Arkadaşlar merhaba . Daha önce aynı sorun konuşulduysa eğer kusura bakmayın gözden kaçırmış olabilirim.Yazım biraz uzun olacak umarım okursunuz. Benim sorunum; yaklaşık 2 hafta önce telefonum bataryasını Eminönü'nden 40 TL ye değiştirdim ve gayet memnun kaldım. Mutlu mesut kullanırken telefonu korkarak araç şarjında şarj ettim(5-10liralık) algıladı,algılamadı derken biraz şarj etti çıkardım. Bu arada orijinal kablo kullanıyorum. Kısa süre sonra prizde şarj etmek istediğimde olmadı. Defalarca sök tak ama nafile telefon kapandı. Telefoncuya götürdüğümde ilk başta şarj giriş yerindendir dedi telefonu bıraktım bi süre sonra almaya gittiğimde bana entegresinin yandığını onu değiştirdiğini söyledi. Telefonum açılmıştı ve telefoncudayken şarj oluyordu. Eve gittiğimde ben şarja taktım olmadı. Dandik kabloyla denedim şarj olmaya başladı. Neryse dedim herhalde kabloyuda yaktım. Ama bir süre sonra yine şarj olmadı ve telefoncuya geri götürdüm tekrar açtı baktı falan alala hmm falan derken değiştirdiğim bataryadan dolayı kaynaklandığını tekrar değiştireceğini söyledi. Değiştirdi etti telefon açıldı ve şarj olmaya başladı.(orijinal kabloyla) Kendisinin taktığı bataryanın bir öncekinden daha iyi olduğunu söyledi. Tekrar çıktım gittim ben şarja taktığımda yine olmadı ama dandik kabloyla şarj oluyordu. Farklı bir adaptör ucu denediğim zaman orijinal kabloyla şarj oluyor(olabildiğine geç dolduruyor). Ama bu seferde o Eminönü'nde değiştirdiğim batarya performansını bunda göremedim. Hem çok geç şarj oluyor hem çok çabuk şarj bitiyor.(Gece %100 olan telefon sabah uyandığımda %3. Çok uzun tuttum farkındayım tekrar kusura bakmayın.
Özetle: 1-Eminönünde batarya değiştirdim 2-Çakmak şarja taktım ve telefon şark olmamaya başladı. 3-Telefoncu entegresinin yandığını söyledi 4-Tekrar aynı sorunu yaşadım ve tekrar telefoncuya götürdüm 5-O telefoncuda bataryayı değiştirdi 6-Orijinal kabloyla şarj olmuyor ama dandik kabloyla oluyor 7-Çok geç şarj oluyor ve çok çabuk şarj tükeniyor.
Sizce sorun nedir, ne yapabilirim? Lütfen okuyun ve bilginiz varsa paylaşın. Teşekkürler.