Şimdi Ara

iPod Touch VS Nokia 5800 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: y_ahmet
    Bende de iTouch var.Sadece alırken para verdim cihaza.FW guncellemelerini başka sitelerden ücretsiz olarak indirebilirsin.Bu forumda sizden başka albüm satın alan gormedim.Herkes kendi pc sindeki MP3leri iPod'una aktarıyor.(Yani müzik satın almiyorlar)Yani hata sizde.iPod'dan pc ye icerik alışverişi için Media Monkey gibi programlar bulunmakta.

Para verip album satın almak hata mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ocak 2010; 23:20:53 >
  • Albüm almak elbette hata değil.Fakat Apple hepimiz de biliyoruz ki içerik kısıtlaması yapıyor.Bu yüzden iTunes'tan albüm almak bence hata.Bende zaman zaman albüm satın alıyorum fakat iTunes'tan değil.Umarım anlatabilmişimdir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y_ahmet -- 11 Ocak 2010; 23:31:28 >
  • diger herseyin ucretsiz cozumu nedir? Apple firmasinin politikasi elini veren kolunu kurtamazdir.

Diger seylerin belli bir cozumu var evet

Firmware guncelleme dosyasinin crakclenmis versiyonunu netten arar belki bir yerlerde bulursunuz
    Sarkiyi limewire dan indirirsiniz ucretsiz olur
    Sarj adaptoru yerine USB den sarj edersiniz
    Itunes yerine sarki atmak icin Rus forumlarindan program arar belki bulursunuz
    Isletim sisteminin Hacklenmis icerisine kimbilir kim ne eklenmis ve non-stabil versiyonunu bilgisayariniza kurarsiniz ustelik orjinal olmadigi icin ucretsizde olur
    Cihazdan Bilgisayara sarki/fotograf/video cekmek icin rus hack sitelerinde dolanir sansliysaniz ise yarayan bir sey bulursunuz. Hos yinede dosyalariniz resize edilmis olur
    Cihazina JailBreak denen hacklenmis isletim sistemi kurarsiniz vs. ki bu uygulamanin ismi bile herseyi anlatiyor Hapisten Kacis.

70-80 liraya MP3 player alan adam istedigi bilgisayardan surukle birakla sarki atip, siteden firmware cekip iki tikla kurarken, siz Apple dan pacayi kurtarmak icin 40 takla atarsiniz ki tutacagininda garantisi yoktur. Yada bir sonaki firmware guncellemesinin cracklenmis versiyonun cikacaginin yeni firmware in simdi kullandiginiz programlarla calismaya devam edeceginin garantisi yoktur.

Iste ozgurluk bu olsa gerek,sagol arkadasim ben almiyim. Yari fiyatina hatta ceyrek fiyatina aldigim herhangi bir cihazda bu islemleri hacksiz,cracksiz hic ugrasmadan halledebiliyorum.

• Şahsen ben iTunes ten çok memnundum, sürükle bırak ile yüklüyordum şarkı ve videoları.
    Resimleri Sync ediyorsunuz.
    Rus forumlarına gitmeye gerek yok.
    JB olmadan da iPod Touch ı taşınabilir harddisk olarak kullandıran ve içerisinden video, şarkı ve resimleri almayı sağlayan program var.
    Siz tam olarak herşeyi öğrenmediğiniz için size ters geliyor olabilir.
  • iTunes tam bir işkence bu konuda tamamen haklısın. :D Ama ben iPod için katlanıyorum.Albüm konusunda düşününce sana hak verdim açıkcası. :) Ama bence albümü iTunes'tan değil de dışarıdan satın almayı yani müzik marketlerden satın almayı tercih edebilirdin.Media Monkey dediğim programı da çok rahat temin edebilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y_ahmet -- 11 Ocak 2010; 23:46:27 >
  • surukle birakla kastim bilgisayarimdan girip surukle birakti. iTunes un kendi icinde surukleyip biraksam ne farkeder. iTunes olmayan bir yerde ne yapacagim? Arkadasimin bilgisayarlarinadami iTunes kuracagim?

Resimleri Sync ediyorsunuzda yine iTunes gerekiyor, resimleri yuklersek resize ediyor, ipod dan bilgiyara cekmeye ise izin vermiyor

Ipod Touch a herhangi bir islem yapmadan bilgisayarimdan erisebiliyormusunuz? yada sadece ufak bir program atip harici harddisk olarak kullanabiliyormusunuz? Yoksa Isletim sistemi hacklemeniz veya bilgisayarada ek yazilim kurmaniz gerekiyormu?

Ben hayatim boyunca musterisini internetten hack aramaya mecbur eden baska bir firma gormedim, evet herseyin bir cozumu var elektronikta imkansiz yok sonucta iPod una linux kuran bile var ama onemli olan bu degil ki ben bu cihazi Apple dan almadim mi? Niye firmware guncellemek icin ekstra para vereyim yada warez sitelerinde gezeyim? Birilerinin kirmasini onunda stabil olmasini bekliyeyim? Neden 4 te biri fiyatindaki cihazlarin ozelliklerine sahip olmasi icin hacklenmis firmware yukleyeyim? Neden cin mali yan sanaii adaptor alayim?

bu boyle gider, Apple benden uzak Allah a yakin olsun. Ne kadar guzel aletde yapsa bundan sonra yanina yaklasmam gittim N96 aldim sirf bu yuzden kullanis olarak Iphone un yaninda solda sifir kalir ama en azindan hacklemeden bluetooth dan dosya gonderiyor, firmware guncellemeleri kendi sitesinden ucretsiz yapiliyor,sarki formati secmiyor,her istedigim yerden ek programsiz dosya transferi yapabiliyor vs.

Yukarida bir arkadasda ilk defa seni gordum iTunes dan sarki alan suc sende demis. O da degisik bir yaklasim tabii yanliz kardesim hirsizin hic mi gunahi yok?

• Çoğu kişiye garip gelebilir ama ben tüm herşeyinden memnundum cihazın.
    Bendeki 1G idi, 3G ler çıkmadan önce sattım, fiyatı iyice ölmesin diye.
    Dururmumu ayarladığımda yine iPod Touch alacağım inşallah.
    Fikrinize saygı duyuyorum.
  • 2. el iphone 3G
  • itunes'tan neden bir şikayet var anlamadım. bence gayet iyi bir program. eskiden sony mp3 çalarlar için gerekli başka bir program vardı ve yine herkes ondan şikayetçiydi, bense severdim onu da. ayrıca @i have a dream, bu saydıkların aleti almadan önce bilinmesi gerekenler, yani aleti aldıktan sonra aa bu normal bir mp3 çalar gibi değil, bunun itunes'u var bilmem neyi var demek için araştırma yapmamış olmanız gerek. sonuç olarak bu aletin belli kalitesi, bir standardı var. o sürükle bırak yöntemiyle atılan hiç bir cihaz bu standardı veremiyor. ayrıca sürükle bırakla tamam müzik atarsınız fakat program kullanılması, yedeklenme işlemleri gibi olaylar için itunes gibi bir programın bulunması zaten şart. adamların başka seçeneği yok.
  • saçma sapan bir karsilastirma olmus. ipodda sadece telefon ozelligi yok. ipod su an ki en ii multimedya araci...
  • i have a dream dedikLerine hak veriyorum.. itouch faLan yerine ipod classic aL bitane.. sadece müzik ve video oynat.. şarkıLarını at hepsini.. ben 160 gbLik kuLLanıyorum.. çok da rahatım... bi de N70 var 2006 yıLından beri.. fazLa abartıp da 32 gbLik dokunmatik daLgamatik aLmayın.. mp3 / mp4 pLayer için ipod veya başka bi şey, telefon için de kafanda beLirLediğin makuL bi telefon aL.. tamam kabuL; daha pahaLı oLacak ama yapacağın iş temiz olacak.. ya da 500 tL netbook aL.. zaten neredeyse aynı performanstaLar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brky

itunes'tan neden bir şikayet var anlamadım. bence gayet iyi bir program. eskiden sony mp3 çalarlar için gerekli başka bir program vardı ve yine herkes ondan şikayetçiydi, bense severdim onu da. ayrıca @i have a dream, bu saydıkların aleti almadan önce bilinmesi gerekenler, yani aleti aldıktan sonra aa bu normal bir mp3 çalar gibi değil, bunun itunes'u var bilmem neyi var demek için araştırma yapmamış olmanız gerek. sonuç olarak bu aletin belli kalitesi, bir standardı var. o sürükle bırak yöntemiyle atılan hiç bir cihaz bu standardı veremiyor. ayrıca sürükle bırakla tamam müzik atarsınız fakat program kullanılması, yedeklenme işlemleri gibi olaylar için itunes gibi bir programın bulunması zaten şart. adamların başka seçeneği yok.

cihazi gordum begendim kurcaladim aldim, bilgisayarla nasil veri alis-verisi yaptigini yada firmware guncellemesinin parali olabilecegini arastirmak hic aklima gelmedi valla zaten o donemde firmware guncellemeside yoktu henuz. Yada iTunes dan sarki almadan once alacagim sarkinin sadece iPod larda dinlenebilecegi hic aklima gelmedi.

Ben zaten cihazin kalitesi hakkinda olumsuz bir sey soylemedim, iPod Touch gercekten mukemmel bir alet, cok eglenceli ve cok guzel bir arayuzu var tasarimida on numara, benim tek derdim apple in bu cakal politikalari.

Kaldiki sarki,video,resim atmak icin iTunes benzeri bir program niye sart olsun? Hic bir cihaz bu standardi veremiyor demissinizde bunun iTunes ile ne alakasi var? Sarkiyi surukleyip birakinca kalitesimi dusuyor? Yedekleme,Senkronize etme,Program kurma icin iTunes gerekli olabilir benim buna bir itirazimda yok zaten ben sadece resim,video,muziklerimi surukle-birak yontemiylede atabilmek isterdim. Yine iPod tan bilgisayara dosya aktarmanin engellenmesindeki amac nedir? Hadi muzikleri telif hakki diye engelliyorsun ki buda cok sacma bir uygulama aslinda peki resimlerimi niye bilgisayara aktarmami engelliyorsun? Firmware guncellemesini neden para ile satiyorsun? maliyeti belki 1$ bile olmayan adaptoru neden 30$ a satiyorsun? Hem iPod da hem iPhone da neden batarya degisimi icin servise gitmek gerekiyor? Bu daha boyle surer gider. Apple in politikasi buyuklugune yakismiyor maalesef, Bu kadar buyuk bir firma bu kadar ucuz numaralara basvurmamali , musteri kitlesini kaziklamak icin elinden geleni yapmamali.

• quote:

Orijinalden alıntı: brky

itunes'tan neden bir şikayet var anlamadım. bence gayet iyi bir program. eskiden sony mp3 çalarlar için gerekli başka bir program vardı ve yine herkes ondan şikayetçiydi, bense severdim onu da. ayrıca @i have a dream, bu saydıkların aleti almadan önce bilinmesi gerekenler, yani aleti aldıktan sonra aa bu normal bir mp3 çalar gibi değil, bunun itunes'u var bilmem neyi var demek için araştırma yapmamış olmanız gerek. sonuç olarak bu aletin belli kalitesi, bir standardı var. o sürükle bırak yöntemiyle atılan hiç bir cihaz bu standardı veremiyor. ayrıca sürükle bırakla tamam müzik atarsınız fakat program kullanılması, yedeklenme işlemleri gibi olaylar için itunes gibi bir programın bulunması zaten şart. adamların başka seçeneği yok.

Dostum güzel açıklamışsın

• elma mı armut mu gibi bir karşılaştırma bile daha düzgün olabilirdi. birisi müzik çalar + oyun konsolu karışımı cep bilgisayarı ayarında geniş program yelpazesine sahip ve apple gibi bu işte tecrübeli bir firmanın müzik çaları, diğeriyse bir telefon ve kullanan çoğu kişinin memnun kalmadığı bir telefon. ipod touch bu alanda ezer geçer diye düşünüyorum.
  • valla bazıları demişki sürükle bırak varken itunes niye falan filan. zaten herkes itunes u kullanamaz herkes itunes la ugrasamaz. sürükle bırak ohhhh ne rahat değilmi? işte bu yüzden apple ı seviyorum herkes apple kullanmasın herkesin elinde nano olmasın herkesin elinde touch olmasın. kullanmasını bilen kullansın. enayi değilim 3g 32gb me aksesurlarla birlikte 600 tl para bayıldım. 1 ay içerisinde 4 kez yere düştü hemde sert bir biçimde ve alet sapasaglam. en küçük darp izi yok. burada fanatiklik yapmıyorum paranın nasıl kazanıldıgını bilen insanlarız ama şunuda herkes bilmeliki apple kullanmak herkesin harcı değildir. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

valla bazıları demişki sürükle bırak varken itunes niye falan filan. zaten herkes itunes u kullanamaz herkes itunes la ugrasamaz. sürükle bırak ohhhh ne rahat değilmi? işte bu yüzden apple ı seviyorum herkes apple kullanmasın herkesin elinde nano olmasın herkesin elinde touch olmasın. kullanmasını bilen kullansın. enayi değilim 3g 32gb me aksesurlarla birlikte 600 tl para bayıldım. 1 ay içerisinde 4 kez yere düştü hemde sert bir biçimde ve alet sapasaglam. en küçük darp izi yok. burada fanatiklik yapmıyorum paranın nasıl kazanıldıgını bilen insanlarız ama şunuda herkes bilmeliki apple kullanmak herkesin harcı değildir. .

Ben buna katılırım.
    +1903
  • Sokaktaki herhangi bir MP3 playera sahip olan bir insandan farkınız olması farkımız olması gayet doğal. Çok güzel söyledi arkadas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLoRd_85 -- 14 Ocak 2010; 12:43:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

quote:

valla bazıları demişki sürükle bırak varken itunes niye falan filan. zaten herkes itunes u kullanamaz herkes itunes la ugrasamaz. sürükle bırak ohhhh ne rahat değilmi? işte bu yüzden apple ı seviyorum herkes apple kullanmasın herkesin elinde nano olmasın herkesin elinde touch olmasın. kullanmasını bilen kullansın. enayi değilim 3g 32gb me aksesurlarla birlikte 600 tl para bayıldım. 1 ay içerisinde 4 kez yere düştü hemde sert bir biçimde ve alet sapasaglam. en küçük darp izi yok. burada fanatiklik yapmıyorum paranın nasıl kazanıldıgını bilen insanlarız ama şunuda herkes bilmeliki apple kullanmak herkesin harcı değildir. .

Ben buna katılırım.
    +1903

bende buna gulerim ancak. Arkadaslar kullandigimiz aletler kici kirik media oynaticilari bu kadar abartmayin, Oyle High-End aletler degiller. 3g 32gb e 600 lira vermis olabilirsin ben 16GB a 400$ vermistim hemde ABD de ustelik o zamanlar oyle kimsedede itouch falan yoktu TR de. ama hic bu kadar havalanmamistim. iTouch dediginizde Hi-End bir urun yada paranin alabilecegi son sey degil, insanlar senin-benim verdigim paranin iki katina kulaklik aliyorlar cep amfisi aliyorlar yani apple oyle ozel teknolojideki son nokta falan degil ki cogu kisi apple larin ses kalitesinide begenmez. Hele oyle hava atilabilecek en son alet, NY metrosuna binin Ipod harici kulaklik goremezsiniz herkesde var, oyle bir zenginlik gostergesi yada hava atma araci falan degil Kizilhac dagitmis gibi.

Bu sekilde inanin komik duruma dusuyorsunuz. Herkes iTunes u kullanamaz nedemek arkadasim? Bilgisayar kullamayi bilen herkes iTunes kullanabilir Catia degil bu program zaten sorun kullanamamak yada becerememek yada isden anlamamak degil olay kisitanmak. Dusurme mevzusuna gelince eskiden babamin GH688 telefonu vardi 2, katin balkonundan betona dustu hic bir sey olmadi bumu kriter yani? Sen iTouch i kilifsiz bir hafta kot pantolunun cebinde gezdir bakalim arka parlak metal deki cizikleri sayabilecekmisin?

Takim tutar gibi marka tutuyorsunuz, hicmi olumsuz bir ozelligi yok bu aletin/firmanin? Firma ozellik kisitliyor adam iyi yapiyor herkes kullamasin zaten diyor. Her konuda boyleyiz, otomobil bolumundede aynisi herkes arabasini mercedes saniyor bir tane adamda cikip benim arabamin burasi kotu demiyor. Ne diyeyim musteri boyle oldukca, firmalar az bile yapiyor.

Ben her kullandigim aletten on tane olumsuz ozellik sayarim, Kullandigim laptip sony mesela, cok fazla isiniyor,firmanin driver destegi cok kotu, aksesuarlari cok pahali,Sesi cok az cikiyor. Telefonum N96, yeteri kadar hizli calismiyor, bataryasi cok uzun gitmiyor, mesaj yazarken ciddi yavasliyor, symbian da program yelpazesi cok genis degil, malzeme kalitesi cok iyi degi ozellikle arka kapak pek dandik duruyor. Hadi bakalim sen say olumsuz ozelliklerinide gorelim.

• quote:

bende buna gulerim ancak. Arkadaslar kullandigimiz aletler kici kirik media oynaticilari bu kadar abartmayin, Oyle High-End aletler degiller. 3g 32gb e 600 lira vermis olabilirsin ben 16GB a 400$ vermistim hemde ABD de ustelik o zamanlar oyle kimsedede itouch falan yoktu TR de. ama hic bu kadar havalanmamistim. iTouch dediginizde Hi-End bir urun yada paranin alabilecegi son sey degil, insanlar senin-benim verdigim paranin iki katina kulaklik aliyorlar cep amfisi aliyorlar yani apple oyle ozel teknolojideki son nokta falan degil ki cogu kisi apple larin ses kalitesinide begenmez. Hele oyle hava atilabilecek en son alet, NY metrosuna binin Ipod harici kulaklik goremezsiniz herkesde var, oyle bir zenginlik gostergesi yada hava atma araci falan degil Kizilhac dagitmis gibi.

Bu sekilde inanin komik duruma dusuyorsunuz. Herkes iTunes u kullanamaz nedemek arkadasim? Bilgisayar kullamayi bilen herkes iTunes kullanabilir Catia degil bu program zaten sorun kullanamamak yada becerememek yada isden anlamamak degil olay kisitanmak. Dusurme mevzusuna gelince eskiden babamin GH688 telefonu vardi 2, katin balkonundan betona dustu hic bir sey olmadi bumu kriter yani? Sen iTouch i kilifsiz bir hafta kot pantolunun cebinde gezdir bakalim arka parlak metal deki cizikleri sayabilecekmisin?

Takim tutar gibi marka tutuyorsunuz, hicmi olumsuz bir ozelligi yok bu aletin/firmanin? Firma ozellik kisitliyor adam iyi yapiyor herkes kullamasin zaten diyor. Her konuda boyleyiz, otomobil bolumundede aynisi herkes arabasini mercedes saniyor bir tane adamda cikip benim arabamin burasi kotu demiyor. Ne diyeyim musteri boyle oldukca, firmalar az bile yapiyor.

Ben her kullandigim aletten on tane olumsuz ozellik sayarim, Kullandigim laptip sony mesela, cok fazla isiniyor,firmanin driver destegi cok kotu, aksesuarlari cok pahali,Sesi cok az cikiyor. Telefonum N96, yeteri kadar hizli calismiyor, bataryasi cok uzun gitmiyor, mesaj yazarken ciddi yavasliyor, symbian da program yelpazesi cok genis degil, malzeme kalitesi cok iyi degi ozellikle arka kapak pek dandik duruyor. Hadi bakalim sen say olumsuz ozelliklerinide gorelim.

+1907 helal hocam. bu firmaların kulanıcıyı kendine yahut kendi programlarına bağlamaları kadar saçma bir şey yok. ben bir arkadaşımdaki müziği sevdiğim zaman onun bilgisayarına itunes kurup o şarkıyı almak zorunda mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: i have a dream

quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

quote:

Ben buna katılırım.
    +1903

Tamam sensin diyeyim, konu kapansın.
    Mesajını okumadım bile.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.