Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (567. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (3 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 565566567568569
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birkan96 hesabımın şifresini bulamadım çünkü e-mail i de kurtaramadım sağlık olsun  

Doktora gittim sende pankreas enzim yetmezliği ve sibo var dedi bu yüzden diyette yanlış yaptığın için hep başa dönmüş dedi diyeti güzelce yapıcam haber veririm yine .

• Yine bana kolonoskopi yolları gözüktü sanırım
    Son 1 haftada kan testleri, ilaçlı abdomen bt, gaita testleri vs vs.hepsi negatif ve birşey bulunmadı
    Sorunum sağ göğüs altında şiddetli ağrı, gece 2-3 gibi uykudan uyandırıyor ve direk sabahlıyorum.gaz vs çok yok.
    Gün içinde hiçbirşeyim yokken gece uyumuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

Enzim eksikliği için Pankreoflat kullandınız mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 5 Mart 2021; 17:7:59 >
  • Göğüs ağrısı ciddi olabilir İstanbul da iseniz iyi bir doktor var tanıdığım dahiliyeci bende ona gidiyorum onu önerebilirim.

Kreon kullanıyorum pankreas için diyet yapıyorum,7 kutu colidur başlangıcı yapacağım bugün.

Araştırmalarım da 90 dakika içinde olan gazın, NBL Gold Probiyotiğin içinde 2 bakteri vardı isimlerini unuttum denemek isteyen arkadaşlar denesin daha kötü olursanız SIBO olma şansınız yüksek ve bunlara karşı olan şiddetli semptomların SIBO olduğunu söylüyor doktorlar ve 2 doktordan da SIBO teşhisi aldım. Tedaviye başlıyorum olumlu/olumsuz yine geri dönüş yaparım.

@Shafter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 5 Mart 2021; 19:39:28 >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

dr tanıdığınız kim mesaj atar mısınız

• yazdım özel mesaj olarak.

@Shafter

• Dostlar selamlar. İbs, bağırsak flora bozukluğu, midede kronik gastrit ve birkaç rahatsızlıktan dolayı askerlik durumu ne olur? Askerlik için muafiyet sağlıyor mu? Ya da gidenler varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

• medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

Yanlış bilmiyorsam içinide karartmak istemiyorum ama ibs den rapor vermiyorlar diye biliyorum. Ama midede kanama varsa ülseratif kolit de rapor veriliyor sanırım oda çok ağır vakalarda. Askerlik muayenesinde söylemedin mi doktora ne dedi. Ayrıca şuan durumunuz nedir çok mu ağırsınız doktora gitmediniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Yanlış bilmiyorsam içinide karartmak istemiyorum ama ibs den rapor vermiyorlar diye biliyorum. Ama midede kanama varsa ülseratif kolit de rapor veriliyor sanırım oda çok ağır vakalarda. Askerlik muayenesinde söylemedin mi doktora ne dedi. Ayrıca şuan durumunuz nedir çok mu ağırsınız doktora gitmediniz mi

Valla hocam askerlik yapacak mecal yok... Eğer forumda yapan varsa deneyimlerini anlatırlarsa mutlu olurum. Askerliğe bunun kadar engel teşkil etmeyecek bir sürü hastalık var muaf olan ama ne hikmetse bunun muafiyeti yok. Askerde zaten bize göre diyet çıkmıyor. Bunun haricinde de hastalıklarım var napıcaz bilmiyorum

• medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz doğru ama sizin durumunuz çok mu kötü muayene sırasında doktora söyleyin ona göre heyet raporu falan alabilir miyim diye sorun. Dediğim gibi sadece ibs den rapor vermezler veya bildiğim kadarıyla alan yok.

Mecalim yok demişsiniz ama hepimiz aynıyız hatta evden çıkamaz durumdayız ama yapacak bir şey yok mecbur hayatımızı devam ettirmek zorundayız.

• İbs ishal seklinde devam eden arkadaslara tavsiyem olacak. 7 senedir bu hastalik ishal seklinde bende vardi. Sabahlari gaz karin guruldamasi. Ani baskilayan tuvalet vs.

Ben gunde 2 adet lopermid iciyorum. Beni %95 duzeltti bu ilac. Bazi aylar ataklar artinca 3 e cikariyorum gunluk. Gunde 8 taneye kadar icilebilen bir ilac. 2-3 senedir kullaniyorum bir yan etkisini gormedim. Duymadim da. Bu ilaci ictigim gunden beri sulu ishal olmadim. Bazen kivami yumusak oldu tabiki

Diger tavsiyem ise sigarayi birakin yada azaltin. Sigara bagirsak iltihabi yapiyordu bende. Bildigin mukus geliyordu bagirsaklarimdan.

Lopermid (paketi 3.5₺) ve sigarayi birakip ile eski hayatiniza dönebilir siniz. Yinede dikkatli yiyip iciniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: medizinischen Labor

Dostlar selamlar. İbs, bağırsak flora bozukluğu, midede kronik gastrit ve birkaç rahatsızlıktan dolayı askerlik durumu ne olur? Askerlik için muafiyet sağlıyor mu? Ya da gidenler varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

Selam hocam, maalesef askerlik durumunda bir muafiyet oluşturmuyor. Bende de ibs(isal hali) var. Bedelli askerlik yaptım, sabah herkesten yarım saat önce uyanıp tuvalet ihtiyacımı gideriyordum. Yemeklerden önce 2 tane spazm çözücü(meteospazmly) ve eğer isalsem lopermid(bağırsak yavaşlatıcı) alıyordum. Yemekler zaten baharatlı acılı vs. değildi.

Komutanlara ve kıdemlilere durumumu anlatmıştım. Sıkıntı olduğunda izin iste göndeririz tuvalete dediler. Çok şükür büyük bir sıkıntı yaşamadım karın ağrısından ve tuvalet ihtiyacından ötürü.

@medizinischen Labor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hk@n -- 9 Mart 2021; 13:5:3 >

• İbs'li arkadaşlara tavsiyem sakatat yemeleri. Hayvanın bağırsağındaki bakteriler ile insandaki bakteriler benzer. Eğer hastalığınız bakteri dengesizliğinden meydana geliyorsa, diyet yapmak ve sakatat yemek iyi gelecektir. Sakatatla beraber hayvandaki tüm bakteriler bağırsaklarınıza gidecek ve kolonileşeceklerdir. Bu dediğimi deneyin belki bir faydası olur. Sakatat dediğim ciğer filan değil, şırdan, mumbar, kokoreç filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attila395 -- 9 Mart 2021; 23:36:2 >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

Hocam ciğer falan yedim am diğer dediklerinizi denemedim ayrıca kokoreç çok yağlı olduğu için isal falan yapmaz mı.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Benim ibs rahatsızlığım ishal şeklinde, ben yedim bende ishal yapmadı. Denemekten zarar gelmez. Yavuz Dizdar'ın sakatatın faydaları ile alakalı videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
  • Colidur kullanıyorum ama ciddi bir etkisini görmedim 6 gün oldu. Diyet yapıyorum hala ama yok gibi.

Geçmişimde antibiyotik kullanmadım, aşırı fast food tüketimim oldu. Aşırı terleme ve su kaybı hastalığımdan ötürü baş ağrım oluyordu ağrı kesici kullanmıştım ama o da bağırsağa değil mideye vuruyor diye biliyorum.

Başka bir dahiliye doktoruna daha gideceğim bende genel aşırı terleme durumu var yazları kapıdan çıkar çıkmaz sırılsıklam olurum ve sürekli su kaybım var kilo vermeme rağmen. Belki de böbrek üstü bezi hastalıkları gibi başka sorunlar olabilir ibs ile karıştırılan.

Bu seçenekleri elemek için doktorla konuşacağım. Ben antidepresan alıp bağırsaklarımı uyuşturmak istemiyorum, ya da günlük rahatlatıcı ilaçlar da kullanmak istemiyorum. Diyet yapmakta bir yere kadar çünkü diyeti bozunca eskiye dönüyor o zaman ne anlamı var ki ?

Bu sorunun altında yatan sebebe inmek lazım. O zaman da işler karmaşık bir hal alıyor. Ama başka çare de yok sanırım mikrobiyota testleri de pahalı onu da son çare yaptırıcam bir şekilde artık. Şimdilik doktorlar bana SIBO diyor ama emin olmamaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 10 Mart 2021; 11:11:51 >

• Saglikli beslenmemek sadece ibs degil pekcok hastalıgın kapısı.ibs iyilesen bisey degil gibi.
    asiri terlemeyle ibs pek alakali gelmiyor.dahiliyede genel bir tarama diycemde saglık sektoru bastan savma gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam ama beni yağlı şeyler hemen isal yapıyor mesela balık yesem hemen isal olurum.

• Maalesef öyle doktorlar araştırmacı değiller bize Ali Vefa gibi doktor lazım ama öyle doktorlara rastlamakta şans tabii.

• 
Sayfa: önceki 565566567568569
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.