Şimdi Ara

iPhone 6s home tuşuna basmadan kilit açmak mümkün mü? [iOS 10]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski sürümlerde Touch ID ile sadece dokunarak kilit açabiliyordum, basmama gerek yoktu. Şimdi bu özelliği kaldırdılar mı yoksa ayarlarda aktif edebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Berira B kullanıcısına yanıt
    ayarlar>genel>erişilebilirlik>ana ekran düğmesi>parmağı koyarak aç
  • bu şekilde ayarlamama rağmen benim 6s te ana ekran düğmesine basmadan kilit açılmıyor.
  • zirkam Z kullanıcısına yanıt
    Cihazınızda sorun mu var acaba? Ben arkadaşın dediği gibi yaptım sorunsuz açabiliyorum. Çok teşekkür ederim bu arada

• 9.3.5 te sorun yoktu. i10 güncellemesinden sonra tuşa basmadan açılmıyor.
  • zirkam Z kullanıcısına yanıt
    9.3.5 te bende de basmadan açılıyordu ios10'a geçince basmak gerekiyor ancak yukarıdaki ayarı yaptıktan sonra düzeldi
  • İyiymiş, bu virtual home

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5s ve sonrasında parmak izi ile açılabiliyor, 5 için bu mümkün değil. Basmak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • basmadan açmanın şarj açısından bir sıkıntısı olurmu acaba, sensör sürekli aktif olacak :)

edit: özelliği açayım dedim ama ana ekran düğmesi menüsünda öyle bir seçenek yok. 9.3.2 kullanıyorum. versiyondan mı kaynaklı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayatgezi -- 21 Eylül 2016; 13:47:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

ayarlar>genel>erişilebilirlik>ana ekran düğmesi>parmağı koyarak aç

Hocam 6s var ne yaptıysam basmadan açılmıyor

• hayatgezi kullanıcısına yanıt
    9.3.2de zaten basmadan açabiliyorsun ayara falan gerek yok

• Merak ettiğim birkaç durum vardı bu hususla ilgili, konuyu gördüğüm iyi oldu;

Basmadan açma özelliği ekran açık ise mi oluyor sadece?
    Yoksa telefonun hiçbir tuşuna basmadan (kilit tuşu vs), ekran kapalı iken parmağınızı dokundurduğunuz anda (basmadan, sadece dokunarak) hem ekran hem telefon açılıyor mu?

iPhone 6'da denedim, özellik kapalı iken parmağı koyup denedim açılmıyor, özellik açık iken de parmağı koydum açılmıyor :)

Sadece "ekran açık ise" , yani mesela kilit tuşuna basıp ekran ışığı yandığında veya bildirim geldiği için ekran açıldığında home tuşuna dokunursanız açılıyor telefon.
    E ne anladım ben bu özellikten o zaman?

Yani telefonum şuanda simsiyah kapalı ekran, ben parmağımı üzerine dokundurduğum anda açılmayacaksa ne anladım? Özellik kapalı ise de açık ise de bir kere o home tuşuna basmam gerekiyor?

• Onur__ kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım, her halükarda basmadan açılmadı 6'da (6s'te durum nedir bilmediğim için bişey diyemiyorum), o halde pek bir manası kalmıyor.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Cihazı uyandırdıktan sonra parmak izi ile okuma kısmı devreye giriyor. Ister yukarıdaki tuşa, ister orta tuşa bir kez basmanız gerekiyor cihazı açmak için. Ekran simsiyah iken isterseniz parmağınızı yapıştırın, hiçbir şey olmaz :) iphone 7'nin home tuşu için böyle bir şey yapmışlar.

• ios 10 da hiç bir tuşa basmadan açılabiliyormuş, benim gibi bilmeyen arkadaşlar için yazayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Merak ettiğim birkaç durum vardı bu hususla ilgili, konuyu gördüğüm iyi oldu;

Basmadan açma özelliği ekran açık ise mi oluyor sadece?
    Yoksa telefonun hiçbir tuşuna basmadan (kilit tuşu vs), ekran kapalı iken parmağınızı dokundurduğunuz anda (basmadan, sadece dokunarak) hem ekran hem telefon açılıyor mu?

iPhone 6'da denedim, özellik kapalı iken parmağı koyup denedim açılmıyor, özellik açık iken de parmağı koydum açılmıyor :)

Sadece "ekran açık ise" , yani mesela kilit tuşuna basıp ekran ışığı yandığında veya bildirim geldiği için ekran açıldığında home tuşuna dokunursanız açılıyor telefon.
    E ne anladım ben bu özellikten o zaman?

Yani telefonum şuanda simsiyah kapalı ekran, ben parmağımı üzerine dokundurduğum anda açılmayacaksa ne anladım? Özellik kapalı ise de açık ise de bir kere o home tuşuna basmam gerekiyor?

6larda olmayan ama 6s ve se' den sonra olan tüm modellerde ki yardımcı hareket sensörü sayesinde telefonu kaldırdığınızda uyanıyor touch id'ye parmagınızı dokundurdugunuzda da kilit açılıyor. ios 10 ile sizin hiç bir tuşa basmadan açma şansınız malesef yok.

• Bende soyle birsey sorucam, home tusuna cift dokununca ekrani asagiya indiriyor mesela , bu cift dokunmaya baska gorev atayabiliyormuyuz?Ornegin multitasking penceresini bu goreve atayabilirmiyiz

• Ras0 R kullanıcısına yanıt
    JB olmadan dediğiniz olmuyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.