir bence kendini, iyi ekmek çıkar bu işten

Alıntıları Göster
    Benim hayatta cesaret edemeyeceğim bir durum :)
    Oturur ağlaya ağlaya wifi siz kullanırdım valla :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurhar

Benim hayatta cesaret edemeyeceğim bir durum :)
    Oturur ağlaya ağlaya wifi siz kullanırdım valla :)

++
  • iyi cesaret
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.