Şimdi Ara

İphone 7 kaç tl ye şarj olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba kafayı taktım 1 tam şarjda iphone 7 kaç tl harcıyor bu sorunun cevabını bulmam lazım.
    Bulduğum bilgilere göre iphone 7 %0 dan %100 e 2 saatte şarj oluyormuş. Bu bilgi ışığında iphone 7 nin 1 tam şarjının kaç tl ye mâl olacağını nasıl hesaplayabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet arkadaşlar kendimle yazışarak çözüme ulaştım gibi :) şarj aletinin üzerinde 5volt yazıyor 1960*5/1000= 0,01 kw saat 2 saatte 0,02 kw saat verim kaybını eklersek 0,021-0,022 kw saat gibi bir değer buluruz. Elektriğin 1kw saati 45 kuruş(vergiler dahil) o zaman 0,02 kw saatimiz 9-10 kuruş gibi bir bedel oluyor yani günde iphone 7 yi bir sefer şarj etmek için 10 kuruş harcıyoruz. Haftada 70 kuruş, ayda 3 tl gibi bir para harcıyoruz yıla vurduğumuzda ise 36 tl gibi bir şarj giderimiz oluyor.

Bu da amme hizmeti olsun okuyanlara:))
  • 1960 mah şimdi bunun bataryası şöyle bir watt saate çevirici buldum volt değeri istiyor ama volt değerini ne yazmamız gerekir?

İphone 7 kaç tl ye şarj olur?

• Evet arkadaşlar kendimle yazışarak çözüme ulaştım gibi :) şarj aletinin üzerinde 5volt yazıyor 1960*5/1000= 0,01 kw saat 2 saatte 0,02 kw saat verim kaybını eklersek 0,021-0,022 kw saat gibi bir değer buluruz. Elektriğin 1kw saati 45 kuruş(vergiler dahil) o zaman 0,02 kw saatimiz 9-10 kuruş gibi bir bedel oluyor yani günde iphone 7 yi bir sefer şarj etmek için 10 kuruş harcıyoruz. Haftada 70 kuruş, ayda 3 tl gibi bir para harcıyoruz yıla vurduğumuzda ise 36 tl gibi bir şarj giderimiz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: omer-cevcev

Evet arkadaşlar kendimle yazışarak çözüme ulaştım gibi :) şarj aletinin üzerinde 5volt yazıyor 1960*5/1000= 0,01 kw saat 2 saatte 0,02 kw saat verim kaybını eklersek 0,021-0,022 kw saat gibi bir değer buluruz. Elektriğin 1kw saati 45 kuruş(vergiler dahil) o zaman 0,02 kw saatimiz 9-10 kuruş gibi bir bedel oluyor yani günde iphone 7 yi bir sefer şarj etmek için 10 kuruş harcıyoruz. Haftada 70 kuruş, ayda 3 tl gibi bir para harcıyoruz yıla vurduğumuzda ise 36 tl gibi bir şarj giderimiz oluyor.

3 iphone günde ortalama 3 kez şarj oluyor. 90 kr ise ayda 27 tl sırf iphone sarjı mı ? Hesaplamanız hatalı. O zaman bizim fatura 300 altı gelmezdi iphone bile 10 kuruş harcıyosa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    Yanlış çarpmışsınız 3 iphone günde 30 kuruş elektrik harcıyor ayda 9 tl elektrik harcar. Günde 1 şarjda iphone 7 10 kuruş harcıyor. Siz 30 kuruştan hesap yapmışsınız bir full şarj için.

• İşsizlikte son nokta budur. 😄😄😄

• Kardeş inş elektrik, bilgisayar, makine muhendisi doktor ecz minar gibi işlerle meşgulsundur baban bu hesabi görse dersine bu kadar calişsaydin şuan bi yerlerde kendi şirketini kurmuştun diyip güzel firca cekerdi:)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Kimya mühendisiyimde hep elektronik mühendisi olmak istemiştim :D 20000 mah lık bir powerbank aldımda onu ne kadara doldurduğumu hesaplamak için bunu hesapladım:)

• Benim gibi arayan manyak varsa faydam olur belki:D

• Güneş enerjisi ile powerbank şarj edebilir bu kadar ince ayrintiya girmezsin belki:)))

• quote:

Orijinalden alıntı: omer-cevcev

Yanlış çarpmışsınız 3 iphone günde 30 kuruş elektrik harcıyor ayda 9 tl elektrik harcar. Günde 1 şarjda iphone 7 10 kuruş harcıyor. Siz 30 kuruştan hesap yapmışsınız bir full şarj için.

Hayır bizdeki her telefon ortalama 3 kez sarj oluyor. 9 sarj demektir buda. 90 kuruş yani ayda 27 tl eder buda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    Deneysel olarak kesin bir hesap yapmamız gerekiyor 1 full şarjın tam kaç kuruşa mâl olduğunu bulmak için belki volt değeri 5volt değil başka bir şey olabilir bir tek ondan emin değilim. Ama onuda araştırdım standartları 3,7 volt oluyormuş iphone lar 5volt diyorlar dediğim gibi benimki teorik bir hesaplama kesin sonuçlar için deney yapmak gerek maalesef

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Yarama tuz basma onuda çok araştırdımda bir türlü bir sistem kurmak için gerekli azmi yakalayamadım yoksa ikisini akredite etsem hiç fena olmaz:)

• Konuyu hortlattım arkadaşlar kusura bakmayın bende merak ettim birden nette bunun hakkında haberde yapılmış

www.hurriyet.com.tr
    iPhone’a 2.1 lira elektrik faturası
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iphone-a-2-1-lira-elektrik-faturasi-21586973

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themorgan -- 21 Şubat 2019; 0:38:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.