Şimdi Ara

iPhone batarya kapasitesi gösteren uygulama (jb gerektirmez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Batarya kapasitenizi, döngü sayısını jb'ye veya bilgisayara ihtiyaç olmadan gösteren uygulama ücretsiz.
    (Umarım hala ücretsizdir, daha önce indirmiş olduğum için şuanda göremiyorum)

Robert Tkotzyk: Battery Life: check internal battery statistics
    https://appsto.re/tr/zeBBab.i

Bu uygulamadan önce jb'siz telefonlarda Pc'ye iBackupBot programını yükleyerek veya jb'li telefonlarda ilgili tweak'i yükleyerek görebiliyorduk. Mutlaka işine yarayan olacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle ücretsize düşen uygulamalar konusunda @koray.tekler arkadaşımızın paylaştığı uygulamayı yeni konu açarak paylaşmakta yarar gördüm. Kendisine teşekkür ediyorum bilgilendirdiği için.

Edit: Dilerseniz bilgisayarınıza iBackupBot uygulamasını indirerek batarya kapasitenizi ve şarj döngünüzü oradan da görebilirsiniz.
    Pc'ye iBackupBot indir, programı aç, telefonu kablo ile pc'ye bağla, programda more information yazan yere tıkla, yukarıda bataryanın dizayn kapasitesi, şuanki maksimum ulaşabileceği kapasite, şarj döngüsü yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 26 Nisan 2016; 17:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paylasim icin tesekkurler

• Vay çok güzel bir sene oldu ama daha yuzde 10 kaybım olmuş çok teşekkürler

• 2 farkli telefona yukledim. % degerleri 5-7 arasi degisiyor. Acaba dogrumu bu? Yoksa sallamasyonmu? İlk yuklemede direk %7 kayip gosterdi

• burak11 B kullanıcısına yanıt
    Telefon kac senelik hocam?

• Bu programın dediğiniz olayla hiç bir alakası yok. Programın açıklamasına bakarsanız appleın referans olarak verdiği süreye göre bir şeyler yazıyor program yoksa gerçek batarya durumunuzla alakası yok

• Döngü sayısını tutarlı ve doğru olarak vermesi, cihazdan bu bilgiyi çekmeden imkansız?
    Cihazı aldığım günden beri uygulamayı kullansam belki bir derece diyeceğim.
    Dolayısıyla iBackupBot'ta olduğu gibi design capacity, current capacity, cycle sayısını cihazdan çekmeli.
    Başka bir şey aklıma gelmiyor. Varsa kesin bilgiye sahip olan, öğrenmiş oluruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5S kullanan arkadaşlara bir sorum var, discharge current değeri sizde kaç gözüküyor. Benim kullanım ile ilgili sıkıntım var ve sürekli olarak 496 mah gözüküyor. Hem yüksek bir değer hem de hiç değişmiyor. Sizde kaç ve değişiyor mu? Mesela 3G açıkken kaç veya uçak modunda kaç?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Al güzel kardeşim sana kesin bilgi adamlar kendi yazmış
    Bu mesaja eklenen görseller:

iPhone batarya kapasitesi gösteren uygulama (jb gerektirmez) iPhone batarya kapasitesi gösteren uygulama (jb gerektirmez)

• Yüklemiş olduğunuz birinci fotoğrafta en üstte yer alan anlık şarj durumuna tıklamışsınız, adamlar da açıklamada "şuanki şarj durumunuzu gösterir, ki iPhone'un status bar'ında yazan değerden daha isabetlidir bizim sunduğumuz değer" diyor.
    Bunu status barınızda %36 yazıyor olmasına rağmen uygulamadaki battery charge kısmında %30 yazmasından da anlayabilirsiniz. Ki bu da bizde yazılımsal hata ya da yanılma yok, pilin gerçek değeri neyse onu yazarız manasına gelir diye düşünüyorum.
    Zaten muhtemelen telefonunuz %0 olmadan kapanıyordur 0-10 arası.

Yüklemiş olduğunuz ikinci fotoğraf ise bataryanın üretim kapasitesi ile şuanki maksimum kapasitesini gösterir. Onun da açıklamasında "şuanki maksimum kapasite ile üretim kapasitesi arasındaki farkı gösterir, ısıya ve şarj döngü sayısına bağlı olarak bataryanın üretim kapasitesinde düşüş olur" yazıyor.

Ben hala ne söylemek istediğinizi tam olarak anlayamadım heralde güzel kardeşim!
    Kullanmayalım mı uygulamayı, zarar mı veriyor, paylaşmakla hata mı ettik?
    iBackupBot ile baktınız arada fark mı gördünüz, jb ile baktınız arada fark mı gördünüz, nedir?
    Ki ilk mesajda iBackupBot ile farklılık gösterdiğini belirttim, lakin hangisinin doğru olduğu konusunda net bir bilgi de mevcut değil, iBackupBot'un iOS8 sonrası doğruluğunu kaybettiği konusunda yazılar da mevcut yabancı forum sitelerinde.
    Ben uygulamanın geliştiricisi de değilim, uygulama üzerinden gelir elde eden birisi de.
    Bahsettiğim hususlarda açıklık getirmek istediğiniz bir durum varsa ilk mesaja eklerim, vermek istediğiniz mesajı ben algılayamamış da olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Yüklemiş olduğunuz birinci fotoğrafta en üstte yer alan anlık şarj durumuna tıklamışsınız, adamlar da açıklamada "şuanki şarj durumunuzu gösterir, ki iPhone'un status bar'ında yazan değerden daha isabetlidir bizim sunduğumuz değer" diyor.
    Bunu status barınızda %36 yazıyor olmasına rağmen uygulamadaki battery charge kısmında %30 yazmasından da anlayabilirsiniz. Ki bu da bizde yazılımsal hata ya da yanılma yok, pilin gerçek değeri neyse onu yazarız manasına gelir diye düşünüyorum.

Yüklemiş olduğunuz ikinci fotoğraf ise bataryanın üretim kapasitesi ile şuanki maksimum kapasitesini gösterir. Onun da açıklamasında "şuanki maksimum kapasite ile üretim kapasitesi arasındaki farkı gösterir, ısıya ve şarj döngü sayısına bağlı olarak bataryanın üretim kapasitesinde düşüş olur" yazıyor.

Ben hala ne söylemek istediğinizi tam olarak anlayamadım heralde güzel kardeşim!
    iBackupBot ile baktınız arada fark mı gördünüz, jb ile baktınız arada fark mı gördünüz, nedir?
    Ki ilk mesajda iBackupBot ile farklılık gösterdiğini belirttim, lakin hangisinin doğru olduğu konusunda net bir bilgi de mevcut değil, iBackupBot'un iOS8 sonrası doğruluğunu kaybettiği konusunda yazılar da mevcut yabancı forum sitelerinde.
    Ben uygulamanın geliştiricisi de değilim, uygulama üzerinden gelir elde eden birisi de.
    Bahsettiğim hususlarda açıklık getirmek istediğiniz bir durum varsa ilk mesaja eklerim, vermek istediğiniz mesajı ben algılayamamış da olabilirim.

2.ci fotoğrafı ne kadar sallamasyon çevirmişsiniz orda bahsedilen desing specifactions dan kasıt telefon tanıtılırken referans değerler vardır konuşma süresi müzk süresi vb gibi bu programda sizin kullanımınızı analiz edip tahmini olarak bir değer cıkarıyor ortaya bi yerden bataryanın datasını çektigi falan yok o kısım hikaye yani öyle olsa dün %12 kayıplı telefonum bugün %30 a niye çıksın ? Ayrıca duygu sömürüsü yapıp işi vatan millet meselesine çekmene gerek yok altı üstü bir program paylaştın altına 2-3 satır yazı yazdın bende olayın nasıl çalıştığını anlatıyorum üzülecek bişey yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Yüklemiş olduğunuz birinci fotoğrafta en üstte yer alan anlık şarj durumuna tıklamışsınız, adamlar da açıklamada "şuanki şarj durumunuzu gösterir, ki iPhone'un status bar'ında yazan değerden daha isabetlidir bizim sunduğumuz değer" diyor.

2.ci fotoğrafı ne kadar sallamasyon çevirmişsiniz orda bahsedilen desing specifactions dan kasıt telefon tanıtılırken referans değerler vardır konuşma süresi müzk süresi vb gibi bu programda sizin kullanımınızı analiz edip tahmini olarak bir değer cıkarıyor ortaya bi yerden bataryanın datasını çektigi falan yok o kısım hikaye yani öyle olsa dün %12 kayıplı telefonum bugün %30 a niye çıksın ? Ayrıca duygu sömürüsü yapıp işi vatan millet meselesine çekmene gerek yok altı üstü bir program paylaştın altına 2-3 satır yazı yazdın bende olayın nasıl çalıştığını anlatıyorum üzülecek bişey yok yani

2. Fotografi tam olarak dogru cevirmis. Cihazin bataryadinin su anki durumu ile fabrika cikis verisini karsilastirmis. Bu plus icin 2855 mAh dir. Suan %0 kayipla 2855 mAh'e 2855. Sifir kayip.

Edit: Ayrica sarj dongusu falan bunlari cihazdan bilgi almadan vermesi imkansiz. Program calisiyor. %15 ten 30 a cikmasinin sebebi 2. Fotografda yine anlatilmis. Sicaklik gibi farkli etmenler bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knock Code -- 15 Mart 2016; 2:56:50 >

• 6s çıkınca alınan cihaz. Nolmuş böyle.
    Edit: Bu ne her yenileyişte değerler bi artıyo bi iniyo.
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfbc -- 15 Mart 2016; 6:26:00 >
  • Daha 1 ay önce iPhone 6 bataryası garantiden değiştirildi hal böyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala inanıp ss atıp bataryasına şaşıran var ilginç valla yukarıda açıkladım çok bilgili arkadaşlar sıcaklık diyip geçtic sıcaklıktır sorun sıcaklık programda sorun asla olmaz

• gereksiz ve doğruyu göstremeyen bir program. kafasına göre %1 - %2 arasında değişiyor
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Jailbreak'li iPad'e yükledim gösterdiği sonuçlar doğru hocam paylaşım için teşekkürler.

• Programın çalışma mantığı: Telefonun ilk açıldığı günden bugüne kadar gün geçtiğini hesaplıyor. Ona göre de size değer veriyor. Nasıl kullandığınızın, kaç kere şarj ettiğinizin önemi yok yani.

Çünkü şarj döngüsünü takip ettim, ben şarj etmeden arttı gün geçtiği için.
  • Cycle olayı Apple'ın da aşağıda vereceğim bağlantıda açıkladığı üzere tam şarj etmek, yüzde yüz olunca çıkarmak, yüzde sıfırda takmak, gün sayısı, kaç kere şarja taktığın vs değil, şöyle işliyor:
    Yüzde yüzü tamamladığın anda bir cycle yapmış oluyorsun.
    Örnek ile açıklamak gerekirse gece şarja taktın, sabah %100'de şarjdan çıkardın, o gün %75'ini kullandın ve %25 kaldı, gece yine şarja taktın, sabah aldın, %100'den %25 kullandığın an 1 kere %100 yapmış oldun, yani 1 cycle yapmış oluyorsun.

http://www.apple.com/tr/batteries/why-lithium-ion/

Uygulama'nın cycle sayısında herhangi bir yanlışlık yok, cihazdan çekiyor, başka türlü bu bilgiye erişebilmesi imkansız,

26 Ocak'ta sıfırlanmış, yani 49 gündür kullandığım iPhone'um 49 günde 42 cycle'a erişmiş.
    iBackupBot programını PC'ye yükleyip baktığımda da 42 cycle değeri almaktayım.

Daha önceden de App Store'da mevcut olan BatteryLogger Plus uygulamasıyla bakılabilirken, Apple bundan rahatsızlık duyup uygulamayı Store'dan kaldırmış, ardından uygulama Cydia'da yer bulmuştu.
    Bu uygulama da kaldırılabilir, aklınızda olsun, telefonda tutun veya bilgisayarınızda iTunes'a yedekleyin.

• Uygulama yapımcılarıyla e-posta yolu ile görüştüm.

Bahsettiğim gibi bataryanın şuanki maksimum kapasitesini, dizayn kapasitesini ve şarj döngü sayısını cihazdan çekiyor işlenmemiş, atıl verilerden.

Uygulamanın ilk sayfasında görünen wear level'ı bu bilgiler ışığında kendileri oluşturuyor (kullanıcıya kolaylık, arayüzün etkili ve güzel olması ve benzeri uygulamaya ek özellik kazandırma gibi nedenlerle.. yani bunu yapmak zorunda değil, çoğumuzun isteği güncel maksimum kapasiteyi vermesi zaten.)

Yine uygulamanın ikinci sayfasında görünen anlık kullanım sürelerini, Apple'ın o cihazın tanıtımında sunmuş olduğu kullanım süreleri ile, hesaplamış oldukları wear level ve anlık yüzdesel şarjı işleyerek meydana getiriyorlar.
    Diğer kullanım süresi bildiren uygulamalar wear level'ı hesaba katmadan sadece cihazın pilinin % kaç olduğuna göre hesaplama yaptıkları için wear level'ı da işin içine katan bu uygulama, diğerlerine göre daha tutarlı runtime (kullanım süresi) sunuyor. (ki yine burada da kullanım süresine bakıp cihazı ona göre kullanmıyoruz, adamlar ek bilgi olsun, uygulamada çeşitlilik olsun diye, hizmet anlamında yapmışlar, çoğumuzun isteği bataryanın güncel maksimum kapasitesi)

Umarım Apple uygulamayı store'dan kaldırmaz, tabi bu çok düşük bir ihtimal malesef.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.