Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (570. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tedavileriniz için debridat fort ve tranko buskas için doktorunuza danışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • debridatı doktor yazdı onu alıcam birde antidepresan. Sanırım bizim çözümümüz iyileştirir mi bilmem uyuştursa da yeter yani normal insan gibi yaşatsın bızı kullandıgımız sure boyunca yeterli. O süre içerisinde maddi olarak rahatlarız her türlü ince bağırsak testlerini yaptırırız check-up bile oluruz hormonel testleri bile yaptırırız olayı çözer rahatlarız diye düşünüyorum kesin tedavi böyle olabilir ancak. Tabii hiç bir sebep yoksa da ince bağırsaklarda hormonsal durumda yoksa o zaman zaten psikoloji ile alakalı ve antidepresan olayı zaten çözer.

@Shafter @i_brahi_m

• Bana bu teşhisi 1.5 sene önce doktor koymustu , akıl almaz bı sıskınlık var neredeyse tüm baklagiller , süt ürünleri , çoğu balık dokunuyor. Balon gıbı oluyorum. Dışkımda çok bir problem olmuyor. Çıkıyorum günde 2-3 kere yerine göre. Ama bu şişkinlik beni olduğumdan kilolu gösteriyor adeta psikoloji bozuyor.

Yok mudur istanbulda gidip deva bulabileceğim doktor ilaç vs ?

• dorukhanilhan kullanıcısına yanıt

Hocam aslında kendi tedavini kendin bulmuşsun dediğin gibi dokunanları ayır yeme biraz daha iyi olursun. Tabikide doktora git ilaçlarını al ibs de lavaboya gidince ağrı gaz hafifler zaten.

• Benim planım antıdepresan ile bagırsak uyusturup eskı hayatıma donmek ve ileri testleri yaptırmak sfs testi gibi. Imarator bu sekılde kurtulmustu sanırsam. Sureklı baş agrın vardı kılo versem de terlerim susuzluk var meme buyuklugu de var.
    Isın özeti altta yatan sebebi bulun arkadaşlar ben artık çözdüm gibi.
    1 -) Antidepresan ile bagırsagı uyustur ve eskı hayatına dönüp maddi olarak rahatlamak, tabii sorun kafadaysa bu da tedavı olabılır).
    2-) Sfs testi en onemlısı bence hangı bakterı fazla ve ya az hepsı cıkıyor test pahalı ama buna deger.
    3 -) Gaita nakli tartışmalı.
    4 -) Başka sorunlar varsa onları da hallet. Mesela ben norolojı ye de cıkıcam ıyı olsam da, dişlerimi yaptırıcam, mr cektırıcem, idrar testi hormonel testler v.s.
    Sanırım ıyı bır yol bu, debridat ve antidepresan bagırsagımı uyusturursa yazarım kı sızde faydalanın tabii sorun kafada mı bilemeyiz ama gecıcı de olsa eskı halimize gelıp sorununun kaynagını bulmak ıcın eskı hayatımıza donmemıze yardımcı olması yeterli.

• dorukhanilhan kullanıcısına yanıt

acaba ultimate team modunun yarattigi stress bizde anksiyete , siskinlik yapiyor olmasin  

valla ac bak saka demiyorum

anksiyete,sinir,bu siskinlik sebepleri basinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

acaba ultimate team modunun yarattigi stress bizde anksiyete , siskinlik yapiyor olmasin  

valla ac bak saka demiyorum

anksiyete,sinir,bu siskinlik sebepleri basinda.

Hocam çok daha büyük dertler var ya , başlı başına memleket bir dert zaten. Şu soruna çözüm bulmak çok zor gerçekten.

• Konu sağlık olunca iş değişiyor. Ülke batsa da çıksada bireysel mutsuzluk ve sağlık sorunu insanı bitiriyor
    Ben şimdiye dek rahat 35-40 bin tl harcamışımdır ancak yine aynı ağrıları şişkinlikleri yaşamaya devam.

• @Shafter Hocam sen 35-40 bin harcadıysan ben nasıl çözeceğim bu hastalığı cidden bilmiyorum.

Imarator mikrobiyota ile düzelmişti fakat flora bozuk ve bunun bir nedeni var. Araştırmaya devam ediyorum.

Debridat fort a gelirsek evet günü kurtarıyor astım ilacı gibi düşünün hayata devam ettiriyor gaz için antidepresan da bağırsağı yavaşlatmak için ama araştırmak lazım.

Mesela ben terlerim hep susuzluk da yaşarım bu hastalıktan önce baş ağrısı hep yaşardım sonra da bağırsakta olaylar meydana geldi. Yani o kadar ihtimal var ki düşünmekten kafayı yiyorum ihtimalleri sıralıyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

• https://saglikliolalim.com/ibs//

Bu makaleyi okuyacağım hastalık ile ilgili baya bir sebep yazılmış ne kadar doğru bilmem ama faydası olur diye bırakıyorum.

• Arkadaşalar bu lanet hastalığı 7 yıldır çekiyorum,şuan sonuna geldik gibi.2 ay önce doktor tanıdığım misafirliğe geldi orada konusu açıldı ibs olduğumu duyunca çok şaşırdı.Adamla 2 yıldır fln görüşmüyorduk hemen bu hafta kontrole gel dedi.İbs olduğumu 6 ay önce fark ettim bu arada.Önceden hep işi bilmeyen doktorlara gittim,2 3 saçma sapan ilaç verip gelişme çağı olur bu diyip yolladılar.Neyse gittim tomografiye girdim,doktorla beraber baktık çok gaz var dedi.Anca ibs bilmeyenler için söyliyeyim hiçbir şekilde ben burdayım demez bu kadar lanet bir şey.Bir dıışlama kriteridir.Sİmflata başladım ve beni o kurtardı arkadaşlar 40 gün sonra etkisini aldım,ancak 5 gün ilacı kullanamadım o ara tekrar eski haline döndü.Şuan yavaş yavaş toparlıyorum birdaha simflatı bir doktorunuzada sorun.Ayrıca stres en büyük etkeni herkes diyor bunu ama nasıl stressiz yaşanıyor bilmiyorum,en azından benim kafamdan stresi atmam mümkün değil.Vesselam Allah herkesin yardımcısı olsun

• muhammed_279 kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun ne gibi etkileri vardı ağrı gaz falan bende simflat kullandım ama afedersin çok kötü bağırsaklarımı sıktı. Yani nasıl anlatayım sanki bişey bağırsaklarımı asılıyor ayrıca 6 7 gün lavaboya gidemedim bu yüzden 1 ay kullandım bıraktım. Şuan 2 gün iyiysem 1 hafta kötüyüm ne yapsam tekrar ilaçlara mı başlasam yoksa yine bitkisel şeylere mi yönelsem bilemedim. Simflattan sonra neler değişti nasıl bir iyileşme oldu.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

İbrahim Allah'a şükür ben düzeldim kardeşim. Sadece şunu söylemek istiyorum sana.

Tamamen doğal beslenmen lazım. Beyaz siyah tam buğday adı ne olursa olsun ekmeği hayatından çıkartmalısın. Ekmek diyorum ama sadece bunula sınırlı değil yaş pasta tatlı kek hamurla yapılacak aklına ne geliyorsa. Bulgur. makarna, sucuk, sosis, hazır süt, hazır peynir, kaşar, şeker ve paketlenmiş her ne varsa hayatından çıkart biraz azını tutmalısın.

Sabah kahvaltım: 2 adet köy yumurtası, 6 adet zeytin, bir tutam maydanoz, 6 adet ceviz ve 6 adet çiğ badem yanına da 1 adet muz çay olarak papatya çayı lipton marka içiyorum isteyen başka marka alabilir.

Öğle yemeği; pilav, ezogelin çorba, sulu yemek çok yağlı ve salçalı olmayandan, 1 adet soda

Akşam yemeği; tavuk kızartması(kendi yağında) yanına pilav, köfte yanına pilav , balık(zeytinyağı ile) yanına salata, abartmamak şartı ile biraz patates kızartması, ev yapımı turşu suyu yada turşu

Kendine çeşit yapabilirsin. Her gün aynı yemek zorunda değilsin.

Not: %80 bitter çikolata sınırsız tüketebilirsiniz. GAZLI HER TÜRLÜ İÇECEK YASAK. COLA FANTA SODA Şerbet v.b

Gaz yapıcı yemekleri yememelisin. Yemeklerde zeytinyağına kullanımına özen göster.

2 ay dene ve gör. He ayrıca psikoloji olarak yorumları okuyup okuyup kendini rahatlamaktan vazgeç, aklından bunu çıkartmadığın sürece ağrımayan yerin ağrır. ( 1 yıl boyunca ) benim yaptığım gibi yapma. düşünme tuvaletin gelince gitme hemen, oturur pozisyonda değil yatar pozisyonda ol tutmayı öğren. Geldi diye devamlı tuvalete koşarsan beyin onu şartlandırır bu sefer dışkı yerine mukus gelir su gelir. Yoksa böyle okumakla yazmakla olmuyor maalesef kardeşim.

Bağırsak florasını düzeltmen lazım.

Alflorex Ibs Probiyotik 30 Kapsül bunu kullananlar çok varmış ama bırakınca etkiler eskisi gibi devam ediyormuş. Eczane de önerdikler dedim yok doğal yolla çözeceğim ben bu işi. o yüzden ilaçla değil doğal yolla çözmelisin. İdaren yoksa ilacı deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 29 Mart 2021; 1:15:57 >

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım biraz ağır eleştiri yapmışsın ama eski yorumları mı okumadın sanırım ben yaklaşık 1.5 yıldır uğraşıyorum bu hastalıkla. Dokunan bütün her şeyi hayatımdan çıkardım ayrıca bana bakliyat bilhassa yeşillik çok dokunuyor aşırı salata yiyemiyorum. Sabah kahvaltı da yumurta yerim 1 2 parça peynir 1 dilim ekmek 2 3 zeytin yiyorum bunlar dokunmuyor. Yoğurt turşu yemeye çalışıyorum benim sorunum lavaboya gitmek değil aksine gidememek tabiki 4 5 gün hatta abartısız söylüyorum 7 günü bile bulduğu oluyor. Öyle olunca direk bastırıyor ağrı istersen gitme de göreyim  . Yani kısacası ben 1.5 yılda kendime dokunanları belirledim ama bazen bişey canım istiyor oda dokunuyor ister istemez. Bulgur pilavı makarna hiç yemiyorum desem yeri var mercimek çorbası bakliyat nohut mercimek bunlar çok felaket ağrı gaz yapıyor o yüzden yemiyorum. Dediğiniz gibi az pirinç pilavı tavuk 2 3 köfte bunlar dokunmuyor bunun dışında paketli hiç bir şey yemiyorum kola vs hatta maden suyu bile içmiyorum dokunuyor diye. Ama ne yaparsam yapayım bazen ağır ataklar olabiliyor ayrıca kantaron ve kestane balı denedim. Kantarona tekrar başlayacağım sanırım ayrıca ben öyle laf olsun diye yorumları okumuyorum belki birinin yaptığı iyi gelir diye bilgi amaçlı okuyorum yoksa herkesin kendine göre dokunanları ayırt etmesi ona göre uygulaması gerekiyor.

Ayrıca iraden yoksa demişsin ama inan o kadar irade ediyorum 1 yıldır belkide çoğu şeyi hayatımdan çıkardım. İlk başladığı zaman günde 5 kere isal olarak başladı arkasından titreme ama nasıl bi titreme vücudum zangır zangır titriyor ben bu aşamalardan geldim. Allah'a şükür şimdi o günlere göre çok iyiyim ayrıca ben yazıları okuyup kendimi rahatlatmıyorum eski yorumlarımda da görebilirsiniz. Aksine neler dokunuyorsa hiç birini yemiyorum ekmek dokunmuyor ama mayalı gıdalar bilhassa poğaça tarzı şeyler çok fazla dokunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 29 Mart 2021; 2:33:0 >

• Bende çok sıkıldım hep çamur gibi şekilsiz dışkı biri bizi kurtarsın ne olur hiçbirşey işe yaramıyor 😓😩

• Selin1717 S kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun aynen bende 4 5 gün kabız 2 haftada bir isale yakın günde 2 3 defa lavaboya gitmeye başladım daha önce çok fazla olmuyor du. Yaklaşık 6 aydır kabız olarak seyrediyor du. Doktora gittiniz mi diyet falan yapıyor musunuz.

• Ben hiç kabız olmuyorum genelde mukuslu bazen mukussuz şekilsiz dışkı oluyor gittim doktora dışkı tahlili birşey çıkmadı kolonopkopidende korkuyorum yada birşey çıkarsa korkusu var endişe kaygı bozukluğu var senelerden beri ne yapacağımı bilmiyorum 1 haftanın 2 günü iyiyim 5 günü kötü uzun süreden beri böyle 1 ay gibi süre antibiyotik kullanmıştım bir kaç önce ondan sonra dahada beter oldu şimdi solgar prebiyotik kullanmaya başladım iyi gelmeye başladı gibi yinede nescafe süt çikolata tükettiğim zaman sıkıntı yaşıyorum anlamadım gitti ne yiyip içeceğimi şaşırdım Allah şifa versin hepimize🤲

• Selin1717 S kullanıcısına yanıt

Bende ilk başlarda mukus vardı spazmomen ve simflat kullanınca geçti doktor başka ilaç vermedi mi. Hemen hemen aynı durumdayız kabızlık hariç dokunanları belirleyin yememeye çalışın ben öyle yapıyorum şuan eskiye göre daha iyiyim. Amin Allah herkese sağlık sıhhat versin inşallah.

• Dustapalin verdi bir etkisini görmedim siz kolonoskopi oldunuz mu

• Özelden attığınız msj açamıyorum

• 
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.