Şimdi Ara

iPhone 8'in kablosuz şarj özelliğiyle ilgili en net ipucu iOS 11 betada çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 8'in kablosuz şarj özelliğiyle ilgili en net ipucu iOS 11 betada çıktı

iPhone 8'in en çok konuşulan özellikleri şimdiye kadar OLED ekran, bu ekran altına gömülü Touch ID sensörü ve kablosuz şarj özelliği oldu. Zaten bir süredir Apple'ın iPhone 8 için kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu ancak en net ipucu iOS 11 beta'da görüldü.

YouTube'da ilk olarak MacRumors tarafından keşfedilen “engage_power.caf” başlıklı bir ses dosyası yayınlandı. Bunun öne çıkmasının nedeni muhtemelen şarjla ilgili olan bu sesin şu anda iOS'da bulunan şarj sesinden farklı olması. iOS 10'da mevcut şarj tonuna ait ses dosyası “connect_power.caf” olarak adlandırılmış durumda ve yeni keşfedilen "engage_power.caf" ses dosyasından belirgin şekilde farklı. Bu ses dosyasının iPhone 8'de kablosuz şarj için kullanılabileceği düşünülüyor.

Ayrıca Bkz.WhatsApp'a emoji arama özelliği geldi
    Ancak bunun yalnızca iPhone 8 için kablosuz şarj konusunda yapılan tüm spekülasyonlardan biri olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca rapor, iOS 10 ve iOS 11'de kullanılmayan çok sayıda ses dosyası olduğunu belirtiyor. Her ne kadar iPhone 8'in kablosuz şarj ile geleceği beklense de, kullanılacak teknoloji hala netleşmedi.

Bazı raporlar, Apple'ın radyo dalgalarına dayanan ancak daha yavaş şarj etme gibi dezavantajı olan uzun menzilli kablosuz şarjı tercih etmeyeceğini öne sürüyor. Bunun yerine şirketin şarj pedi gerektiren endüktif kablosuz şarj sunacağı gelen haberler arasında. Aynı teknoloji Apple Watch'ları şarj etmek için de kullanılıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun tahminlerine göre iPhone 8 ile birlikte iPhone 7s ve iPhone 7s Plus da kablosuz şarj özelliğiyle gelecek.

• şu kablosuz şarj ne işe yarıyor bir türlü anlamadım kabloyla en azından kısıtlı da olsa bi hareket imkanı oluyor kablosuz şarj telefonu kullanılamaz hale getiriyor.Sırf androidciler iphoneda kablosuz şarj yok xd demesinler diye eklenmiş bir özellik
  • AndaCakan kullanıcısına yanıt
    Niye kisitlasin ki al eline kullan işin bitince yerine koy şarja devam etsin asıl kablolu olunca cekip tekrar takma ile ugrasmiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AndaCakan kullanıcısına yanıt
    Şöyle olabilir. Mesela masanda bir şarj yatağı var. Kullanmadığında telefonu masanın herhangi bir yerine değilde buraya bırakıyorsun, sonra kullanacağında eline alıyor kullanıyor işin bitince tekrar aynı yere koyuyorsun. Bu sayede bekleme süresince şarj ediyor. Telefonu zırt pırt eline alsan bile şarj sıkıntısı yaşamıyorsun ve masadan hep %100le kalıyorsun.

Ama kablo ile aynı senaryo zor. Kim uğraşır her masaya koyduğunda şarjı takmaya.

Yani benim kendi kullanımım bu olur. Elbet başka senaryolar da mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: AndaCakan

şu kablosuz şarj ne işe yarıyor bir türlü anlamadım kabloyla en azından kısıtlı da olsa bi hareket imkanı oluyor kablosuz şarj telefonu kullanılamaz hale getiriyor.Sırf androidciler iphoneda kablosuz şarj yok xd demesinler diye eklenmiş bir özellik

docklarda vs iyi olur.
    ayrıca yeni arabalarda kablosuz şarj bölmeleri oluyor
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    kısıtlı zamanın vae birde sarjdan çekip kullanırsan sarj nasıl olacak? hem sarj olsun hem kullanayım en ideali bu.

• ne zaman ben evime gelirim "şarj istasyonu kapsama alanı" telefon kendi kendine müdahale etmeden şarj olur o zaman kablosuz şarj teknolojisi derim... cihazı bir pad üzerine koyup şarj etmişim bana ne faydası var ha kabloyu kıçına takmışım ha kabloyu pedin kıçına takıp teli üzerine koymuşum milleti kazıklamaktan öteye gitmeyen saçma sapan bir tekloloji.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

ne zaman ben evime gelirim "şarj istasyonu kapsama alanı" telefon kendi kendine müdahale etmeden şarj olur o zaman kablosuz şarj teknolojisi derim... cihazı bir pad üzerine koyup şarj etmişim bana ne faydası var ha kabloyu kıçına takmışım ha kabloyu pedin kıçına takıp teli üzerine koymuşum milleti kazıklamaktan öteye gitmeyen saçma sapan bir tekloloji.

Aslında bi yerde haklısın ama araba içi kullanımlarda işe yarıyor. Araba sürerken kablo takıp çıkarmak zor.
  • Bence apple samsungda oldugu gibi bir kablosuz şarj getirecekse bence hiç getirmesin pek gerek yok. cunku şimdi farz edelim ofiste pcde takılı kablo telefon ile şarj olamaya devam ederken konusma sansınız var. fakat duck ustune koyunca sarj olmaya basladıgında her telefon konusmasında telefonu sarjdan kesmiş sonra yeniden sarja devam ettirmiş oluyorsunuz ve bu cok sık oldugunda bence pil için iyi bişey oldugunu sanmıyorum. Appleın bir ara gundeme getirdiği belli bir mesafeden atıyorum 3-5 metre kapsamasında oldugunda bile sarja devam edebilen gercekten kablosuz sarj olacaksa sorun yok. zaten olması gerekn bu. duck ustune koymak kablosuz sarj anlamı tasımıyor bence sonuca sokete bi kablo takmakla telefonu duck ustune koymak arasında bir fark yok bana gore hatta belirttiğim gibi zararı var.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Maalesef dediğine katılmıyorum. Arkadaşın belirttiği gibi kablosuz şarjın hiçbir avantajı yok. Telefon şarj olsun diye sana telefonu kullandırtmayan bir şeyin nesi güzel? Telefonu kullanmam gerekiyor ama diyelim ki şarjı da az. E ne yapayım ikide birde yerine koyacaksam ne anlamı kaldı? Nerede bunun pratikliği? Belki internette bir yazı okuyorum veya mesajlaşıyorum ve telefonu elimden bırakacak bir zamanım yok ne anladım ben bu teknolojiden şimdi? Önemli olan aktif olarak telefonu elimde kullandığım sırada herhangi bir aracı olmadan doğrudan telefonun şarj olmasını sağlayacak bir kablosuz şarj teknolojisinin olması. Hatta bu noktada kablolu şarj daha bile pratik sayılır. İş sebebiyle dışarı çıkmam gerekiyor. Telefonun şarjı az ve telefonu da kullanmam gerek. Bu durumda hem şarj edip hem de telefonu kullanarak iki işi de görmüş olurum. Kablosuzda ise maalesef böyle bir imkan yok. Ya telefonu kullanıp şarjdan feragat etmeliyim ya da telefonu kullanmayıp şarj edebilmeliyim. Kablosuz şarj denilen şey beni herhangi bir araç bağımlılığından kurtaracak bir teknoloji olmalı. Yoksa şarj etmek için herhangi bir araca ihtiyaç duyuyorsa kabloludan bir farkı yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• suphion kullanıcısına yanıt
    Masada oturuyorum, telefon kablo ile şarj oluyor, bir mesaj geliyor telefonu elime alıyorum, AMA neden kabloyu çekeyim elime aldığımda, kablo bu hareket edebilir, 15 santimetrelik power bank kablosu kullanmıyorsanız prize takarken kablo ile kullanım güncel kablosuz şarj teknolojisinden çok daha kullanışlı.

• quote:

şu kablosuz şarj ne işe yarıyor bir türlü anlamadım kabloyla en azından kısıtlı da olsa bi hareket imkanı oluyor kablosuz şarj telefonu kullanılamaz hale getiriyor.Sırf androidciler iphoneda kablosuz şarj yok xd demesinler diye eklenmiş bir özellik

En basit ornegi verelim hemen sarj soketin bozuldugunda kablosuz sarj alternativin olmus oluyor.

• quote:

yani kablosuz şarj olunca kablolu şarj etmeni engellemiyor sonuçta. akşamları yatarken komidindeki kablosuz şarja koyuyorum. birisi arasa cevap verip aynı yere koyuyorum şarj devam ediyor. monitör altında, arabada torpitoda kablosuz şarj alanlarına kablo karmaşası olmadan koyabiliyorsun. arama olunca, ya da nete ihtiyacın olunca kablo çıkar tak derdi olmuyor.
  • Kablosuz şarjı kötülemiş olmak için kötüleyen bir çok yorum görüyorum malesef. 1 yıldır note 5 telefonumda kullandığım çok da işime yarayan bir teknoloji. Masanın üzerinde boşta duracağına şarjda duruyor telefon, daha ne olsun. Telefonu hem kullanıp hem de şarj etmek zorunda kaldığım durumlarda docktaki kabloyu çıkarıp telefona takarak kullanıyorum. Bunu yapmam ''3saniyemi'' alıyor. Her şeyin negatif yönlerini öne çıkarıp kullanışsız diyeceğimize bardağın dolu tarafına baksak çok daha faydalı olur herkes için.

• quote:

Öyle düşünüyorsun ama kablosuz şarj büyük kolaylık sen kullanmıyor olabilirsin ama adam koyuyor üzerine soket girişi aşınmıyor bunun sonucunda gelecek hatalardan kurtuluyor dümdüz düşünme
  • Arkadaşlar kablosuz sarj teknolojisine sahip telefonların kablo ile de sarj edilebildiğini unutmuş herhalde. Ama tam tersi mümkün değil. İllaki kullnarak sarj edeceksen kablosuz sarj ünitesindeki kabloyu çıkarır takarsın telefonuna oldu bitti gitti.

Ayrıca burda bir teknolojiden söz ediyoruz. Adam starbucks vs gibi mekanlarda masaya monte etmiş bunu. Telefonu koyuyorsun masaya sarj oluyor. Elinde kablo ile priz aramıyorsun mesala.

Yada arabada kablo ile uğraşmıyorsun. vs.

Ayrıca bu teknolojinin sonraki adımlarında sarj pedleri de ortadan kalkacak. odanın her yerinde sarj mesala. İlerisinde evin her yerinde sarj. gibi devam edecek..

Değişimden korkmayın arkadaşlar.

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    İşte bunun için Samsung gibi hızlı kablosuz sarj adaptörü üretmeleri lazım o zaman bu korkun olmaz. Normal bir telefon ekranı acikken ekranı kapalı haldekine göre şarj işlemini yavaşlatır.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Öyle işin olduğunda kabloya tak o zaman sanki bir yol varmış gibi fazla özellik göz çıkarmaz kablosuz şarja ihtiyaç duyduğun bir senaryoda olur illaki.

• Kablosuz şarj üniteside bi ton para olur

• kablosuz şarj ile ile ilgili yorumları, cep telefonu ilk çıktığında büyüklerimin yaptığı yorumlara benzettim açıkcası. O zamanlar hepsi bir ağızdan ne gereksiz alet derlerdi. Hele babamla hararetli hararetli tartışmalar yapardık. Gel gör ki zaman içinde büyüklerim oldukça benimsedi bu yeni teknolojiyi.

Kablosuz şarjın avantajları ve dezavantajları olabilir. Zaman içinde dezavantajlarını ortadan kaldırırsa çok daha iyi bir teknoloji olacaktır...

Teknoloji ilk çıktığında anlamsız gelebilir. Ama bir gün gelir elin kolun olur :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.