Şimdi Ara

IPS Panel çok gerekli birşey mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 160 küsür liraya IPS panel eklenebiliyor cihazlara. bu olmazsa olmaz birşey midir ?

• olmazsa olmaz değil. ips panel biraz daha güzel/canlı renkler veriyor
  • Görüş açısı bakımından da daha iyi gibi. Özellikle film falan izlerken daha çok beli oluyor. Normal kullanımda çok da fazla hissedilen bir şey değil. Olmazsa olmaz değil yani. Olursa iyi olur ama ille de gerekecek bir özellik değil bence.
  • IPS 24, Tn 16 ms diye biliyorum, ikiside online oyun için kötü. Ben End. Tasarım okuyorum IPS taktırdım. İkisi arasında renk kalite farkı cidden çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI'da IPS panel yok sanırım. Onda pek rahatsız olmuyordum. Sanırım taktırmama gerek yok :)
  • Oyunlarda dezavantajı varmış oyun oynayanlara pek tavsiye etmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

Oyunlarda dezavantajı varmış oyun oynayanlara pek tavsiye etmiyorlar.

Dayanağı nedir ki bunun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence panele göre değişir her ıps de ayna gibi olmuyor ama belirgin bi fark var a kalite panel takılmışsa monster ekstra panel özelleştirmesi sunan nadir firmalardan koyarsan göz zevkine faydası olur koymazsanda fark hissetmezsin ekranlar 17 inch olduğu sürece full hd mat led gayet yeterli bi panele sahip...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanın varsa kesinlikle taktırmanı tavsiye ederim, ha yoksa çokta zorunlu birşey değil, oyuncualr için dezavantajlı diyen olmuş, zaten standart tn paneldede ms çok yüksek aradaki farkı büyük ihtimalle o açıdan farketmezsin bile

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Oyunlarda çok iyi değil genelde ama bir notebookun paneli ips olmalı bu saatten sonra.
  • bence gereksiz bir olay, düz panel alın 160 liranız cebinizde kalır
  • mywin1646 kullanıcısına yanıt
    IPS ekran seçimi için bildiklerim:

Oyun bilgisayarı isteği ile sistem toplayanlar IPS ekran tercih etmezler. Mönitörün tepki süresi ile ilgili. Grafik, render yada ekran parlak ve göze hoş görünsün derseniz IPS ekran tercih etmeli. Gerçekten IPS ekran çok daha güzel ve canlı renkler veriyor. Mat görünüm ortadan kalkıyor.

• Konuya açıklık getirmesi açısından ekleyelim dedik.

Bu video ABRA A5 V4.1 modelimize takılmış IPS Panel vs TN Panel karşılaştırması için çekilmiştir.

Her iki video da aynı kamera, aynı açı, aynı uzaklık, aynı ekran parlaklığında ve kısmen karanlık bir ortamda çekilmiştir.

YouTube kanalımıza abone olarak bize destek verebilirsiniz.

İzlediğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• ips panele fark vermek yerine harici ips panel monitörde bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İps panel fiyatı monster da 110 TL ama victor da kendinden İps li fark ödemiyosun

• İps panel fiyati 15.6 inclerdr 110 civari. 17.3 incler de daha fazla diye biliyorum

• renk körü birisi olarak ben ikisi arasında hiç bir renk farkı görmedim. Yani bu olan farkın da çok az olduğu olmuş oluyor. Renk körü olduğum için göremedim.

Tek ayırt edici fark yandan bakınca IPS ekranda parlama olmuyor. Diğeri parlayıp görüntünün canlılığı gidiyor.

Yani sevgilinizle beraber yan yana film / dizi izleyecekseniz IPS tavsiye ederim.

Onun haricinde aradaki xxx tl fark parayı vermeye değmez.

Zaten aynısının benzer bir söylemini bizzat monster çalışanı yaptı...
  • İps paneli sadece tepki suresi olarak değerlendirmeyin. Aradaki farkı anlayabileceginizi sanmıyorum. Olumsuz yorum yapanlarda tahminimce su an 400-500 tl gibi fiyat verip garantiden değiştirmek işlerine gelmediği için zıplıyolar :)

IPS panellerde aynı zamanda ekranın bakıs acısı da onemli oluyor.

Led tv lerde zaten bu teknoloji hayatımıza gireli epey oldu. Bakınız 4k led tv lerin tanıtımı yapılıren altını çize çize ips panel oldugunu vurguluyolar....

Aradaki fark benim biligi kadarıyla 80 tl gibi bişeydi ve bence değer... Tam emin değilim ama 178 dereceye kadar görus acısı saglıyordu diye biliyorum ips panellerin. (180 derece zaten yolun sonu :) )

Teknolojinin nimetleri arkadaslar bunlar..

SSD ler, raid teknolojisi olsun, ips paneller olsun, sli uygulamaları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkmvsn -- 27 Ekim 2015; 17:34:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

Oyunlarda dezavantajı varmış oyun oynayanlara pek tavsiye etmiyorlar.

Dayanağı nedir ki bunun

Gecikme süresi daha fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.