Şimdi Ara

ıphone ve diğer tel.aralarındaki fark nedir yardımcı olabilirmisiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerikalıları sevmem ama yaptıkları tek düzgün iş iphonedur..
  • piyasada ortalama fiyatı nedir peki?izmirde oturuyorum msela
  • quote:

Orijinalden alıntı: asossss29

piyasada ortalama fiyatı nedir peki?izmirde oturuyorum msela

16 gb 32 gb =?

16 = 1600 - 1700 civarı ( tabi bu normal fiyatı)
    332 = bilmiorum valla
  • tÜRKCEL VE vODAFHONE DA UCUZ ANCAK ŞU SIRALAR TWLWFON KARA BORSADA 2000 VE 2500 ARASI BULABİLİRSİNZ VEYA YURT DIŞINDANA GETİRT
  • ben daha 32gb 16gb ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum ama en kalitelisi 32 galiba onu alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverdom
    böyle gerizekalılarla aynı telefonu kullanmak istemediğimden iphone almadım sırf, almayı da düşünmüyorum. alıp adam gibi kullanana saygım var, bence de çok güzel telefon ancak, bunu statü sembolü olarak görüp alanların ciddi mental problemleri olduğuna inanıyorum.

Telefonu sırf o şekilde kullananlar var diye almamak da normal bir şey değil bence... Popüler kültüre, bu tarz malların statü kazandırdığı toplum yapısına ben de karşıyım. Ama millet öyle görüyor, başka kişiler aynı aletle sağda solda caka satıyor diye de almamazlık etmem.

Basit bir örnek, arabanız var misal. Diyelim ki renault megane olsun. Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki arabaların da sosyal statü kazandırdığı düşünülüyor, trafik de megane arabasıyla artislik yapan var diye arabanızı mı satacaksınız? Onun gibi bir şey iphone da...

• quote:

iphone'u kızılay dağıtıyor türkiye'de, diğer telefonları gidip kendin alıyorsun aradaki temel fark bu. bi de mesela türkiye'deki ortalama iphone kullanıcısı şöyle düşünen bir insan:

"çok olağanüstü bir ayrıcalık iphone kullanmak, çünkü iphone yani daha ötesi yok. iphone o kadar güzel ki, kelimelere sığmaz. diğer telefonlar da çok kötü. bir iphone var. diğer telefonlardan hiçbirini elime almadım ama bende iphone var mesela, diğer telefonlar kesin kasıyor iphone çok hızlı. ben de çok ayrıcalıklı ve karizmayım çünkü iphone kullanıyorum. arkadaşlarla otururken herkes pat diye çıkarıyor koyuyor telefonu herkeste ya iphone 4 ya da 3gs ama dedim ya ayrıcalık abi böyle farklı bir his telefonu içime alasım geliyor fitil gibi. bi de mesela 2bin lira verdim telefona aldım, 2 dolar kesinlikle uygulamaya vermemeliyim hemen jb yapmalıyım ortamlara akmalıyım. bi facebook'a girsem bi mesajlaşsam yeter zaten aslında. iphone kullanmak ayrıcalıktır demiş miydim? bi de android mi robot mu ne varmış hah o çok kötü unutmadan. kasıyor abi onlar dokunmatiği çok kötü, gel bak iphone al sen ayrıcalık."

böyle gerizekalılarla aynı telefonu kullanmak istemediğimden iphone almadım sırf, almayı da düşünmüyorum. alıp adam gibi kullanana saygım var, bence de çok güzel telefon ancak, bunu statü sembolü olarak görüp alanların ciddi mental problemleri olduğuna inanıyorum. minibüs şöföründe, sokakta yanından geçen adamda, bakkalda, markette her yerde her an birilerinin elinde gördüğün telefon nasıl statü sembolü olabilir? nasıl bir ayrıcalık olabilir? telefon lan altı üstü. telefon yani bu. daha iyisini mi gördün başka yerde git onu al. nedir yani bu iphone? marketing mucizesi yemin ediyorum.

Sizin toplum ve statü üzerine bir rehabilitasyona ihtiyacınız var. Çok ciddiyim. Bu minibüsçü marlboro içiyor diye içmemeye, cahil ama zengin olan mercedese biniyor diye binmemeye vs.. olarak uzar gider. Bunlara gerçekten takanlar esas kendilerini farklı biryerde gördüklerinden ve insanlara yukarı baktıklarındandır. Size ne kim ne için kullanıyor, siz kendi keyfinize bakın. Bırakın amacı olan ve olmayanlar da beraber kullansın. Ne var bunda?
    Tek birşey anlatmaya çalıştım, doğru anlayacağınızdan eminim.

• aralarindaki fiyat farki da bircok meseleyi izahta yeterli aslinda...

dediginiz gibi bircok program hem samsung hem Nokia hem de Htc'lerde de var ama iPhone gercekten verdiginiz parayi hakeden tek cihaz. Bir kere o telefon degil baska birsey ve baska bir cihaz, mutlaka arkadaslar cesitli ozelliklerini siralayacaklardir size ama benim aklima ilk gelenini soyleyeyim

Simdiye kadar uretilen cihazlardan hicbiri ekran dokunmatigi konusunda iPhone ve iPad'in yanina yaklasamadi.
  • arkadaşlar yorumlarıızdan anlaşıldğı gibi bu cihazz bu parayı hakediyor sanırım bende yarın bu cihazdan almak istiyorum ama 16gb 32gb dalgası ne işe yarıyor hafızası mı yoksa.ama 32gbyi düşünüyorum kaça alabilirim izmirden güvenilir bir yerden garantili olarak alabilirmiyim nakit olarak
  • Zaten başlıkta cevap verilmiş iphone ve diğer teller...İşte bu zaten iphone un farklılığını gösteriyor zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kain061

iPhone elma digerleri ise armuttur :))))

En güzel açıklama buydu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

iphone'u kızılay dağıtıyor türkiye'de, diğer telefonları gidip kendin alıyorsun aradaki temel fark bu. bi de mesela türkiye'deki ortalama iphone kullanıcısı şöyle düşünen bir insan:

"çok olağanüstü bir ayrıcalık iphone kullanmak, çünkü iphone yani daha ötesi yok. iphone o kadar güzel ki, kelimelere sığmaz. diğer telefonlar da çok kötü. bir iphone var. diğer telefonlardan hiçbirini elime almadım ama bende iphone var mesela, diğer telefonlar kesin kasıyor iphone çok hızlı. ben de çok ayrıcalıklı ve karizmayım çünkü iphone kullanıyorum. arkadaşlarla otururken herkes pat diye çıkarıyor koyuyor telefonu herkeste ya iphone 4 ya da 3gs ama dedim ya ayrıcalık abi böyle farklı bir his telefonu içime alasım geliyor fitil gibi. bi de mesela 2bin lira verdim telefona aldım, 2 dolar kesinlikle uygulamaya vermemeliyim hemen jb yapmalıyım ortamlara akmalıyım. bi facebook'a girsem bi mesajlaşsam yeter zaten aslında. iphone kullanmak ayrıcalıktır demiş miydim? bi de android mi robot mu ne varmış hah o çok kötü unutmadan. kasıyor abi onlar dokunmatiği çok kötü, gel bak iphone al sen ayrıcalık."

böyle gerizekalılarla aynı telefonu kullanmak istemediğimden iphone almadım sırf, almayı da düşünmüyorum. alıp adam gibi kullanana saygım var, bence de çok güzel telefon ancak, bunu statü sembolü olarak görüp alanların ciddi mental problemleri olduğuna inanıyorum. minibüs şöföründe, sokakta yanından geçen adamda, bakkalda, markette her yerde her an birilerinin elinde gördüğün telefon nasıl statü sembolü olabilir? nasıl bir ayrıcalık olabilir? telefon lan altı üstü. telefon yani bu. daha iyisini mi gördün başka yerde git onu al. nedir yani bu iphone? marketing mucizesi yemin ediyorum.

Sizin toplum ve statü üzerine bir rehabilitasyona ihtiyacınız var. Çok ciddiyim. Bu minibüsçü marlboro içiyor diye içmemeye, cahil ama zengin olan mercedese biniyor diye binmemeye vs.. olarak uzar gider. Bunlara gerçekten takanlar esas kendilerini farklı biryerde gördüklerinden ve insanlara yukarı baktıklarındandır. Size ne kim ne için kullanıyor, siz kendi keyfinize bakın. Bırakın amacı olan ve olmayanlar da beraber kullansın. Ne var bunda?

Bu arkadaşla tartışmaya girmeme adına birşey yazmamıştım ama nokta atışı yaptığınızı söylemeden geçemicem..

@neverdom arkadaş için ekleme..
    Sadece iphone değil daha birçok şey sizin kızdığınız amaçlarla alınıyor ve kullanılıyor.. İnsan ne kadar tekamül etse de bu hiçbir zaman değişmeyecektir..
    Boşverin takılmayın böyle şeylere.. İnsanın olduğu yerde bu tarz yaklaşımlar herzaman olacaktır..

• Bir nesneyi fetişe, bir aracı amaca dönüştürmek doğru bir iş değil ama sonuçta insanların tercihlerine saygı göstermek lazım. Konuya dönecek olursak; şu an bilgisayar başındayım klavye, maus, internet bağlantısı... her şey var ama iphone ile mail adresime bakmak daha kolay. Bilgisayarımın donanımı daha yüksek ama öteki kadar hızlı, basit, kullanışlı değil. İşin büyüsü burda bence. İyi forumlar
  • telefonum calınca bangır bangır calsın. telefonum sarjı 4.5 gun gitsin gibi bisey demiyorsan iphone al gercekten iphone da cok iyi bi sistem var yani su parmaklarla ne yapmak istiyorsan onu yapıyor cok mükemmel bi dokunmatik anlayısı var ekran kalitesi süper zaten sekilde var uygulamayı hiç söylemiyorum yok yok kesinlikle iphone al tabi pahalı bi cihaz gelecek seneye satarsan 1200 etmez bence iphone 5 cıkmıs olur büyük ihtimalle. 900 falan eder simdiki 3gs ler gibi olur aslında fiyatı
  • Yaw benim 300 dolara alamadığım jeolog pusulasını 3 dolarlık bir uygulama haline getirmişler. Daha ne diyeyim. Her meslek icin önemli cihazları uygulama olarak bulabilmektir iPhone!!
    Oyun, eğlence, muzik, video, internet, stabilite, vs. Cabası!
    Android var birde. Şu an iOS a en yakın rakip. Ama bence daha yeterince uygulama sunmuyor. Zamanı gelir oda zenginleşir. O zaman iPhone alternatifi olur. Ama şimdilik iPhone forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Beni tanımadığınızdan yanlış çıkarımlarda bulunuyorsunuz. Rehabilitasyona ihtiyacı olan ben değilim bu telefona takıntılı olan insanlar. İnsanların nasıl bir şeye takmaya hakkı olduğunu düşünüyorsanız, o zaman benim de bu insanlara takmaya hakkım var değil mi? Bahsettiğimiz olay iphone ayrıca, başka bir ürünle karıştırmayalım. Türkiye'de çok daha farklı bir manyaklık halini aldı bunu fark etmemek imkansız. Ben son senelerde iphone gibi bir takıntı başka bir ürün için daha görmedim. Bu açıdan diğer karşılaştırmalarınız yersiz ve gereksiz bence. Benim takıntım da sadece iphone için geçerli. İsteyen istediği şeyi, istediği nedenle alır. Ancak iphone'u sizi daha karizmatik ve farklı göstereceğini düşünerek alıyorsanız aptallık ediyorsunuz diyorum insanlara sadece. Benim bu kişilerle aynı telefonu kullanmamak istememem sadece iphone'a özgü bir takıntıdır, tekrarlıyorum. Çünkü iphone fanboyu kadar gereksiz, boş konuşan ve kendinden tiksindiren başka bir fanboy grubu yok, averaj iphone kullanıcısı kadar telefonunu bilmeyen ama dokunmatiği çok iyi diye yere göğe sığdıramayan bir tüketici grubu da yok dünyada. Beni iphonedan soğutmayı başardılar diyorum kısaca bu adamlar. Çok mu garip? Çok mu elitist şimdi bu tutum? Bana dürüstçe bu ve benzeri şeylerin sizin daha önce başka bir ürün almanızı engellemediğini söyleyebilir misiniz? Sanmıyorum. Neyse çok da önemli değil, ne yaparsanız yapın tabi para sizin zevk sizin. İsterseniz alırsınız denize atarsınız, ama o telefonu vallahi kızılay dağıtıyor arkadaşlar, ben ayrıcalıklıyım "Iphone kullancısıyım" diye kasılmayın nolur, sizin iyiliğiniz için diyorum. Ayrıca iphone manyaklarının anlayacağı dilden şöyle diyeyim, htc ve samsung diye iki tane firma var, 700 lira ve üstüne sattıkları telefonların dokunmatikleri iyi bi ara bakın belki bi ihtimal 750 lira falan tasarruf edebilirsiniz. Dokunmatiği iyi şekilleri güzel vallaha öyle bakın. Elinize alıp biraz incelerseniz, çarpılmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverdom -- 7 Nisan 2011; 1:53:14 >

• @neverdom aynı konudan bahsediyoruz. Siz nasıl bu çılgınlığa bir anlam veremiyorsanız, bu çılgınlığın sizi etkilemesine izin vermeyin. Rehabilitasyondan kasdım bu. Bu konuya fazlası ile kafayı takmışsınız.Çağın güzel araçlarından birtanesi. Belki birkaç sene sonra başka bir cihaz delicesine sevilecek. Bunun önüne geçemezsiniz ve geçmeye çalışıp kendinize zarar vermeyin.
    Şunu da unutmayın, iphone fanboyluğu kadar hateboyluk ve android fanboyluğu var( bu fanboy ve hateboy kelimelerini kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum, şu anda tabirler böyle). Eğer android telefonun fanboyluğu yapılabiliyorsa iphoneun yapılması kaçınılmaz. Sadece Türkiyede değil bütün dünyada böyle bu.
  • quote:

ben daha 32gb 16gb ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum ama en kalitelisi 32 galiba onu alıcam

Şakamı yapiyorsun?
    Bu gidişle sana çakma Çin malı iPhone takliti teli 1.5milyara giydirirlerse ruhun duymaz,önce iPhone ve teknik terimler hakkinda bilgi sahibi ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

quote:

ben daha 32gb 16gb ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum ama en kalitelisi 32 galiba onu alıcam

Şakamı yapiyorsun?
    Bu gidişle sana çakma Çin malı iPhone takliti teli 1.5milyara giydirirlerse ruhun duymaz,önce iPhone ve teknik terimler hakkinda bilgi sahibi ol

Siz daha 32 gb ne 16 gb ne onu bilmeden i̇phone almaya çalışıyorsunuz arkadasın dediği gibi size 1500 liraya Çin malını satarlar gecen gün aynı olay bnm basına geldi yurtdışından bı arkadas i̇phone getirdim alırmısin die aradı bn yurtdışı olunca pek yanaşmadım telefonu baska birine 1500 liraya sattı telefon gittikten sonra bana dediği Çin malı 200 liralik teli 1500 liraya sattim. Ayni olayin sizin basimiza gelme ihtimali baya yuksek

• 16GB ile 32GB arasindaki tek farki hafizasinin buyuklugu, geri kalan hersey ayni, tavsiyem arastirin fiyati ve sartlari ogrenin cebinize hangisi uygun geliyorsa gidin gsm operatorlerin birinden (Turkcell veya Vodafone) gonul rahatligi ile alin ama bunlar Mutlaka Turkcell tarafinda Tim, Vodafone Tarafinda ise Vodafone Cep Shop olmali, alt bayiler yuksek olasilikla sizi kaziklayacaktir. Zira konuya vakif degilsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.