O yüzden özelden istedim ki kim olduğunuz belli olmasın diye |
İş Değiştiremiyorum (Yazılımcı) (3. sayfa)
-
-
merak sadece
-
O 20-30k alıyorum diyen tipler ya trolldür yada 10-15 senelik deneyimli yurt dışı bağlantıları olan elemanlardır yada doğrudan yurt dışına yazılım ihraç ediyordur ki çok büyük bir şirket ise anca o kadar maaş alırlar.
Türkiyede "oo knk ben 30 k maaş alıyom ben bilgisayar mühendisiyim" diyenler pek samimi gelmiyor.
-
Hocam güzel yazmışsınız sözlükte vs. De paylaşın.
Bir sorum var piyasa hakkında bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla. Biliyorsunuz frontend backend developer kavramları var birde fullstack (bende bir fullstack developerım) . Fullstack developerlara karşı IK cılar "bu adamlar fullstack ikisinden de biraz biliyor dolayısıyla pek para vermeye gerek yok." muamelesi yapıyorlar diyorlar. Sence böyle bir durum var mı?
Birde bunlardan hangisi daha fazla maaş alır sıralama olarak? -
Sana yeni meslek buldum anladığım kadarıyla yazmayı çok seviyorsun git yazar ol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aga bu yazıyı kendin yazdıysan okuyacam?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben öyle bir şey duymadım. Bir alanda profesyonelleşmeye önem veriliyor ama full-stack diye de bir kavram var sonçta. Bu arada her şirket her backend + frontend çalışana full-stack demeyi de sevmiyor. İki tarafa da tamamen hakim olunduktan sonra kullanılması gereken bir terim olarak bakabiliyor. Çok duydum "adam daha 2 yıldır çalışıyor ben full-stackim diyor olur mu öyle şey" diye. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre değişir o kısımlar ya. IKcıların yaptıkları muammelelere çok aldanma. Maaşını düşürmek için çeşitli bahaneler bulurlar.
Kimin daha fazla maaş alacağı o anki piyasa ve şirketin özel ihtiyacına göre değişir. Bir yandan mobil uygulamaların daha da artışıyla mobilciler daha fazla alıyor gibi bir algı var, bir yandan benim şirketim maaşımı arttırıp beni backend tarafına alıyor. Çok hakim değişim o tarafa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirYazılımcı -- 13 Şubat 2021; 23:40:1 > -
Yok bir yapay zeka yazdım. O da tüm interneti search ederek bu yazıyı oluşturdu.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: BirYazılımcıÜlke dışı? Bizde çalışan sömürülmek isteniyor da yurtdışında istenmiyor değil mi? Startup kurmak da öyle kolay bir şey değil. Tamam ben ve binlercesi boşa hazırlandık kusura bakma. Bu arada yeni mezun 3000 TL falan almıyor. 3000 TL alacak kadar vasıfsızsan seni yurt dışında işe alacaklarını mı sanıyorsun? Hayal dünyasında yaşıyorsun.
mühendis ile tekniker ayrımını anlamıyorsunuz. Bir tekniker her zaman mühendis formasyonu almış birinden aşağı grade olur. Örnek verecek olursak, Türkiyenin en büyük teknoloni şirketinde tekniker ekiplerin hepsi en fazla 2 maaş prim alabiliyorken Mühendisler 3 maaş ve üzeri alır. Tekniker maaşı 3500 den tecrubeliyse 5bin 6 bini geçmez. Mühendis ise 5000 den başlar ve 13000 15000 e kadar yukselir hatta yonetici olursa 20000 binleri geçer.
Ben 2.5 yillik bilg. muhendisiyim. Aynı şirkette calisiyorum. 5500 ile başladım, şu anda 8800 aliyorum. Mart ayinda tekrar zam alicam ve en dusuk %10 desek 9600 civari bir maaş olucak. Yani bir iki firma kötü diye Tüm ülkeyi çöpe atmayın. Benim anlata anlata dilimde tüy bitti. Türkiyede ihracat kalemleri de bir hayli artmış durumda. Hizmet sektörü dışındaki sektorler harıl harıl çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanlışın var.
Yazılımda ne kadar becerikliysen o kadar maaş alırsın. İşten anlamayan IK'cılar genelde kafalarına göre müdürlerinin emirleri doğrultusunda maaş oluşturuyorlar.
Lisede büyük bir teknoloji firimasında staj yaptım IT stajyeri olarak. Başımızda ki mühendis 6500 TL maaş alıyordu. Teknisyen 5000 TL, Tekniker ise 6000 TL maaş alıyordu arada çok fazla uçurum yok yani.
Sektörde mühendis veya tekniker yada alaylı olman bir ifade etmiyor aslında. Becerin kadar maaş alıyorsun ancak bazı şirketler masraftan kaçmak için bahaneler yapıyor.
Tekniker 3000 TL ile işe başlıyorsa mühendise 4000 TL veriyorlar arada 1000-1500 TL fark olur. Güzel bir şirkete girersende arada ki fark uçurum değildir.
Mühendisin olmadığı zamanlarda Teknikerler işi devir alır bunuda Türkiyede ki en büyük internet sağlayıcı servisinde staj yaparken sahada bizzat tecrübe ettim.
Kısacası olay rütben değil ne kadar becerikli olduğun. Mühendis olmanın +'ları var yani yok değil ancak arada ki fark o kadar uçurum değil. Fakat sıkıntı şurada adamlar Tekniker yerine Mühendis alıyor fazla fazla az maaşa çalıştırıyorlar. Yukarıda bahsettiğim call center şirketi bana 3000 TL teklif etti mühendislerede 3500 teklif ediyor yeni mezunsan.
Kısacası çok ciddi bir uçurum değil.
Kaldı ki kendini geliştirdiysen fazlasıyla kendini geliştirmiş bir mühendisten bile fazla kazanma ihtimalin mevcut sektörde öyle çok örnek mevcut adam tekniker ama altında mühendisler çalışıyor...
15.000-20.000 gibi sayıları güvenlik şefiyseniz alabiliyorsunuz, proje yöneticisi 7.500-13.000 arasında alır maks. Çok büyük bir şirkete girerseniz bu sayılar değişir ancak en fazla güvenlik şefleri alır (siber güvenlik uzmanları) kısacası iş beceriye bağlıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 14 Şubat 2021; 11:51:24 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03Yanlışın var.
Yazılımda ne kadar becerikliysen o kadar maaş alırsın. İşten anlamayan IK'cılar genelde kafalarına göre müdürlerinin emirleri doğrultusunda maaş oluşturuyorlar.
Lisede büyük bir teknoloji firimasında staj yaptım IT stajyeri olarak. Başımızda ki mühendis 6500 TL maaş alıyordu. Teknisyen 5000 TL, Tekniker ise 6000 TL maaş alıyordu arada çok fazla uçurum yok yani.
Sektörde mühendis veya tekniker yada alaylı olman bir ifade etmiyor aslında. Becerin kadar maaş alıyorsun ancak bazı şirketler masraftan kaçmak için bahaneler yapıyor.
Tekniker 3000 TL ile işe başlıyorsa mühendise 4000 TL veriyorlar arada 1000-1500 TL fark olur. Güzel bir şirkete girersende arada ki fark uçurum değildir.
Mühendisin olmadığı zamanlarda Teknikerler işi devir alır bunuda Türkiyede ki en büyük internet sağlayıcı servisinde staj yaparken sahada bizzat tecrübe ettim.
Kısacası olay rütben değil ne kadar becerikli olduğun. Mühendis olmanın +'ları var yani yok değil ancak arada ki fark o kadar uçurum değil. Fakat sıkıntı şurada adamlar Tekniker yerine Mühendis alıyor fazla fazla az maaşa çalıştırıyorlar. Yukarıda bahsettiğim call center şirketi bana 3000 TL teklif etti mühendislerede 3500 teklif ediyor yeni mezunsan.
Kısacası çok ciddi bir uçurum değil.
Kaldı ki kendini geliştirdiysen fazlasıyla kendini geliştirmiş bir mühendisten bile fazla kazanma ihtimalin mevcut sektörde öyle çok örnek mevcut adam tekniker ama altında mühendisler çalışıyor...
15.000-20.000 gibi sayıları güvenlik şefiyseniz alabiliyorsunuz, proje yöneticisi 7.500-13.000 arasında alır maks. Çok büyük bir şirkete girerseniz bu sayılar değişir ancak en fazla güvenlik şefleri alır (siber güvenlik uzmanları) kısacası iş beceriye bağlıdır.
ben mühendisle teknisyeni karsilastiriyorum. Adam guvenlik şefini askeri polisi sokuyor. Diyorum ki Muhendis adama iyi maaş veren şirketler var. Türkiyede ucretlendirmeleri 1 2 sirket adilik yapiyor diye genelleyemezsiniz dedim. Çunku genelleme yapiyordu.
-
Siber güvenlik şefi diyorum ne askeri ne polisi? Siber güvenlik uzmanı asker, polis mi oluyor? Okuduğunu anlama zorluğun mu var?
Tekniker ve mühendis arasındada ahım şahım bir fark yok arada 1.5 katlık bir fark mevcut maksimum 2 kat de. Teknisyenle mühendis arasında 3-4 kat fark mevcut.
Genelleme yapma diyorsunda adam senden hem mobil yapmanı istiyor hem desktop hemde web sitesi. Benim halam bilgisayar mühendisi 7.500 TL maaş alıyor özelde çalışıyor proje yöneticisi üstüne 10 yıllık deneyimli? O ve arkadaşları bile piyasanın saçma maaşlarından bıkmış yaka silkmiş durumda.
Kim direk 20.000 TL alıyor kardeşim? 20.000-30.000 alacak adam yurt dışına yazılım ihracatı yapıyordur dolar üzerinden maaş alıyordur veya dolar değerinde şirket maaş ödüyordur? O tip şirketlerde çok az kusura bakma. Kaldı ki şirket daha fazla kazanıyor ama devlete misliyle vergi ödüyorlar net sayı daha fazla fakat çoğu vergiye gidiyor.
Kaldı ki piyasada her şey beceri üzerinedir istersen siber güvenlik, adli bilişimden mezun ol, istersen bilgisayar programcılığı veya mühendisliğinden mezun istersen elektrik elektronik mühendisliğinden mezun ol fark etmiyor.
Yazılımda ne kadar gelişirsen o kadar para alırsın ne kadar becerikliysen o kadar para alırsın. Mühendisten fazla kazanan teknikerler var alaylı yazılımcılar var?
Türkiyede ben bu şartlarda boşuna kürek çekerim kusura bakma. Benim mühendis arkadaşlarım mevcut çoğu ingiltereye avrupaya amerikaya felan gittiler sırf bu maaşlar yüzünden başka sebeplerde var.
Bana dedikleri şey yabancı dil yap direk başka ülkeye git orada emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun diyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03Siber güvenlik şefi diyorum ne askeri ne polisi? Siber güvenlik uzmanı asker, polis mi oluyor? Okuduğunu anlama zorluğun mu var?
Tekniker ve mühendis arasındada ahım şahım bir fark yok arada 1.5 katlık bir fark mevcut maksimum 2 kat de. Teknisyenle mühendis arasında 3-4 kat fark mevcut.
Genelleme yapma diyorsunda adam senden hem mobil yapmanı istiyor hem desktop hemde web sitesi. Benim halam bilgisayar mühendisi 7.500 TL maaş alıyor özelde çalışıyor proje yöneticisi üstüne 10 yıllık deneyimli? O ve arkadaşları bile piyasanın saçma maaşlarından bıkmış yaka silkmiş durumda.
Kim direk 20.000 TL alıyor kardeşim? 20.000-30.000 alacak adam yurt dışına yazılım ihracatı yapıyordur dolar üzerinden maaş alıyordur veya dolar değerinde şirket maaş ödüyordur? O tip şirketlerde çok az kusura bakma. Kaldı ki şirket daha fazla kazanıyor ama devlete misliyle vergi ödüyorlar net sayı daha fazla fakat çoğu vergiye gidiyor.
Kaldı ki piyasada her şey beceri üzerinedir istersen siber güvenlik, adli bilişimden mezun ol, istersen bilgisayar programcılığı veya mühendisliğinden mezun istersen elektrik elektronik mühendisliğinden mezun ol fark etmiyor.
Yazılımda ne kadar gelişirsen o kadar para alırsın ne kadar becerikliysen o kadar para alırsın. Mühendisten fazla kazanan teknikerler var alaylı yazılımcılar var?
Türkiyede ben bu şartlarda boşuna kürek çekerim kusura bakma. Benim mühendis arkadaşlarım mevcut çoğu ingiltereye avrupaya amerikaya felan gittiler sırf bu maaşlar yüzünden başka sebeplerde var.
Bana dedikleri şey yabancı dil yap direk başka ülkeye git orada emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun diyorlar.
Siber güvenlik şefi komik tabirmiş. :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03Siber güvenlik şefi diyorum ne askeri ne polisi? Siber güvenlik uzmanı asker, polis mi oluyor? Okuduğunu anlama zorluğun mu var?
Siber güvenlik şefi diye bir tabir ilk kez senden duyuyorum. Salla bakalım.
-
Şef dediğim şey müdür müdür siber güvenlik müdürü.
Bunuda saçma sapan bir şekilde anlıyorsan senin algılamanda anlamanda problem vardır. Adam hacktool ile yemek felan pişiriyor sanıyorsan bu senin zekanın eseridir saygı duyarım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03Şef dediğim şey müdür müdür siber güvenlik müdürü.
Bunuda saçma sapan bir şekilde anlıyorsan senin algılamanda anlamanda problem vardır. Adam hacktool ile yemek felan pişiriyor sanıyorsan bu senin zekanın eseridir saygı duyarım.
Hacktool, siber güvenlik şefi, arkadaş sallamaya devam. Biliyormuş gibi uydur uydur salla oh ne güzel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler, detaylı bir yazı olmuş. bir de işte ne yaptığınızı detaylarıyla paylaşırsanız bilgi birikiminizi daha iyi paylaşmış olursunuz benim gibi merak eden insanlarla. yani işte 7/24 bug'ları mı düzeltiyorsunuz, sürekli yeni bir feature mı ekliyorsunuz, yeni uygulama mı geliştiriyorsunuz gibisinden. teşekkürler tekrardan.
-
Yav nereye sallıyorum?
Ya bir git Allah aşkına işine git Allahı cahili.
Tamam sen haklısın biz siteleri, sistemleri zaten harun abiler tarafından koruyoruz bayan kılığında erkeklerle adam canlı mesajlaşmadan düşüyor oltaya.
Yav bir git işine. Git inanmıyorsan linkedinden bak bana inanmıyorsan boş yapma.
Blok. Daha piyasadan haberi yok boş boş konuşuyor. Siber güvenlik müdürünün olduğuna inanmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 14 Şubat 2021; 16:38:29 > -
Mezun oldugunuz okulun bir önemi yok bence. Yeni mezun iş ilanlarinda bile proje yapmis, bir seyler bilen kisileri ariyorlar. Okulun adina guvenip 4 yil sadece okulda ogretilenle yetinmis, finaller biter bitmez bir sonraki doneme kadar bos zaman geciren insan itu,odtu mezunu olsa da is zor bulur, bulsa da asgari ucretle baslar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X