İran yıllardır ambargo uygulanan bir ülke ve iran bunu değerlendirip kendini geliştiriyor.Bize de herşey hazır geliyor biz de bunu değerlendirip tembelleşiyoruz.
quote:
Orjinalden alıntı: ototube
İran yıllardır ambargo uygulanan bir ülke ve iran bunu değerlendirip kendini geliştiriyor.Bize de herşey hazır geliyor biz de bunu değerlendirip tembelleşiyoruz.
Evet haklısın . . .
quote:
Orjinalden alıntı: Auto CAD
quote:
Orjinalden alıntı: ototube
Evet haklısın . . .
gelişim kacınılmazdır. adam şimdi bunu üretti . yarın üstüne dahada koycaklar . sora daha fazla koycaklar . sonuc olarak ilerde iranda ithal etmeye baslıcak o beğenmedimiz aracları alcaz . önemli olan başlama iradesini göstermek . bizde o yok malesef
pek beğenmedim. bu iran arabalarını biraz erden yüksek yapıyor biraz daha alçaltsa daha güzel olurmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: atiyba
Afedersiniz ama ülkemizde şöyle b*ktan bir araç bile yapamadığımız için utanıyorum.
nokta (linkler açılmıyor)
Araç kaliteli değil bence böyle araba yapıp lekeleneceğimize yapmasak daha iyi yapacaksak kaliteli yapalım.
quote:
Orjinalden alıntı: izmirli mert
Araç kaliteli değil bence böyle araba yapıp lekeleneceğimize yapmasak daha iyi yapacaksak kaliteli yapalım.
adamlar .... yapmış ülkemizde o bile lekeleniyor be dostum(isim vermeyim tartışma olmasın),olsaydı da en azından böyle olsaydı..ülkemize 3-5 kuruş para kazandırsaydı da lekelenseydik..zaten sütten çıkmış ak kaşık değiliz..
Bizim burda utanmamız gerekiyor.İran'ın yaptıgı şu aracı eleştiriyoruz ama peki biz ne yapıyoruz ???
güzel ülkemin tamamen yerli ürettiği sıfır fiyatının 15bin ytl olduğu bir aracı nezaman kullanacağız acaba.ömrümüz yetcekmi bunları görmeye
adamlar kendilerine göre bişeyler yapmaya çalışıyorlar biz ise italyan tenekelerine hala boyun eğiyoruz
yeni araba üretip satma zamanımız geçmiştir yeni fabrika kurup iş yapmak basit değildir bugün ispanyol seat vw çatısı altındadır jaguar tata'ta satılmıştır skoda vw çatısı altındadır dacia renault çatısı altındadır halkımızın beklentisi artmıştır bugün araç yaptığınızda hem ucuz hemde herşeyinin olması gerekecektir ve halkımız bunun fiyatını avrupa veya japon veya amerikan aracın yarı fiyatına isteyecektir nasıl olabilir bu arada belçika hollanda danimarka norveç polonya yunanistan avusturya macaristan brezilya ve arjantin meksika vb ülkelerinde kendi otomobili yok sonuçta modern üretim bantlarında üretilen arge çalışmaları için ülkemizin bütçesi kadar para harcanan böyle bir endüstrinin parçası olmak herkes gibi benim de isteğimdir ancak şu şartlar da benim umudum çok azdır
Sanki Türkiye'de böyle bi araç üretilse alacaksınız. Bmc yerli kamyonet üretiyor kimse almıyor. Lassa yerli lastik üretiyor ama kaçınız lassa kullanıyorsunuz?
quote:
Orjinalden alıntı: artascos
Sanki Türkiye'de böyle bi araç üretilse alacaksınız. Bmc yerli kamyonet üretiyor kimse almıyor. Lassa yerli lastik üretiyor ama kaçınız lassa kullanıyorsunuz?
Bizim değindiğimiz amaç kimsenin alıp almaması değil sadece kendi otomobilimizi üretemediğimizdir.
yıllarca "bizi iran'a benzetmeye çalışıyorlar, biz iran olmayız" diyebağırdık durduk. gerçekten de iran olmadık. bu iran masalıyla yıllarca uyutulduktan sonra baktılar ki, küçümsediğimiz iran geldi bizi geçti, adamlar nükleerle uğraşıyor, milletten de artık bunu saklayamıyorlar, artık yeni bir oyalama masalı daha gerekiyordu. onu da "malezya" olarak seçtiler. şimdi de "malezya mı oluyoruz" laflarını dillendiriyorlar ki, bu da pek uzun ömürlü olmadı. çünkü malzeya derken de yanlış obje seçtiler. malezyanın ekonomisinin yarısı bizde yok çünkü. onun için bunu çok yüksek sesle dillendiremeden "suni malezya korkusu" da küllendi gitti. bakalım sıraya başka hangi ülkeyi koyacaklar.
bizim araba niye yok diye sitem etmeye gerek yok. bizim araba markamız yok ama kimsede olmayan koç gibi "türban sorunumuz", "sağ-sol, alevi-sünni" çatışmalarımız, siyasi çekişmelerimiz var. biz de bu konularda iyiyiz işte, daha ne olsun?...
Hayırlı olsun demek düşer darısı başımıza
Yapamadık değil,yaptırmadılar.
Şu anda İran gibi,Dünyaya kafa tutmaya çalışan bir ülke olsaydık,bundan daha iyisini yapabilirdik.
geçen hafta iş yerimizde iranlı misafirlerimiz vardı
pek çok arkadaşın düşündüğü gibi değiller. son derece modern ve sempatik insanlar. bizden farkları yok. çoğu da Türk asıllı.Türkçe de konuşabiliyorlar.
malesef amerikanın uyguladığı ambargolardan dolayı son işimizi yaptık. artık müşterimiz değiller. amerika mal satmayacaksınız diyor.
bunu diyen amerika bize araba yaptırır mı?
devrim aracı benzininin bittiği için mi üretimden vazgeçildi? ya da imza ? jet fadıl seçilmiş bir piyondu.
ve hem devrim de hem de imza da asıl amacı verdiler bizlere ''siz otomobil üretemezsiniz''
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
Konuyu açan arkadaş ŞU İRAN HAYRANI insan değilmiydi ?
avatarı ve imzasına bakarak öyle olmadığını düşünüyorum.hem olsa nolucak ki konu üretilen araba.iranın siyasi durumunu beğenmesem de takdir ederim ben de.onların gösterdiği duruşun %10 u yok bizde.
İranlılar kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken bizler bizi kuratacak dışarıdan adam arıyoruz.İşte asıl mantelite farkı burda.Elin Acemi kendi halkı için üretiyor dışarıya para aktarmıyor.Helal olsun...