Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (561. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam güzel söylemişsiniz ama uzmanların söylediği de probiotikleri doğal yolla almamız yönünde ben yaklaşık 1 yıldır yoğurt tarhana çorbası peynir lahana turşusu sirke aklınıza ne gelirse kullandım. Uzun vadede dediğiniz gibi etkili oluyor eskiye nazaran ama probiotikler kadar prebiotiklerde önemli mesela şunu buldum internetten

Probiyotiklerprebiyotikler ile beslenir ve gelişir. Bu sayede ise hem bağırsak florası hem de bağışıklık sistemi korunur. Prebiyotiklerin en önemli görevi ise sindirim sistemini düzenlemesidir. Prebiyotikler, sindirim sitemini düzenleyerek bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

İlk önce bende isalle başladı bu ikinci kez ama ilkini bu kadar ağır olmamakla birlikte yaklaşık 4 sene önce 6 7 ayda atlattım. Ama bu geçen seneki hiç kolay olmadı hala daha devam ediyor ama nerdeyse ilkinden 2 kat kötü etkili oldu diyebilirim. Bu sefer diyetime çok dikkat ettiğim halde yine aynı oluyor bi streste üzüntüde yine eskiye dönüyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 27 Ocak 2021; 0:6:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Probiyotik nedir? 

Probiyotikler vücudumuzda çok sayıda bulunan ve yeterli miktarda tüketildiğinde bağırsak sağlığımızı düzenleyen ve sağlığımızı olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmaları içeren preparatlardır. Her insanda doğumla birlikte bağırsakta zaten vardır. Kendi yerleşik hayatlarına devam ederken aynı zamanda bizim sağlığımız için çalışırlar. Bizim başka hastalıklardan kurtulmak için kullandığımız ilaçlar özellikle antibiyotikler, beslenme alışkanlıklarımız ya da günlük hayatımızdaki stres probiyotiklere zarar verir ve sayıları azalmaya başlar. Bu durumlarda dışardan takviye yapılmalıdır.

Probiyotik İçeren Besinler

Dengeli, doğal, bol çeşitli ve sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir diyet uygulayan insanlar bu gıdalar aracılığıyla aslında pek çok prebiyotik ve probiyotik alabilirler. Aşağıdakiler besinler probiyotik bakımından oldukça zengindir,

Yoğurt,Kefir, ayran,Lahana, salatalık turşusu,Peynir,Gouda gibi fermente peynirler,Fermente Süt,Bir çok fermente gıda.

Probiyotik bakteriler ise aktif olmak için canlı tutulmalıdır. Isı, mide asidi ile öldürülebilirler veya zamanla ölebilirler. Probiyotiklerden daha fazla faydalanabilmek için daha fazla prebiyotik besin tüketmek gerekir. Ancak bu şekilde bağırsaklarımızdaki bakteriler yeteri hızda çoğalabilirler

Prebiyotik Nedir?

Prebiyotikler bağırsaktaki yararlı mikrorganizmaları çoğaltan lifli gıdalardır Bakterilerin üreyebilmeleri ve gelişebilmeleri için uygun ortam sağlarlar, yağ yakımını kolaylaştırıp vücudun bağışıklığını artırırlar,kalsiyum ve magnezyum emilimini artırarak da kemik gelişimini destekler.

Probiyotiklerin faydaları nelerdir?

1)Toksinlerin kana geçmesini önler
    2)Bakteri virüs ya da antibiyotik kaynaklı ishali önler
    3)İnflamasyonu azaltır
    4)Depresyonu azaltır
    5)Besin allerjilerini önler
    6)Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler
    7)Gastrit ülse reflü gibi hastalıkların etkeni olan Helicobacter pylori’nin üremesini engeller
    8)İnflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisini sağlar , atakları önler
    9)Bağışıklık sistemimizi güçlendirir
    10)Obezitenin engellenmesine yardım eder
    11)Diyabetin engellenmesinde ve olumsuz etkilerinin giderilmesinde yardımcıdır
    12)Sağlıklı bir cilt için gereklidir
    13)Laktoz intoleransının neden olduğu hazımsızlık probleminin tedavisinde çok önemlidir
    14)Çocuk ve bebeklerde görülen atopik dermatit egzema ve allerjilerin tedavizinde etkilidir

Prebiyotikler, bazı meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar da dahil olmak üzere birçok lifli gıdada bulunur. prebiyotik içeren gıdaları sıralayalım;

Soğan, sarımsak,Keten tohumu,Karahindiba yeşillikleri,Kuşkonmaz,Pırasa,Elma, muzYulaf, arpa.

Kusura bakmayın baya uzun oldu ama internetten baya bi araştırdım 1 yıldır ben tabir caizse bununla boğuşuyorum diye bilirim. Kısacası hem probiyotik hemde prebiyotik önemli ben onu öğrendim.

Ayrıca bunların arasında dokunmayanlarını bulup kullanmak önemli böylece hassasiyet biraz daha azalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 27 Ocak 2021; 0:19:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdas65

Elbette araştırma yapmak gerekiyor.Peki tam boşaltım yağabiliyormuşsunuz? Örneğin ben WC çıkıyorum yaptıktan sonra büyük abdestimi var ama ıkınıyorum kitleniyor ama rahatsız ediyor gelmeyen dışkım bu hiss varmıydı sizde ya da geçirir mi sizce ?

Evet bendede vardı ama eskisi kadar kalmadı geçirdi. İbrahim hocam dogal yolla probiyotik alma konusunda haklısınız özellikle ev yogurdu ve tursu bende yiyorum ama demekki yeterli gelmiyor. Bir yerde okumuştum dünyada kanserden sonra en çok para harcanan hastalık ibs diye. Çünkü tek bir care yada tedavi yöntemi yok. Deneme yanılmayla herkes kendini biraz rahatlatacak birseyler arıyor. Bende gercekten ilaclara olsun degisik marka probiyotiklere olsun dogal besinler olsun bi dünya para harcadım. En son bana en cok yarayan solgar probiyotikle yola devam ediyorum. Ha yarın burda baska bir arkadas yazar ben sunu kullaniyorum beni gercekten cok rahatlatti bende denerim. Durumu olan arkadasların en az bir sise kullanmasını tavsiye ederim. Beni rahatlattı İnşallah sizde faydasını görürsünüz.

• Bu konuyu senelerdir takip ediyorum , bu illet bende de var ve daha kötüsü benim süt ürünlerine de alerjim var. İki ucu boklu değnek yaşıyorum. Solgar yazılmış bir de onu deneyeceğim.
  • Gakkoss23 G kullanıcısına yanıt

Hocam bende ilk olarak isalle başladı yaklaşık 15 20 sürekli oluyordu afedersiniz su içsem lavaboya koşardım ama doktor spasmomen verdi isal kesildi. Yaklaşık 2 ayda bu seferde kabızlık başladı tabi hassasiyet gaz ağrı kıpırtı yine devam etti. Bu arada dediğim gibi ne yaptıysam olmadı kabızlık için bu seferde kuru kayısı incir hatta zeytin yağı bile denedim. Bu seferde yine isale dönmeye başladı tekrar bıraktım şuan kantaron suyu içiyorum psikolojik mi yoksa gerçekten etkili oldu mu kram gaz kıpırtı kesildi ama kabızlık devam ediyor. 4 gün sonra kantaronu kesip yaklaşık 1 hafta ara verip kestane balına başlayacağım bakalım ne olacak.

• Gakkoss23 G kullanıcısına yanıt

1 kapsül içeriğinde 5 milyar bakteri var ve diğer probiyotiklerden farkı sanırım diğerlerinde içeriğinde çok çeşit ama az az olması. Haliyle fiyatı biraz pahalı gelmiştir herkese ama çözüm olacaksa sanırım herkes gözü kırpmadan almak isteyecektir. Ama 3 ay boyunca kullanımınıza istinaden kolonilesemediler mi acaba. Benim merak ettiğim glutamin takviyesi deneyen oldu mu? Çünkü glutamin in bagirsagi toparladığı söyleniyor acaba bu tarz bir yaklaşım yararlı mi olur zararlı mı onu denemek istiyorum. Özellikle spor yapan arkadaşlar varsa kullanmış olabilirler yine de problemleri devam etti mi acaba?

• babamda da varlığından şüphelendiğim hastalıktır, adamda 3 gün kabızlık 4 gün ishal oluyor, mide şişkinliği ve hafiften kilo kaybıda cabası,google amcaya danıştım beni çok korkuttu, dahiliye de kan testi dahil şikayetler dahilinde hiç bir olumsuz bir sonuç alınmadı,korkumdan gastroenteroloji için de randevu aldım , dışkılaması; ya kabız yada ishal de çamurumsu,Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi?

herkese iyi forumlar.

• emreyil75 kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun korkulacak bir şey yok inşallah başka şey olmasın doktora gidip muayene olacak. Eğer dışkıda kan vs yoksa sadece ibs belirtileriyse korkmaya gerek yok. Doktor ne diyecek bakalım ona göre hareket edersiniz.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Yok hocam israrla 4-5 kere sordum , dışkıda kan yok ,herhangi gibi mide bulantisi kusma veya farklı renkli dışkıda yok ,mesela kabız bir kaç gündür ,geçen hafta ishaldi , şişlik var , röntgen de gaz çıktı , lavobada büyük abdest yapıldıktan sonra epey rahatlıyorum diyor ,ama şişkinlik baya eziyet oldu ona , yemek yemek isteği gitti baya ,3 -5 kilo vermiştir, dahiliyeci gayet iyisin deyip buscopan ile esopro ilaç vermiş , biraz rahatlatti ama kabızlık ve şişlik devam ediyor ,bu sebepten dolayı gastro bölümüne randevu aldım biyopsi için ,rabbim beterinden saklasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 27 Ocak 2021; 14:58:7 >

Allah şifa versin inşallah ama bana doktor kolonoskobi ye gerek yok demişti sadece gaz varsa ona da diyetle çözüm bulunur. Zaten ibs nin bütün etkileri var zamanla dokunan şeyleri de tesbit edip dikkat ederse baya bi azalır inşallah.

• gaz için mestil deneyen var mı?
    ben hem üst karında krampsal balon gibi, , alt karında da balon gibi gaz dönüyor duruyor sanki içerde
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

İnşallah, sizde mide ağrısı oluyor muydu , sırta vuran bir ağrı yada

Miğde ağrısı yok ama 4 5 gün lavaboya gidemediğim zaman sırtım ağrıyor birde gaz fazla oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 27 Ocak 2021; 17:39:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreyil75

Yok hocam israrla 4-5 kere sordum , dışkıda kan yok ,herhangi gibi mide bulantisi kusma veya farklı renkli dışkıda yok ,mesela kabız bir kaç gündür ,geçen hafta ishaldi , şişlik var , röntgen de gaz çıktı , lavobada büyük abdest yapıldıktan sonra epey rahatlıyorum diyor ,ama şişkinlik baya eziyet oldu ona , yemek yemek isteği gitti baya ,3 -5 kilo vermiştir, dahiliyeci gayet iyisin deyip buscopan ile esopro ilaç vermiş , biraz rahatlatti ama kabızlık ve şişlik devam ediyor ,bu sebepten dolayı gastro bölümüne randevu aldım biyopsi için ,rabbim beterinden saklasın

hocam röntgende derken tomografi mi?
  • _FaCtS_ kullanıcısına yanıt

Yok hocam röntgen de daha sıvı birikmesi vs gozukuyor , hastanede ki doktor ilk olarak bir sorun varsa burda belli olur ,gaz çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyil75

Yok hocam röntgen de daha sıvı birikmesi vs gozukuyor , hastanede ki doktor ilk olarak bir sorun varsa burda belli olur ,gaz çıktı

batın bölgesine röntgen de yapıyorlarmıymış yeni duydum,
    ultrasonda da görünmüyor mu hocam zaten o tarz şeyler?
  • _FaCtS_ kullanıcısına yanıt

Hocam bu işin piri değilim kendime değil zaten babama yaptırdık ,makinelerde karışıklık yaşamış olabilirim, dahiliyeci yaptırdı

• Rontgende fundus gazi ibaresini dhde okumustum.
    baryum grafisi diye bişeyde vardı pek bilmesemde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt

Bu gün son kantaronu içtim 3 4 gün ara verip bu seferde kestane balına başlayacağım inşallah biraz olsun etkisi olur.

• Deneyince yorum yaparsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.