Şimdi Ara

İphone 4 Ses Gitmiyor Yardim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
4
Favori
48.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de aynı sıkıntı var. JB yapmadım hiç. hattım vodafone. çok sık karşılaşıyorum bu sorunla.

tespit ettiğim birşey var, ben bu sorunun bildiğimiz kör nokta sıkıntısından kaynaklandığını ve kılıf takınca geçeceğini düşünüyordum. şu an mümkün olduğu kadar görüşmelerimi speakerı açarak yapıyorum. sesin karşıya gitmeme olayı çok çok nadiren oluyor. speaker açıkken parmağımı telefonun sol alt kısmına temas ettirdiğimde bir süre sonra aynı şekilde sesim karşı tarafa gitmemeye başlıyor, ben karşı tarafın sesini duyabiliyorum. Normal olarak telefon elde konuşurken görüşme uzun sürerse mutlaka sesin gitmeme sorunu ile karşılaşıyorum. Bazen daha görüşme başlarken bile sesim karşıya ulaşmayabiliyor.

kılıfı taktıktan sonra durumu tekrar yazarım.

4.0.2 versiyonu yüklü, kılıf olmazsa 4.1'e yükseltip de deneyeceğim. bazı arkadaşlarda işe yaramış okuduğum kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celep84 -- 30 Ekim 2010; 16:09:50 >

• ben telefona dokunmuyorum masaya koyuyorum olmuyo speaker açıorum olmuo.. Vurunca düzelmesi çok enteresan...
  • merhabalar..forumu okudum..yalnız olmadıgımı almadı..12 agustos gibi iphone 4 umu amerikadan aldım bir bucuk ay orada kullandım hiçbi ses problemi yoktu..forumdaki şikayetlerin başladıgı tarihlerde bende de başladı ses gitmemeler...yalnız okuduklarımın ısıgında soyle bir yoruma ulastım..bizim sorunumuz telefondan degil sebekeden kaynaklanıyor.. yani vodafone dan ..bende vodafone kullanıyourm...şimdi amerikadaki arkadaşlarıma sordum onlarda boyle bir problem yasanmıyormus..sürüm degıştırmelerde işe yaramadıgına gore sorun vodafone dan..demekki 3g işi karıştırıyo..yada altyapısı buna uygun değil bişekilde engelliyor..kimileri sabit durunca olmuyor arabada gidince oluyor diyo ama..bende sabit duruncada gidiyo ses..anlasılan vodafone paramızla rezil etti bizi...farkındaysanız hıc bir turkcelli yok forumda..demekki onlarda boyle bir sorun yasanmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: celep84

bende de aynı sıkıntı var. JB yapmadım hiç. hattım vodafone. çok sık karşılaşıyorum bu sorunla.

tespit ettiğim birşey var, ben bu sorunun bildiğimiz kör nokta sıkıntısından kaynaklandığını ve kılıf takınca geçeceğini düşünüyordum. şu an mümkün olduğu kadar görüşmelerimi speakerı açarak yapıyorum. sesin karşıya gitmeme olayı çok çok nadiren oluyor. speaker açıkken parmağımı telefonun sol alt kısmına temas ettirdiğimde bir süre sonra aynı şekilde sesim karşı tarafa gitmemeye başlıyor, ben karşı tarafın sesini duyabiliyorum. Normal olarak telefon elde konuşurken görüşme uzun sürerse mutlaka sesin gitmeme sorunu ile karşılaşıyorum. Bazen daha görüşme başlarken bile sesim karşıya ulaşmayabiliyor.

kılıfı taktıktan sonra durumu tekrar yazarım.

4.0.2 versiyonu yüklü, kılıf olmazsa 4.1'e yükseltip de deneyeceğim. bazı arkadaşlarda işe yaramış okuduğum kadarıyla.

Ama dediğiniz gibi olsa aynı sorunu turkcell lilerinde yaşaması lazım. Oysa bu sorunu yasayanlar hep vodafone kullananlar. Sorun kör noktayla ilgili olmamalı bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: LİBERTY SİGORTA

bende de aynı sorundan şikayetçiyim lakin 3g kapattım..sıkıntı kalktı ama

İlk kullanmaya başladığımda sorun yoktu. Telefonu yere deşürdüm. Kaliteli servis arıyorum.
  • telefon iphone 4 32 gb 4.1 baseband 2.10.04 jailbreakli turkcell hatlı
    telefonu ilk aldığımda limera1n ile jailberak lemiştim bu sorun yoktu.
    sonra pil ömrü yüzünden restore edip tekrar greenpoison ile jaibreakledim ve ilk kez dün gece bu sorunu yaşadım. 3 görüşme yaptım 3 ündede oldu.
    telefonla konuşurken bir süre sonra benim sesim karşı tarafa gitmiyor ama ben karşı tarafı duyuyorum. Telefonda 3g kapalı idi.
    mobil telefon (turkcell) aradığındada, sabit telefon aradığındada bu sorun oldu. Bugün bir kaç konuşma ve test yaptım bir sorun yaşamadım.
    Tekrar restore etsek işe yarar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdonanimhaber -- 31 Ekim 2010; 16:32:32 >
  • Bazı insanlar sapasağlam, çatır çatır kullanırken, bazıları akılalmaz sorunlar yaşıyor. Zaten stoklarda da yok sanırım. Cmt günü incelediğim tcell sorunsuz ( anten sol elde sorunlu) gördüm almaya karar verdim, şimdi yine vazgeçtim. '. Nesilini üzülerek bekleyeceğim.
  • Bende birkaç gün önce jailbrake yaptım limera ile, 3g hiç açmadım ondan beri ve hiç kesilme yaşamadım, şimdi birde 3G açık deneyeceğim bakalım ne olacak.

bu arada ozgurdonanimhaber arkadaşım sana tekrar limera kurup denemeni tavsiye ediyorum bir dene bakalım ne olacak
  • Telefonu aldığım yeri aradım (kanyon) sorunu anlattım. Bu şikayeti çok aldıklarını söylediler. Çözüm için genpa ya servise yönlendiriyorlarmış.
    Genpayı aradım ama 5 dakika bekledim telefonda bana sıra gelmeyince sıkılıp kapattım. Sorunun operatörden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü yabancı forumlarıda takip ediyorum onlardada çok şikayet var
    çözüm için ya telefonu değiştirmişler yada 3g kapatıp kullanıyorlarmış. Öte yandan donanımsal olduğunuda sanmıyorum çünkü kamera yada ses kayıt programında hiç bir sorun yok. Sesli yada sessiz ortamdada denedim ikisindede yaptı. Sanırım 4.2 update i bekleyeğim Baseband de bir değişiklik olursa düzelme ihtimali var. Servise verirsek telefon ne zaman gelir Allah bilir.

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

telefon iphone 4 32 gb 4.1 baseband 2.10.04 jailbreakli turkcell hatlı
    telefonu ilk aldığımda limera1n ile jailberak lemiştim bu sorun yoktu.
    sonra pil ömrü yüzünden restore edip tekrar greenpoison ile jaibreakledim ve ilk kez dün gece bu sorunu yaşadım. 3 görüşme yaptım 3 ündede oldu.
    telefonla konuşurken bir süre sonra benim sesim karşı tarafa gitmiyor ama ben karşı tarafı duyuyorum. Telefonda 3g kapalı idi.
    mobil telefon (turkcell) aradığındada, sabit telefon aradığındada bu sorun oldu. Bugün bir kaç konuşma ve test yaptım bir sorun yaşamadım.
    Tekrar restore etsek işe yarar mı ?

• bendede vardı ama suan herhangı bır sıkıntı yasamıyorum ses çok net gelıp gıdıyr
  • kılıfı bekleyemedim, 4.1 update ettim. Dünden beri hiç aynı sorunu yaşamadım. Sanırım birçok arkadaş JB'li kullanıyor ve üst sürümler için henüz çıkmadığı için telefonu update etmek istemiyor. Ama sanırım sıkıntının kaynağı bu. Farklı bir durum ortaya çıkarsa yazarım. Başlığa sonundan katılan arkadaşlar için :)

Hat vodafone, JB yok, 3G açık, limera1n dediğiniz ne ise :) o da kurulu değil, ön ve arka yüzde koruyucu film var, yanlarda yok (bir etkisi olduğunu sanmıyorum ama yazan arkadaşlar olmuştu diye aklıma geldi) ve şu an sıkıntısız kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celep84 -- 1 Kasım 2010; 14:18:19 >
  • Jailbreak yapmayan 4.1 sürüm kullanıyorum. Hattım TURKCELL.

3G açıkken yapıyordu telefon, 3g yi kapadım yapmamaya başlamıştı ama bu akşam konuşurken (3g kapalı iken) yine bir anda sesim gitmemeye başladı.

ios 4.2 mi beklemeyeliyim, yoksa turkcell ımı arayayım ne yapayım sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LİBERTY SİGORTA

bende de aynı sorundan şikayetçiyim lakin 3g kapattım..sıkıntı kalktı ama

Sonradan oldu, yere düşürdüm. Bu işten anlayan teknik servis arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mati

şu an az önce vodafone yetkilisi işyerime kadar geldi. red club üylerine yaptıkları bir hizmet. bir kere sorunun vodafone'dan kaynaklandığına inanmıyor. Dediğine göre federasyon başkanının (Mahmut Özgener) yanından geliyormuş, sorun aynı sorun ancak hattı turkcell miş. Dediği bu inanan inanır. Kendisinin dediği de sorunun 3g açıkken daha çok yaşanması. Çok fazla problemi olan insan var mı diye sordum. Özellikle son 10 gündür inanılmaz bunaldığını söyledi. çok fazla sayıda insan varmış ve ellerinde iphone 4 olmadığı için şu an cihazı alıp yerine cihaz veremediklerinden bana da bir tane bumper verdiler :) bununla alakası yok dememe rağmen bir hafta da bununla kullanın eğer sorun devam ederse (bence kesinlikle edecek) bir şekilde çözeceğiz dediler. son haberler böyle.

Mati merhaba, ne oldu? Sorunun halloldu mu? Gelişmelerden haberdar edebilir misin bizi lütfen?

• Vodafone'un verdiği bumper la ve 3G'yi kapatarak 2 haftadır kullanıyorum. Sorun olma sıklığı azaldı ancak son bulmadı tahmin ettiğim gibi.

Vodafone teknik servisi 2 saat önce arıza devam etmektedir diye tekrar çağırdım. Gelecekler ve bakalım bu süreç nasıl sonlanacak.

Buraya yazacağım arkadaşlar, merak etmeyin.
  • Bu sorun sebekeden arkdaslar. Benim vodafone hattim var ve samsung telefnmla kullaniyorum. Sesim karsi tarafa bazen gitmiyor ama ben onu duyuyorum. Ancak 1 haftadir yok bu sorun
  • Ben jailbreak li kullanıyorum 1 haftadır sorun yok bilginize.
  • Son durum: Az önce Vodafone geldi. Ellerinde iphone4 olmadığı için sıfır bir 3gs verdiler. 15 Kasım gibi ellerinde iphone4 olacakmış. Bu arada teknik serviste değişim raporu verirse (ki yuzde 100 veriyorlarmış) cihaz değişecek. Peki çözüm olacak mı dedim. Cevabı özetle şöyle oldu. "İlk gelen partideki iphone ların 10 tanesinin yaklaşık altısında bu problemi yaşandı. Problem yaşayan 6 telefondan 4 tanesi bumper ve 4.1'e upgrade ile problemin kalmadığını ifade ettiler. Kalan 2 tanesi de hiçbir şekilde problemin bitmediğini ifade ettiler. Biz bunun üretim haftası ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. O yüzden yeni gelen cihazların üretim haftası değişik olacağında probleminiz büyük ihtimalle çözülür." Böyle dedikten sonra kendi cihazımın üretim haftasına baktım 35. hafta.

Sonuç olarak bekliyorum. İnşallah 10 gün içinde yeni cihazı verirler. Ben de buraya tecrüblerimi yazmaya devam ederim.

saygılar

• 9 gün olmuş son mesajı yazalı ve o gün bugündür sıkıntısız kullanıyorum telefonu, problem tamamen halloldu sanırım.
  • Arkadaşlar bende de sorun kalmadı. 4.1 bb 2.10 jb uygulandı limera1n..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.