Sık idrara gitme durumu bende de var hocam. IBS ile beraber, hangi ilacı kullanıyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (608. sayfa)
-
-
İbs için ilaç kullanmıyorum aktif mesane için betmiga kullanıyorumdum baş dönmesi ve baş ağrısı yaptı sonra doktor toviaz 4mg başladı oda başımı döndürüyor. Mecburen yarısını kullanıyorum oda kısa süreli etkili oluyor bakalım ne yapacağım bilmiyorum kullanmazsam sürekli idrara gitmek zorunda kalıyorum.
İnanın ibs yi falan unutturdu bu illet 1 2 gün daha yeni ilacı kullanacağız eğer yinede etkili olmazsa eski ilaca tekrar döneceğim. Size hangi ilacı verdiler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
İlk önce IBS ile uğraşan herkese acil şifalar diliyorum. Gerçekten çok kötü, öldürmeyen ama süründüren, insanın tüm hayatını elinden alan bir rahatsızlık. Belki birilerine yardımcı olur, yol gösterir, ümitslizliğini kırar temennisi ile kendi yaşadıklarımı, tedavi ve iyileşme sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Biraz uzun olacak. Detaylandırmalıyım ki benzerlikler, farklar daha rahat ortaya çıksın.
Bir gün servisi beklerken çok kötü sıkıştım. Eve de dönemedim. İşe gidene kadar akla karayı seçtim. Soğuk terler döktüm. "Olur bazen. Bir şey dokunmuştur" diyerek üzerinde durmadım. Benzer durum akşam servise bindiğimde de oldu. Kısa bir süre sonra gün içerisine de yayıldı. İşe gelip gitmekte, gün içerisinde toplantılara girmekte epey bir zorlanmaya başladım. Yediğim bir şeylerden mikrop kaptığımı düşünüyordum. Tam bunlar olurken covid sebebi ile kapanmalar başladı. Evden çalışmaya geçtik. Hastaneler sadece acil hastaları kabul ediyorladı ve ben de zaten pandemi olduğu için hastaneye kontrole gitmeye korkuyordum. Bu sebeple uzun süre evde bu şekilde sıkıntılı bir halde devam ettim. Ancak gerçekten hayat çekilmez bir hale gelmişti. Sırt ve göğüs ağrıları başladı. Pandeminin ortalarına doğru büyük ağrılarla bir kaç kez acile gitmek zorunda kaldım. Daha sonra safra kesemde taş olduğu ve en kısa zamanda ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Safra kesesi sindirime yardımcı bir organ olduğu için "heh işte. sorun safradaymış. safram alındığında düzelir" dedim ve umutlandım :) Safra ameliyatına bile IBS yüzünden zor girdim. O zamanlar kabızlık ve sürekli tuvalet hissi yaşıyordum. Gelin görün ki safram alındıktan sonra da düzelen bir şey olmadı. Bir süre sonra ishal atakları başladı. Bazen ishal bazen ise kabız oluyordum. Ben hala safra kesesinin olmamasından kaynaklı sindirim bozukluğuna veriyordum. Açıkçası o zaman IBS diye bir hastalığın varlığından bile haberdar değildim.
Şikayetlerim bir türlü geçmeyince sindirim sistemim için dahiliye doktoru gastroentolojiye yönlendirdi. Endoskopi ve kolonoskopi yapıldı. Bağırsaklarda hiç bir sorun çıkmadı. Miğdede ise gastrit, reflü ve helikobakter pilori çıktı. Midede bu tür rahatsılıklar ve bakteri çıkınca yine "heh işte sorun buymuş. ilaçları kullanıcınca düzelecek" dedim :) Tahmin edin bakalım ne oldu? Şükür midem düzeldi ama ben hala bir yerimin kölesi olarak yaşıyordum. İnternetten araştırmalar yapmaya başladım. IBS adını ilk internette duydum. Herkes tedavi ile ilgili bir şeyler söylüyordu. Aktarlardan çaylar alıp içtim, kürler yaptım, bir tek alabalığı belime sarmadığım kaldı. Hiç birisi işe yaramadı. Yorumlarda birilerinin bu hastalığın psikolojik olduğundan ve psikiyatri ilaçları ile epey bir rahatladıklarından bahsettiklerini okudum. Bir gün feci halde isalken canıma tak etti ve araç ile 5 dakika mesafedeki hastaneye zor giderek psikiyatri ile görüştüm. IBS olduğum orada doğrulandı. Ancak ben kafamın bir yerlerinde "yahu psikolojik sebepler ile insan bunları yaşayamaz. kesin başka bir şeyler var ve doktorlar bunu bulamıyor" diye düşünüyordum. Psikiyatri artık benim için son çareydi. Bazı ilaçlar verdi. Yarı inanmayarak ancak işe yaramalarını umarak ilaçları düzenli olarak kullanmaya başladım. Tataamm. Psikiyatristin vediği ilaçlar gerçekten işe yarıyordu. Her ay düzenli olarak kontrollerime gittim. Her seferinde doz ayarlaması yapıldı ve her geçen ay daha iyi oldum. Henüz tamamen iyileşmemiş olmasamda artık işlerimi halletmek için dışarı çıkabiliyorum. Hatta bugün çarşya gittim. Bir tur attım. Para çektim. Veterinere gittim ve markete uğradım. Bundan 3-4 ay önce neredeyse tuvalette yatıp kalkacak durumdaydım.
Geçen gün ufak bacanağımın annesinin de IBS olduğunu öğrendim. Meğersem kadın 1 senedir çok yoğun şekilde IBS ile cebelleşiyormuş. O da psikiyatri ilaçları ile biraz rahatlamış ancak tamamen iyileşememiş. Tavsiye üzerine ünlü bir doktora gitmiş ve "bu kadar uzun süre iyileşememen normal değil" diyerek testler yapılmış. Sonuç olarak pankreasında da sorun çıkmış. Yani IBS ile birlikte başka rahartsızlıklarınız da olabilir. Ancak, mutlaka ve mutlaka psikolojik destek alın. Başka türlü bu hastalığı yenmeniz yalnızca Allah'ın mucizesi ile olur. Herkes bir şey söylecek internette. "Ben gergedan d.şşağı yedim çok iyi geldi", "dötüme alabalık soktum ve sabah uyandığımda hiç bir şeyim kalmamıştı" gibi. Bu gibi şeylere kulak asmayın. Tedaviniz gastroentoloji ve psikiyaride. Umarım birilerinin iyileşmesine ufacıkta olsa katkım olur.
Hepinize şifalar diliyorum. Bu hastalığın nasıl berbat bir şey olduğunu yaşamayan bilemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_aykurt -- 20 Haziran 2022; 22:48:47 >
-
Hocam gerçekten psikoloji çok ama çok önemli. Geçmiş olsun sizlere. Ben bunu söylediğimde kavga çıktı burada, sayfalarca hakaretler yedim. Pankreas sorunu varsa bir bireyin o zaten ibs değil, pankreasa bağlı sorunlardır. İbs fizyolojik nedenlerin olmadığı durumda koyulan teşhistir. Bende çok çektim bu illetten, ne dışarı çıkabildim ne normal hayatımı sürdürebildim, ilişkimi, arkadaşlarımı kaybettim. Bir gün ben neden bunun üstüne gitmiyorum diyerek bir konsere gitme kararı aldım tek başıma. Dişimi sıktım, gerekirse rezil olurum herkese dedim ve gittim, sonucunda gördüm ki tuvaletten çıkamayan ben aslında tamamen psikolojinin kurbanıymışım. Gittiğim gibi tertemiz evime döndüm. O gün bu gündür bir sorunum kalmadı. Yaklaşık 6 ayı geçti bir gün bile sorun yaşamadım. Eski hayatıma döndüm. Sadece kaybettiklerime üzülüyorum bu süreçte. İnsan bir şeyleri kaybetmeden anlamıyor hayatın değerini.
Benim herkese tavsiyem üstüne gidin rahatsızlığınızın, bütün testleri yaptırın fizyolojik bir neden yoksa dışarı çıkın evinizin çevresinde dolaşın, her gün biraz daha genişletin sınırlarınızı göreceksiniz sorun kafanızda tamamen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okulda ailede veya sosyal çevresinde geçmişte zorbalığa uğrayıp travma yaşayan varsa ibs oluyor bilimsel olarak kanıtlanmıştır
Ya ne alakası var araştırmaya göre ibs dünya genelinde yüzde 15 görülüyormuş o zaman sizin dediğinize göre dünyanın yüzde 15 i daha önce aile içi vs travma geçirmiş. Bu hastalık düzensiz beslenme ve stresle ortaya çıkıyor
Ben söylemiyorum bunu bilim adamları tespit etmiş Google yazın görürsünüz
Belki çocuklukta kalan şeylerden olabilir ama çoğu kişi dediğim gibi yanlış beslenme ve stresten meydana geliyor.
Arkadaşlar yaklaşık 2 aylık psikiyatri ilacı deneyimimi paylaşacağım belki yardımcı olur belki de bana da tepki gösteren olur bilmiyorum ama sadece ben gibi inşallah ibs çekenlere bi faydam olmuş olur. Dediğim gibi bu ibs için yaklaşık 3 senedir çok gayret gösteriyorum gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı desem yalan olmaz. Taki 2 ay önce tekrar psikiyatri ilacına başlayana kadar 5mg bi ilacın inanın bu kadar etkili olacağını düşünmezdim.
İlk olarak şu söylemek istiyorum kimsenin lafına bakmayın mutlaka ama mutlaka psikiyatriye gidin milletin lafına bakmayın. Geçen senede doktor bana psikiyatri ilacı vermişti ama buradaki yorumlardan etkilenip ilacı bırakmıştım ama inanın o kadar pişman oldum ki size anlatamam. Buradaki yorumlarda yok psikiyatri ilacı bağırsakları mahvediyor yok bağımlılık yapar yok tekrar eskisinden kötü oluyor yorumlarını okudum ve psikiyatri ilaçlarını bıraktım. Şimdi 2 ay kullandıktan sonra keşke bırakmasaydım diyorum. İşin özü bakın üstüne basarak söylüyorum mutlaka ama mutlaka psikiyatri ye gidin yukarıda da yazdığım gibi sadece 5mg ilaç beni nazar değmesin beni inanın yüzde 75 iyileştirdi diyebilirim. He bana inanan olur olmaz ben bu hastalığı yaklaşık 2.5 3 yıldır çeken biri olarak söylüyorum bana inanmayan hatta tepki gösteren olabilir bunu göze alarak yazıyorum.
Ben aniden gelen titreme bağırsaklarda hiç geçmeyen kramp ağrı bağırsaklarda kıpırtı aniden gelen lavaboya gitme hissi gurultu isal hepsi vardı. Hele evden dışarı çıkmak ölümdü ama Allah'a şükür bunların yüzde 60 70 i geçti sayılır psikiyatri doktoru ısrarla ilacı bırakma dedi. Bakın ısrarla söylüyorum inşallah bozulma olmaz psikiyatri ilacı bana çok iyi geldi hem psikolojik hem bağırsaklara.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bu hastalığı çekmeyen bilemez bu yüzden arkadaşlara yardımım olur diye yazmak istedim. Zaten çok küçük dozda veriyorlar ilacı vede en fazla 1 yıl sürecek dedi doktor belki bana inanmayanlar olur bende siz gibi inanmadım boşuna 1 yılım gitti belkide şimdi daha iyi olacaktım. Rabbim herkese acil şifalar versin.
-
size hangi ilacı yazdı? bana duxet yazmışlardı
Secita 5 mg yazdı
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önce burda bir paylaşım yapmışım şimdi gördüm. Size ibs isal ile olan mücadelemi anlatıcam belki faydalı olur.
2019 haziran ayında tabi 3 aylık antibiyotik kullanımındn sonra günde 8,9 hatta 10 defadan az olmamak üzere isal durumum başladı.
5 ay sonra çakmak erdem hastanesinde enver abut hocaya gittim kolonoskopi yapıldı. İbs dendi kendiliginden gecer dedi.
Yaklaşık 1 sene sonra hüseyin sancar bozkurt hocaya gittim ilk endoskopi probiyotik uygulamami yaptırınca günlük isal durumum 4 veya 5 lere düştü yeniden doğmuş gibi oldum. Tabi bağımlılık yaptı tam 5 defa bu islemi yaptırdım. Günlük tuvalete gitme sayım azaldı ama tamamen bitirmedi.
Alternatif tip olarak akupuntur ve ozon tedavisi deneyimlerim oldu , iyi oldum mu oldum ama yine nuksetti günde 3 veya 4 defa yine cikmaya basladım,
En son antalyada nisan ayında didem hocaya gaita nakli yaptırdım çok iyi geldi bir anda kesildi hatta ibs isalimi unuttum. Ama sonra yine nüksetti. Probiyotik lavman uyguladım iyi geldi 2 ay kadar, sonra yine nüksetti. Günde 2 , 3 bazen 4 defa isal seklinde çıkıyorum. Yaklasık 30 bin tl falan harcadım ama kesin iyilesme yok. Yani kimsenin moralini bozmak istemiyorum modern tıp ve alternatif tıpta denenicek herseyi denedim ama malesef bir dönem iyi oluyorsunuz sonra yine tekrarlıyor. Bu hastalık son nefesimize kadar bizimle artık bunu kabullenmek gerekiyor.
-
Antideprasan denediniz mi
Ben kullanmıyorum eskiye göre maşallah iyiyim ama tam iyileştim sayılmaz
fark olarak neler var hocam? kaç günde etkili oldu yan etki yaşadınız mı? biraz aydınlatır mısınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profeson -- 7 Ağustos 2022; 23:43:58 >
Zaten çok düşük doz secita 5mg yan etkisi ilk gün sadece çok az başım döndü uykum geldi ertesi gün hiç bir şey olmadı ve şuanda yok. Bilmiyorum ama yaklaşık 2 yıldır mücadele ediyorum psikiyatri ilaçından mı yoksa kendinden mi neredeyse şikayetlerim yüzde 50 azaldı. Bakın böyle dersem kesin nazar değiyor 2 3 gün ağrı gaz vs oluyor bu yüzden fazla foruma da yazmıyorum. Şöyle söyleyeyim eski yorumlarımı okursanız Bi 2 sayfa geride daha iyi tecrübe edersiniz. He bu arada psikiyatri ilacı birlikte yine diyete devam ediyorum dokunanları yemiyorum buna da dikkat edin dokunanları belirleyin o zaman daha rahat edersiniz. Şuan gurultu ağrı eskiye göre daha az bazen hiç olmuyor ama işe gidip gelirken evden çıkamıyordum nerdeyse onlar da da azalma oldu. Kısacası kim ne derse desin bence psikiyatri ye gidin çünkü ben 2 sene hiç gitmedim ısrarla doktorlar git dedi şimdi pişman oldum keşke daha önce gitseydim.
-
İlacı kullanmaya başlayalı yaklaşık 3 ay olacak salı günü tekrar kontrole gideceğim eğer devam derse devam ederim. Bu ilaç 6 ila 12 ay arası kullanılıyormuş sanırım biraz daha devam et der doktor diye tahmin ediyorum.
Merhaba, bir an önce şifa bulmanızı diliyorum.
Bir de psikiyatrist ve terapi seçeceğini mi deneseniz acaba? Belki sürekli nüksetmesinin bir nedeni de stres faktörü olabilir. Yaşadıklarınız kolay bir süreç değil, haliyle beklenti ve hayal kırıklığı döngüsünde kalmışsınız.
Teşekkür ederim.
Öncelikle şöyle bir durum var evet stres faktoru var dogru , bagırsaklar hassas olduğu için stres durumunda nüksediyor, bağırsak sağlıklı ve sağlam olduğunda stres olsa bile nüksetmez burda kalıcı tedavi için antidepresanlar bence çözüm değil.
Hocam neden antidepresanlara kuşkuyla yaklaşıyorsun ilk önce psikolojini düzeltecek sonra bağırsakları. Ben hangi doktora gittiysem ısrarla psikiyatri yi önerdi bende gittim inanın her gün gelen karın ağrısı vs herşey vardı yaklaşık 3 ayı geçti Allah'a şükür eskiye göre iyiyim. Burda bi algı oluşmuş vay psikiyatri ilacı şöyle yapar yok çözüm değil en ağır psikiyatri hastalarını bile normale çeviren ilaçlar bağırsakları neden düzeltmesin. Bende yorumlara bakıp ilaçları bıraktım 1 yıl sonra tekrar başladım keşke bırakmasaydım diyorum boşuna 1 yılım gitti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X