Apple, şimdiye kadar görmezden geldiği iPhone'a Flash desteği konusunda nihayet doğruyu yaptı...
iPhone'da Flash sorunu tatlıya bağlandı iPhone'un ne zaman Flash desteğine kavuşacağı şu an için belli değil. Adobe, bir süredir iPhone için Flash eklentisi geliştirmek üzerine çalışıyordu. Normal plana göre Adobe uygulamayı geliştirecek ve onaylaması için Apple'a sunacaktı. Fakat iki dev firma daha sağlıklı bir yöntem üzerinde anlaştılar; iPhone için Flash'ı birlikte geliştirecekler. Adobe yetkilisi Shantanu Narayen konuyla ilgili olarak; "Teknik anlamda zor bir iş ve bu da Adobe ile Apple'ın bu konuda iş birliğine gitmesinin sebebi" diye konuştu.
Narayen, bahsettiği teknik zorlukların tam olarak neler olduğunu açıklamadı ve şu ana kadar elde edilen aşamanın memnuniyet verici olduğunu söylemekle yetindi. Yaklaşık bir yıl önce Apple'ın patronu Steve Jobs, bu konudaki en büyük zorluğun Flash'ın kendi yapısından kaynaklandığını iddia etmişti. PC'lerde kullanılan Flash'ın smartphone'lar için çok fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu söyleyen Jobs, telefonlar için üretilen Flash Lite'ın ise yeteneklerinin çok sınırlı olduğunu söylemişti.
Ancak ne zaman piyasada olur orası meçhul
Kaynak: Chip
yine soru işaretleri bırakan bir açıklama flashın geleceğini hepimiz biliyoruz ama ne zaman? birlikte çalışmanızın pek de önemi yok, bizim işimizi görün!
Dünyayı kasıp kavuran iPhone nun bu küçük mevzularla uğraşmaması gerekir.
inşallah yakında flashlı bir iPhone muz olur başka ne diyelim....
ben hala mantığını çözemedim bence iphone a uygun flash yapamıolar
yine başladı bu tartısma her sene çıkıyor bunlar inşallh bu son olur çıksın artık
Bu telefonun işlemcisi güçlenmedikçe flash gelse bile adam bigi performans alınmayacaktır. Safari şu anki haliyle bile bu kadar kendi kendine kapanma sorunu çıkarıyorsa birde flash gelse hepten açılmaz O yüzden benim tek umudum 3. jenerasyon iphone'da işlemci güncellemesine gidilmesi. Böylece flash'ta bizim için hayal olmaktan çıkar.
dedigin dogru..
apple donanim yetersizligi yuzunden bu isten kaciyor.. Islemci ram yetersiz.. bide cok kullanan biri icin , pil dayandirmiycak..
yani flash yazilimsal olrak zaten var *youtube... Ama apple bunu safariye monte etmekten kaciniyor.. Cunku daha buyuk donanim sorunlarini getircek..
Bizim Flash ve Java başka bahara kaldı gene!
Flash yazılımsal olarak yok. Youtube desteği Mp4 formatına çevrilmiş dosyalardan oluşuyor. Yani standart youtube dosyaları değil. Iphone istemcisi istediğinde seyretmek istediğiniz dosyanın Mp4 formatında bir kopyası oluşturulup telefona o stream ediliyor. Ayrıca işlemci gücü ram düşük denilmiş Iphone için. Şu anki efektler Windows Mobile cihazlarda olsa herhalde o cihazlar hiç çalışmazdı. Bence Iphone'un hızı gayet iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: burakc
Flash yazılımsal olarak yok. Youtube desteği Mp4 formatına çevrilmiş dosyalardan oluşuyor. Yani standart youtube dosyaları değil. Iphone istemcisi istediğinde seyretmek istediğiniz dosyanın Mp4 formatında bir kopyası oluşturulup telefona o stream ediliyor. Ayrıca işlemci gücü ram düşük denilmiş Iphone için. Şu anki efektler Windows Mobile cihazlarda olsa herhalde o cihazlar hiç çalışmazdı. Bence Iphone'un hızı gayet iyi.
gayet iyi? 2 program yükleiynce iphoneda bi programı yarım saatte açıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Takao
quote:
Seninkinde bir sorun var galiba? Yüklemediğim program kalmadı tam gaz devam ediyorum. :))
merhaba iphone da islemci kac mhz dir?
yine bir update çıakr onda flash desteği de gelir nasıl olsa her 5 günde bir update veriyolar ya zırt pırt
quote:
Orjinalden alıntı: mavs
yine bir update çıakr onda flash desteği de gelir nasıl olsa her 5 günde bir update veriyolar ya zırt pırt
Ah ah biz o update'i kaç aydır bekliyoruz Her firmware'den önce flash desteği geliyor diye haber çıkıyor ama şimdiye kadar hiç öyle birşey göremedik Bence bu flash olayı update'le falan gelecek birşey değil.
internette daha önce yaptığım araştırmalara göre iphone CPU 620Mhz - RAM 128MB olarak bulmuştum.
flash konusu ise sanırım oldukça karışık. bir dedikodu; piyasada birçok flash oyun sitelerinin olduğu + bu oyunların bedava oynanabileceği ve bunun AppStore'dan oyun satan apple'in işine gelmediği. Apple her zaman tam kontrolun kendisinde olmasını istiyor. Zaten apple sitesine girip bakarsanız sitede hiç flash kullanılmamış.
Bir diğer dedikodu ise dokunmatik ekranın flash uygulamalar ile uyumunu sağlamakta zorlanıldığı...
ama flash kullanan sitelerin gün geçtikçe arttığı düşünülürse, flash eninde sonunda iphone'a gelecektir...
Bu ayni sey gibi oldu forumda, askerlik dusuyor derler en son diyende inanir ben artik mantiken inanmaz oldum yqpsa apple yapardi cunku cihaz yetersiz.onlarda farkinda bunun.
quote:
Orjinalden alıntı: enix_34
quote:
Orjinalden alıntı: Takao
quote:
Seninkinde bir sorun var galiba? Yüklemediğim program kalmadı tam gaz devam ediyorum. :))
katılıyorum iphone bu konuda çok başarılı başka bir telefona bu kadar yüksensem yarım saate menüye girerdim heralde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme