Arkadaşlar biri bana jailbreak yapmayı öğretebilirmi ve jailbreak yaptktan sonra nerelerden app indiricem biri bana açıklasın katlolmasını istemyiorm itouch ımın
2G 32GB
quote:
Orijinalden alıntı: cem_k12
arkadaslar su jb işini bilen biri tam olarak anlatsada herkes bı rahatlasa..
ipod touch 3g için konusuyorum..elimde 3g 32 gb var jb yapmak ıstıyorum kimi cıkmadı bosa ugrasmayın dıyo..kimi blackrain dıyo..kimi kapayınca gıder dıo kapamaya gerek yok denıyo yada hmen gerı jb yapılıyo denıyo..bunları bılenler dıyenler bıde anlatsada bızde yapsak su alete jb..dısarda sordum adam yaparım 2 3 saat snra gel dedı demın yaptım 3g 32 gb a dedı..demekkı var ama 40 lıra ıstedı herseyıde kurarım dedı..ama bedawa kendımız yapabılmek varken neden 40 lıra verelim..yapan bırı anlatsada yararlansak nasıl olur??
bende 3G 32GB aldım bugün yarın geçer elime inş kısa süre şu JB işine çözüm çıkar bulursan haber ver arkadaşım...
@KüçükKötüEjderha;
İnan çok kolay, 2G 8GB iPod Touch için izlediğim adımlar:
1. Update ; Bu linkten en son sürüm olan 3.1.2'yi çekip yükledim, 2. Blackra1n ; Burdan Windows uyumlu programı çektim, 3. iPod bağlı haldeyken programı çalıştırdım ve "Make it ra1n" yazan butona bastım, 4. Program işlemleri yaptı, iPod kendini tekrar başlattı. Başladığında blackra1n logosu eklenmişti, Wi-fi'la bağlı haldeyken programı çalıştırdım. Açılan ekrandan Cydia'yı yükledim. 5. Cydia yüklendikten sonra çalıştırıp, açılan ekrandan altta Manage sekmesine bastım. Oradan Sources'a girerek yeni source ekledim:http://cydia.hackulo.us 6. Cydia içinden AppSync'i search ettim ve 3.1 olan versiyonunu indirip kurdum. 7. Bir tane free app yükleyip çalıştırdım. (Benim okuduğum tutorial'da böyle yapılması gerektiği yazıyordu) 8. İstediğim oyunun ipa'sını iTunes'un üstüne sürükleyip ardından sync ettim ve keyfime baktım...
quote:
Orijinalden alıntı: Fustercluck
@KüçükKötüEjderha;
1. Update ; Bu linkten en son sürüm olan 3.1.2'yi çekip yükledim, 2. Blackra1n ; Burdan Windows uyumlu programı çektim, 3. iPod bağlı haldeyken programı çalıştırdım ve "Make it ra1n" yazan butona bastım, 4. Program işlemleri yaptı, iPod kendini tekrar başlattı. Başladığında blackra1n logosu eklenmişti, Wi-fi'la bağlı haldeyken programı çalıştırdım. Açılan ekrandan Cydia'yı yükledim. 5. Cydia yüklendikten sonra çalıştırıp, açılan ekrandan altta Manage sekmesine bastım. Oradan Sources'a girerek yeni source ekledim:http://cydia.hackulo.us 6. Cydia içinden AppSync'i search ettim ve 3.1 olan versiyonunu indirip kurdum. 7. Bir tane free app yükleyip çalıştırdım. (Benim okuduğum tutorial'da böyle yapılması gerektiği yazıyordu) 8. İstediğim oyunun ipa'sını iTunes'un üstüne sürükleyip ardından sync ettim ve keyfime baktım...
3g ipod touchlardada olurmu?yaptıktan sonra rhtça açıp kapatabilirmiyim?
Şahsen denemediğim için bilemiyorum yalnız 3G'ler de her açıp kapattığınızda işlemi tekrarlamak gerektiğine dair birşeyler okumuştum..
quote:
Şahsen denemediğim için bilemiyorum yalnız 3G'ler de her açıp kapattığınızda işlemi tekrarlamak gerektiğine dair birşeyler okumuştum..
neyse artık bende çıkana kadar beklerim çıkınca bari sitede yankı uyandırsın ki fark edelim yani
quote:
Orijinalden alıntı: kdr07
quote:
neyse artık bende çıkana kadar beklerim çıkınca bari sitede yankı uyandırsın ki fark edelim yani
3g lerde tethered jailbreak var. arkadaşın dediği gibi her kapatıp açtığında tekrar jailbreak yapman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: jubujup
quote:
Orijinalden alıntı: kdr07
quote:
3g lerde tethered jailbreak var. arkadaşın dediği gibi her kapatıp açtığında tekrar jailbreak yapman lazım
biliyorum arkafaşım ben tam olanı beklemedeyim
itouch 3g 32 gb'da blackra1n'le jb yapmaya çalışıyorum, "done, wait for reboot" diyor ama geohot'un resmi itouch'da çıkmıyor. ne yapmalıyım?
Arkadaşlar doğru yer burasımı bilemiyorum ama yinede sorayım bilen vardır mutlaka..İpod Touch 2. nesil için pusula uygulaması varmı (Apple'ın sitesinden indirbileceğimiz orjinal uygulama)..Çok fazla araştıramadım ama baktığım kadarıyla yok galiba..Bu özellik İphone'larda var acaba sonradan bir uygulama olarak İpod Touch'ada eklenebilir mi??
Şimdiden teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: Bora_T
Arkadaşlar doğru yer burasımı bilemiyorum ama yinede sorayım bilen vardır mutlaka..İpod Touch 2. nesil için pusula uygulaması varmı (Apple'ın sitesinden indirbileceğimiz orjinal uygulama)..Çok fazla araştıramadım ama baktığım kadarıyla yok galiba..Bu özellik İphone'larda var acaba sonradan bir uygulama olarak İpod Touch'ada eklenebilir mi??
Şimdiden teşekkürler...
bu yazılımsal değil donanımsal diye biliyorum ben.
quote:
Orijinalden alıntı: Syclopse
quote:
Orijinalden alıntı: Bora_T
Şimdiden teşekkürler...
bu yazılımsal değil donanımsal diye biliyorum ben.
Hocam diğer başlıktada yazdım dün gece iTunes Store'dan indirdim 0.2 Mb'lık bir eklenti,bir uygulama yani..iTunes Store'da hem free hemde ücretli çeşit çeşit pusula var tabi bazıları sadece iPhone ile uyumlu..
arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.Ipod touch 1G 1.1.4 jb li aletimi nasıl 2.0 ye yükseltebilirim?
Önce FW yi bulman lazım, sonra uyumlu iTunes i bulup, PC ye kurman lazım. Yapılmaz değil ama uğraşırsın. Bu işleri bilmiyorsan, çok sorun yaşayabilirsin.
quote:
@KüçükKötüEjderha;
Jailbreak ile hiç alakam olmamasına rağmen şu yazıyı 2 kere okuduktan sonra jailbreak yaptım.
Sorunsuz şekilde işlemleri bitirdim.
Jailbreak yaptıktan sonra ipod içindeki müzikler, fotoğraflar vede diğer uygulamalar silinmedi. Bu olumlu birşey.
Yanlız 8gb bana uzun süredir yetmiyordu. En kısa sürede 32gblık 3.nesil bir ipod touch almayı düşünüyorum.
benim bi sorunum var 3g itouch a uygulama yada oyun yükleyemiyorum cydia ile jb yaptım appsync yukledim nfs yuklemeye celştım yuklndi kilittusuna uzun bastım kapansın diye ,restore yapmak zorundasınız dedi ,müzikvideoda sorun yok ama uygulama kesinlikle yukleyemiyorum yardımıcı olun lutfen
Kapatıp açınca JB gidiyor sanırım. Neden kapattınız, anlayamadım. Kapatıp açınca, tüm işlemler sıfırlanıyor sanırım.
evet kapatınca reboot edince jb gidiyor ,o sorunu hallettim ..tesekkürler. şu zagg hakında bişey sormak istiyorum ,,spreyi sıkınca cihazın içine su gitmiyormu onu merak ediyorum
sa arkadaşlar bende 8g 2g 2.2.1 yuklu touch var desiya dedıgı gibi blackrain indirdim orjınal ipsw dosyasını cektım blackrain actım make rain baktım touch acılıp kapandı ama blackrain simghesı cıkmadı touch jp olmadımı touch bide 2.2.1 jb app mı ıyı 3.0 jp hangisi sizce kullanım bakımından iyi kolay gelsın
quote:
Orijinalden alıntı: MustangGT39
Kapatıp açınca JB gidiyor sanırım. Neden kapattınız, anlayamadım. Kapatıp açınca, tüm işlemler sıfırlanıyor sanırım.
Arkadaşlar 32 gb 3. nesil ipod touch kullanıyorum. Benim ipod yeni üretimlerden yani kapatıp açınca jailbreak gidiyor. Ben ipodu alalı 2 gün oldu ilk gün jailbreak yaptım. İşte nfs shifti real fotball ne varsa yükledim. Nasıl olsa kapatmam diye ki zaten kapatılması ile kilitlenmesi arasında harcadığı enerji aynı gibi yani kapatmaya gerek yok. Bugün otobüste eve gelirken oyun oynuyordum pil azaldı uyarısı vermesine rağmen heyecandan çıkmadım oyundan ve cihaz kendi kendine kapandı. Tekrar açtığımda ise telefonu ilk aldığımda karşıma çıkan usb ve ok işaretiyle itunes simgesi çıktı. Telefonu itunes a bağladığımda ise cihazısın recovery modda restore ederseniz düzelir gibi bişey çıktı. Şimdi gelelim önemli noktaya,
Eğer cihazımı restore etseydim tüm işlemlerim sıfırlanacaktı!!!
Itunes u kapattım. Blackra1n programını açtım, make it rain dedim ve 5 sn içinde cihazım eski jailbreakli haldeydi ve içindeki tüm uygulamalar müzikler ve videolarla birlikte. 5 sn lik işlem için kesinlikle 2. nesillere yönelmeyin. 3. nesilin hızını ve özelliklerini kaçırmayın derim.
Jailbreak i ilk yapışta işte cihazın kapanıp açılması, cydia yüklemek oradan source eklemek falan filan biraz zaman harcattırıyor ayrıca crackli uygulamaları tekrar yükle falan uzun iş. Bende ilk aldığımda cihazı kapatıp açtığımda tüm bunlarla yine uğraşcam mı diye düşünüyordum fakat hayır kesinlikle uğraşmıyorsunuz. Cihazınız kapanırsa data kablosunu bağlayın açılan itunes u kapatın. Blackra1n programını yeniden açın make it rain diyin 5 sn içinde cihazınız eski halde....
Herkese iyi forumlar... Umarım 3. nesillerle ilgili soru işaretleri biraz olsun ortadan kalkmıştır. Bu aradawww.blacra1n.com dan en son versiyon blackra1n i indirin. Yeni olan 3.1.2 yi hızlıca kırıyormuş...