ya allallaaa birileri de forum başında biri hatalı bişi sölese de biz de tekno imla kılavuzu şeklinde düzeltsek die bekliyorlar
bluetooth olduğunu biz de biliyoruz heralde ama data alış-veriş i yapamadıktan sora neye yarar demek istedim ki sen de onu anladın töbe yaa:D
her şekilde iphone alacaktım ama data iletişimi yapamamasına dikkat etmemişim araştırırken o da vazgeçirdi beni maksadım bi telefonu kötülemek diil zaten sadece bi telefon alacaksam madem eski telefonumda olan tüm özellikler olsun üstüne de fazla özelliği olsun...
yanlız orjinal aldığınız taktirde bayaa bi kullanışlı ve harbi sağlam bi telefon taş gibi apple de sağlam yapmayı ii beceriyor zate her ürünü nerdeyse...
Apple Blutooth ile veri alışverişini bilerek kısıtlıyor. Maksat telif haklarını korumak. Mesela Itunes'dan parasını ödeyip indirdiğin bir müziği hiç para ödemeden bir başkasına aktarmanı (en azından telefon üzerinden) engelliyor. Tabii bu arada telif hakkı olmayan uygulamalarında aktarımı engellemiş oluyor. Kurunun yanında yaşta yanıyor.
Açıkçası ömrümde blutooth'u dosya paylaşımı için 3-5 sefer ancak kullanmışımdır. Hiç eksikliğini hissetmiyorum. Ancak illaki blutooth'dan veri alışverişi vazgeçilmez olan arkadaşlarda vardır. Onlara tavsiye Iphone'dan uzak dursunlar.
Ben anlamıyorum cidden. Madem kullanmayı bilmiyorsun ne diye iPhone alıyorsun.
Çatır çatır kullanıyorum, aylardır 1 tane sorun çıkarmadı. Nete girerim, hergün spor yaparken müzik dinlerim, video izlerim vs vs vs. Şarjı en az 3 gün dayanır. 4-5 gün dayandığını bilirim fazla müzik dinlemezsem. Ki eski Samsung telefonumda 3 gün dayanıyordu.
Gözünüzü seveyim satın elinizdeki iPhone'ları kullanmasını bilen birisine.
quote:
Orjinalden alıntı: carpediem23
bluetooth olduğunu biz de biliyoruz heralde ama data alış-veriş i yapamadıktan sora neye yarar demek istedim ki sen de onu anladın töbe yaa:D
carpediem23'ten alıntı;
"ya yanlış anlamayın ama insan yeni bi tel alırken eski telefonunun yaptığı şeyleride yapabilmesini ister en kötü ya bluetooth olmaması ne demek abi:D "
Eğer bir dahaki mesajlarını açık açık yazarsan herkes rahatlıkla ne anlatmak istediğini anlar...Artık millet bunu söylerken ne düşünmüş olabilir acaba söz cambazlığı yapmışmıdır diye mi düşüneceğiz...
anti iphone bir fikir konusu olmuş söylediklerinin hiçbiri yok benim iphonemde sendeki sahtemi yoksa.=?
yaw tmm kardeşim bu ne kompleks tir yaw anlamadım gitti iphone u satın kullanmayı bilmiyosanız demek başlı başına komplekstir arkadaşlar yapmayın yani iphone güzel tel benim işimi görmez diyorum sadece yok satın yok alma sen kompleks yapmayın bu kadar...
sidik yarıstırmaya dvm kim önde N95 Mi iPhone ?
Kisiden kisiye, kullanimdan kullanima degisir.
Bana gore n95 ve iPhone kiyaslanamaz bile. Kendi tasarimi, arayuzu, kullanimi, yazilimi bambaska. Siz ne ozellik var ne yok onlara onem veriyor olabilirsiniz. Ama iPhone ozellik pesinde degil "experience" pesinde. Ozellikler ile bogmak yerine daha en bastan en basit ozellikleri en kolay sekilde gelistirmeye calisiyorlar. Sayisiz handheld pc, pocket pc, windows mobile, symbian kullandim, ozeliklerle ayarlarla dolular. Ama ilk defa iPhone ile basit sorunsuz ve hizli bir bicimde asil temel ozellikleri kullanabilmeye basladim. Ha daha cok eksik var ama, hizli ve nispeten uyduruk cozumler yerine uzerine dusunulmus cozumler pesindeler. Bunu microsoft'da farketti ve stratejisini degistiriyor:http://www.macrumors.com/2008/07/24/microsofts-shifting-strategy-in-response-to-apple/
Karsilastirma olarak, Diamond'dan cok umitliydim ama bahsetmek bile istemiyorum, tam bir facia. Aradan o kadar zaman gectikten sonra Atom exec den bile yavas bir cihaz cikarmayi nasil basardilar bilmiyorum.
n95 kagit ustunde cok iyi. Ama kullanimi, kullanici deneyimi biraz "rezalet". Bilgisayarin yerini alacak diye satilan telefonda klavye yok. En ufak islemler icin tuslarla bogulmak gerekiyor. Sirf yazarken degil emaillere bakip silerken bile... Gene de kimi icin cok gelismis cok iyi bir telefon.
iPhone eksiklerine gelince. Evet bluetooth profillerinin eksikligi beni deli ediyor. Ben gondermek icin kullanmam ama DUN profili ile bilgisayardan interneti cok kullaniyorum. O olmadigi icin n95 cantamda geziyor, modem olarak kullaniyorum, bide lazim oldugunda trafik durumu icin.
Kac kiside olup olmadigina gore, kagit ustunde ozelliklerine gore degerlendiriyorsaniz, eksik ariyorsaniz size gore degil iPhone, Telefonu alip kurcalamak, ayarlamak, programlar yuklemek silmek hosunuza gidiyorsada size gore olmayabilir, Iletisim, internet, email hayatinizin bir parcasi ya da isiniz ise iPhone alin, hayatinizi degistirsin..
heh bana işte olması gereken açıklayıcı düzgün bir cvp teşekkürler :)
her gün telefon şarj mı edilir ya... zaten bir süre sonra telefonda ne kadar özellik olursa olsun kullanmaz hale geliyorsunuz sade telefon haline geliyor... bu süre içerisinde en önemli özellik yine batarya süresi ve telefonun boyutlar oluyor... o yüzden kaba telefonlardan kesinlikle uzak durmak gerekiyor... ama iphone kesinlikle almam elimde patlar eminim bi süre sonra...
telefonun pil omuru icin imkan buldugun an sarj etmek en iyisi n95 ve diamond data kullandimi bir gun dayanmiyorlar iphone ile wifi actim mi kapattim mi sorunu bile olmadan kassan bile bir gunu cikariyorsun, 2-3 bile oluyor
onceden dedigim gibi telefon karisik ise bir sure sonra ozellikler senin icin kullanilmaz hale geliyor iphone da ise o kadar rahat kullaniyorsun ki aliskanliklarini/hayatini degistirebiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: nofearl
Kisiden kisiye, kullanimdan kullanima degisir.
Bana gore n95 ve iPhone kiyaslanamaz bile. Kendi tasarimi, arayuzu, kullanimi, yazilimi bambaska. Siz ne ozellik var ne yok onlara onem veriyor olabilirsiniz. Ama iPhone ozellik pesinde degil "experience" pesinde. Ozellikler ile bogmak yerine daha en bastan en basit ozellikleri en kolay sekilde gelistirmeye calisiyorlar. Sayisiz handheld pc, pocket pc, windows mobile, symbian kullandim, ozeliklerle ayarlarla dolular. Ama ilk defa iPhone ile basit sorunsuz ve hizli bir bicimde asil temel ozellikleri kullanabilmeye basladim. Ha daha cok eksik var ama, hizli ve nispeten uyduruk cozumler yerine uzerine dusunulmus cozumler pesindeler. Bunu microsoft'da farketti ve stratejisini degistiriyor:http://www.macrumors.com/2008/07/24/microsofts-shifting-strategy-in-response-to-apple/
Karsilastirma olarak, Diamond'dan cok umitliydim ama bahsetmek bile istemiyorum, tam bir facia. Aradan o kadar zaman gectikten sonra Atom exec den bile yavas bir cihaz cikarmayi nasil basardilar bilmiyorum.
n95 kagit ustunde cok iyi. Ama kullanimi, kullanici deneyimi biraz "rezalet". Bilgisayarin yerini alacak diye satilan telefonda klavye yok. En ufak islemler icin tuslarla bogulmak gerekiyor. Sirf yazarken degil emaillere bakip silerken bile... Gene de kimi icin cok gelismis cok iyi bir telefon.
iPhone eksiklerine gelince. Evet bluetooth profillerinin eksikligi beni deli ediyor. Ben gondermek icin kullanmam ama DUN profili ile bilgisayardan interneti cok kullaniyorum. O olmadigi icin n95 cantamda geziyor, modem olarak kullaniyorum, bide lazim oldugunda trafik durumu icin.
Kac kiside olup olmadigina gore, kagit ustunde ozelliklerine gore degerlendiriyorsaniz, eksik ariyorsaniz size gore degil iPhone, Telefonu alip kurcalamak, ayarlamak, programlar yuklemek silmek hosunuza gidiyorsada size gore olmayabilir, Iletisim, internet, email hayatinizin bir parcasi ya da isiniz ise iPhone alin, hayatinizi degistirsin..
Vallahi bravo son noktayı koymuşsunuz . bende bundan önce birçok PDA inceledim hatta 1 sene ipaq6815 'i kullandım. son 6 aydırda iphone kullanıyorum. iphone için diyebileceğim tek şey kutudan ilk çıktığı haliyle benim ihtiyacım olan herşeyi fazlasıyla yapabiliyor olmasıydı. bunun üstüne birde indirilebilen uygulamalar girince gerçekten bana göre muhteşem bir cihaz oluyor (video kaydetmiyor, mms göndermiyor diyenler birde o uygulamaları incelesin).
şimdiye kadar "bluetoothu neden yok bunun" dediğim bir durum olmadı, çünki bu tarz durumlarda gmail üzerinden mail olarak gönderiyorum arkadaşlar ne istiyorsa.
şarj konusunda zaten alışıktım ipaq'tan. bir işyerimde birtanede evimde şarj aleti var. çok zor değil işyerinde şarjı azaldığında masabaşında çalışırken yarım saat şarjda durza zaten fazlasıyla yeterli oluyor gün içi kullanıma.
iphone almadan önce bir arkadaşımdan 2-3 günlüğüne n95 almıştım. açıkçası n95'ten beklediğim en büyük özelliğin o kadar çok özellik için güçlü bir işlemci ve hızlı uygulama geçişlerine sahip olmasıydı, fakat n95 bu konuda bana göre sınıfta kaıyor çünki çok yavaş. insan bir süre sonra kullanmaya üşenyor (ipaq ta başıma gelen şey buydu).
iphone'un bana göre bir artısıda ilerde yeni bir telefon alacak olsam bile iphone'u en azından bir ipod touch olarak kullanabilme şansım var. gsm özelliği kapalıyken pil ömrü neredeyse 2 katına çıkıyor.
iphone zeki bir hareket
piyasada satılan PDA ların %20 si bile amacına uygun kullanılmıyor çoğu insan bunları büyük ekranlarından ve gösterişten dolayı alıyor
ipod büyük ekran, gösteriş gibi aslında esas değer verilen noktaların üzerine yoğunlaşarak çok büyük bir kesime hitap eden telefon çıkarmış
ipod iyi kötü çok şaşma bir tartışma ihtiyaç&istek konusu
ipod edlime aldım, bir süre kullandım insanda hayranlık uyandırıyor ama işimi görmez çünkü ben pda ların son nıktasına kadar kullanan %1 lik kesimdenim
pda lar için özel kurumsal yazılımlarımız var GIS den verileri aktarım arazide gps ile kullanıyoruz bizim için vazgeçilmez bir sürü özellikleri var PDA ların
ama değim gibi bizim gibi PDA ları kullanan %1 yoktur
İpod aslında apple a şu konuda kızgınım yıllarca microsoft un karşısında biz microsoft un eiziciliğine karşıyız paylaşımzıyız diye durdular
şimdi bak ipod ne java ne fşash destekliyor yazılım yapacak isen apple a para verecen müzik atmak için itunes
bunlar nasıl zorlamalar microsoft mediaplayer veya internet explorer için dünyanın parası tazminatlar ödedi şimdi apple ondan beter şeyler yapıyor
Arkadaşlar kullanmadığım üst sınıf telefon pda kalmadı ,Apple fanatiği değilim ama iphone gerçekten çok çok iyi bir cihaz , en son bir hafta evvel touch diamond kullanıyordum ....şimdi iphone farkı kullanınca anlıyorsunuz....
Bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.
Karşılaştırıldığı diğer cihazlara oranla neredeyse taş devri cihazı gibi kalan Iphone ne kadar çok beğeniliyor değil mi? Tonla eksiğine rağmen Iphone'dan sonra benim için başka bir telefon kullanma olayı bitmiştir. Resmen tiksiniyorum diğer telefonlardan ya. Var mı böyle bir şey? Nasıl bağladı ise beni kendine?
walla bana da öle geliyor ki iphone kullananları kendisine bağlamayı başarabilen bir tel hiç kullanmadım ama o kocaman ekranı parmaklarla kontrol ettirebilmek belki bir bluetooth veya mms olamaması eksiklerini insana unutturuyordur ancak kullanan arkadaşlar bilirler bunu şimdi egoları bir kenara bırakalım da bana birisi sölesin şunu:
BEN 1500 YTL GİBİ Bİ PARAYI VEYA SÖZLEŞME İLE ALABİLİRM AMA BU KADAR BÜYÜK PARALARI ZAR ZOR ÖDEYEBİLİRİM ÜNİ. ÖĞRENCİSİYİM ZATEN BU TELEFONU ALINCA DA WAH, TÜH, AH DEMEK İSTEMİYORUM BANA ŞUNU SÖLEYEBİLİYORSANIZ EĞER:
YAW ARKADAŞ BLUETOOTH YOK MMS YOK VİDEO MOD YOK AMA BU TELEFONU ELİNE AL BAKALIM ARAYACAKMISIN BUNLARI DİYEBİLİYORSANIZ BEN DE ALAYIM BİR TANE DİYORUM KENDİM:)
TEŞEKKÜRLER...
quote:
Orjinalden alıntı: Fettah34
Bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.
Karşılaştırıldığı diğer cihazlara oranla neredeyse taş devri cihazı gibi kalan Iphone ne kadar çok beğeniliyor değil mi? Tonla eksiğine rağmen Iphone'dan sonra benim için başka bir telefon kullanma olayı bitmiştir. Resmen tiksiniyorum diğer telefonlardan ya. Var mı böyle bir şey? Nasıl bağladı ise beni kendine?
dediğim gibi istekler-ihtiyaçlar! sorun tüm hayat akışını ms office outlook ile yönetmeyen, firma için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar hayatının bir parçası olmayan google earth üzerinde ki kmz dosyasını pda sına atarak arazide gps ile otomatik olarak kendini yönlendirmiyorsan PDA senin neyine, işte PDA lar amaç dışı kullanıldığı için amaca uygun iphone gelince iphone piyasayı alt üst etti ama pda dan her yönden daha üstün bir cihaz olduğu için değil, ihtiyaçları karşıladığı için, benim kişisel telefonum iphone olabilir, ama iş telefonum olamaz, aksi durumda sekreter almam gerekir
e bu durumda çift telefon taşımaya mecbur kalıyorsunuz galiba öle mi?
quote:
Orjinalden alıntı: carpediem23
e bu durumda çift telefon taşımaya mecbur kalıyorsunuz galiba öle mi?
yoo tek telefon ancak özel telefonum iphone olabilir dedim
ama şuan özel hattım yok şirket hattı kullanıyorum,
eğer biri PDA mı diye kendine soruyorsa ilk önce şu soruyı sormalı,
ms office outlook u tam manası ile kullanıyormu, toplantılarını outlook calender üzerinden mi yolluyorsun, listende tüm bilgiler varmı, özel yazılımlar olmazsa olmazınmı?
işte biz gis yazılıomları kullanırız, GPS ile şu yazılımı kullanırsam verilerimi şurdan aktarırsam falan diyorsunmu,
iş yerinde exchange server 2007 varmı, böylece pushmail i kullanabilirsin
bunlar evetse direk pda al bir kısmı hayır ise ben pda yı fillm izlemek vb için alıyorum diyosan sadece kafayı yersin alma git iphone al, müthiş şık, kullanışlı, gösterişli, vay anasını dedirten bir cihaz
ben tum programimi outlook ile yapiyordum su an ical/mobileme/iphone ile kendi firmam icin kendim gelistirdigim web yazilimlarini kullaniyorum iphone kullanana kadar kompleks yontemler kullaniyordum iphone ile bende is akisimi, yaptigim isleri ve asamalarini tek tek analiz ederek gozden gecirdim en verimli sekilde calismak icin tum adimlari ve arayuzleri bastan degistirdim iphone dan once bana pocket pc'de yetmiyordu yanimda pda + vaio ux ve vaio tz ile geziyordum simdi yolda yururken bile isimi yapabiliyorum
bazi tanidiklarim hala pocket pc'de tasidiklari excel dosyalarini acip siparis/satislarini onlara isliyor ofise donduklerinde onlari senkronize ediyor (cok buyuk firmalar bunlar) onlar icin pocket pc sart tabi iphone 2.0 yaziliminin lansmaninda steve ozellikle buyuk firmalari sahneye cikartti ve bu firmalarin iphone'u sahada nasil kullanacaklarina dair sunumlari gosterdi, ilac firmalarindan finans sektorune
iphone'nun piyasayi altust etmesinin bir sebebi de piyasada olanlarin yillardir yerinde saymasi daha akici, daha kolay, daha hizli arayuzler yapmak yerine renkleri degistirdiler eskiden pocket internet explorer'in alt barinda tuslar vardi, pocket emailde de, ordaki sil tusu ile hizlica siliniyordu, simdi smart phone ile ayni olacak diye kullaniciyi hic dusunmeden tum hersey menulerin altina girdi
CentOS yada Red Hat sunucular kullandigim icin Exchange eksikligi hissediyordum ama mobileme ile ona da gerek kalmadi. Birtek IMAP idle destegi gelirse mobileme disindaki emailleri de push olarak kullanabilecegim