< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (606. sayfa)
-
-
Hocam siz candida diyetini 1 ay deneyin. Düzelme olmazsa bırakırsınız. Candida diyeti özü 1 ay boyunca 0 nişasta, 0 şeker. Yani ekmek dahi yok. Sadece sebze ve et. Ek olarak zeytinyağlı kudret narı kapsül ve kvass (pancar) alabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Candida değil düşük fodmap diyetine başladım ve sonuçlar gayet olumlu , ama sıkıntı bu diyeti devam ettirebilmekte
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hadi hayırlısı, zaten benzer diyet sanırım. Çok geçmiş olsun
5 günde çıktığım tuvalete 1 2 günde bir çıkıyorum şimdilik. Ama bişey kalp çarpıntısı yapıyor takviyelerden o yüzden teker teker diyete sokucam mecbur
Hocam geçmiş olsun bende çarpıntı ve ellerde terleme daha da arttı ve geçen sene gidip kullanmadığım psikiyatrik ilacı bu gün yine verdi doktor. Neden kullanmadın dedi ve bende ne olursa olsun belki düzeltir umuduyla kullanacağım inşallah olumlu etkisi olur. 2 hafta kullan gel duruma göre doz ayarlaması yapalım dedi. Hafif bir ilaç dedi ismi secita günde 1 alacağım inşallah etkili olur artık o kadar kötü durumdayım ağrılar çarpıntı her şey var belki iyi gelir denemekten zarar çıkmaz dedim.
Hocam yaklaşık 2 yıl olacak yapmadığım diyet kalmadı ama değişen bir şey yok bende psikiyatriye tekrar gitmeye karar verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 13 Mayıs 2022; 20:47:20 >
Düşük fodmap yaptınız mı siz ? Diyetisten eşliğinde
Diyetisyen eşliğinde yapmadım kendime dokunanları çıkardım dokunmayanları yedim baya Bi etkisi oldu. Turşu tarhana çorbası ev yapımı yoğurt yedim genel olarak. Bana yeşillik ve bakliyat çok fazla dokundu o yüzden onları bıraktım yaklaşık 1.5 senedir de yemiyorum. Bende genelde gaz ve bağırsaklarda şiddetli ağrı oluyor hatta bazen evden bile çıkamaz hale geliyordum. Nereye gitsem psikiyatri ye gitmemi söylediler bende her şeyi denedim olmadı bide bunu deneyeyim dedim. İnşallah düzelme olur. Ben evdeyken çok çok iyiyim ama işe giderken veya başka bir iş için dışarıya çıkarsam o gün hiç bitmiyor.
Hocam yanlış yapmışsınız bence. Diyetisyen eşliğinde denemenizi tavsiye ediyorum çünkü ne tarhana ne ev yoğurdu ne de turşu benim listemde yok. Özellikle sibonuz varsa fermente beslenmeniz sizi daha kötü yapar
Bunlar bağırsak florasına iyi geldiği için yedim şuan onlara çok ağırlık vermiyorum ben doktora sordum kendine dokunanı sen bileceksin biz bişey yapamayız dediler. Ben 2 yıllık çok ağır durumdaydım ağrılar sabaha kadar devam ediyordu. 15 kg ya yakın zayıfladım yemek yiyemez oldum çok kötü vücutta titreme vardı isal atakları vardı. 4 5 gün büyük abdeste çıkamama vs ne isterseniz vardı.
Bilmez miyim hocam bende kabızlık vardı 5 gün sürüyordu. Şimdi 2 günde bir oldu. İstiyosanız diyetisyenin ismini verebilirim fiyatı uygun bence psikolojik ilaca başlamadan bir ay denemeniz lazım bu diyeti. Evet dediğiniz şeyler bağırsak florasına iyi geliyor ama sibo varsa dediğiniz şeyler iyi gelmez önce kötü bakterileri halletmeniz lazım
3 kere doktora gittim hem genel cerrahi hemde gastroenteroloji ye hepsi de ibs var belirtiler onu gösteriyor dedi. Hatta kolonoskobi ye bile gerek yok dedi doktor o yüzden bende başka bir şeye bakmadım. Bende evden çıkarken lavabo ihtiyacım olmasa bile sürekli lavaboya gitme hatta evden bile çıkamayacak kadar kötü durumdayım bu yüzden psikiyatri ye gittim. Bide bunu deneyeyim dedim inşallah faydasını görürüm. Çünkü ellerimde terleme bacaklarda uyuşma titreme hissi olmaya başladı nöroloji doktoruda ısrarla psikiyatri ye gitmemi önerdi.
Hocam sen beni dinlemiyosun ki 😁
Dinliyorum hocam ama denemediğim şey kalmadı onun için son çare olarak buna sarıldım 15 güne belli olur bide bunu deneyelim.
Bu diyetisyen nerde il olarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 14 Mayıs 2022; 1:36:9 >
Psikolojinin bozulması çok normal benimde bozuktu sadece bir haftada normale döndüm. Bağırsaklar çok önemli insanı anksiyete depresyon panik atak ne varsa yapar
Hocam online tamamen , haftada bir telefonla görüşüyorsunuz. Mesai saatleri içinde whatsapdan yazıyorsunuz sormak istediğinizi
Aynen baş ağrısı baş dönmesi falan yaptı şuan o yüzden psikiyatri ye gönderdiler tekrardan
Geçen hafta 4 tek buzlu rakı içtim yanına da turşu yedim, hiçbir şey yapmadı. Yeyip içtiğim şeyler dolayısıyla sorun yaşadığım zamanlarda uykum kaçıyor, tuvalete çıkmakta sorun yaşıyorum ama bunların hiçbiri olmadı gece de mışıl mışıl uyudum.
Turşuya acı su koydurmadım, koysam o dokunurdu belki.
Hocam uzun zaman olmuş konuya girmeyeli. Sizle yakın geçmişte bir diyaloğumuz olduğu için gönderilerinizi de görünce şimdi merak ettim durumunuzu. Bir gelişme var mı psikiyatri sonrasında? Üstüne gidiyor musunuz bu durumun dışarı çıkmaya, evden uzaklaşmaya vs. çabalıyor musunuz? Sadece ilaca bırakmadınız umarım. Gelişme olursa yazarsanız buradan sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 17 Mayıs 2022; 19:57:16 >
Hocam ilaca başlayalı daha yeni 2 3 gün olacak doktor 15 20 gün hiç ara vermeden kullan dedi şimdilik öyle kötü bir durum yok. Zaten ben işe gidip geliyorum dışarı çıkıyordum ama işte biraz rahatsızlıklar başlayınca bütün doktorlar ısrarla psikiyatri ye gitmemi önerdi. Çarpıntı ve ellerde terleme sanki eskiye göre biraz daha olmuyor gibi inşallah devam eder. Bu hastalıktan çok çektik inşallah biran önce herkes sağlığına kavuşur Allah herkese acil şifalar versin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 17 Mayıs 2022; 20:17:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X