Bende ishal kabızlık olmadı. Bende apandisit bölgesinde şiddetli ağrı vardı. Yani yolda dahi yürüyemiyordum. Çocuğu okula bırakamıyordum. Gitmediğim Dr. kalmadı. Kolonoskopiye girdim. Sonuç temiz çıkmıştı çok şükür. Fakat bende guruldamalar oluyordu o bölgede bazen kurbağa vıraklaması gibi.. Deli olacaktım. Gastro ibs tanısı koydu. Bir ilaç verdi. Standart verdikleri ilaç.. Psikiyatri yönlendirdi.. Bir ay git dene bir ay git dene dene dene sonuç yok. Bir yerde okumuştum. Ev yapımı sirke iyi geliyor diye.. Rast gele aldım bir tane.. Nette satılıyor hatta.. Sabah aç karnına bir çay bardağına yarısı su yarısı sirke koyup içiyorsunuz. Bir hafta on gün içtim geçti çok şükür.. Fakat bazen arada yokluyor beni.. Ağrı yok ama aman aman.. İnşallah sizde kurtulursunuz.. Allah derman veriyor.. Fakat hemen olmuyor. En önemlisi sağlık.. Allah herkese ne derdi varsa şifa versin... 🙏 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (610. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Teşekkür ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3 yıldır dışkılama düzensizliği yaşıyorum, bazen günde çift haneleri bulduğu bile oluyor. Eskiden sadece ishal şeklindeydi ancak gitgide farklı bir hale geldi. Guruldama, o lanet olası rahatsızlık hissi... tuvalete girdikten sonra rahatlayamama. Şu an evdeyim ancak iş hayatında ne halt edeceğim düşünmeden edemiyorum. Resmen intiharın eşiğine geldim. Öyle bozdu ki psikolojimi hayattaki sorunlar da eklenince resmen intihardan başka bir şey düşünemez hale geldim.
Kolonoskopi yapıldı, tahliller yapıldı tiroid hormonuna baktırdım. Her şey temiz. Psikolojik tedavi desen zaten 10 senedir neredeyse görüyorum. En son mr çektirip kronik apandisite baktırmayı deneyeceğim bakalım. Aslında maddi durumum yerinde olsa iyice araştırır sebebini bulmaya çalışırdım ancak ayı zor getiriyorum.
Yani özetle bu hastalık hayatımı elimden aldı. Sağlık gerçekten insan hayatındaki en değerli şeymiş. Kaybedince çok kötü. Özlüyorum sadece sağlıklı günlerimi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar yaklaşık 7,8 aydır bende de geçmeyen ishal var kolonoskopi , gaita testi , çolyak testi hepsi temiz çıkıyor. Hiç bir ilaç, probiyotik işe yaramadı ibs teşhisi konuldu. Sadece biteral biraz da olsa kullanırken işe yarıyor o da sürekli kullanılacak bir ilaç değil antibiyotik. günde 8,9 kez tuvalete çıktığım oluyor. mecburen 2 günde 1 lopermid içerek geçiştiriyorum. Cumartesi günü askere gidiyorum ne önerirsiniz ?
Bununla beraber sık idrara çıkma problemimde var.
8 aylık süreçte Kullandığım ilaçlar ; colidur , dicetel , biteral , simflat , debridat , paxera , tranko buskas , vsl3 probiyotik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda1043 -- 10 Ekim 2022; 4:14:31 >
Geçmiş olsun sık idrara çıkmak aşırı aktif mesane olabilir onun için üroloji ye gitmenizi öneririm. Ayrıca ibs için sürekli ilaç değiştirmeğin ilacın etkisini göstermesi 1 2 ayı bulabilir. O saydığın ilaçların bazıları isale iyi gelmesi lazım dı. Mesela ben yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra bıraktım çünkü çok kötü kabız yapmıştı.
Ayrıca simflat isali geçirmede bana çok iyi gelmişti 3 4 aydan sonra kabız yaptı bende bıraktım. Sonra psikiyatri ilac verdi o daha iyi sonuç verdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 10 Ekim 2022; 10:4:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ediyorum aktif mesane'nin de kesin bir tedavi çözümü yokmuş sanırım. Askerden geldiğimde üroloji doktorundan randevu alırım. Biterali 4-5 kutu kullandım bıraktığımda tekrarladı Diğer dicetel , paxera , trankobuskas bunları da aynı şekilde ara vermeden kullandım ama malesef pek faydası olmadı.
Askere bedelli gidiyorum 1 ay idare edeceğiz bir şekilde doktordan ibs raporu alabiliyoruz sanırım rapor alıp öyle gitmeyi düşünüyorum.
-
Evet aşırı aktif mesane de sürekli ilaç kullanmak zorundasınız kesin tedavisi yok. He mesane botoksu var ama oda 3 ay ile 9 ay etkisi sürüyormuş sürekli olmadı için bence çektiğin eziyete değmez diye düşünüyorum. Hocam ibs ye rapor vermiyorlar he sadece şu şu etkileri var diye yazarsa doktor belki askerde etkisi olabilir.
Geğirmek ile mide gazını çıkartırsınız. Makat gazı ile bağırsak gazını. Gastrit ve ya başka bir mide sorununuz da olabilir bağırsak sorunları dışında. Stres mide ve bağırsak sorunlarına sebep olmaz ama bağırsak ve mide sorunlarında ki şiddeti arttırır.
-
Arkadaşlar ibs olup da genelde gün içinde genelde sıkıntısı olmamakla birlikte akşama doğru şişen bagırskalarından gaz sesi gelen ve şişkinlik yaşama şeklinde rahatsızlık hissedenler var mı ?
Arkadaşlar bu rahatsızlık ben de 6 yıldır mevcut. Ne kullandıysam ve hangi dieti uyguladıysam tam olarak kurtulamadım. Hepsi geçici çözüm oldu. Kolonoskopi, gaita ve çölyak testi hiç yaptırmadım. 1.5 yıl önce Psikiyatriste de gittim. 2 kutu citoles yazmıştı. Bir kutu kullanıp bırakmıştım. Bir şeyleri sürekli kafaya takan yapım var. Derin düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Odaklanma problemi yaşıyorum. Kendimi kalabalık ortamda rahat hissetmiyorum. Çok çabuk stres yapıyorum ve hemen geriliyorum. Geceleri uyku problemi yaşıyorum. Baş ağrılarımda oluyor. Sanırım anksiyete bozukluğum var.
Psikiyatriste giden arkadaşlar hangi sorunlar sebebiyle gittiğini, hangi ilacı kullandığını, kendilerine kaç kutu yazıldığını ve kullanım şeklini yazarsa sevinirim. Olduğum yerde profesör veya doçentten sıra alıyorum yerinde asistan veya stajyer oluyor. Derdini adam gibi anlatamadan ilaç yazıp gönderiyorlar. Bu sebeple tekrar gitmeyi düşünmüyorum. Kendim anti-depresan alıp düzenli kullanmak istiyorum. Belki sonrasında duruma göre özel hastanedeki bir psikolog veya psikiyatriste gidebilirim.
-
Hocam geçmiş olsun psikiyatri ilacını neden bıraktınız böyle ilaçların etki etme süresi 6 ayı bulabiliyor. Kafanıza göre ilaç başlamayın dediğiniz gibi özele gidip muayene olun dediğim gibi biraz sabır edin böyle ilaçların etkisi uzun zamanda belli olur. Ben yaklaşık 1 yıl olacak secita kullanıyorum memnunum inşallah böyle devam eder.
Secita günlük ne kadar kullanıyorsunuz
Günde 1 kullanıyorum doktor 6 ay veya 1 yıl devam edelim dedi ocakta kontrole gideceğim
Kaç mg kullanıyorsunuz
5 mg doktor çok hafif dedi bence sizde bi doktora muayene olun belki de biraz düzelme olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 31 Ekim 2022; 12:52:13 >
Bundan 4 yıl önce 1 hafta içinde akrabalardan yakın 3 kişiyi kaybetmiştim ve o dönem başlayan şiddetli sol alt kadran ağrım vardı ne yapsam geçmiyordu.kolonoskopi, endoskopi sonrası helicobakter pilori tedavisi görmüştüm ve tedavi sonrası iyileşmiştim.
1.5 sene önce anneme kanser teşhisi kondu ve bu süreçte birçok sorun yaşadım.aslında karakter olarak çok sağlam olmama rağmen hastalık vb durumlarında koyveriyorum ve çöküyorum ruhsal olarak.ve tam annemin hastalık teşhisi ile bu sefer sağ üst kadran ağrısı, ama öyle böyle değil, gece uykudan uyandıran bir ağrı yaşıyorum.kolonoskopi oldum yine ve temiz çıktı.mr tomografi herşey temiz.fizik tedavi bile gördüm.hiçbir ilaç ağrıları dindirmedi.en sonunda fizik tedavi profesörü bana gabapantin yazdı.( neruda ) 300 mg ile başladım ve 600 mg gğnde tek tablet gece yatmadan önce içiyordum.ağrılarım yarı yarıya azaldı ve gece uykum düzene girdi.
Fakat 4 aylık tedavi için verilen ilaçlarım 2 gündür bitince ilaçsız yatayım dedim; 2 gündür uyumuyorum ve tüm ağrılar, halsizlik yorgunluk gece 20 dk da bir uyanmalar geri döndü..
Ne yapmalıyım hangi bölüme gitmeliyim bilmiyorum.
-
Hocam geçmiş olsun gece ağrılar bende de oluyordu ilk önce dokunanları çıkardım sonra psikiyatriye gittim baya iyiyim ama havalar soğuyunca ağrılar hafiften oluyor ama eski gibi değil. Gastroenteroloji ye ve psikiyatri ye gidin derim ama ilk önce dokunanları belirleyin belki de dokunan bişeyler vardır.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İlacı öylesine bıraktım diyebilirim. Yanlış hatırlamıyorsam asistan doktor 2 kutu citoles yazmıştı. Ben bir kutu alıp kullanmıştım. İlk 5 gün hapın yarısı yani 5 gr kalan günler günde bir tane olmak üzere kullandım. Citoles ve Secita'nın etken maddeleri aynı. Essitalopram. İkisinden birini alıp kullansam problem olmaz gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: Shafter
Bundan 4 yıl önce 1 hafta içinde akrabalardan yakın 3 kişiyi kaybetmiştim ve o dönem başlayan şiddetli sol alt kadran ağrım vardı ne yapsam geçmiyordu.kolonoskopi, endoskopi sonrası helicobakter pilori tedavisi görmüştüm ve tedavi sonrası iyileşmiştim.
1.5 sene önce anneme kanser teşhisi kondu ve bu süreçte birçok sorun yaşadım.aslında karakter olarak çok sağlam olmama rağmen hastalık vb durumlarında koyveriyorum ve çöküyorum ruhsal olarak.ve tam annemin hastalık teşhisi ile bu sefer sağ üst kadran ağrısı, ama öyle böyle değil, gece uykudan uyandıran bir ağrı yaşıyorum.kolonoskopi oldum yine ve temiz çıktı.mr tomografi herşey temiz.fizik tedavi bile gördüm.hiçbir ilaç ağrıları dindirmedi.en sonunda fizik tedavi profesörü bana gabapantin yazdı.( neruda ) 300 mg ile başladım ve 600 mg gğnde tek tablet gece yatmadan önce içiyordum.ağrılarım yarı yarıya azaldı ve gece uykum düzene girdi.
Fakat 4 aylık tedavi için verilen ilaçlarım 2 gündür bitince ilaçsız yatayım dedim; 2 gündür uyumuyorum ve tüm ağrılar, halsizlik yorgunluk gece 20 dk da bir uyanmalar geri döndü..
Ne yapmalıyım hangi bölüme gitmeliyim bilmiyorum.Hocam çok geçmiş olsun. Sizinle benzer durumda olduğumu söylemeliyim. Son dört yılda üç yakınımı kaybettim. Anneme de yeni kanser teşhisi kondu. Maalesef çok geç kalmışız. 4.evre meme kanseri ve metastaza uğramış. Ben de bu süreçte ne yapacağımı bilmiyorum. Annemin şu an bel ağrısı dışında bir problemi yok. Bel ağrısının da sanırım kanserin yayılması sebebiyle olma ihtimali varmış. Belki de kilodan bilemiyorum. Benim de genç yaşta olmama rağmen L4-5, L5-S1 seviyesinde bel fıtığım mevcut. Günlük hayatımı bu ibs ve bel fıtığı ciddi anlamda etkiliyor. Sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyorum. Yoksa uzun süre ayakta kalamıyor ve eğilmekte problem yaşıyorum.
Belli ki sıkıntılı bir süreç beni bekliyor. Kafa dağıtacak şeyler bulmaya çalışıyorum. Ama kendimi rahat hissetmediğim için hepsi yalan oluyor diyebilirim. Daha çok forumda kafa dağıtmaya çalışıyorum. O da olduğu kadar.
Sizin yine karakter olarak sağlam bir yapınız varmış. Ben de o da yok. Umarım bir an önce iyileşirsiniz.
-
Hocam hangisi ne etkide bilmiyorum tekrar doktora gidip başlayın isterseniz bende sizin gibi 15 gün kullandım bırakmıştım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X