Şimdi Ara

İphone 7 PLUS (BEKLEMEDE/KULLANIM)2 Son Performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce nasıl beyler? bi anormallik var mı çok olsa neden çok az olsa neden az diyoruz :)) benim de kafamı bu kurcalıyor batarya 10.2 sürümde aldığım performans 10.1 kullanmadım telefonu alalı zaten daha 1 hafta oluyor 49. hafta üretimi bebek gibi çıktı galiba :)

• Bayağı iyi kullanım almışsınız, benim de cihazım 49. hafta. Sarı ekran ve hışırtı gibi problemleriniz var mı? Ya da Çıtlama?
  • bence çok iyi kullanım ve bekleme süresi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ufak bi araştırma yaptım. Sebebi belki bu olabilir diye düşünüyorum yani ihtimallerden biri çünkü cidden forumu okudukça
    çevremde ki arkadaşlarımın pil performanslarına baktıkça benim iyi değil baya bi iyi performans aldığımı gördüm. Ayrıca tekrarlıyorum özelden soran arkadaşlar oluyor telefon ayarların nasıl diye hiçbir şekilde ne ekran ne vb. ayar çekmedim kutudan çıktığı gibi telefon öylede kullanmaya devam ediyorum. Yani sizede büyük ihtimalle apple üretimlerde bazı ayarları değişik yapıp paketliyorsa onu bilmiyorum geçen forumda gözüme çarptı bi telefonda night shift aktif gelmiş şahıs sarı ekran problemim var diyip duruyordu aktif olarak paketten çıktı demişti demek ki bazı telefonların ayarları değişiklik gösterebiliyor paketlenme aşamasında benim ki buna istinaden bi ayar çekildiyse bilemem :) yoksa stabil ayarlara sahibimdir herkeste olandır diye düşünüyorum ben ellemediğim sürece.

Neyse konumuza gelelim APPLESTORE 'dan şu uygulamayı indirin arkadaşlar

(AX-CPUR - System + Processor Profiler)

Sonra programı açtığınızda bu ekran çıkacak karşınıza şimdi yaptığım araştırmalara göre iphone 6s plusta bu adamlar A9 işlemcisini iki farklı firmaya yaptırmışlar.Bunlardan birisi Samsung'un 14nm teknolojisiyle üretildiğini, diğerinin ise TSMC tarafından üretildiğini ve biraz daha büyük olduğunu söylemişler. Apple, tedarikle ilgili sorun yaşamamak için işlemcileri iki farklı üreticiden sağlamayı tercih etmiş geçen yıl.Ancak testler, iki işlemcinin aynı biçimde çalışmadığını ortaya çıkarmış. Bazı forumlara ve Çince sitelere göre TSMC'nin işlemcisi, Geekbench pil testinde 2 saat daha uzun pil ömrü sağlıyor, üstelik biraz daha serin çalışıyormuş. Bende buna istinaden yukarıda AX-CPUR denilen programı indirdim baktım neye sahibim diye TSCM işlemci var telefonumda.
    Belki bundan kaynaklı pil formanslarınızın etkisi olabilir bu performansı almamanız.

Ayrıca 40. hafta üretimden 48'e kadar olan sürelerin pil performanslarının daha düşük olduğunu gördüm.
    49. hafta üretim ve sonrası üretimler daha APPLE'ın en yeni fabrikadan çıkan telefonları olduğu için bazı hataları gidererek piyasaya sürüyor olabilirler. Daha önce alanlar için yapacak birşey yok artık iade hakkı bulunanlarında iade edip Apple online store üzerinden şu an almalarını tavsiye ediyorum hem cızırtı problemi giderilmeye başlanmış sarı ekran problemi ortadan kalkmış ve dediğim gibi pil formansı bakımından 49. hafta ve + hafta üretimleri geldiği için bu parti mallarda daha sağlıklı telefona sahip olabilirsiniz.
    Ha bu normal değil aslında böyle büyük bir şirketin 4-5 milyar para veren insanlara bunu yaşatması çıkarıyorsan stabil herkes eşit şekilde kullanacak şekilde yap işini ama işin boyutları bu arkadaşlar üzgünüm.

• Ayrıca dün aldığım en son performans budur %29 sarj ile
    forumda sadece 2 kişide gördüm bu performansı onlarında sarjlarına baktığımda %1 konumundaydı heralde ben bunu %1 indirene kadar beklemedeyi bi 48 saat kullanımıda rahat bi 16-17 yapardım :) akşam üzeri sarj ettikten sonra teli hiç ellemeden kaç gün gider diye test yapacaktım akşam 6 dan koydum sabah 11 de aldım teli %100 konumundaydı halen arka planda swarm,whatsapp ve uygulamalar çalışmasına rağmen %1 dahi inmemişti 17 saat boyunca ondan sonra canım sıkıldığı için 11 de aldım kullanmaya başladım sabır edip hiç ellemesem 1-2 hafta gider sanırım non-stop :))

Sarj ederken telinizi apple canlı destek ile daha önce ki telefonum olan 5s için konuştuğumda geçen yıl hani bende bu gelenek olarak kaldı ben böyle yapıyorum hep sarjlarımı ve gerçekten performansı etkiliyor size kalmış yapıp yapmamak telefonda ki bayan bana telefonunuzu kesinlikle sarj bitip kapanana kadar kullanmayın demişti bazı arkadaşlar ayda 1 pil dengelesin diye muhabbet yapmış böyle birşey yok arkadaşlar ben buna çok dikkat ederim aksina pil ömrünüzü kısaltıyor bitirene kadar uğraşıp bitince sarja takmak genelde %20 altına düşürmemeye çalışıyorum %20 de takarım veya 19 da sarja ben telefonumu böyle kullanıyorum bunlarda pil formansınıza artıdır.
    Ha birde yaptığım şu işlem var bunu bir yerde okumuştum yabancı bi forum doğru veya yanlış bilmiyorum buda bende alışkanlık oldu genelde haftanın bir günü telefonu 1-2 saat kapatıyorum pil çok yorduğu için kendini non-stop kullanmak pilin ömrünü kısaltıyor ve 1-2 saat haftada yeterli dinlendirmek sürekli aktif çalışması düşündüğün zaman cidden oyun oynuyorsun ısınıyor sürekli elinde telefon ona buna bakıyorsun ısınıyor belirli süreden sonra rölantiye alman sana avantaj sağlayabilir bunu haftada 1 gün 1-2 saat yapsan ha günümüz teknolojisinde bunun yeri nedir bilgisayarlardan baz alırsak sürekli yazın kasanın hiç durmadan çalışması ana kartı yakmaya kadar götürebiliyor :)) soğutma dengelemesi nasıldır bu cihazların bunu yapmak gerekir mi bilmiyorum.Buda size kalmış denemek uygulamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefpahaloz -- 1 Ocak 2017; 16:34:41 >

• YouTube da müzik mi dinlediniz ?
  • youtuberları izliyorum genelde full
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu da benden arkadaşlar cihazım iPhone 6s Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape0121 -- 1 Ocak 2017; 23:1:30 >
  • kaçıncı hafta üretimi olduğunu nasıl anlıyoruz

• escape0121 kullanıcısına yanıt
    Paylaşmayın şöyle resimler dh üyeleri takıntılıdır kafayı yerler sonra sizin yüzünüzden

Tamam işte negüzel şansınıza böyle cihazlar gelmiş hayrını görün ortalama olarak düz seriler 8-10 , pluslar ise 12-13 saat kullanım vermesi lazım ki ios 10 ile bu süreleri görende pek kalmadı .
    Kabaca yazdım 3g yada lte kullanımı 2-3 saat düşürüyor wifiye göre tabi görünütülü arama,ekranparlaklığı birsürü etken var bütün gün evde wifiye bağlı takılmış biriyle tüm günü dışarıda iş,mail trafiği çekim alanı görüntülü görüşme yapan adamla aynı olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 2 Ocak 2017; 10:16:36 >
  • Sefpahaloz S kullanıcısına yanıt
    Benim maksimum şimdiye kadar aldığım süre 14 saat 31 dk / 51 saat 3 dk ama ben apple watch ile birlikte bluetooth sürekli açık şekilde kullanarak bu süreyi aldım. O yüzden bluetoothlu kullanımla bluetoothsuz kullanım arasında baya bi fark oluyor ki apple watch almadan önce 6 plus kullanıyordum o zamanlar ve ekran süresi kısmına pek bakmışlığım olmuyordu fakat cihazı örneğin sabah şarjdan aldıktan sonra o geceyi pas geçip bir sonraki gece yatarken şarja takıyordum ama apple watch ile bu yoğun kullanımda o gecesi şarja takmam gerekiyor yoğun olmayan kulanım da ise ertesi günün öğle saatlerinde şarja takmam gerekebiliyor. Yani bluetoohtsuz kullanımda plus modelleri gerçekten çok iyi gidiyor şarjı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 4 Ocak 2017; 15:37:48 >

• Düz 7 ler 7-9 saat

pluslar 12-15 saati görüyor
  • %24 sarj en son aldığım performans

• quote:

Orijinalden alıntı: Sefpahaloz

%24 sarj en son aldığım performans

Bu ekranın üst kısmının geri kalanında neler var merak ettim gerçekten :) siz sabah şarjdan almışsınız ve neredeyse gece yarısına kadar ekran açık kalmış ve %24 şarj var.!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 5 Ocak 2017; 11:40:8 >

• Bundan sonra %15-20 şarja takip %40-50 kadar şarj edicem kullanimi yüksek olunca bende kullanimi yayinliyicam..apple bile bu kadar kullanim aldiğini görürse kalp krizi gecirir koskocaman appleyi yaniltiniz resmen:)))
  • Sefpahaloz S kullanıcısına yanıt
    Mantıklı süreler değil bunlar hocam
  •  İphone 7 PLUS (BEKLEMEDE/KULLANIM)2 Son Performans

7 plus 128 gb 1 ay oluyo kullanalı? Cihazımı genelde pilini bitirip bittikten sonra şarj yapıyorum pili full yaptıktan sonra kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haisenberg -- 5 Ocak 2017; 11:59:5 >

• Vay camına be
  • 49. Hafta nasıl anlaşılıyor
  • Kullanmasak tamam SİZE ÖZEL TELEFON yapılmadıysa bu süreler imkansız , ben 2 adet kullandım ve şuan da kullanıyorum fakat 10 saati imkansız geçmiyor ,doğrusu da bu bence .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.