o İhtiyaca göre değişir. 1 yıl oldu her şeyi tarihiyle hatırlamıyorum ama ilk 2 ay belirli bir aşamaya gelmiş ama henüz tamamlanmamış bir projede çalışarak onu bitirdik. Oradaki performansım beğenildikten sonra küçük ama önemli bir internal projeyi bana atadılar diğer arkadaşım bitirmiş olduğumuz projenin bakımına atandı. Bu projeyi de hızlıca 1 ayda bitirdikten sonra bu sefer büyük bir projeye başlanma söz konusu oldu ve yine proje bana atandı. Bu projeyi de markete koyulabilecek seviyeye 3 ay gibi bir sürede getirdim. Tabi projenin bir çok modülü vardı ama en önemli 3 modülünü bitirip store'a koyduk. Daha sonraki süreç bug fix, UI değişiklikleri, diğer modüllerin iş akışları ve backendleri bittikçe onların geliştirmeleri vs diye gitti. Arada çok eski projelerden de ufak tasklar geliyor. Bazen hali hazırda olan veya ileride yapılmak istenen projelerle alakalı küçük poc (proof of concept) çalışmaları oluyor. Son bir kaç ay da daha ağırlıklı olarak oluşturulan projelerin farklı müşteriler için giydirilmesi ve özelleştirilmesi (flavor çıkılması) işleriyle geçiyor. |
İş Değiştiremiyorum (Yazılımcı) (4. sayfa)
-
-
Arkadaşlar siber güvenlik şefi diye bir tabir ünvan yok. Siber güvenlik departmanı siber operasyon departmanı, birimi, merkezi şeklindedir. Yöneticisi de müdürdür yöneticidir. Diğer departmanlar gibidir. Sorumlulukları farklıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu anlama zorluğun mu var ?
Bak müdürü kast ettiğimi bende söyledim yukarıda. İş anlamında böyle bir ünvan yok evet ancak halk tabirinde şef müdür yerine geçer. Bunu anlamamazlıktan gelip boş konuşuyorsun. Yönetici = müdürdür şef ise halk tabiri.
https://kelimeler.gen.tr/sef-nedir-ne-demek-288138
Kelime anlamını öğren konuş laf ebeliği yapıp durma.
Papağan gibi sürekli benzer şeyleri tekrar edip duruyorsun boş boş konuşma. Konuyuda bulandırıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 14 Şubat 2021; 22:25:52 >
Oysa ki tum yazılımcıların (özellikle de eksi'dekilerin) en az 5000 Euro eşdeğeri net maaş alan 25cm'li yakışıklı arkadaşlar olduğunu sanıyorduk. Yine kandırılmışız :(
Genelde özgüven gösterisine hiç gerek yok, işi insanı gösterir zaten. Şov peşinde koşanlar genelde yetersiz olanlardır. Özgüven gösterisi, istediğin maaşı söylerken, sunumlarda veya takım liderinde motivasyon için gereken unsurlar bence, bu nedenle normal hayatta ben bu işte şöyle iyiyim, şöyle süperim söylemleri bence gereksiz ve negatif etki yaratıyor.
Kimse soru sorarken 5dk lık bir cevap beklemez, eğer soru net değilse, soruya soruyla yanıtlamanın bir mahsuru yok, senin örnekte "hangisini kastediyorsunuz, bunu mu,bunu mu?" diyerek cevaplamak zaten en güzel cevap oluyor.
Herkesin zamanı kıymetli, iş hayatında net olmak çok önemli bence, ve bir zeka göstergesi. Lafı uzatan insanların koduna bakıyorum, kodu da uzatmış. 3 satırda yapılacak işi 30 satırda yazmış veya öyle yazmış ki bir tek kendi anlar, belli ki aklı bulanık.
Son olarak bana cevaben Fragmentler arası veri taşıma örneğini anlatmışsın, bu örneği 3 paragraf anlatmana bence gerek yok. Öncelikle benim bu detayda Android bilip bilmediğimi bilmiyorsun, büyük ihtimal bilmediğim için örneğini zerre anlamayacağım ve bunun farkında olman gerekir. Ben bu tarz yazımı "Bak ne kadar çok şey biliyorum" olarak yorumlayabilirdim. İletişim her konuda olduğu gibi bizim meslekte de çok önemli, umarım anlatabilmişimdir.
-
Kendi tercih dönemimde de keşke böyle detaylı-şeffaf bir yazıyla karşılaşsaydım. Eminim ailemi tıp yerine bilgisayara ikna edebilirdim :( Hocam hangi üni mezunusunuz? Yazınız için de teşekkürler. Her ne kadar ilgi alakam olmasa da...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X