Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bugünde yedim yine ishal olmadım ama sizin bünyeniz yağa karşı hassasiyet sahibi olabilir. Keşke deneyebilseydiniz
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

Aslında canım istiyor ama bizim buralarda yemek imkansız çünkü yapan yer yok. Ben oldum olası yağa alerjim var hamsi palamut yesem hemen isal oluyorum bu yüzden korkuyorum. Kokoreç de baya yağlı oda yapabilir ama ciğer kelle paça yerim onlar bişey yapmıyor. Şuan tarhana çorbası turşu yoğurt yiyorum sürekli inşallah biraz daha iyi oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Siz bilirsiniz. İnşallah bir çözüm buluruz bu rahatsızlığa. Yeni bir şey bulursanız haber verin lütfen
  • Colidur işe yaramadı. İshal sınıfına girmediğim içindir belki bilmiyorum. Araştırmacı iyi bir dahiliyeci daha buldum ona gidicem. Arkadaşım da da ibs sorunu başladı ama maddi açıdan baya rahatlar çok iyi bir doktora gitmişler hormonel sorunlar çıkmış ona göre tedavi görüyor şuan çok iyiyim kısa süre de dedi.

Yani bu sorun psikolojik mi bilmiyorum ben nörolojiye de randevu aldım. İmkan olsa check-up yaptıracağım o derece.

Böbreklere baktırmayı düşünüyorum ve hormonlara kesinlikle.

Diyet yapınca iyiyiz ama bir gün yapmasak bozuyor bu tedavi değil ancak gerçek sebebi bulana kadar idare etme durumundan öteye gidemez.

Yıl 2021 olmuş hala doktor doktor geziyoruz suçumuz ne diye sitem de bulunmak istemiyorum faydası yok ama garip yani bir anda çıkacak, sebebi bilinmeyecek ama gün içinde rahatlatan ilaçlar da yazılabilecek...

Yesinler :) .

Bu doktorlara da gideyim haber veririm bulabildiğim en iyi dahiliyeci ve nöroloğu buldum artık elimden bu kadarı geliyor yoksa bende isterdim yok Check-up , mikrobiyota , yok SIBO testleri v.s

Zaten bu da ayrı konu sigortanın karşılaması gerekiyor tartışılamaz bile .

Hocam şuan bende kabızlık mı denir ne denir ama 5 6 gün lavaboya gidememe sorunu var. Tabi gidemeyince gurultu ağrı başlıyor eskisi gibi ağır ataklar yok Allaha şükür. Ama lavaboya gidememekte kötü heran bi yerde gelecek korkusu ile dışarı çıkmak çok zor oluyor haliyle sosyal hayat sıfır oluyor. İnşallah biraz daha iyi oluruz hepimiz.

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

İlaçlar hemen öyle tesir etmeye bilir 1 2 ay beklemekte fayda var acele etme. Tabi ibs değilse araştırmakta fayda var ona göre tedaviye başlamak lazım. Sen bütün testleri yaptır içinde şüphe kalmaz en azından.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Uzun süre tuvalete gidemediğiniz zamanlarda bile isteye kendinizi ishal yapsanız, nerde ne zaman geleceği derdinden kurtulmaz mısınız?

Hocam onuda denedim ama istem dışı olduğu zaman ağrı gurultu titreme 2 3 katına çıkıyor. Mecbur kendi kendine gelmesini bekliyorum öyle yapmazsam ya sürekli isal oluyorum yada ağrı gurultu hatta vücutta titreme oluyorum bu yüzden doğal dengeyi bozmak istemiyorum. Aslında biraz da fazla yemediğim için gelmiyor sanırım. Mesela geçen hafta 3 gün her gün lavaboya gittim isal şeklinde ama çok kötü oldum. Bi orta noktayı bulamadım

• Herkese geçmiş olsun. Bende aşırı gaz ve karında doluluk hissi var afedersiniz sürekli geğiriyorum ibs olma ihtimali var mı?
  • İbrahim iyice araştırıcam hocam bir süre bunlarla uğraşıcam olumlu bir şeyler olursa tekrar yazarım.

• Probiyotik kullanan var mı ? Hangi marka iyidir ?
  • NBL Gold genelde iyi probiyotik olarak ama bana kötü geldi. Hangi probiyotik iyi gelir deneme yanılma yoluyla çözmen gerek.

İmkanın varsa mikrobiyota testleri yaptır derim bende yaptırıcam tabii iyi bir dahiliyeci buldum önce ona çıkıcam.

• Gastriti olup yenebilen var mı? Gastrite ne iyi gelir fikir verirseniz sevinirim.
  • Atilla bende Antral gastrit var ama yanma gibi şeyler yok yenebilen görmedim belki de vardır fikrim yok

• Yarın iyi bir dahiliye doktoruna gidicem baya araştırmacı bir doktor. Net söyleyebilirim ki bu hastalığın sebep olduğu bir kaç ihtimal var kafamda .

1 - ) Terleme ve susuzluğa bağlı hormon bozukluğu.

2 - ) SIBO diyeceğim ama hem gastritim var yani mide asidim fazla az değil bağırsak florası da bozuk olamaz bu durumda yani ibs de olamaz hem de colidur iyi gelmedi garip.

3 - ) Beyinsel bir durum bunun için nörolog randevusu da aldım.

4 - ) Bel kaymasının da bağırsak fonksiyonlarını bozduğunu okudum. Şans eseri Sherlock Holmes kitabında tek ağırlık ile kol çalışmanın bel kaymasına sebep olduğunu gördüm ve ben bunu yıllardır yapıyordum.

5 - ) Sebebini hiç bilmediğim ve çözemeyeceğim bir durum da olabilir.

Doktor görüşmelerinden sonra bildiririm umarım bu girişimlerim bana da size de faydalı olur.

• Arkadaşlar merhaba benim tuvalet alışkanlığım sürekli değişiyor günde 1 3 günde 1 şeklinde ibs midir? ne yapmak gerekir önerileriniz

• Profeson kullanıcısına yanıt
    Bence yapmanız gereken iyi bir doktora gidip teşhis almak. Tuvalet alışkanlığınızı etkileyen birçok etken olabilir, hiçbir rahatsızlığa sahip bile olmayabilirsiniz. Doktora gidip görünmenizde, yemek, spor, stres gibi durumlarınızı iyice anlatmanızda fayda var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attila395

Bence yapmanız gereken iyi bir doktora gidip teşhis almak. Tuvalet alışkanlığınızı etkileyen birçok etken olabilir, hiçbir rahatsızlığa sahip bile olmayabilirsiniz. Doktora gidip görünmenizde, yemek, spor, stres gibi durumlarınızı iyice anlatmanızda fayda var.

yo hocam.. Tam düzenliyorum malum iş😁 olunca yine bızuluyor alışkanlık

• Profeson kullanıcısına yanıt
    Ben düzeni oturtmak için her gün aynı saatte yemek yiyorum, benzer oranlarda yiyorum düzeni tutturuyorum. Sizde deneyin isterseniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülseratif kolit için tedavi yada tavsiyeniz var mıdır ? Doktor olabilir , ürün olabilir vs.

Bu aralar ataklar arttı.İshal durumu fazla , ne önerirsiniz ?

• 
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.