Şimdi Ara

İran'da yerli üretim sıfır km sedan araba 170.000 TL (Mayıs 2024)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Videoda bahsetmiş 13:00 den itibaren. Bir depo benzinde ortalama 60 TLye doluyor. İranlı komşular geldi :D

Rüyada rüyayoutube
    Bu videomuzda, İran’ın kalbi Tahran’da ev ve araba fiyatlarının güncel durumunu inceliyoruz. Fiyatlar ve piyasa trendleri hakkında detaylı bilgiler için videomuzu izleyin ve Tahran’da yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken her şeyi keşfedin. #iran #tehran #bilgi ________________ Benim instagram: https://www.instagram.com/ruyadaruyaa?igsh=dWppMTQ2N2tjMDZ1&utm_source=qr _________________ DISCLAIMER: This Channel Does Not Promote Any illegal content, all contents provided by This Channel is meant for EDUCATIONAL purpose only. Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational, or personal use tips the balance in favor of fair use. _________________ Ruyada ruya Rüyada rüya Gezgin Gezmek İran Tehran İsfahan Şiraz Farsça Gezi Kültür Farsça dili Vlog Seyahet iran vlog iran toru İranda okul Vlog Türkiye Fiyatlar Bilgi
    https://www.youtube.com/watch?si=PCGJSMQ6lzP_dajS&v=lNJ7xzZDsGE&feature=youtu.be

• Hee bir depo 60 TL ye doluyorsa tamam o zaman :D

Yaa İran dünya'nın en zengin petrol yatakları doğalgaz yatakları olan ülkelerinden birisi ve hatta kesin ilk 3 te ( Tam kapasite çıakrtmadığı ambargolar altında olduğu halde. )

Şimdi baktımda İran'da asgari ücret ortalama 115 $ diyor !!!

Ayrıca kızın söylemleri bilgileri bayan yanlış yanlış Pejo 206 diyor sıfırı diyor flan. Pejo 206 üretmeyi 2016 da bitirdi nasıl sıfırı olacak. 207 flan hiç biri sıfır üretilmiyor. İran'ın yerli arabası dediği bizim ilk arabamız ayarında bundan 20 sene önceki arabalar kılasmanına giremez.

• Persler her zaman kadim medeniyettir ne kadar sevilmeselerde...

Çalışkanlık Okumak Bilime Önem Vermek Bunlar Hep Doğuştan Geliyor ve Biz Malesef Üzgünüm...

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Herşeyden anladığın kadar arabadan da anlıyorsun ya tebrikler :D kardeş senin ulkendeki trafikteki arabaların yaş ortalaması 15 zaten neyin klasmanında giremez yeni kasa arabalarda hala aynı 206-207 motorları var araçlar 5 sene üretildi motorları 25 yıl boyunca farklı modellere takılmaya devam etti Fransızların aynı şekilde Almanlar vs hepsi aynı. Bu dizel yerine benzine geçme muhabbeti Euro normları muhabbeti olmasaydı aradaki ivir zıvır start stop ve blue katkı muhabbetide olmayacaktı olan tuekticiye oldu şimdi parça arayıp duruyoruz bu arabaların hepsi İran'da üretilmese ucuz parça bile bulamayacak. Hala fabrikası var sende 10 yıl öncesinde şahin doğan urettigin gibi adamlar en azından euro ncapte test edilmiş sağlam arabaları üretmeye devam ediyor İran fabrikasında. Sende ambargo olmadığı halde şu an Egea olmasa ucuz arabada kalmayacak zaten ki onalrin 2 katı . İran'da asgari ücretle çalışan yok orda dükkan kirası böyle değil herkes dükkan açıp çalışıyor 80 Ler Türkiyesi gibi ÖTV yok orda . Fabrikalar bol fabrikada çalışanlarda asgari ycret almıyor merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anormal ucuz değil bence, araçların bu denli pahalı olması Türkiyeye özel birşey. Anormal olan biziz burada.

Yoksa şu anki gelirlerimizle rahatça araç satın alabiliyor olmamız lazım. Çin 10300$'a Suv üretip satıyor ülkesinde.

Bizde de bu fiyat olsa alamaz mıyız?

• gavur ülkelerinde satılan 15-20 bin dolarlık arabalar bizde 1.5 2 milyon tl olduğu için normal.

biz araba alırken 2 tanede devlete alıyoruz. neyse şu togg üretimi bitsin yollara çıksın bi iki üç asgari ücrete togg sahibi olabileceğiz. yerli ve milli.

dua ile.

• Vain kullanıcısına yanıt

asgari ücret böyle olduğu sürece onu bile alamayız. Zaten geliri belli seviyede olan belli sayıda insan var onlar içinde togg üretildi yani normal vatandaş ev kirası ödeyemiyor araba hiç alma şansı yok 10 bin dolar olsa bile

• Asgari konusunda haklısınız ancak mesela ben ortalama üstü maaş alan ve kendi evinde yaşayan biriyim ve yine de araç satın alamıyorum. Normalde araçlara milyonlar istenmese

vergiler diğer ülkeler gibi olsa çok rahat alabilmem lazım. Bu da bizim ülkemize özel bir sorun. Kıdemli işlerde çalışanlar bile artık hiçbirşeye erişemiyor.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Pejo 206 lisansını alıp üretiyorlardır iranın yerli markasıda pejo lisansıyla üretim yapıyordu

25 yıllık araba eski teknoloji ile normal 5000 dolara satılabilir.

84-89 mitsubishi lancer ile hyundia excel ile proton 400 serisi aynı altyapı aynı motor aynı şanzımanlar mesela mitsubishi lisansıyla üretilmiş araçlar

hyundai kia grubu otomatik şanzımanları hala mitsubishiden tedarik ediyor

cheryler fiat motorlarının lisansını almış öyle üretiyorlar

togg motor pil bosch'a ait benim bildiğim

liste uzar gider yani motor şanzıman seri üretmeden otomobil üreticisi olmuyorsun otomobil markası felan olursun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.