Ben ergenliğimin sonunda anksiyete bozukluğu bozukluğu, şizo obsesif bozukluk psikoz gibi tanılar almıştım. Son 3,5 senedir ise IBS ile boğuşuyorum. Risperdal, Solian, Rexapin, Zyprexa, Prozac, Citoles, Depakin gibi pek çok ilaç kullandım. IBS için bir faydasını görmedim. Hatta varlığıyla yokluğu bir.
Kolonoskopi yaptırmamanız büyük ihmalkarsızlık bana göre, belki tedavi edilebilecek bir sorununuz vardır boş yere çekmek zorunda kalmazsınız. Ha yaptırsanız yine bir şey çıkmayabilir bende çıkmamıştı mesela. Ama denemekten zarar gelmez. |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (611. sayfa)
-
-
Endoskopi için devlet hastanesi 3 ay sonrasına randevu verdi... Diyecek birşey yok, parası olmayan kalacak ortada demek ki böyle. İstanbul içi uygun fiyatlı bir hastane önerisi olan var mı endoskopi için?
-
Selamlar, 15 yıldır ibs(ağırlıklı ishal ve acil dışkılama ihtiyacı) ile yaşayan biri olarak bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine içerisinde sindirim enzimi, probiyotik ve bitki karışımı olan bir gıda takviyesi aldım. Daha önce probiyotik ve bitki takviyeleri kullandığım için hiç umudum yoktu, ancak denersem ne kaybederim diyerek kullanmaya başladım.
Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.Neler degişti?
-Yemeklerden sonra gelen acil dışkılama ihtiyacı azaldı.
-Büyük abdeste çıktıktan sonra bitmeme hissi azaldı.
-Karın ağrısı azaldı.
-Cıvık dışkı azaldı.
-Artık ağrı başladığında bağırsaklarımı daha iyi tutabiliyorum.
Şikayetlerimin %60’ı azaldı diyebilirim.
Tahminimce bu hastalıkta sindirim enzimlerimiz iyi çalışmadığı için şikayetlerimizin çoğunu oluşturuyor. En azından bende takviye aldıktan sonra iyileşme oldu diyebilirim. Ancak hiçbir şikayetim %100 bitmedi. Bildiğiniz üzere İBS’de tedavi yok deniyor zaten.
Araştırıp internetten veya eczaneden sindirim enzimi takviyesi alıp deneyebilirsiniz. Reklam olmasın diye kendi kullandığım ürünün markasını belirtmedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Taze Zencefil bu hastalığın etkilerini ciddi oranda azaltıyor. Büyük tuvalette tam boşalamama sorunu yaşıyorsanız büyük faydası var. Aile üyelerinde de aynı sonucu verdi. İshale bağlı ibs de ketojenik diyette sanki faydalı ama bu diyetin de uzun süreli yapıldığında başka zararları var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz geç bir cevap olacak ama ben 2019 sonlarına doğru Medipol'e gitmiştim, o yıllara göre fiyat performans olarak iyiydi, şu an fiyatlar ne durumdadır bilmiyorum ama Acıbadem, Florance Nightigale vb... gibi özel hastanelerden ucuzdur.
Uzun zaman sonra foruma bir buluşum için giriş yaptım bana faydası oldu belki başklarına da olur dedim. 10 yılı aşgın ibs ve ishale bağlı makat çatlağı ve basur var. Kantorondan %60a yakın fayda sağladım ama vücut geliştirme için kullandığım bitkisel bir ilaç işi %100 çözdü. Emin olmam için belki 6 ay beklemem gerekir ama ben yine de yazayım. “Aswaganda bitkisel tableti” benim tüm dertlerime deva oldu. Ve yemeklerde acı fazlasıyla kullanıyorum. Bu ot manyak birşeymiş üstelik tek faydası da bu değil tek tek yazmıyorum. İnternetten sahte ürün almamanız için eczanelerden almanızı öneririm. 500 mg lık kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 5 Şubat 2023; 23:47:53 >
Merhaba. Sizin adınıza sevindim. Bende 10 yıldır benzer şikayetleri yaşıyorum. Umarım kalıcı bir iyileşme olur sizin için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2013 den beri çekiyorum.Gaz sorunu,sürekli ishale yakın büyük abdest,ara ara mide yanmaları vb devam ediyor.Ciddi bir şekilde şifasını bulan varsa bilgi verirse sevinirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doktorumun yazdığı mucize reçete sayesinde bu hastalıktan kurtuldum. Doktorumun adını söylemezsem olmaz . Uzman doktor DURSUNALİ KARA
Çok zor bir hastalık , son 5 yıldır rahatım. Dışarı çıkamıyordum , bir vapura binemiyordum devamlı aklımda tuvalet ihtiyacı vardı. Evden 5 dakika uzaklıktaki markete gidiyordum önümde 5 kişi sıra varsa strese giriyordum.
Dışarı çıkacaksam telefondan umumi tuvaletlerin ve camilerin yerlerini önceden öğreniyordum.
PANKREOFLAT 60 FILM TABLET
RABELIS 20 MG 28 ENTERIK KAPLI TABLET
DICETEL 50 MG 40 FILM TABLET
Doktorunuza bu ilaçları yazdırın ve sorundan kurtulun. Ben bunlardan 1er paket ilacı tükettim ve 5 yıldır hiçbirşekilde tekrarlamadı. Mucize formül
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 13 Mart 2023; 14:10:39 > -
Sizde hangi septomlar vardı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karın ağrısı ve ani tuvalete gitme ihtiyacı. Günde birkaç kez büyük tuvalete gidiyordum. Eğer sokağa çıkar veya bir otobüse binersem anında tuvalet ihtiyacı oluyordu. Uzun yola gidemiyordum. evde oturunca pek problem yoktu ne zaman tuvaletten uzaklaşınca aniden bastırıyordu.
Bu dediğim ilaçlar hem fiziksel hemde psikolojik etkileri bitiriyor.
-
Hocam geçmiş olsun bende dicatel ve simflat kullandım 5 6 ay gaz ve ağrı azaldı ama çok kötü kabız oldum. İnanın 4 5 günde bir gidebiliyordum oda çok rahatsız ediyordu o yüzden ilaçları bıraktım. Bu ilaçların çoğu bağırsak durdurucu özellikte o yüzden doğal beslenmek çok önemli diye düşünüyorum.
ZAten 1er paket kullandım yeterli geldi. .İşin psikolojik tarafınıda çözüyor. Bağırsak ile psikoloji eşzamanlı çalışıyor.
Aniden tuvalete gitme ihtiyacı sorunu yaşayan arkadaşlara , 3 ilacı tavsiye ederim. Aynı anda kullanılacak.
Kullanırken bende kabızlık olmadı ve 5 yıldır sorun hiç tekrarlamadı.
PANKREOFLAT 60 FILM TABLET
RABELIS 20 MG 28 ENTERIK KAPLI TABLET
DICETEL 50 MG 40 FILM TABLET
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 2 Nisan 2023; 9:16:18 > -
Ben şuan sadece secita kullanıyorum ama bazen ağrılar oluyor yine de eskiye göre iyiyim Allah'a şükür. Beni direk kabız yapıyor ondan sonra da gaz artıyor daha çok rahatsız ediyor o yüzden ilaçları bıraktım.
Hediye Türk kahvesi geldi de, günde bir kez içsem bir şey yapar mı sizce? Hastalık başlangıcı 4 yıl önceydi, diyetisyenin yasaklar sıralamasının en tepesinde kahve vardı.
Sekiz on günde bir dışarıda sütlü filtre kahve içtiğim zaman herhangi bir sorun olmuyor.
Kendi deneyimlerime göre söyleceğim ben kahve içmem ama geçenlerde içtim bi sıkıntı olmadı ama siz abartmamak şartıyla denemek için bi iki için baktınız dokunmuyor haftada 1 2 fincan içersiniz. Bildiğim kadarıyla kahve isale iyi gelir ama bizde ne olacağını kestirmek zor denemek lazım
Diyetisyen "Yavaş yavaş menüye yasaklı yiyecek ve içecekleri katarak kendini test et, dokunursa bırak, dokunmasa devam et." demişti ama kahve yasaklılar listesinde bir numara olunca, Türk kahvesi de biraz sert bir kahve çeşidi olunca danışayım dedim.
Benim hastalığım ishal değil, kabızlık şeklinde seyrediyor bu arada. 2019 Aralık'tan beri var, toplasanız 3-4 kere ishal olmuşumdur.(Dört seferin ikisinde de Dimes Mikshake içmiştim.)
Şu nbl probiyotiklerden sonra daha kötü oldum. En azından öncesinde anksiyetem olsa da günde bir kere gidiyordum. Şimdi hem biraz düzensizleşti hem de gaita'nın rengi ve büyüklüğü bile değişti. O eski sarımsı haline geri döndü. Ayrıca bazen tam boşaltamiyorum. İki kere gittiğim oluyor.
Hocam merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Bu ilaçları günde kaç adet aldınız ve hangisi aç karınla hangisi tok? Yani gün içinde ne zamanlar kullandınız?
İBS kilo almaya engel mi sizce? Yediğimizin yaramaması gibi bir duruma sebebiyet verebilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X