Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim bi tanıdık var bağırsaklarından rahatsız dı kestane balı kullandı ibs değil di ama baya faydasını gördüm demişti. Yok hocam 1 çay kaşığı veya tatlı kaşığı fazla almayacağım. Normal bal bana dokunmuyor denedim o yüzden kestane balına başlayacağım bakalım faydası olur inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt

Şimdi aklıma geldi kestane balı kolit hastalığına iyi geldiğini söyledi kullanan kişi. Bakalım denemekte fayda var ağrı gaz gurultu ile uğraşmak zor

• Denemeye devam. stres beslenme hareket ile rahatlıyor ama herkeste farkli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen hocam bakalım bide bunu deneyelim ne olacak ama baya rahatlama var gibi

• Ben bir yerde okudum birisi de hafif bir diyet, spor , probiyotik ( ben bunu ev yapımı yoğurt ve sirke olarak uygulayacağım) , hafif doz antidepresan ile kurtulduğunu söylemiş bende deneyeceğim bunları D vitaminim eksikti onu da aldım bakalım sonuçlar ne olacak.

• Bu esnada solgar deneyen oldumu tavsiyeye uyupta

Hocam öyle dedikleri gibi 2 3 günde etklil olacağına inanmıyorum öyle olsa çoktan herkese verilir veya tavsiye edilirdi. Kaldı ki tıbben de tedavisi yok bana doktor bunun kesin tedavisi yok sadece duyarlılığı azaltılır demişti dediği de doğru 1 yıldan 10 yıla kadar hala daha çeken var.

• Aslinda probiyotik takviyelerden fayda goren pek duymadimda yine de solgarı merak etmedimde degil

Ben kantaron devam ediyorum yaklaşık 1 hafta kaldı sonrası kestane balına başlayacağım. Ayrıca 2 gündür çayın yanında akşamları 3 4 tane incir yedim kabızlığı çözdü gibi arada denemekte fayda var. Hiç değilse 6 7 gün kabız olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Kullanan fazla yok sanırım ona göre etkisi var mı yok mu hiç değilse bilinirdi

• kAntaqon ve gerekirse kuru meyveler faydali.
    tabi bazen ne olursa olsun sorun olur

Aynen kuru kayısı gün kurusu ve kuru incir kabızlığa etkili ama beni hemen isal yapıyor o yüzden sürekli yemiyorum. Kestane balı da çok faydalı diye okudum hele sindirim sistemi üzerinde etkisi çok fazlaymış bakalım etkili olur.

He bu arada kantaronun sakinleştirici etkisi de varmış uyku düzenine de etki etti. Bence isali olanlar kantaron çayı falan denesin hiç değilse ilaçlar sonrası kronik kabızlık oluşmaz diye düşünüyorum.

• Ben de senelerdir çekiyordum bu hastalığı ama antidepresan kullanınca geçiyor, bırakınca tekrar başlıyor. Antidepresanı bırakıp hastalık başlayınca 10 kiloya yakın zayıflıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Ocak 2021; 10:44:3 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

Bu hastalığın psikolojik olarak etkisi çok fazla ne zaman kafayı taktığım bişey olsa hemen ağrılar etkileri artıyor. 3 hafta bende kullandım baya etkili olmuştu sonrası aşırı kabız yaptı diye bıraktım.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Boşuna "bağırsaklar ikinci beyindir" denmiyor sanırım, benimde durumum sizin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Ocak 2021; 13:6:26 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

Aynen hocam bende inandım buna artık   belkide düzenli bi hafif antideprasan mı kullanacağız doktorla konuşup.

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

Bu esnada solgar deneyen oldumu tavsiyeye uyupta

Hocam ben 4-5 aydır solgar kullanıyorum. İshali kesti diyebilirim. Eskiden bana dokunan şeyler şu an dokunmuyor diyebilirim. Eskiden cok gurultu olurdu şimdi onlar kalmadı. Şişkinlik çok olurdu o da bayagı azaldı. Şunu kabul etmek lazım bu hastalıgın caresi yok. Hiç birsey tam olarak bitti diyemiyoruz. Cok ilac cok probiyotik cesidi denedim. Solgar gercekten şikayetleri minumuma indiriyor. Ama öyle arkadasın dedigi gibi 2 tane atıyorum keyfime bakıyorum şeklinde degil. Probiyotiklerden gercek fayda görmek istiyorsanız en az 3 ay kullanmanız gerekli. Faydasını 1 hafta 10 güne hissetmeye baslıyorsunuz. Solgarın birde 3 çeşidi var galiba. Arkadasın resmini attığında 3 milyar benim kullandığımda 10 milyar canlı probiyotik var. Benim kullandıgım eczanede fiyatı 190 200 arası ama internette 150 gibi fiyata bulabilirsiniz. Bence bu dertle ugrasan herkesin denemesi lazım.

• Gakkoss23 G kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba bu probiyotik sürekli mi kullanıyorsunuz ve de dışkılama sonrası rahatlayıp tam boşaltım yapabiliyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdas65

Hocam merhaba bu probiyotik sürekli mi kullanıyorsunuz ve de dışkılama sonrası rahatlayıp tam boşaltım yapabiliyormusunuz?

Merhaba hocam şişesinde 60 adet var günde 2 tane içiyorsunuz yani sizi 1 ay götürüyor. Ben 3 ay günde 2 tane olacak şekilde içtim. Şu an günde 1 tane içiyorum. Diyeceksinizki ömür boyu bunumu içelim. Belli bir zamandan sonra bağırsakdaki yararlı bakteriler cogalacagı icin ihtiyac kalmayacak diye düşünüyorum. Günde 5-6 sefer hatta daha fazla tuvalete cıkıyordum şu an günde 1 2 kere cıkıyorum. Aylarca ugrastıgım ishalden kurtuldum daha ne isterim. İnsanın psikolojisini gercekten bozuyor. Kabız olanlarda kullabilir işe yaracaktır çünkü hangi bakteri eksikse onu tamamlıyor. Ben günde 1 paketin üstünde sigara içiyorum sigara içmeyenlerde daha işe yarar gibi geliyor bana. Almayı düşünen arkadaslar probiyotik nedir ne işe yarar internetten iyi bi araştırsın bence. Trendyol hepsi burada gibi sitelerde solgar probiyotik diye aratın altındaki yorumları okuyun. İnsallah herkese yarar. Hatta daha iyi bir fikri olan varsa yazsın deneriz.

• Elbette araştırma yapmak gerekiyor.Peki tam boşaltım yağabiliyormuşsunuz? Örneğin ben WC çıkıyorum yaptıktan sonra büyük abdestimi var ama ıkınıyorum kitleniyor ama rahatsız ediyor gelmeyen dışkım bu hiss varmıydı sizde ya da geçirir mi sizce ?

• Solgarı denemekte fayda var o halde

• 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.