Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (562. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 560561562563564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam hocam şuan kantaron yüzde 60 iyi gibi geldi sanki ama kabızlık dolayısıyla 3 4 günden sonra ağrı kıpırtı artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu hastalıktan müzdaripim. Son zamanlarda şunu fark ettim,(belki de sadece bende oluyor) yoğurt yersem çabucak ishal oluyorum. Sizde de böyle birşey oluyor mu? Normalde yoğurdun iyi gelmesi gerekmez mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt

Belki de yağlı yoğurttan oluyordur bende kefir içersem isal oluyorum o yüzden dokunanları deneyerek ona göre yemek lazım.

• Holk kullanıcısına yanıt

Bazılarında laktoz ve gluten intoleransı oluşuyor diye biliyorum. Bende de gluten ve laktoz fazlasıyla rahatsız ediyor bunu fark ettikten sonra kestim. Süt ve süt ürünlerini kesmeyi deneyebilirsiniz farkı anlamak için. Yani en azından bu benim görüşüm, 1 2 yerde de gördüm bunu. Neyin dokunup neyin dokunmadığını zamanla anlayıp yeme düzeninizi buna göre ayarlamalısınız.

• Antidepresan kullanarak ishal ataklarını kestim ama bu gaz problemi bir türlü bitmek bilmiyor. O kadar rahatsızlık yaşadım ama insanı bu kadar yoran rahatsızlıkla daha karşılaşmadım. Sanki karnımda gaz üretme tesisi var da, sürekli gaz üretiyor.
  • Hastalığın geçmesi için glutensiz beslenmek ve probiyotik alman gerekir diyorlar. Bunları yapmak için para lazım. Para kazanmak için bu rahatsızlığı atlatmak lazım. Bir paradoksun içine girmiş, dönüp duruyorum
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun haklısınız ama bu kadar stres yaparsanız hastalık daha da artıyor. Probiyotik için para lazım demişsiniz ama evde yoğurt turşu tarhana varsa da deneyebilirsiniz illa pahalı ilaçlara gerek yoktur diye düşünüyorum. Gaz aynı bende de vardı ama kantaron çayı kullanalı gaz baya azaldı denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Ayrıca glutensiz beslenmek zor değil ekmek yemeğin simit vs de kısacası buğdaydan olan herşeyden uzak durun birde acele etmeyin bu hastalık hemen 3 5 günde veya 1 ayda geçecek türden değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 3 Şubat 2021; 23:47:40 >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Ev yapımı turşu, yoğurt ve şalgam kullanmama rağmen bir etkisini görmedim. Para için yazdığımıda yukarıda bir arkadaş probiyotik önermiş, fiyatına baktım çok pahalı ondan öylr tepki verdim. Ben biraz sabırsızım. Ama sabırsızlığım yıllardır bu problemi yaşamaktan yorulmaktan geliyor. Allah'tan ümidimi kesmedim, şifamı aramaya devam ediyorum

Hocam evet pahalı ama yüzde yüz etkili olacağını bilsem hiç durmam alırım ama son 1 yılda denemediğim şey kalmadı ama kantaron dan baya rahatladım gibi sanki. Kabızlık hariç baya etkisi oldu bence deneyin isterseniz tabi sizde ne gibi etkiler var bilmiyorum. Ben de sizin gibi ilk isalle başladı sonrası ağrı bağırsaklarda sürekli kıpırtı afedersiniz lavaboya gitme isteği herşey vardı. Ama ilk önce kendinize dokunan şeyleri belirleyin iyi bir diyet hazırlayın kendinize sonrası sabır inşallah daha iyi olursunuz.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim onu da deneyeyim, araştırdıktan sonra

Kantaronun bağırsaklar üzerinde çok etkisi varmış hatta yanlış bilmiyorsam hasarlı bağırsakta çok etkisi varmış. Bi araştırın denemekten zarar çıkmaz diye düşünüyorum.

• Cerezlerlerle araniz nasil
    findik leblebi vs

• gren kullanıcısına yanıt

Hocam ben fındık kaju badem çok az yiyorum karışık 4 5 kadar fazla yersem karnımı ağrıtıyor hatta isale bile yapıyor. Ama fıstık ve Antep fıstığı bişey yapmıyor

• bende üniversite öğrencisiyim. yaklaşık 1.5 aydır bu illetle uğraşıyorum.hayatımı mahveden en büyük şey sürekli lavabo hissi var. çok garip birşey tam olarak tanımlayamıyorum.beynim bağırsağımın son kısmında yaşıyorum.kolonoskopi felan yapıldı ibs tanısı kondu. psikiyatriyeyede gittim ilaç yazdı. gastroentoloji de ilaç yazdı. ama o his bir türlü geçmedi dışarı çıkamıyorum o his yüzünden. lavabom yok ama o his 7 24 benimle sürekli o bölge uyarılıyor gibi. bu hissi yaşayan var mı başka????

• öğrencibey Ö kullanıcısına yanıt

O his ibs olanların çoğunda var zaten en büyük etkisi bu evde hiç bir şeyin yok ama tam dışarı çıkacaksın başlar ağrılar gurultular. Ya dışarı da lavabo ihtiyacım gelirse yok altıma edersem insanın aklında deli deli sorular. Bu hastalık biz gibi çok detaycı ve her şeyi düşünen kişilerde oluyor boşveren hiç bir şeyi aldırmayanlarda hiç bir şey yok.

• Ben evden çıksam da çıkmasamda aynı evdeyim okul uzaktan . O çok garip his 7 24 benimle evdeyim evdeyken de böyle. Lavaboya giriyorum tam boşaltamamış hissi. Sürekli o his bende öyle sorun teşkil edicek kadar karın ağrısı gaz problemi kabızlık ishallik yok. Bnde o his beni mahvediyor çok garip bir his tanımlayamıyorum. Okul açılınca gidemezsem diye kahroluyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Bu şekilde bir insan nasıl yaşar bilmiyorum. Psikoloji felan kalmadı bende. Onla uyanıp onla uyuyorum.

• Bu hastalığı yaşayıp o garip tarifsiz hisse sahip olan ağrıyla lavabo hissi arası bağırsakların son kısmı uyarılmış hissi gibi hisse sahip olup 7 24 o hisle yaşayan ve üniversiteye devam eden bir arkadaş var mı acaba çok merak ediyorum????

• Cerezler genelde sıkıntılı gibi geldi.kuru uzum vb az miktarda anca.

• gren kullanıcısına yanıt

O doğru olabilir çünkü kuru incir üzüm kayısı beni isal yapıyor o ben tüketmiyorum. Bunlar yüksek lifli olduğu için sanırım bize zararı oluyor zararı değil de lifli olduğundan daha çabuk lavaboya çıkartıyor.

• Aynen.
    probiyotik yogurt denemismiydiniz

• 
Sayfa: önceki 560561562563564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.