Şimdi Ara

iPhone 6S aşırı ısınma ve pilin hızlı tükenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
46.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir senedir 6s kullanıyorum, gayet normal sürelerde sıkıntısız kullanıyordum. Bugün telefonun şarjını tam doldurup (orijinal şarj kablosu ve adaptör ile) çıkardıktan sonra, telefonu kullanmaya başladıktan sonra cihazın sağ tarafında başlayan bir ısınma meydana geldi. Bu ısınma da telefonun şarjının çok hızlı tükenmesine sebep oldu tahminimce. Sorunun sebebiyle ilgili bilgi sahibi olan var mı? İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone 6S Aşırı Isınma ve Pilin Hızlı Tükenme Sorunu

iPhone 6S kullanıcıları, aşırı ısınma ve pilin hızlı tükenmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Bu sorun, cihazın performansını olumsuz etkileyebilir ve günlük kullanımını engelleyebilir.

Aşırı ısınma, iPhone 6S'in çok sıcak hale gelmesi ve sıcaklık uyarısı vermesiyle kendini gösterir. Bu durum, pilin hızlı tükenmesine, uygulamaların kapanmasına ve hatta cihazın kapanmasına neden olabilir.

iPhone 6S'in aşırı ısınmasına ve pilinin hızlı tükenmesine yol açabilecek birkaç faktör vardır:

• Yüksek güç tüketen uygulamaların kullanımı: Oyunlar, video akışı uygulamaları ve navigasyon uygulamaları gibi uygulamalar fazla güç tüketebilir ve cihazın ısınmasına neden olabilir.
    • Arka planda çalışan uygulamalar: Kullanılmadığında bile arka planda çalışan uygulamalar cihazın pilini tüketebilir ve ısınmasına katkıda bulunabilir.
    • Hücresel ağ sorunları: Zayıf hücresel sinyal, iPhone'un daha fazla güç harcamasına neden olarak aşırı ısınmaya neden olabilir.
    • Hasarlı pil: Zamanla veya fiziksel hasar nedeniyle pilin verimliliği azalabilir ve bu da aşırı ısınma ve hızlı pil tükenmesine neden olabilir.

iPhone 6S'in aşırı ısınma ve pilin hızlı tükenme sorununu çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Yüksek güç tüketen uygulamaları kullanmayı sınırla.
    • Kullanmadığın uygulamaları arka planda çalışmasını engelle.
    • Hücresel sinyalin güçlü olduğundan emin ol.
    • Pili kontrol ettir ve gerekirse değiştir.

Sorun devam ederse, daha fazla yardım için Apple Destek ile iletişime geçmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pil kullanım bilgilerinize baktınız mı? O sayfada pili en çok tüketen şeyin ne olduğunu anlayacağınızı düşünüyorum.

• fawkes81 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Telefonun bataryası 40dk kullanımda %100'den %50'ye geldi, whatsapp, instagram ve spotify uygulamalarını kullandım sadece bu sürede. Normalde %50 seviyelerine geldiğinde 3 saate yakın bir kullanım alıyordum. Ayrıca şuan telefon sıcak diyebileceğim bir ısıda. Sebebini anlayamadım.

• Hocam ben de teknik konuda bilgili değilim. Başıma böyle bir sorun gelecek olursa ilk yapacağım şey ayarlar - pil sayfası üzerinden en çok güç tüketen uygulama listesini kontrol etmek. Arka planda çalışan herhangi bir yazılım pili tüketmiş olabilir.

Bunun dışında aklıma gelen ikinci seçenek batarya ile ilgili bir problem. Bunun için cihazınızın garantisi devam ediyorsa Apple'a başvurmanız gerekebilir.
  • Benim de yaklaşık 1 haftadır inanılmaz ısınıyor

• 10.3.2 ile başladı sanırım bu ısınma sorunu. üstelik ben bataryayı değiştirdim 10.3.1 de ama kötü. bir tarafı düzeltip diğer tarafı bok ediyorlar.
  • Plajda telefonu kullanırken sıcak/güneş şarjı çok çabuk bitiriyordu. Belki sıcak hava ile etkisi olabilir güneşte va kaldıysa. Şuanda da durum aynı mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim cihaz da power tuşunun olduğu yerden doğru ısınıyor. Şu sıralar sadece LTE hücreselle kullanıyorum pil süresi 6 saat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala durum aynı benim de power tuşunun oradan başlıyor ısınma. 40dk kullanımda %50'ye geliyo şarjı. Daha 2 gün önce 6 saat kullanım süresi alıyordum. Bugün bi restore edip deneyeceğim. Olmadı apple'dan randevu alacağım. Sanırım pil pert oldu veya donanımsal bi arıza var gibi geliyor bana.

• Bu sorunla ilgili dün apple zorluda görüştüm. Pil durumunun gayet iyi olduğunu yazılımı restore etmemi gerektiğini söylediler. Herhangi bir teknik arıza belirtisi bulamadılar testlerde.

Bende akşam restore işlemini deneyeceğim.
  • Sorunun kaynagını bulabildiniz mi? zira bende de aynı sorun var
  • Yaz geldi arkadaşlar havalar ısındı cihazda sıcak ortamda soğuyamıyor ve kılıf varsada 2-3x dahada ısınıyor normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de arkadaslar yazlari nüfusu artan bölgelerde yaşıyorsaniz sebekeler pik yükleri karsilayamayabiliyor, bu da telefonlari ciddi sekilde zorluyor.

• Aynı sorun bendede var 3-4 gün önce 4.30 5 saat kullanım alıyordum.Şimdi 2.30 2.50 arasında değişiyor telefon ısınıyor sağ tarafı felan.6s kullanıcısıyım.Neden böyle oldu bilmiyorum pil mi bozuk sıcak havalardan mı yoksa apple güncellemesinden dolayı mı ?

• bahtiyar08 B kullanıcısına yanıt
    Arka planda uygulamalar calişiyor icloud acik ise yedekleme yapiyosa olabilir konum servisi kapatin internet üzeri uygulamalar güncellemeler yapiyodur yedekleme yapiyodur buda işlemcinin calişmasna isnmasna neden oluyo şuana kadar 6-6s-7 kullandim isinma ile ilgili problem hiç yaşamadim süreler kisaldi sebebide güncellemelerden kaynakli.!!!

• Peki ısınma sebebi yaz aylarında olduğumuz için mi kardeş bir de düşük güç modunda kullansam sürekli sıkıntı olur mu apple destek hattı sıkıntı olmaz dedi daha iyidir dedim

• iphone 6s 64gb kullanıyorum pili ilk defa yetkili serviste değiştirdim. Buna rağmen 6,5 saat beklemede (gece uyurken hiçbirşey yapmadan) full şarjdan yüzde 50 ye düşüyor. 2. Kez yetkili servise götürdüm 1 gün boyunca incelediler ve sorun yok dediler. Elimde yüzmilyarlarca dolarlık bir şirketin binlerce dolarlık bir cihazı ve ben bu telefonun şarjına güvenip sokağa çıkamıyorum. Şarj sırasında adaptör fiş çok ısınıyor. Arka yüzeyinde de ısı dalgalanmaları hissediyorum. Başka bir apple servisine götürmeyi deneyeceğim orasıda normal derse telefonu duvara fırlatıp apple ile olan ilişkimi sonlandıracağım. Gittiğim servis lydia ataşehir. Telefonla çok kez aradım ama hiç telefon açan olmadı. Ekran resmini koyuyorum bakın bekleme suresine(ekran kapalı/konum kapalı) 6,5 saat te % 100 den 50 ye düştü.

iPhone 6S aşırı ısınma ve pilin hızlı tükenme sorunu

• carrot C kullanıcısına yanıt
    hocam Vodafone diger operatorlere gore daha fazla sarj yiyor ve wifiniz açık bence baska bir simle deneyin ya da sim i cikartip da deneyin bir gece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap icin tesekkurler. Ancak telefonu 2 senedir aynı operatörde kullanıyırum ve böyle bir durum yoktu. Pil sorunu değil yazılımsal ya da donanımsal bir neden olduğunu sanıyorum.

• Sadece facebook'u kaldırın, en az 1-1,5 saat batarya daha uzun dayanır.
    Isınmada azalıyor. Ayrıca önemsiz uygulama bildirimlerini kapatın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.