< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (605. sayfa)
-
-
Olabilir hocam ben de dikkat etmediğim zaman olunca tekrar ishale dönüyor. Tetikte 6 ay devam etmek gerek dedi diyetisyen ben isteyince 3 4 hafta içerisinde dönebildiğim için sorun olmuyor. Bir de ben günde 1 kere gidiyorum artık eskiden sıklık fazlaydı. Dediğim gibi sadece guruldama ve geğirme var inşallah onu da halledicem.
-
Hocam geçmiş olsun bende ilk isalle başladı simplat ve spazmomen yaklaşık 2 ayda falan isali geçirmişti. İsal geçti kabız bile yapmıştı bu yüzden ilaçları bıraktım aslında doktora sorup sizde deneyin isterseniz belki faydası olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Simplat denemiştim bende hiçbir değişiklik yapmamıştı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İsal konusunda Spazmomen de çok etkili oldu bende doktora gidip sorun ona göre ilaç verir etkili olur belki. Sürekli çekmektense belki isali keser
Onu bir sorayım, teşekkürler
Hocam isali çözmek kolay en kötü 1 2 ayda çözülüyor ama kabız daha kötü hele 4 5 gün lavaboya gidemezsen. Doğal beslenmeyi denediniz mi ev yapımı tarhana çorbası yoğurt turşu baya iyi geldi bana. Sizde deneyin isterseniz
Çok denedim ama bende işe yaramadı :(
Siz doktora gittiniz mi ne dedi belki başka ilaç verecek
Kekik ve maydonoz kaynatıp içen var mı ?
Abi bunu ne zaman içsem ağrı ve ağrıdan kaynaklı sıkıntıya çok iyi geliyor bana aç karnına her gün 1 bardak içiyorum çok iyi geliyor.
Bu mevzuda şu var dokunan yiyecek ve içecekleri kesinlikle içmeyin ben böyle böyle atlattım sayılır özellikle aşırı baharat,acı salça,acı biber,soğan bunlarıda olabildiğince az tüketiyorum bunlarda dokunuyormuş.
Bu Enterogermina yı kullanan var mı ?? Faydası olcaksa kullanalım bide arkadaş her sabah düzenli tuvaletinizi yapın vücutta dışkı durmasıda iyi değil.
https://m.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/photos/a.436564993119903/1717004295075960/
Bunu bilen var mıdır?
ilk defa denk geldim
enterogermia, toprak tipi probiyotik degilmiş amaquote:
Orijinalden alıntı: CR7_35
Kekik ve maydonoz kaynatıp içen var mı ?
Abi bunu ne zaman içsem ağrı ve ağrıdan kaynaklı sıkıntıya çok iyi geliyor bana aç karnına her gün 1 bardak içiyorum çok iyi geliyor.
Bu mevzuda şu var dokunan yiyecek ve içecekleri kesinlikle içmeyin ben böyle böyle atlattım sayılır özellikle aşırı baharat,acı salça,acı biber,soğan bunlarıda olabildiğince az tüketiyorum bunlarda dokunuyormuş.
Bu Enterogermina yı kullanan var mı ?? Faydası olcaksa kullanalım bide arkadaş her sabah düzenli tuvaletinizi yapın vücutta dışkı durmasıda iyi değil.
Yani faydası yok mu ??
4 Aydır ibs semptomum yok. Kronik apandisit ameliyatı oldum. Sonrasında bir yazı yazdım. Şimdi bu yazıyı güncelledim bloğumda. Doktor reklamı yapmadan iyileşme hikayemi, kim hangi sebepten iyileşmiş, hangi testleri yaptırmak gerekiyor, ibs nin aslında bir hastalık değil tanı kriteri olduğunu yazdım. İsteyen okuyabilir. ( 10' dan fazla iyileşen yorumu var. ) . Doktorların ibs ile ilgili karışan sebepleri yazdıkları yazılar, candida ve sibo gibi durumların ibs ye sebep olmadığını da yazılarla paylaştım. Okumak isteyen bakabilir, faydası olursa da mutlu olurum herkese geçmiş olsun.
https://puffle-clubpenguin.blogspot.com/2022/03/merhaba-bu-yazda-ibs-denilen-durumdan.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 27 Nisan 2022; 0:19:11 >
-
Şimdi apandisit ameliyatından sonra temelli düzeldiniz mi yani ?
Evet. 4 Aydır semptom yok. Gaz , karın ağrısı, kabızlık, sisli beyin, baş ağrısı, miğde bulantisi,depresyon ve tuvalet düzenim tamamen bu sorunları yaşamadan önce ki duruma geldi. Neredeyse 3 sene kafes hayatı yaşadım bu illet yüzünden. Şimdi özgürce yaşıyorum.
Sürekli olarak vitamin değerlerim de düşüyordu, bu sebeple insülin direncim de vardı . Ne gariptir ki insülin direncini de çok kolay kırdım. Bunu da vitamin değerlerinin düşmesinin durmasına ve iştah kontrolünün artmasına bağlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 2 Mayıs 2022; 21:5:10 >
Hocam bendede aynıları var ama bende ekstradan aşırı terleme ve idrarda yanma var sizdede var mıydı bunlar
Benim genel bulgular şöyle hala hastalığımı tam çözemedim
Sırt ağrısı
Reflü
Gastrit
Kabızlık
Gaz
Şişkinlik
Bazı besinlerden sonra kaşınma kızarma , yani alerji durumu
Yüzde kızarıklık , yanma durumu
Toz alerjisi
Burun tıkanıklığı, burun akıntısı hatta bazen yemekten hemen sonra sanki grip olmuşum gibi hasta oluyordum
Kalçada eklem ağrısı
Kalp çarpıntısı
Kaygı endişe korku sebepsiz yere psikolojik sorunlar yani
Aşırı terleme
İdrarda yanma
Bazen sağ böbrek taraflarında ağrı oluyo şuan hafifledi onlar
Ben tamamen şuan bağırsağa odaklandım fakat siz şimdi apandisit diyince yine aklım karıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 2 Mayıs 2022; 21:20:36 >
Çok geçmiş olsun . İbs denilen şey aslında hastalık değil , bir tanı . Doktorlar bir şey bulamayınca ve ya bulmak istemeyince bu tanıyı konuyor. Yurt dışında ki en iyi sayılabilecek doktorlarla da mesajlastim. O adamlar bile diyor ki ibs bir hastalık olsaydı görüntüleme de görünür ve ya kan değerleri olurdu kendine özel. Bunları azaltıp ve ya yukseltirdi diyorlar.
Sizin duruma gelince biraz karmaşık. Aşırı terleme ile barsak sorunu hipertroidi bile olabilir. Hormon testlerini yaptırdınız mi ?
Besin alerjisi de barsak sorunlarına sebep olur. Bununla ilgili de testleri vermeniz gerekebilir.
Birde idrarda yanma. İdrar yolu enfeksiyonları ağrı olarak taklit eder ibs semtpomlarini.
Böbrek ağrısı da fmf olabilir. O da ağrı olarak taklit eder hastalığınızın sebebi o bile olabilir. 4 neden saydım size ama kesin çözüm için yazımda ki testleri yaptırmanızı ve iyileşen insanların yorumlarını okumanizi rica ediyorum. Mümkünse o test dizisinde ki bütün testleri yaptırın. Kimseye %100 garanti veremem ama büyük ihtimalle sebebini bulursunuz. Bu barsak sorunlarınin sebebi i bulmak gerçekten zor. Bazıları şanslı , bazıları ise şanssız. Birisi ilk testinde kolonoskopi oluyor başka hastalığı çıkıyor en azından ona göre onlem alabiliyor. Ben bile şanslıyım, 3 senede buldum. 40 yil bu durumla yaşayan var.Tabi isteseler bulurlar ama insanlar bıkmış artık.
İşin özü bilim adamlarinin bir kısmı yalan söylüyor.Tuvalet düzensizliği, gaz , ağrı , kabızlık ve ya isal varsa ibs sib diyorlar. Bu komik bir durum.ibs bir hastalık değil ki zaten. En basitinden bu semtpomlarinin sebebi parazit bile olabilir. 20 den fazla sebep var, o yüzden ilk önce belirtileriniz üzerinden gitmenizde fayda var oncelikle. Fmf,idrar yolu enfeksiyonu, hipertroidi ve besin alerjisi hastalıklarına baktırın. Sebep bunlar değilse bile , paylaştığım testlerde yüksek ihtimalle sebebi bulursunuz . Sorun barsak sorunu evet ama , bulgu her zaman barsakta olmayabilir. En basitinden bir hastalık ve ya başka bir organda sorun olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam sağolun
Rica ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X