Şimdi Ara

iPhone 8 Kamera Işık Yansıma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 6 ay kadar önce yeni bir iPhone 8 aldım. (Sıfır ürün) Bu gün kamerada ışıklarda bir yansıma sorunu farkettim. Bunun üzerine 6 ay önce ilk aldığımda çektiğim fotoğrafın aynısını tekrar çektim. Sonuç garip. Aşağıda inceleyebilirsiniz.

6 Ay önce :

Az önce :

Bu problemin sebebi zamanla iphone kameralarının bozuluyor olması olabilir mi ? Ve düzeltmek için nasıl bir yol izleyebilirim? Son olarak garanti kapsamına girer mi bu problem ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ortada bir problem yok. Iki fotograf arasinda odak, beyaz ayari ve ISO degeri farklari var.
    Ilk fotografta ISO degerinden dolayi soldaki bina karanlikta kalmis. Digerinde; iPhone soldaki binadan detay cikartmak icin beyaz ayari ve ISO ayarini degistirmis. Sonucu da bu sekilde olmus.

Ozetle cihazda bir problem gorunmuyor. Ama fotografcinin hatasi var :)
    Zamanla kameranin bozulmasi falan diye servise verirseniz size gulerler diye tahmin ediyorum...
    Saygilar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya eklediğim yeni fotoğrafı, çektiğim 12 aynı fotoğrafın içinden seçerek attım. iphone da manuel olarak girilebilen beyaz ve iso ayarı yok. Sadece ekranın ortasına tıklayarak netleme ve ışık ayarı ayarlayabiliyorsunuz. Ve bu şekilde ekran üzerinde çeşitli noktalara dokunarak odak ayarı yaparak 12 ayrı fotograf çektim. Hepsinde sonuç aynı. Sokak lambaları iki yana doğru ışık sızması yapıyor.

Ancak sorunu buldum... Buraya yazayım ki başka biri benim gibi 1,5 saat kafayı yemesin.

Belki çok saçma gelecek ancak problem telefon kılıfında.. Emin değilim ancak kılıfta kamera merceği için açılan delik ile telefonun kamerası arasında açısal bir problem oluşuyor sanırım. Bu da bu şekilde bir yansımaya sebep oluyor.

Kılıfı çıkardıktan sonra sonuç aşağıdaki resimdeki gibidir 😃
    https://cdn.discordapp.com/attachments/527008327792721960/543361473880260608/image0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonzai -- 8 Şubat 2019; 12:31:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• gonzai kullanıcısına yanıt
    Hadi geçmiş olsun sevindim sizin adınıza :)
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.