Şimdi Ara

iPhone Antivirüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi iphone wi fi ve edge üzerinden internete bağlanıyor ama acaba internetteki trojanlarıdan ve virüslerden korunmak için bir yazılım var mı iphone için??

• Şöyle bir haber okudum da aslında ciddi bir problem yaratabilir:

Korsanların hedefi iPhone oldu ...
    iPhone'nun güvenlik açıkları ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları iPhone'u kolaylıkla ele geçirebiliyor.

25.07.2007

İnternet korsanlarının (Hacker) bu seferki saldırısının hedefi tüm dünyada büyük ilgi göre iPhone oldu. Apple'ın 29 Haziran'da büyük gürültü kopararak piyasaya sürdüğü iPhone'da ilk güvenlik açığı ortaya çıktı. Virüs telefonun kablosuz internet bağlantısı aktif olduğunda bulaşıyor. Korsan tarafından ele geçirilen telefon tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi tüm uygulamaları kullanılıyor. Apple OS X işletim sisteminin kullanıldığı telefon Safari web tarayıcısını kullanıyor. Kablosuz internet erişiminin olduğu herhangi bir yerde kullanıcı telefonun WiFi özelliğini aktif hale geldiğinde virüs telefonu tespit ederek bulaşıyor. iPhone'daki , adres defteri , kısa mesajlar yapılan aramalar ve e-posta şifreleri gibi bilgiler korsanın eline geçiyor.

• bilindigi gibi mac ısletım sıstemı guvenlık bakımından gercekten cok ıyıdır sahsı dusuncem ve sankı bır yerde okumustum bunuda guvenlık ıcın gereken yazılımlar ıcınde bulunuyordu sanırım yanlıs hatırlamıyorsam tabıkı arkadasların cevaplarını beklıyorum bakalım dogrumu hatırlıyormusum
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbSari

bilindigi gibi mac ısletım sıstemı guvenlık bakımından gercekten cok ıyıdır sahsı dusuncem ve sankı bır yerde okumustum bunuda guvenlık ıcın gereken yazılımlar ıcınde bulunuyordu sanırım yanlıs hatırlamıyorsam tabıkı arkadasların cevaplarını beklıyorum bakalım dogrumu hatırlıyormusum

teşekkür ederim başka fikri veya bilgisi olan var mı arkadaşlar kimse iphone una virüs girsin istemez değilmi
  • Özel olarak bu cihaza bir virüs yazılmadığı sürece hic bir şey olmaz.Ve şu ana kadar yazılmış böyle bir virüs en azından benim bilgim dahilinde değil.
  • http://www.youtube.com/watch?v=tQeMvrts8Xs

Artık brazil virusu var installerdan indirirken dikkat etmek lazım
  • yav valla ne gerek var ödleklik yapmaya. ben bilgisayardada antivirüs programı kullanmıyorum. 0 koruma ve 4 yıldır format bile atmadım. gayet sapasağlam çalışıyor.

Gidip abzurt siteler her gördüğün linke reklama basıp bilgisayarına yüklersen girer tabi....

gereksiz korkular yaratmayalım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone izleme programı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • unix tabanlı makınnalara virüs bulaşması beklenemez , zor bir olaydır . hacker ların elegeçirmesi virusten farlıdır . her makina hacklene bilinir.
  • olsun sonuçta bir koruma mekanizması olmalıdır bence hiçbir aletin virüslerden tam bir korunumu yoktur alet pahalı bi de virüslerle uğraşmayalım
  • sen alet internete bağlanınca böyle direk virüs filan mı bulaşcağını sanıyosun?

virüs kendi kendine girmez ancak sen bulaştırabilirsin. ve ewt yukarda vipracingin dediği gibi iphone işletim sistemine girebilen virüs yapılması lazım ve sende o virüsü bulup yanlışlıklada olsa telefonuna indirmen lazım.

Başka türlü bulaşmaz.
  • saçmasapan linklere tıklanmadıkça birşey olmaz...ki bu linklerin de mac osx için yazılmış özel virüslere yönlendirilmiş olması lazım...çok çok çok düşük bi ihtimal...bu kadar küçük bi ihtimal için antivirüsle felan uğraşılmaz bence...
  • bırakın girsin virüs format atılamayan pc ye ben pc demem ..
    restore olmamış bir iphone, neye yararki koftiden makina:)
  • Slm arkadaşlar İphone 4 s cihazım var ve Türkcell abonesiyim telefonumdan mart ayının bütün pazar günleri 17. 24, 31 Öart günleri 4play ve fix mobi gibi şirketlerin internet sitelerinden erotik videolar izlenmiş fakat benim bunlardan haberim yok birde böyle bir talebim yok ben telefonuma fixmobi diye bir mesaj gelince uyandım işe 1 Nisanda geldi:)) başladum türkcelle kavgaya neyse firmaları aradım üstteki mart ayının üç pazar günüde sivasta telefonumun sadece 3 G si açıktı ne wifi nede bluetoot açık değildi saatlerde ilgin. 12.07 11.05 ve 09.37 arkadaşlar bu başıma geleni Türkcel bnei başından savarak sorumluluk almayarak ortada bıraktı şirketlerde siz onay vermiş ve bizim sitelerimize girmişssiniz dediler bu arada bu şirketler türkcellin iş ortağıymış bilginize. Bu nasıl olur bunu bilen varsa bana bi yardımcı oldun yahu benim telefonumun ayarlarını komple kapattım ama 3G açıkkken birileri özellikle şehir merkezinde benim telefonum üzerinden bana hissettirmeden bu tip şeyler yapabilirmi. Daha fatura çıkmadı Allah bilir ne kadar gelecek bu sahtekarlıkları önlemenin bir yolu yok mu aman diyeyim arkadaşlar tlefonunuzun internetini sürekli açık bırakmayın. Lütfen bana birileri yardımcı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.