Şimdi Ara

iphone mu? asla!!!!!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
5.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia isterse uzabılen telefon apsın kullanabılırlıgı olmazsa o telefon coptur yaptıkları en iyi cihaz 3310 dur idda ediyorum.İphone un bazı eksıklerı olabılır ama kullanım kolaylıgı warmı akrdesım war msj yazmak ıcın bıle ugrasmıyorsun.

İphone u farklı klan isletim sistemi+multi touch dur bu herkezce boyle bılırnır zaten ondan tutdu telefon.Baksanıza nokia cıkarmaya calısıo benzer bsy.Se x1 cıkardı cıkaracak samsung ınsict(yazım hatası olabılır) i cıkardı amerikada hatta onlarda apple gibi satıyor sozlesmeli XD lg zaten paso cıkarıyo ama guzel degıl (berbat telefon demı arkadaslar o adamlar keyıflerınden mılyonlarca dolar harcayıp gelıstırıo arastırıor) bu forumdakıler herseyı ıyı bıldıklerını sanıyolar ama bı vokdan anlamıyorlar bana gore(herkez ustune alınmasın sozum cns cıns konusanlara )O telefnu hiç bsy ıcın almazsam ıntenetde gezmek ve muzık dınlemek ıcın alırım Eee pcden ıyı yanı su 4gb olanlarından hafızası yeter XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 30 Temmuz 2008; 0:24:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: YBA
    olayı baya derinlemesine incelemişsin,
    ancak ben niye normal windows ortamından alışık olduğum .Net, JAVA, Flash platformları dururken yep yeni bir platform öğrenmeye çalışıyım ve bunun için apple a para veriyim, sen web uygulaması ile sorunu çözmüşsün ama bizimöyle değil,

itunes da ipod dayatması unutmayalım, itunes olmadan müzik atamıyorsun, Apple'ın bu dayatlamarı, .NET tamam ama JAVA ve Flash gibi platformları desteklememesi yeni bir tekel oluşturmaya çalışması Apple ın özü ile uyuşmuyor,
    geçenlerde tekelcilerin karşısındayın diyen Apple bugün herkezden fazla tekelci olmuş lafım ona,

Ama dediğin şu konuda çok haklısın,
    adamların creative zekasına hayranım, direk boyut atladılar, rotayı değiştirdiler,
    ama tekelci davranmalarınıi dayatmalarını lıyorum :)

Bu arada symbian ını itin dotune sokmaya gerek yok,
    symbian görevini fazlası ile yerine getirdi, basit bir cep telefonunda e-posta ile gelen excell dosyasında ki formu doldurup e-posta ile rüyanda bile doldurmayı hayel edemezdin

itunes dayatmasina ben de sinir oluyordum ama ipod'un basarisinin arkasindaki o
    ipod kolay/hizli/akici kullanimi ile bu kadar basarili oldu, ama bu kadar kolay olmasinin sebebi
    liste olusturma, resim ekleme vs gibi isleri bilgisayar basinda itunes ile yapmak
    kullanici ipod'u eline aldiginda cok basit bir sekilde muzik dinliyor
    bu da bir servis inovasyonu, kullanicinin urun ile etkilesimini bastan sona tasarliyorlar
    apple'in ozu bu butunlugu:
    http://www.macworld.co.uk/news/index.cfm?NewsID=12674
    Apple’s “whole widget” approach to music is its strength. It produces the software, the devices and the store.

yazilim konusunda, imkan yoksa yapacak birsey yok tabi,
    bende n95 tasimak zorunda kaliyorum ek olarak, hatta 2 hat ve 2 internet paketi
    ama bahsettigim degisikliklerle beraber gunluk yaptigim is 4-5x kat artti

apple yazilim gelistiricilerden direk para istemiyor, appstore eklemek isteyenlerden tek sefer 99 dolar
    firmalardan 299 istiyor, firmalar kendi iclerinde yazilimlari deploy edebiliyorlar
    milyonlarca hazir kullanicisi olan bir platforma adim atmak icin bence lafi edilmez bir meblag
    ayrica her onune gelen gondermesin diye istemis olabilirler, yarismalarda da yapilir

cassiopeia'da pocket pc 1.0 yukluyken pcmcia kart ile 33.6k internet kullaniyordum
    sonra Ericsson MC16 ile kizil otesi baglanti ile cep telefonundan baglanip islerimi yurutmeye basladim
    arada cok pda, umpc kullandim ama iphone benim hayatimi degistirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 30 Temmuz 2008; 0:42:46 >

• Bu i-phone olayı bence coğu zaman farkında olmadan etkilendiğimiz ve doğruluğunu sorgulamayı bile aklımıza getirmediğimiz birçok psikolojik etkilenmelerden biri,daha bu alet çıkmadan adının çıkması,herkesin istediği gibi almasının engellenmesi,butun herkesin daha kullanmadan,daha piyasaya sürülmeden almak için bu alete saldırması farkında olmadan insanda bu alet çok iyi,sorgulanamaz havası olusturuyor ve hiçbir olumsuz özelliği dikkate alınmıyor,bir kitle psikolojisi yani.
    Ben bu aleti kullanmadım ama incelediğim ve anlatılan kadarıyla N95 8 GB nin,bir Asus PPC nin,bir HTC PPC nin yapamayıpta bunun yaptığı ne var anlayamadım.
    Üstüne üstlük kamera kötu,video çekimi yok herhalde,müzik ve video için i tunes yazılımına mahkumsun,kablosuz bluetooth kulaklık destekliyormu onu bilemiyorum vs vs.
    Bana iPhone nun yapıp N95 8GB yada herhangi bir PPC nin yapamadığı birşey varsa söylermisiniz.
    Yukarıda saydığım eksiklikler herhangi bir başka marka telefon yada PPC de olsaydı o telefon için söylenmedik şey bırakılmazdı.
    Adamlar herkese satmıyorlar,herkes alamaz gibi bir hava olusturup servis sağlayıcı şirketlerle anlaşıyorlar ya telefonda hint kumaşı oluyor,herkes kolaylıkla alsaydı bu kadar değerli olmazdı bence.
    Topluluk psikolojisi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termit. -- 30 Temmuz 2008; 1:16:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: termit.

Bu i-phone olayı bence coğu zaman farkında olmadan etkilendiğimiz ve doğruluğunu sorgulamayı bile aklımıza getirmediğimiz birçok psikolojik etkilenmelerden biri,daha bu alet çıkmadan adının çıkması,herkesin istediği gibi almasının engellenmesi,butun herkesin daha kullanmadan,daha piyasaya sürülmeden almak için bu alete saldırması farkında olmadan insanda bu alet çok iyi,sorgulanamaz havası olusturuyor ve hiçbir olumsuz özelliği dikkate alınmıyor,bir kitle psikolojisi yani.
    Ben bu aleti kullanmadım ama incelediğim ve anlatılan kadarıyla N95 8 GB nin,bir Asus PPC nin,bir HTC PPC nin yapamayıpta bunun yaptığı ne var anlayamadım.
    Üstüne üstlük kamera kötu,video çekimi yok herhalde,müzik ve video için i tunes yazılımına mahkumsun,kablosuz bluetooth kulaklık destekliyormu onu bilemiyorum vs vs.
    Bana iPhone nun yapıp N95 8GB yada herhangi bir PPC nin yapamadığı birşey varsa söylermisiniz.
    Yukarıda saydığım eksiklikler herhangi bir başka marka telefon yada PPC de olsaydı o telefon için söylenmedik şey bırakılmazdı.
    Adamlar herkese satmıyorlar,herkes alamaz gibi bir hava olusturup servis sağlayıcı şirketlerle anlaşıyorlar ya telefonda hint kumaşı oluyor,herkes kolaylıkla alsaydı bu kadar değerli olmazdı bence.

• quote:

Bu i-phone olayı bence coğu zaman farkında olmadan etkilendiğimiz ve doğruluğunu sorgulamayı bile aklımıza getirmediğimiz birçok psikolojik etkilenmelerden biri,daha bu alet çıkmadan adının çıkması,herkesin istediği gibi almasının engellenmesi,butun herkesin daha kullanmadan,daha piyasaya sürülmeden almak için bu alete saldırması farkında olmadan insanda bu alet çok iyi,sorgulanamaz havası olusturuyor ve hiçbir olumsuz özelliği dikkate alınmıyor,bir kitle psikolojisi yani.

• KOM
    quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

Orjinalden alıntı: carpediem23

walla bana da öle geliyor ki iphone kullananları kendisine bağlamayı başarabilen bir tel hiç kullanmadım ama o kocaman ekranı parmaklarla kontrol ettirebilmek belki bir bluetooth veya mms olamaması eksiklerini insana unutturuyordur ancak kullanan arkadaşlar bilirler bunu şimdi egoları bir kenara bırakalım da bana birisi sölesin şunu:

BEN 1500 YTL GİBİ Bİ PARAYI VEYA SÖZLEŞME İLE ALABİLİRM AMA BU KADAR BÜYÜK PARALARI ZAR ZOR ÖDEYEBİLİRİM ÜNİ. ÖĞRENCİSİYİM ZATEN BU TELEFONU ALINCA DA WAH, TÜH, AH DEMEK İSTEMİYORUM BANA ŞUNU SÖLEYEBİLİYORSANIZ EĞER:

YAW ARKADAŞ BLUETOOTH YOK MMS YOK VİDEO MOD YOK AMA BU TELEFONU ELİNE AL BAKALIM ARAYACAKMISIN BUNLARI DİYEBİLİYORSANIZ BEN DE ALAYIM BİR TANE DİYORUM KENDİM:)

TEŞEKKÜRLER...

Yaa kardeşim burada kimse seni Iphone almaya ikna etmeye çalışmıyor. Herkes kendince neden o kadar eksiğine rağmen Iphone'dan vazgeçemediğini anlatıyor.

Sen sen ol! Iphone -mayfon alma..

KOMPLEKSSSSSS!!!

• @termit

BAşka telefonların yapamayacağı şeyler.

1- Kullanım kolaylığı
    2- İnternette sörf
    3- Video ve muzik kalitesi (Şu anda Iphone'umda iki film (zor ölüm 4, Forbidden Kingdom) ve 15 adet muzik klibi var)
    4- Multitouch+OSX

:)
  • quote:

Bazı şeyler daha iyi olmasa da alınır buna pazarlama başarısı diyebiliriz.
    Mesela yıllardır AMD dururken Intel dünyanın parası bayılınmadımı?
    iPhone'un diğer telefonlara göre üstnlüğü yazılımında.Unix tabanlı bir işletim sistemi olduğundan çökmesi kilitlenmesi yavaşlaması gibi sorunlar Windows ve Symbian'a göre kat kat az. Telefon olsa dahi Windows ve Symbian sistemeli kapatıp açmak gerekio arada ben iPhone'umu en son ne zaman kapatıp açtım hatırlamıyorum bile!
    Diğerlerinin yapmadığı şey olarak en basiti dokunmatik ekranın muazzam başarısı, aletin içindeki gyro.
    iTunes da pazarlama stratejisinin bir bacağı. Adamların elinde muhteşem bir platform var ve bunu kullanıyorlar.Müzik, video, resim indirmek dinlemek için bu platformu kendi ürünlerine bu dosyaları aktarmak için kullanılacak tek program olarak kısıtlamasından doğal bir şey yok. Diğer firmaların bu şekilde bir yazılımı olsa (Dünya çapında bi ağa sahip) eminim onlarda bu yola giderdi.
    Kesinlikle herkes alsaydı bu kadar değerli olmazdı! Nasılsa istediğim zaman alırım der geçer giderdi. Ayrıca cihaz ne olursa olsun diğer telefonlardan çok daha mantıklı bir fiyata geliyor. Sözleşmeden gayet haberim var ama dikkatinizden kaçan nokta atıyorum A telefonu için 1000YTL verip üstüne telefon faturanızı aylık ne kadar kullanırsan o kadar öderken iPhone için cihaz artı telefon faturası için 1500YTL ödeyeceksin (Rakamlar tamamen sıkış).
    Adamlar kesinlikle piyasayı sadece iktisadi boyutuyla ele almıyorlar yaşayan bir bireymiş gibi değerlendirip ihtiyaçları ,olaylar karşısındaki tutumlarını ve bir çok durumu değerlendirip ürünü piyasaya sürüyorlar. Hemen hemen her altı ayda bir ürününü güncelleyip her sene de ürününü yenileyen bir firmanın hala piyasanın en büyükleri arasında yer alması da bu işte çok başarılı olduklarının bir göstergesi.

• arkadaşlar iphone ile şu telefonu bir kıyaslamanızı ve kararınızı ona göre vermenizi öneririm

http://www.helio.com/#/home/

sitede detaylı olarak iphone ile kıyaslaması var sanırım iphonea bi 10 hatta bi 100 falan basıyordur bu telefon
  • hahikaten güzel telefon yaw benim hoşuma gitti ama nerden tedarik edicess ki bunu:)
  • haydı bastırrrr butun farkı ile iPhone 1.olucak Yarışma kıran kırana
  • quote:

PDA yla Farkını 2 sinide kullandıgında anlarsın yada nette bi sorf yapmaya kalkıstıgında 4. sayfada kilitlendiginde yada arabada o kalemi ile sms yazman gerektiginde anlarsın iphone gercektende dedikleri gibi gelecek 5 yılın telefonu 1 i gitti 4 yıl daha banamısın demeden gider elimdeki bozulsun alacagım telefon yine iphone oda bozulsun yine iphone suanki nokianın urettiklerine falan baktıgımda kararımı daha iyi veriyorum.

Turkcellde İphonenin Vodafonda olmasının kendisi için nekadar tehlikeli oldunu anlamıs olacakki

http://forum.donanimhaber.com/m_25186264/tm.htm

http://www.stargazete.com/ekonomi/tavuk-iphone-yumurtlayacak-117090.htm

Gazetelerde haberler cıkmaya basladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 30 Temmuz 2008; 12:58:03 >

• Arkadaşlar iphone`uma resmen aşığım!
    Onunla hicbirşey yapmasam,günboyu aklıma bile gelmese bile..
    Benim oldugunu bilmek,benimleyken neler yapabildigine bizzat şahit olmak yetiyor..
    Belki biraz komik olacak biliyorum fakat,telefonumu cebimden cıkarttıgım zaman cevredekilerin gösterdigi ilgi alaka bile mutlu ediyor beni!

Ve durup kendi kendime şöyle diyorum...

``İPHONE SEN BUNU HAKEDİYORSUN``
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodur

Arkadaşlar iphone`uma resmen aşığım!
    Onunla hicbirşey yapmasam,günboyu aklıma bile gelmese bile..
    Benim oldugunu bilmek,benimleyken neler yapabildigine bizzat şahit olmak yetiyor..
    Belki biraz komik olacak biliyorum fakat,telefonumu cebimden cıkarttıgım zaman cevredekilerin gösterdigi ilgi alaka bile mutlu ediyor beni!

Ve durup kendi kendime şöyle diyorum...

``İPHONE SEN BUNU HAKEDİYORSUN``

Bence biraz abartmışsın...
  • yahu kardeşim sen bilgisayar aldığında tüm programlar yüklü mü geliyor?
    senin bu yaptığın muhasebe programı yok diye bilgisayara küfretmeye benziyor.
    adamlar sana bir cihaz birde yazılım veriyor sen istediğini kur/kaldır senin bahsettiğin 100 ytl lik cihazla ne yapabilirsin başka çok merak ediyorum doğrusu.
  • quote:

öncelikle iphone alana kadar sizin dediklerinizin aynısını bende diyordum. hatta youtube ve benzeri sitelerde bu konuda çok tartışmışlığım vardı. ama aldıktan sonra bütün dediklerimi bir güzel yuttum, üstüne birde apple macbook aldım.

hiç kullanmadığınız bir cihaz hakkında "topluluk psikolojisi" yorumu yapmanız biraz mantıksız olmuş. tamam kullanırsınız karşılaştırırsınız beğenmeyip yorumunuzu yaparsınız ama "herkes koyun ben kurdum" tarzı bir bakış açısı neden oluşuyor anlamıyorum, yazdığınız şey sizin fikrinizdir sizin görüşürüzdür.

onların hiçbirinin yapamadığı şey bir osx işletim sistemine sahip olmasıdır (tasarıma bişey demiyorum nedense hepsi iphone a benzemeye başladı o konuda).bugüne kadar windows mobile (hp ipaq rw6815) ve symbian işletim sistemlerini (nokia n91) içeren cihazlar kullandım. ve hiçbirisi iphone daki işletim sisteminin kalitesinde, hızında ve stabilitesinde çalışmadı (blackberry bu konuda yetişiyor fakat cihaz tasarımları bana göre korkunç).
    herşeyi geçtim, asus, nokia gibi firmalar istedikleri kadar iyi sistem ve cihaz çıkarsınlar, "3rd party" yazılım konusunda hiçbirisi şu anda apple'ın yanına bile yaklaşamıyor. windows mobile pda vardı ama ortalıkta verdiğiniz paraya değen 1 tane program yok. mevcut siteler yetersiz, bulduğunuzdada almaya korkuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 30 Temmuz 2008; 16:40:04 >

• hiç kullanmadığınız bir cihaz hakkında "topluluk psikolojisi" yorumu yapmanız biraz mantıksız olmuş. tamam kullanırsınız karşılaştırırsınız beğenmeyip yorumunuzu yaparsınız ama "herkes koyun ben kurdum" tarzı bir bakış açısı neden oluşuyor anlamıyorum, yazdığınız şey sizin fikrinizdir sizin görüşürüzdür.

bu görüşe ilaveten, eğer alırsan ve touchpad ve orblive diye 2 program var örnek verebileceğim onların ne olduğunu öğrenirsen ve hala bu cihazı başka herhangi birşeyle kıyaslayabilirsen çok şaşıracağım.. Zevkler farklıdır ve sana bizim beğendiğimiz mantıklı gelmeyebilir ama tek cümle;

'İPHONE hayatımda gördüğüm en güzel ve en işe yarar teknoloji..'

Saygılar..
  • Kullanmadan fikirlerimi soyledim,kullansam belki fikirlerim değişir,şu anda Asus P535 kullanıyorum ve hızından,internet tarayıcısı ve wifi bağlantısından hiç şikayetim olmadı,kilitlenme olayıda çok ender ve bir reset le 30 saniyede telefon tekrar açılıyor,arayüz derseniz İ-phone nun arayüzünün neredeyse aynısını yükleyip verimli bir şekilde kullanmak mümkün,gayet makul bir resim çekimide var.Film izlemekse 2.8 inc ekranda ve hemen her formatta format dönüşümü gereği olmadan ki bu çok güzel bir özellik benim için, filmde seyredebiliyorum.
    Ben ayrıca bu aleti çok begenerek kullananların olumsuz yanlarınıda dile getirmesi ve körü körüne savunmaması gerektiğini söylemek istiyorum.Kullananlara ve sevenlere bunun dışında bir eleştiri getirmiyorum,getirememde.
  • Tartışmaya en kolay cevabı veriyorum arkadaşlar...
    Boşuboşuna havanda su dövmeye gerek yok;
    Birbimizi bu konuda anlayabilmek adına birbirimizin yerinde olmalıyız bence,yani iphone kullananlar kullanmayanların,kullanmayanlar ise kullananların yerinde olmalı ve ``BİZZAT`` test etmelidirler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.