Şimdi Ara

İrritabl Bağırsak Sendromu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim çoğu kişiye normal-saçma gelen fakat benim hayatımı tamamen etkileyen bir problemim var. Ben liseye yeni geçtim. Benim için bu kadar zor olacağını düşünmezdim bu olayın. 8 yıl aynı okula, aynı servisle gittikten sonra şuanda okulum değişti ve okula otobüsle gitmek zorundayım. Her neyse, benim problemim sabahları mide bulantısı, kusma ve iştahsızlıkla başladı. Ardından da ishal bunu takip etti.

İlk olarak aile hekimimize gittiğimde bana sindirim düzenleyici tarzında bir ilaç verdi. Kullandım ama bir faydası olmadı gibi. Şikayetlerim devam etti. Bu arada da okulda derslere odaklanamadım. Hem ishal, hem aşırı gaz hem de iştahsızlığım yüzünden midemin guruldaması sorunum vardı. Sonra iç hastalıklarına göründüm. Kan ve idrar tahlili yaptırdım. Sadece kolestrolüm olması gerektiğinden yüksek çıkmıştı ve idrarda çok az enfeksiyon vardı. Sonrasında ise bir antibiyotik yazdı. Antibiyotiği kullandım. Az Az da olsa etkisi oldu sanırım. Ama ishal olmam, ya da olmadığım halde ishalmiş gibi hissetmem, sabahları kusmam, iştahsız olmam yine kronik olarak devam ediyordu.

Muhtemelen psikolojikti bu yaşadıklarım. Ama kurtulamıyorum. Yakın dönemde beni çok üzen ve hayatımı etkileyen olaylar oldu. Çok sevdiğim ve bağlı olduğum babaannem kısmı felç geçirdi, anneannemi kaybettim vs. Her olayın en kötüsünü düşünmeye başladım. Hatta öyle ki; bir gün çok kötü hissettiğimde annemler beni okuldan almışlardı. Ardından işleri olduğu için beni evde 1-2 saatliğine yalnız bıraktılar. O an delirmeye başladım sanırım. Hayat öylesine boş geldi ki... Kendime ''Neden bu odadayım?'' ''İnsanlar neden yaşarlar?'' ''Neden herkes sonunda bitecek bir işe başlıyor?'' gibi sıkıntılı sorular sormaya başladım. Anlamsız hareketler yapmaya başladım, kendime vurdum. Bu sorunum hala okuldan gelince ya da okula gitmeden önce başıma geliyor. İntiharı bile düşünüyorum. Sonra aklıma hastanede yatan babaanem geliyor. Ve kendime 'İnsanlar biraz daha yaşayabilmek için neler çekiyor, sense bunları düşünüyorsun.' diyorum. Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.

Ve tabii problemlerim devam etti. Ben de (ailem ne kadar saçma bulsa da) gastroenterolojiye randevu aldım. Doktor belirtilerin demir zehirlenmesi veya İBS olabileceğini söyledi ve kan tahlili istedi. Sonuçlarım henüz çıkmadı. Ama ben de bu belirtileri araştırdığımda kendime 'Acaba İBS miyim?' diye sormuştum bile. Hatta emindim.

Psikoloğa gitmem gerektiğini düşünüyordum. Fakat devlet psikoloğundan randevu alabilmek çok zor bir iş. Neyse ki 1 AY SONRAYA randevu alabildim.

Gittikçe kötüleşiyor gibi hissediyorum. Sabahları midemin bulanması haricinde artık yemek düşünsem bile öğürüyorum. Kendimi tutmasam kusmaya hazır durumdayım. Ayrıca bağırsaklarım sürekli gurulduyor. Çok gazım oluyor. Derslerden kaçasım geliyor. İştahım da değişken. Bazen kendimi tutamıyorum, bazen de hiç yiyemiyorum. Yesem bile çabucak acıkıyorum ve karnım gurulduyor. Sabah kahvaltı yapamıyorum çünkü kusuyorum. Bugün sınavım vardı ve karnım az da olsa guruldadı. O kadar utandım ki. Zaten utangaç biriyim, bu gidişle ne arkadaş ortamım ne de sevgilim olacak. :D

Konuyla ilgili bilgisi, önerisi olan ya da benim gibi aynı derde sahip birileri varsa lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paeshito -- 22 Kasım 2016; 21:28:49 >

• Merhaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasılsınız , ne durumdasınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testis ağrısı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.