< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (609. sayfa)
-
-
Sizi çok iyi anlıyorum.
Öyle ki sürekli ishal nedeniyle uzunca bir süre evden dışarı çıkamamış, hatta yemek yemeye çekinmiş biri olarak yazıyorum.
Son çare olarak psikiyatriste gittim, aynı zamanda terapi aldım. En ufak bir ishalde dahi tetikleniyordum çünkü. İlaçla birlikte odak noktamı bağırsaklarımdan çektim ve ben onu düşünmeyince, ya şimdi atak gelirse diye endişe etmeyince baktım ki o da beni mutsuz etmiyor.
Kendimi iyi hissettiğim ve artık bu durumu yönetebileceğimi düşündüğüm dönemde ise doktoruma ilacı bırakmak istediğimi söyledim. Şu an herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Yapamadığım birçok aktiviteyi kaygılanmadan yapabiliyorum, istediğim yerde yemek yiyebiliyorum.
Bu süreçte fazlasıyla yıpranmış ve dağılmıştım. Şu an ise kendime iyi ki gitmişim diyorum.
İlaçları ömrünüz boyunca kullanmak zorunda değilsiniz, sadece mental olarak kendinizi hazır hissedene kadar baş etmenizde kolaylık sağlayacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun hocam aynı durumları bende yaşadım kullanmadığım ilaç kalmadı çoğu da bağırsak durdurucu ilaç afedersin 1 hafta lavaboya gidemedim. He isali kesti ama tam tersi de aşırı kabız yaptı bu yüzden ilaçları bıraktım doğal yoğurt turşu tarhana çorbası yedim. Gittiğim bölümler ısrarla psikiyatri ye git dediler buradaki yorumlardan etkilenip ilaçları yutmadım 1 yıl sonra yine bütün her şey arttı ve tekrar psikiyatri ye gittim. Doktor ilaçları neden kullanmadın dedi ve bende yaklaşık 3 aydır devam ediyorum burda yazanlara baktım boşuna 1 yılım gitti. Ya madem kullanmadın neden yok şöyle yapar yok bağırsakları mahvediyor yok bağımlılık yapar bir sürü şey yazan oldu. Dediğim gibi 1 yıl önce başladaydım belkide şikayetlerim çok daha az olacaktı bu yüzden ısrarla buraya yazıyorum psikiyatri ye görünün diye. He kafanıza yatmadı verdiği ilacı kullanmazsın olur biter gerçi verdiği ilaçta öyle ağır bişey değil 1 günde alıştım ben.
Neyse lafı fazla uzattım biz gibi fazla hassas kişilerde bu ibs çok ağır geçiyor ama hiç bir şeyi takmayanlarda hiç sıkıntı yok. O yüzden hiç bir şeyi takmamak lazım ama onu da biz yapamıyoruz.
-
Hocam apandisite baktırmaya gitmiştim sizden görüp ancak apandisitte sorun olmadığını, eğer sorun olsaydı acıdan duramayacağımı söylediler. Kronik apandisit daha farklı bir şey sanırım. Tiroid hormonlarına baktırdığımda o da normal çıkmıştı. Diğer testleri zaten kolonoskopi endoskopi sırasında yapmışlardı.
Özel bir doktora gidip tekrardan apandisit mevzunu mu açmam gerek acaba bir fikriniz var mı?
-
Hocam geçmiş olsun bence psikiyatriye de bi gidin bende bütün değerler normal çıktı psikiyatriye gönderdiler. Birde bu ihtimali değerlendirin isterseniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2015'den bu yana psikolojik tedavi görüyorum. IBS problemi 3 senedir var aşağı yukarı.
-
Geçmiş olsun hocam hassas kişilerde ibs etkisi çok fazla diyet denediniz mi dokunan şeyleri ayırın birde öyle deneyin.
Arkadaşlar kaptan elvis nickli bir arkadaş vardı burada artık yok mu?
-
Aslında yanlış söylemişler hocam. Kronik apandisit her zaman acı vermez. Akut apandisit sizi acillik eder, erken müdahale edilmezse de ölümcül olabilir. Kronik apandisitte ise Acı bazen gelir ve gider. Kronik apandisit akut apandisite mutlaka bir gün dönüşür. Ağrı sadece sağ altta da olabilir, ve ya sağ alt ve sol altta da olabilir. Şöyle söyleyeyim, iyi hazırlıklı bir şekilde yapılan MR ve Tomografi sonuçlarına güvenebilirsiniz. Sonuçlardan emin değilseniz bile özelde görüntüleme merkezlerinin radyologları var. Bazen devlet hastanesinde yanlış yorumlama yapılabiliyor. Kronik apandisit ile 6-8 sene yaşamış ama sonunda akut apandisite dönüşen vakalar bile var.
MR ve Tomografi çektirmediyseniz çektirin. Devlet hastanesinde yoğunluktan dolayı yanlış yorumlama ihtimalini göz ardı etmemek için de en azından özelde iyi yorum almış bir radyoloğa da görüntüleri gösterin. Zaten apandisitinde bir şey diyorsa yoktur diye düşünüyorum.
Sitede paylaştığım diğer test dizilerini de yaptırmanızı öneririm. Onlarca sebebi var bu işin.
Birde her zaman dediğim gibi, stres bağırsak hastalıklarına etki edebilir, ama sebep olamaz. Sebep olsaydı, 6-7 ay psikoterapi alan arkadaşım (7 ay antidepresan da kullandı ) sorun geçerdi.
Son olarak hala bir semptomum yok, hayatımı güzel bir şekilde yaşıyorum. Şu sıralar şeker ile başım dertte biraz. Umarım ondan da kurtulabilirim bir gün.
İbs diye bir hastalık gerçekten var mı , bunu bazen düşünüyorum. Tıbbın bile bilmediği bir hastalık var diyelim. Adına da ibs koymuşlar. Öyleyse neden derinlemesine araştırma yapan her kişi başka hastalıklardan tanı alıp ya iyileşiyor, tamamen iyileşmeyen bir şeyse bile ona göre ilaçlar ile hayatı düzene giriyor. Bu benim bilebileceğim bir şey değil.
Tek bildiğim var ki, ben ve yüzlerce kişi derinlemesine araştırma yaparak başka tanılar alarak iyileşme yoluna gittiyse, iyi araştırmakta fayda var.
Psikoterapinin ve antidepresanların tek faydası şudur : Kişiyi daha sağlıklı yemeye iter, psikolojik olarak buna hazırlar. Diyet yaptığında da kişinin bağırsağı biraz rahatlar. Hepsi bu. Ama hiç bir zaman kalıcı çözümden ileriye gidemez.
Zaten kalıcı bir çözüm olduğunu gösteren ne bir hasta yorumu var, ne de bilimsel bir çalışma.
İyi forumlar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 19 Ağustos 2022; 21:36:25 >
-
Hocam genel olarak bu sorunların devam etmesinin nedeni benim kendimde de keşfettiğim gibi kaygı. Siz de bunu farketmişsiniz. Geçmiş olsun size de 👏🏻
Bu ishal ya da kabızlık durumu insanı bir anda yakalayıp kaygıya kapılmasına neden oluyor. İshal veya kabız olan arkadaşlar tuvaletten çıkamayacak durumda hissediyorlar kendilerini, hatta ve hatta ihtiyaç hissetmeseler bile ya ani bir ihtiyaç olursa diye tuvalette uzun zaman geçiriyorlar emin olana dek. Bu durum insanın hayatını rezalet bir hale getiriyor.
Bu durumun üstüne gitmeden bundan kurtulmak mümkün değil. Aklın başka bir şeyle meşgulken tuvaleti düşünmüyorsun. Eminim ki birçok arkadaş da bu şekilde.
Kendi konfor alanından çıkmadan, sürekli tuvalet düşünerek bundan kurtulmak çok zor. Uzaklaşın evinizden, insan içine karışın, tiyatroya gidin, sinemaya gidin. Gerekirse yanınıza yedek kıyafet çamaşır alın kendinizi rahat hissetmek için. Bu durumdan bu şekilde kurtulmuş biri olarak yazıyorum bunları. Denemesi bedava bir yöntem öneriyorum sizlere sadece, aklınız rahat olmadan ne mideniz ne de bağırsağınız rahat olur. Kaygıdan kurtulamadığınız durumda ise bir psikiyatrist ile görüşün.
-
ÖNCE İBS TEŞHİSİ ALAN VE SONRASINDA GENELDE BAŞKA HASTALIKLARDAN TANI ALARAK İYİLEŞEN VE YA ONA GÖRE TEDAVİSİNİ SÜRDÜREN HASTALARIN YAZILARI : (GÜNCEL : 21.10.2022 )
Ekstra (24) Eskiden ibs teşhisi alan ve sonrasında H.Plori teşhisi alan ve ilaç tedavisinden sonra ishali tamamen iyileşen bir hastanın hikayesi :
Ekstra (23) : Önce ibs teşhisi verilen, sonrasında da pelvik tıkanıklık sendromu olduğunu ve ona göre tedavisini gören bir kadının hikayesi :
bbc news‘If only I’d found out earlier I had pelvic congestion syndrome’https://www.bbc.com/news/stories-58030699Ekstra (22) : 8 Sene İbs teşhisi ile yaşayan ve ardından ülser hastası olduğu öğrenen ve iyileşen birisinin yazısı :
moneysavingexpert forumAnxiety / IBS - I was wrong!!! STOMACH ULCERS!https://forums.moneysavingexpert.com/discussion/4464399/anxiety-ibs-i-was-wrong-stomach-ulcersEkstra : (17) : Herkese iyi akşamlar. Bu yazımda yıllardır ibs teşhisi ile yaşayan, psikolojik tedaviler ve fonksiyonel tıp uzmanlarına giden ve sonuç alamayan (nedenine inmedikçe tedavi edemezsiniz, hangi takviye ve tedavileri uygularsanız uygulayın geçici çözüm olur. Fonksiyonel tıp doktorlarının başarısızlığının sebebi budur ) ve sonra da brusella paraziti ile tanı alıp iyileşen bir hastanın etkilendiğim hikayesini paylaşacağım.
Link : https://www.nytimes.com/2022/03/03/magazine/irritable-bowel-syndrome-brucellosis.html
Türkçe özeti :
Machaidze, kültür onayı olmadan bile hastayı tedavi etmeye karar verdi. İyileşirse, bruselloz olması ve şimdi iyileşmiş olması için iyi bir şans vardı. Başka bir şeye sahip olması da mümkündü ve antibiyotikler onu da tedavi edebilirdi. Ve işe yaramadıysa, belki de bu bir enfeksiyon değildi. Hastasına belirsizliğini anlattı. Antibiyotiğe başlamak için can atıyordu.
Onu - neredeyse - iki ay sonra, tedavisini bitirdikten birkaç hafta sonra gördü. Kariyerinin en sevindirici karşılaşmalarından biriydi. Hasta kendinden geçmişti. On yıllardır bu kadar iyi hissetmemişti. Ateş: gitti. Eklem ve kas ağrısı: gitti. Çılgın terleme bile: tamamen gitti. Yıllardır tatmadığı yiyecekleri tekrar eklemeye başlamıştı.
Machaidze onu laboratuvara geri gönderdi. Enfeksiyonu ortaya çıkaran antikorlar bile gitmişti. Neye sahipse, artık ona sahip değildi. Brucella mıydı? Hasta öyle düşünüyor. Ve Machaidze - öyle umuyor. Ancak hiçbir zaman kesin olarak bilemeyeceğinin de farkındadır.
Bunun haricinde buraya da 15 kişinin önce ibs teşhisi alıp sonra başka hastalıktan genelde teşhis alıp iyileştiklerini yazdıkları yazıları bırakıyorum.
1-) B.Hominis paraziti ile enfekte olup iyileşen bir hastanın konuşması : https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D2Zfr8_8wvKA&q=EgQuLZpRGIry9pgGIhCyTwm4B124riWTDs6J2j5vMgFy
Önemli not : B.Hominisin duyduğuma göre Türkiye'de kesin bir teşhisi yok. Türkiye'de bu parazitten şüphelenip flagenlty ve bactrim forte kullanıp ibs semptomlarından kurtulan arkadaşım var. Herkeste sebep bu olmayabilir ama cebinizde bir ihtimal olarak dursun.
2-) Riflaximin sonrası tamamen iyileştiğinden bahseden bir hastanın yorumu ( İngilizce bilmeyenler safyayı çevirebilir. ) https://patient.info/forums/discuss/i-am-cured-562268
3-)Bu grupların birinde bulduğum bir paylaşımdı. Linkini bulamadım ama yazıyı bilgisayarıma not etmiştim : HERKESE MERHABA 17 YILDIR İBS HASTASI OLDUĞUMU BİLİYORUM. REKTAL PROLAPSUS AMELİYATI OLMAK İÇİN CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNE BAŞVURDUM. 2 SAATLİK BİR OPERASYON GEÇİRECEKTİM, 7 SAAT SÜRMÜŞ MEĞER KOLON NORMALDEN UZUNMUŞ KESMİŞLER DR İBS OLMADIĞIMI BOŞUNA ÇEKTİGİMİ SÖYLEDİ. BUZAMANA KADAR GİTTİKLERİM DR DEĞİLMİŞ DIŞKI KIVAMI NORMALE DÖNDÜ FAKAT KASLAR BOZULDUĞU İÇİN TAM İYİLEŞECEĞİM MEÇHUL. SİZLERE TAVSİYEM MAKAT KASLARINIZ BOZULMADAN KALIN BAĞIRSAĞINIZIN BOYUNA BAKTIRMANIZ.
4- ) Yine forumda konuştuğum birisinin ablasında haşimato ve sonrasında hipertroidi çıkması ve barsak sorunlarının bundan kaynaklanıp ilaçlarla iyileşmesini içeren yazı :
https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu... (İgcc654 nickli kişinin yazısı aynen aktarıyorum : ) Abi ilk once hasimato tamamen tsh tiroid hastaligi. Ablamin basindan geceni anlatayim. Ablam bundan iki yil once asiri terleme ve bagirsaksikintilari ile hastaneye gidiyordu tsh vs testler yapilitirdu ve hepsi son derece iyi bir sonuc cikitordu. En son bir doktor tsh degeri 3.50 cikinca antikor testi yapti. Antitpo 1000 cikti ve doktor ablamin hasimwto oldugunu soyledi ama suanlik ilaca baslatmaya gerek yok. Elbet bu tiroid bozulacak ama 1 yila mi 10 yilami bilmem dedi. Sonra tam 2 yil sonra ablam bir daha hasimato var mi gercekten ya diyip hastanaye gitti ve doktora durumu anlatti doktor yine antitpo ve ts f4 trstlerine bakti ve evet ablamin artik hipere cevurdigi gorundu:( arti nodulde cikti bogaz ultrasyonunda. Ilac baslattilwr ve suan terlemesi herseyi gecti. Sen bunu bir yaptir. Sonuci at bakayim
5-) D.fragilis parazitinden muzdarip olup iyileşen hastayla konuşmuştum ve onun yazısı :
https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu... (Nick : Farego )
6-) Kronik apandisit ile ibs sini tamamen iyileştiren hastanın yazısı : https://healthunlocked.com/.../i-had-chronic-appendicitis....
7-) Yine kronik apandisit sebebi ile ibs yaşayıp iyileşen bir hasta : https://patient.info/.../chronic-appendicitis-vs ( Kronik apandisitte bunun gibi onlarca örnek var, en çok kronik apandisit ile iyileşen gördüm)
8-) Tip 1 Dissinerji teşhisi alan hasta : ( Nadir bir hastalık ve tedavisi var ) : Merhabalar. 5 yıldır dışkılama problemi yaşıyordum. Koloniskopi endoskopi vs tetkikler yapılıp sonuçlar temiz çıkıyordu. Geçtiğimiz hafta anektal manometre yapıldı ve tip 1 Dissinerji rahatsızlığı çıktı. Bu hastalığa sahip olan var mı çok nadir olan bir rahatsızlıkmis. ( Kaynak : Facebook ibs grupları )
9- ) Yine ibs teşhisiyle yaşayan sonrasında sükraz izomaltaz eksikliği sorunu olan ( nadir bir hastalık ve tedavisi var ) hasta : Herkese merhaba, şu an 14 yasında olan oğlum da doğduğundan beri karın ağrısı ve ishal ile uğraşıyordu. Ne muz ne patates ne ilaçlar hiçbiri katılaştırmıyordu dışkıyı. Kaç defa gastroenterolojiye götürdük, laktoz alerjisi, çölyak vs birsürü test yapıldı hepsi negatif çıktı. Sürekli aburcubur yemesin, dikkat etsin denildi ama zaten aburcubur yiyen bir çocuk değil. Neyse en son İzmir de bir hastaneye gittik, endoskopi kolonoskopi ve bisürü test oldu. Hiçbirinde birşey çıkmadı, ama ağrısı ve ishali okuluna engel olacak boyuttaydı. En son yurtdışına kanınızı gönderip bir test yapacağız o da değilse psikolojik diyeceğiz denildi. Yurtdışına gönderilen kan sonucunda tr de çok az bulunan bir genetik emilim bozukluğu çıktı.(( Sükraz izomaltaz eksikliği)) eşimle benim de kanlarımız gönderildi ve anne tarafından geldiği tespit edildi. Sonra sıkı bir diyete girdik rapor çıkıp yurtdışından ilacımız gelene kadar, meyve sebzelerin bile çoğunluğu yasaktı, yediğimiz besinlerin sükraz oranı %1 in altında olmalıydı. Ve önce diyetle ishali ağrısı geçti, sonra da rapor çıktı ilaç geldi, yeme düzenini eski haline döndürdük, ilaç kullandığı aksatmadığı süre hiçbir şikayeti olmuyor. Bunları anlatmak istedim, çünkü bu hastalık tr de pek bilinen bir hastalık değil, bazen psikolojik bazen huzursuz bağırsak sendromu denilerek üstü kapatılıyor. Biz de Doktor doktor gezmeseydik bilemeyecektik. gastroenteroloji doktorunuzdan bunun testini istediğinizi söyleyebilir en azından bir seçeneği daha eleyebilirsiniz. Herkese acil şifalarr. ( Kaynak : Facebook ibs grupları )
10-) İbs ishal versiyonu zannedilip şeker hastalığı tanısı alan birisinin yazısı ( Kaynak Facebook grupları ) ;
Herkese merhaba, IBS ishal olduğunu düşünüp doktora giden yakınımda kanda açlık şekeri ve kolestrol çok yüksek çıktı, hemen ilaçlara başladı. Her zaman çok su içtiğini ağız kuruluğu olduğunu söylüyordu biz ishale bağlıyorduk. Çok yiyordu ve Kilo kaybı da vardı. Şeker aklımıza gelmezdi. Yani bağırsaklarda sorun olduğunu düşünürken başka birşey çıktı, sizlere de söylemek istedim.
11 - )
Amcam'ın mide çıkışı oniki parmak bağırsağına stent taktılar dar olduğu için sürekli şişkinlik kabızlık şikayetleri vardı aramızda bu şekil olan varmı
( Facebook grupları )
12- )
Uzun süren ishal durumunda gastrolaga gittim ibs olabilir dedi tabi ben bu hastalığı araştırdım araştırdıkça kendimi dinlemeye acaba oda var mı buda varmı demeye başladım sonra endoskopi ve kolonoskopi oldum. Midemde gastritim vardı zaten önceden biliyordum bağırsaklar da da mikroskobik kolit çıktı. ( Facebook grupları )
13-)
Kulağa iğrenç gelmekten nefret ediyorum ama sahip olduğum parazitler fasulye filizi ya da spagetti gibi görünüyordu. Yaklaşık 1 ila 6 inç uzunluğundaydılar ve beyaz ve ten rengi biraz kıvırcıktı. Oğlumun sahip olduğu mikroskobik ve giaradia olarak adlandırıldı. Semptomları ince bağırsaklarında lezyonlar, göğüs ağrıları, yeşil kaka, mide ağrıları ve ruh hali değişimleriydi. Ama ikimiz de solucanlarımızdan kurtulduk ve benimkinden kurtulmam yaklaşık 4 ayımı aldı. Bir parazit temizliği yaptım ve bu kötü yaratıklardan kurtulmak için reçeteyi de yaptım ve şimdi kendimizi çok daha iyi hissediyoruz. Fordgirl
Kaynak ( https://www.ibsgroup.org/threads/parasites-anyone-else-have-them.89117/ ) ( Yazar : Fordgirl)
14-) Antibiyotiklerle iyileşen bir hastanın hikayesi :
Tek bildiğim, yaşadıklarım, ki bu eğlenceli değildi. Haftam iki veya üç gün şiddetli ağrı (bir keresinde iş yerinde ağrıdan bayıldım), bir veya iki hafif ağrı ve bir veya iki gün kendini iyi hissetmemekle geçti. Her türlü uzmana gittim, her türlü testi yaptırdım, sonuçta IBS oldum. Her şeyi yakalama olarak bilinen şey budur. Belirtileriniz varsa ve bu kanser veya başka bir kötü böcek değilse ve gerçekten emin değillerse, IBS'niz var. Şimdi neden veya nasıl olduğunu bilmiyorlar, ama doktorlar kesinlikle semptomları biliyor ve bende her biri vardı. Kafa derisi ülserleri geliştirdiğimde bunu iki yıl boyunca yaşadım. Doktorum bana IBS'mi çatıdan gönderen antibiyotik verdi. Bu yüzden onları almayı bıraktım. Bir süre sonra kafa derisi ülserleri için tekrar doktoruma gittim ve bana Flagyl ve Tetracycline verdi. Canımın yanacağını ve yine de tam dozu almam konusunda uyardı. Uyardığı acıyı hatırlamıyorum, belki de buna hazırdım. Birkaç gün sonra IBS'min düzelmeye başladığını fark ettim. İkinci haftaya kadar gitti. İkna olmadan önce iki tam reçeteden geçtim. Bundan sonra Barry Marshall'ın çalışmalarını keşfettim ve bir nevi jöle oldu. Şimdi kavya için. IBS'me neden olan şey, diğer kişilere neden olandan farklı olabilir. Benimkini düzelten seninkini düzeltmeyebilir. Bahsettiğim gibi, nedenini gerçekten bilmiyorlar. Tek bildiğim acı açısından benimkinin gittiği. Dörtten fazla alkollü içki içersem hala kendimi iyi hissetmiyorum. Hasar verildikten sonra tamamen iyileşmediğini düşünüyorum. Aksi takdirde iyiyim ve başka hiçbir semptomum yok, hiçbiri. Ama turşu da dahil her şeyi yiyebilirim (bir keresinde birkaç gün cenin pozisyonunda ağrı içindeydim). Umarım bu dışarıdaki birine yardımcı olur. Yaklaşık dört yıl oldu ve hala semptomsuzum.
Kaynak : https://www.ibsgroup.org/threads/my-ibs-cured-with-antibiotics.143316/
15-) Yine antibiyotikle düzelen tamamen düzelen bir ibs vakası :
Son sekiz aydır giderek kötüleşiyorum. Akla gelebilecek her testi yaptırdım ve her şey normaldi. Yaklaşık bir ay önce, panik içinde beni acil servise gönderen ŞİDDETLİ baş dönmesi yaşamaya başladım. Bu noktada normal bir şekilde çalışamadım, araba kullanamadım, iş yerinde sandalyeme zar zor oturdum. Kilo veriyordum ve tavuk ve pilavdan başka bir şey yiyemiyordum. Sonra yıllık jinekomastime gittim ve kötü bir bakteriyel vajinit vakam olduğunu söyledi. Flagyl'i 7 gün boyunca reçete etti. Vertigom geçti, vajinitim geçti, İSHALİM GİTTİ!!!!!!! İşlevsiz bir insandan normale geçtim. Tekrar çalışabileceğim için çok mutluyum. 3 haftadır ağrım yok, umarım sürer. Yayılan bir bakteriyel enfeksiyon kapmış olabilir miyim? Ey, btw normal doktorum vertigomun iç kulağın viral bir enfeksiyonu olduğunu söyledi ama bakteriyel olup olmadığını merak ediyorum? Yemin ederim ölüyorum sandım. Şimdi normal bir şekilde yiyorum, (çiğ sebzeleri özlüyorum), tekrar egzersiz yapıyorum, seyahat etmekten korkmuyorum. Bunun sürmesi için dua ediyorum!
Kaynak : https://www.ibsgroup.org/threads/symptoms-gone-forever-i-hope.10226/
16- ) Yıllarca karın ağrısı ile yaşayan bir kadının başka bir hastalıktan tanı alıp iyileşme hikayesi :
18 - ) 2 ay ibs teşhisi alan ve sonrasında başka bir hastalık ile karşılaşan bir hastanın yazısı . Kaynak : Facebook ibs grupları .
Merhabalar tekrardan. bundan 40 gün evvel kadar ameliyat için hastaneye yatmistim bagirsaklarim tikandigi icin.40 gün önce önce oral kapatılıp bağırsaklar bosaltildiktan sonra 14 gün evvel cerrahpasada acil ameliyata alındım.Duvar kalınlığı sebebiyle alınmıştim, ancak ameliyat açığa donusunce bagirsagimda kitle tespit edilmis ve alınmış.tanim ise bağırsak tüberkülozu.40 gün hastanede geçen süre ardından çok şükür taburcu oldum sagligimda çok şükür ki düzeliyor.ilaclar ve dinlenme ile yavaş yavaş toparliyorum.Hastaneye yatmadan 2 ay önce bir çok doktor tarafından ibs tanısı koyulmuştu oysaki . Lütfen iyi araştırın hastaliginizi.Az kalsın hayatımi kaybetmeme sebep olacaktı yanlış tanı ve tedavi. Cerrahpaşa gastroloji bölümü eğer randevu bulabiliyorsunuz özellikle tavsiyemdir.Bagirsaklarim ödemden patlamak üzereyken serum yapıp eve yollayan onca özel hastane ve uzmanlardan sonra Cerrahpasada bulunan ve hayatımı kurtaran profosor ve cerrahlara bir hayat borçluyum.🙏
19-) Yıllarca ishal ile yaşamış ibs tanısı almış sonrasında mikroskobik kolit olduğu belirlenen bir hastanın yazısı :
20 - ) 100 Kişilik ibs sendromu yaşayan hastalarda parazit testleri yapılması sonucunda %10'un üzerinde ki hastalarda çeşitli parazitlere rastlandığını gösteren bilimsel çalışma :
Ortalama yaş ± SD 27.25 ± 11.58 yıl (aralık: 16 -60 yıl) olan toplam 109 IBS hastası (31 erkek, 78 kadın) çalışmaya alındı. Bu hastaların semptomlarına dayanan ana IBS alt tipi, kabızlık ağırlıklıydı (hastaların %88,7'si). Ortalama ± SD yaşı 25.0 ± 9.13 yıl (18-66 yıl) olan 100 sağlıklı denek (30 erkek, 70 kadın) kontrol olarak alındı. IBS hastalarının %25,7'sinde Blastocystis DNA, %9,2'sinde Cryptosporidium ookistleri ve %11'inde Giardia kistleri tespit edildi. Kontrol deneklerinde Blastocystis, Cryptosporidium ve Giardia sırasıyla %9, %0 ve %1 olarak tespit edildi. Blastocystis ( P = 0.0034), Cryptosporidium ( P = 0.0003) ve Giardia ( P= 0,0029), bu çalışmada kullanılan tüm yöntemler ile IBS hastaları ve kontroller arasında istatistiksel olarak anlamlıydı.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5680167//
21-) İbs sendromu yaşayan bir hasta da blasto hominis parazitine rastlandığını gösteren bir yazı :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 21 Ekim 2022; 21:51:10 >
-
Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.
Bendeki durumun tamamen psikolojik olduğunu kabullenmem biraz zaman aldı. Bu süre zarfında birçok doktor, tahlil ve tedavi geçmişim oldu ancak iyileşemiyordum ne yazık ki. Ne zaman yaşadığım şehirden uzaklaşsam, tuvalet düzenim normale dönüyordu. Tekrar döndüğümde ise ishal de kaldığı yerden devam ediyordu.
Dediğiniz gibi üstüne gitmek benim için çözümdü ki terapistim de bunu öneriyordu.
Her gün düzenli yürüyüş yapmak, sosyalleşmek, spor ve kendime hobi edinmek kurtuluşum oldu.
Arkadaşlar bir sürü test yaptırırsanız bir sürü hastalığınız olur. İsteyen her testi yaptırsın ancak kendinizde bulduğunuz her hastalık sizi daha çok strese sokacaktır. Stres ve psikolojik sorunlar insanda kalp krizine benzer etkiler bile yaratabilir. Anksiyete ve panik atağı olanlar bunu çok iyi bilir. Stres ve psikolojik sorunlar kasların istemsiz ve düzensiz kasılmasına neden olabilir. Bu durum bağırsaklar için de geçerli. Antidepresan ve türevi ilaçlar kullanmak ile psikolojinin tamamen düzeleceğini kimse garanti edemez ve böyle bir iddia da yoktur. Psikolojinin düzelmesi ve normal bir hayata geçmeniz sizin "tamam şimdi oldu" diyebileceğiniz bir olay da değildir.
Yaşam tarzınızda belirli değişiklikler yapmanız gerekiyor, sınırlarınızı aşmanız, aklınıza takılan tüm sorunları birer birer, yavaş yavaş halletmeniz gerekiyor. Bunu da sorunların üstüne giderek yapabilirsiniz. Tabii ki destek alın bir uzmandan, bir yandan destek almanız yere daha sağlam basmanızı sağlayacaktır. Antidepresan öneriyorsa deneyin istiyorsanız. Sonuçta yüzlerce ilaç veya probiyotik denediniz değil mi? Onlardan bir farkı yok bu ilaçların hepsi ne kadar az dahi olsa kimyasal. Ancak antidepresan hiçbir zaman sizi tek başına tedavi etmez. Uzmanın yönlendirmelerine de uymanız gerekiyor.
Ben bu hastalıktan üzerine girerek kurtuldum. Yanıma temiz kıyafet aldım ve evden uzaklaştım. Kalabalık ortamlara karıştım, konsere, sinemaya, tiyatroya gittim. Nereden kaçmayacaksam orada bulundum ki zor bir anımda bunun gerçekten kaygı mı yoksa ihtiyaç mı olduğunu anlayabileyim. Evden çıkmayarak bundan kurtulamazsınız. Sorunlarınızın üstüne gitmeden, hayat tarzınızı değiştirmeden de kurtulamazsınız. Allah kimseye böyle dert vermesin.
-
Arkadaşlar merhabalar 8 senedir bu illeti çekiyorum veya çekmiyorum(Doktor en son ibs dedi ne kadar dogru meçhul)
Son donemlerde intiharın eşiğine geldim son bir randevu alıp çare bulamazsam ya gercekten bu yolu dusunurum ya da dolayli yoldan eve kendimi kapatip hicbir sey yemeyerek bu duruma gelirim, yanliş anlaşilmasin bir isyanim bir ya olmazsa diye hayatla aşık atmam yok sadece yoruldum :) 185 boya sahip olup 70 kilo gibi ince gulunç bir bedene sahip olmaktan , gaz sancilarindan sosyal ortamlarda gerekli tadı alamamaktan , agzimdaki o igrenc dilimdeki o bembeyaz tabakadan istahsizligin getirdigi eksik hissetme duygusundan , ve bir turlu teshis tedavide bir ilerleme kaydedememekten...
Belirtiler sunlar
1-)bagirsakta surekli asiri bir gaz ve ses
2-) diski renginde anormallik bazen kabiz bazen ishal
3-)mide bulantisi ve iştahsizlik
4-)midenin asiri bulandigi gunler bagirsaktan asiri gaz ve surekli sesler geliyor
5-)buyuk tuvaleti yaptıktan sonra ekstra bir mide bulantisi kusacak gibi olma
6) 3 gunde 1 buyuk
Tuvalete cikma(nadir gidebilme)
7-) zayif da olsam alt karın şişik
8-) 1 yilda 13 kilo verdim vermeye de devam ediyorum
9-) sirtta ic organlardan geldigi belli olan berbat bir agri
Bakalim tekrar bir doktor deneme surecine gircez..devir kotu hersey islenmis hersey sagliksiz beslenmek o kadar zor ki bu yuzden sindirim sistemi gucsuz olan tum fertlere hayatta şans diliyorum bu devirde en gelismis sistem sindirim sistemi olmasi gerekiyor ki bu boktan duzende hayatta kalabilesin .
-
Banada antidepresan yazıldı hatta benim vücudum psikolojik tepki olarak heyecan stres sıkıntı altında karın ağrısı olarak verirdi bunu çözdüm karın ağrısı geçti stresten yani.(Ben baş dönmesi uykusuzluk libido kaybı yapcak diye içmemekte direniyorum ama nafile içmek gerekiyor sanırım)
Bende küçüklükten beri karın ağrısı var psikolojik değil yediğim içtiğim dokunur ishal yapar büyük tuvalet ihtiyacı falan yaş ilerleyince daha da arttı bi ara 3 gün falan ishal oldum feci karın ağrısı falan yaz ayının başı eczaneden probiyotik kapsül aldım içtim nafile belki 1 ay düzenli kullancaktık ondan sonra sıcak soğuk içecej başta olmak üzere hepsini kestim ılık içtim resmen İzmir sıcağında yavaş yavaş kendine geldi.
Aç karnına her sabah maydonoz ve kekik kaynatıp içiyorum bunu 1 su bardağı şeklinde bu acayip düzeltti benim bağırsak florasını sabah uyandığımda hafif karın ağrısıyla uyanırdım yataktan kalkamazdım şuan iyiyim aşırı soğuk bira süt su sek alkol viski tekila gibi kesinlikle tüketmiyorum alkol alanlara tavsiyem olabildiğince içine yumuşatma amaçlı meyve suyu ekleyin veya enerji neyi seviyorsanız soğuk için lakin çok soğuk içmeyin yemekleri özellikle soğuk yemeyin hafif ısıtın ılık kıvamda yiğin bilmediğiniz lokanta restorant kesinlikle oturmayın.
Ayda 1-2 ishal oluyorum o da normal hemen geçiyor o gün çok soğuk bi şey içmiş oluyorum muhakkak onun dışında bende yıllardır çektim bu ağrıyı belki benimki sizinki gibi kuvvetli değil ama geçti sayılır tabi bu küre devam etmediğim sürece eskiye dönüyor kalıcı iyileşme olur mu tartışılır aile hekimine danıştım aşırıya kaçmadıkça maydonoz+kekik içebilirsin dedi öyle yani mevzu abi bide bazı insanlar kendi doktorudur bilir ne dokuncağı ona göre beslenme yapcak.
-
Hocam geçmiş olsun ben alkol kullanmıyorum ama soğuk bir şey içersem hemen karnım ağrıyor hatta isal bile yapıyor. Dediğiniz gibi kendi doktorun kendin olacak dokunanlara dikkat edersem baya rahat oluyor. Antidepresana devam ediyorum doktor en az 1 yıl veya daha fazla kullanman lazım dedi şuan iyi sayılırım.
Bendeki belirtiler de aşağı yukarı bu şekilde 175 boy ve 60 kiloyum ben de, daha da vermemek için mücadele ediyorum. İnsanlar da düşüncesiz bir şekilde çok zayıfsın biraz kilo al vs. diyorlar bıktım artık
Hastaneye kolonoskopi isteneceğini bildiğim için gidemiyorum utancımdan, hemen hemen kimsenin iyileşememiş olması da motivasyonumu kırıyor zaten
-
Arkadaşlar hepinize tekrar geçmiş olsun.. Ben ev yapımı elma sirkesi ile iyileştim çok şükür. Bir buçuk yıl oldu. Yazdığım sirke nette de satılıyor. Allah hepinize şifa versin...
Aynen bende turşu suyu tükettim oda bana baya iyi gelmişti içinde sirke olduğu için herhalde
Hastalığın sizdeki belirtileri (kabızlık, ishal, gaz vb.) nelerdi? Bir de elma sirkesini nasıl tüketmemiz gerekiyor?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X