Şimdi Ara

iPhone 6 - Hoparlör Ses Sorunu (Ses Çok Az)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
23.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1.5-2 yıldır iPhone 6 kullanıcısıyım. Bu zamana kadar da bir sorunla karşılaşmadım ta ki son 3-4 haftadır telefonla konuşurken (karşıdaki aradığım kişi telefonu açana kadarki çalma sesi, veya karşıdakinin sesi) ses çok ama çok az geliyor. Evde sessiz ortamda bile zor duyuyorum, dışarda ise imkansıza yakın.

Bununla beraber telefon ilk çıktığında hoparlör sesinin az olması sebebiyle yazılan yazıları ve çözüm önerilerine de baktım. Jelatinin çıkarılması, hearing aid modun açılması, arama sırasında sesin açılması gibi genel şeyler benim durumum için geçerli gözükmüyor çünkü 1.5 yıl boyunca sorunsuz kullandım. Hatta sorun olduktan sora acaba iOS sürümünden midir diyerek en son 9.3.1 sürümüne de güncelledim ama sorun hallolmadı.

1) Öncelikle sorunun donanımsal mı (hoparlör tıkanmış, veya bozulmuş olması) yoksa yazılımsal mı olduğunu nasıl anlayabilirim? Temizlemek için alternatif bir öneriniz var mı, çünkü fırçayla temizlemeyi denedim. Belli belirsiz farketmiş olabilir yani ilk sildiğimden ses hafiften artmış ya da 2. silmemde biraz daha azalmış olabilir ya da tamamen psikolojik de olabilir. Ama her halükarda ses yine çok az.

2) Sorunun baş gösterdiği zamanlar hemen hemen benim 4,5G'ye geçtiğim zaman. Aslında SIM kartım da uyumlu ve kullanabiliyorum. Ama acaba sorunun sebebi SIM kart da olabilir mi? (Hğcresel veride 2G, 3G ve LTE'nin hepsini denedim ama ses farketmedi.

Başka bir öneriniz varsa denemeye açığım. Şimdiden çok teşekkürler.

• Selamlar,

Siz nihai tüketici olarak telefona herhangi fiziki müdahale de bulunamamanızı tavsiye ederim.
    Sorunun yazılımsal mı ya da donanımsal mı olduğu restore edip yedeklerini yüklemeden yeni bir iPhone ayarlayarak anlayabilirsiniz.
    2.secenek olarak ise Apple Çağrı merkezini arayarak tespit edilebilinir.
    Sim Kart durumunda ise ondan kaynaklı olduğunu hiç zannetmiyorum ama şüpheleriniz var ise baska cihaza sim kartinizi takıp bir telefon görüşmesi yaparak deneyebilirsiniz.

Şahsi yorumum ; Donanımsal , ya değişim olur yada kulağınızi koyduğunuz parça (megafon mu , hoparlör mu diyorlar bilemedim) değişir.Zira sizin gibi 1,5 yıl hiç problemsiz kullandım iPhone 6 cihazım son 1 ay içerisinde yenisiyle değişti 1 hafta sonra ekran değişimi yapılarak onarıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon görüşmelerinden ziyade bir ses kaydı alıp ya da whatsapp üzerinden gönderilen bir ses kaydını da ahizeden dinleyerek sorunun şebekeden mi yoksa donanımsal mı olduğunu test etmenizi öneririm.
  • DriLL3R kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı sorunla karşı karşıyayız. Bende 6+ kullanıyorum ve dediiniz gibi 4,5 g geçiş zamanlarına denk gelen bir durum oldu telefonu ilk cıktıgı gun aldım sizdeki gibi 1,5 yıl civarı oldu ve en ufak bir sorun yasamadım fakat son 2-3 haftadır karsı tarafın sesi cok az geliyor ve kulaklık takıp kullanmak zorunda kaldım. en sonunda dayanamadım ve apple servisine goturdum. 10 gun içinde servis işlemi bitecekmiş bakalım sorun neyden kaynaklı çıkacak. ilk akla gelen tıkanma sorunu ama 4,5g geçiş zamanına denk gelmesi kafamı kurcalamıyorda değil. bakalım netice ne çıkacak.
  • Çok ilginç
    Bence cihazı önce ayarlardan sıfırlayın
    Hatta itunes e bağlayıp restore edin
    "Yeni bir cihaz" olarak başlatın..
    Olmadı başka bir operatörün simkartını takıp bir de öyle deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    Ben sıfırlamayı denedim olmadı ama başka sim kart takıp denemek aklıma gelmedi. bugun zaten servisten aradılar telefonumu yenisi ile değiştireceklermiş. garantisi devam edenlere duyrulur en azından sıfır bir telefon sahibi olunuyor. apple bu olayı gerçekten cok güzel başka bir marka bunu yaptığını sanmıyorum. evet apple bahalı filan ama bu yönleride taktir edilir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 26 Nisan 2016; 16:19:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrofon ses düzeyi çok az
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.