Şimdi Ara

İş Kurma fikirleri Ne iş yapabilirim(tavsiyeleriniz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
8
Favori
25.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gerçekten bunaldım namusumuzla işyapalım diyoruz fikir çıkmıyor?piyasa dolandırıcı vs dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineer1988 -- 31 Mayıs 2017; 1:10:38 >
  • Çiğköfte işine gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunglao

Çiğköfte işine gir

düşündüm aslında ama restorant olarak düşündüm baklavacılık düşündüm
  • Öncelikle iş sadece parada bitmiyor diyecektim Elon Musk geldi aklıma. Paran varsa mühendisleri işe alırsın ve sonucu hep beraber görürsün. Tabi bu endüstri için geçerli dönerci falan açacaksan bilmiyorum.
  • Hocam ne yapıyorsanız severek yapın, isteyerek yapın. En iyi şekilde yapın. En önemli kısım bu bence.
    Bu arada gıda işinde iyi para var ama dediğiniz gibi osmaniyede bir hayli fazla lokanta var ve fiyatlar da epeyi uygun.
    Aklımda osmaniye fıstıklarını işlemek gibi bir iş vardı mesela hocam nasıl olur bilmiyorum ama. Mesela bol fıstıklı tablet çikolata, bayramlık fıstıklı çikolatalar, fıstık ezmesi gibi.
    Ya da ilginiz varsa üst seviye bir kasap ve steakhouse
    Bütçe meselesi var bir de tabi
    Ben de osmaniyeliyim hocam saygılar ;)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primum non nocere -- 31 Mayıs 2017; 2:24:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer77

quote:

Orijinalden alıntı: eagle35

Dostum git turbolinea nın eczanesine ortak ol diyecektim ama baktım ciddi yazıyorsun,öncelikle hangi iş olursa olsun tecrübe gerektirir,yoksa tecrübeli bir çalışan veya ortak lazım.Ayrıca iş kurmak için yeterli sermaye gerekir,bize biraz ayrıntı verebilirsen sana yardımcı olmaya çalışırım..

Öncelikle teşekkür ederim Pm gönderdim...

İnşaat Mühendisiyim Özel sektörde 3 farklı şirkette çalıştım mesleğimi yapmak istemiyorum.Onun dışında 1 iş olsun istiyorum uzun zaman severek yapabileceğim bir iş olsun

Meslegini neden yapmak istemiyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Öncelikle iş sadece parada bitmiyor diyecektim Elon Musk geldi aklıma. Paran varsa mühendisleri işe alırsın ve sonucu hep beraber görürsün. Tabi bu endüstri için geçerli dönerci falan açacaksan bilmiyorum.

Merhaba endüstri mühendisliğimi? acaba bahsettiğiniz ve Nasıl bir iş modeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Techonup

quote:

Orijinalden alıntı: engineer77

quote:

Orijinalden alıntı: eagle35

Dostum git turbolinea nın eczanesine ortak ol diyecektim ama baktım ciddi yazıyorsun,öncelikle hangi iş olursa olsun tecrübe gerektirir,yoksa tecrübeli bir çalışan veya ortak lazım.Ayrıca iş kurmak için yeterli sermaye gerekir,bize biraz ayrıntı verebilirsen sana yardımcı olmaya çalışırım..

Öncelikle teşekkür ederim Pm gönderdim...

İnşaat Mühendisiyim Özel sektörde 3 farklı şirkette çalıştım mesleğimi yapmak istemiyorum.Onun dışında 1 iş olsun istiyorum uzun zaman severek yapabileceğim bir iş olsun

Meslegini neden yapmak istemiyorsun ?

mesleğimi neden yapmak istemiyorum: projecilik desen kırım fazla ilk proje paket olarak mimara düşer kaymağını o yer bizler statikçiyizdir proje anlamda bugün 1500 e çizende var 500 e de var zaten 1500ün yarısı masrafa gider ayda kaçtane çizebilirsinki(max:3-4) en son 380 tane projeci inşaat mühendisi vardı Osmaniyede yapı denetimler desen 1400 maaşla çalıştırıyorlar yani anlayacağın özelde mühendislik zor.Sermayen olursa müteahitlik yapabilirsen güzel para kazanılabilir.

• Yeterli param yani sermayem olsa düşündüğüm 2 iş var.

Nargile cafe

Araba kiralama

Bence 2sininde çok güzel getirisi var. Üstelik aşırı sermaye gerektirmiyor. Nargileyi ele alalım mesela. Ha şu var,gidip illa nargile cafe açmanıza gerek yok. Gidin bi cafeyle anlaşın,cafenin bir bölümüne koyun takımları vs,dükkana da belli bir kira verin nargile satın. Eskişehir de öyle çok mekan var. 80-100 liraya bi kutu tütün alıyorsun mesela,o 1 kutu tütünden 50 kafa çıkıyor. Bu da 50 tane nargile demek. Bir nargileyi 20 liradan satsan 1000 tl yapar. 100 liralık tütün 1000 lira getiriyor sana. Hadi en kalitelisinden takımları lüleleri marpuçları aldın olsun olsun 20.000 tl olsun. Daha da fazla tutmaz. Çalıştıracağın işçi masrafını,tütün fiyatlarını vs hepsini düş yine de aylık çok güzel getirisi var.

Araba kiralamaya gelirsek. Ben mesela küçük bir ilçede büyüdüm. İlçede sadece 1 tane rent a car vardı. Şimdi şöyle düşün. Memur bir adam yıllık izninde ailesiyle birlikte memlekete gitmek istiyor. 5 kişilik bir aile olsun. Ve otobüsle yada uçakla burdan doğuya gidicekler. 150 lira gidiş desek,150 lira dönüş desek 300 lira 1 kişi. 300x5=1500 lira sadece biletler. Ee bu adam 500-600 liraya 1 haftalık araba kiralar rahat rahat gider gelir. İstediği yeri gezer. Hadi içine de bi o kadarlık benzin atsın. Yine kârda yani. Onun dışında böyle günübirlik gezmek isteyen üniversiteliler falan oluyor. Arabanın sigortasını yaptırırsın. Kiralarken de mesela kapora alırsın kiralayacağın kişiden. O da arabanın başına bir şey gelirse diye. Hani ayna kırılır,bir yeri çizilir falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Yeterli param yani sermayem olsa düşündüğüm 2 iş var.

Nargile cafe

Araba kiralama

Bence 2sininde çok güzel getirisi var. Üstelik aşırı sermaye gerektirmiyor. Nargileyi ele alalım mesela. Ha şu var,gidip illa nargile cafe açmanıza gerek yok. Gidin bi cafeyle anlaşın,cafenin bir bölümüne koyun takımları vs,dükkana da belli bir kira verin nargile satın. Eskişehir de öyle çok mekan var. 80-100 liraya bi kutu tütün alıyorsun mesela,o 1 kutu tütünden 50 kafa çıkıyor. Bu da 50 tane nargile demek. Bir nargileyi 20 liradan satsan 1000 tl yapar. 100 liralık tütün 1000 lira getiriyor sana. Hadi en kalitelisinden takımları lüleleri marpuçları aldın olsun olsun 20.000 tl olsun. Daha da fazla tutmaz. Çalıştıracağın işçi masrafını,tütün fiyatlarını vs hepsini düş yine de aylık çok güzel getirisi var.

Araba kiralamaya gelirsek. Ben mesela küçük bir ilçede büyüdüm. İlçede sadece 1 tane rent a car vardı. Şimdi şöyle düşün. Memur bir adam yıllık izninde ailesiyle birlikte memlekete gitmek istiyor. 5 kişilik bir aile olsun. Ve otobüsle yada uçakla burdan doğuya gidicekler. 150 lira gidiş desek,150 lira dönüş desek 300 lira 1 kişi. 300x5=1500 lira sadece biletler. Ee bu adam 500-600 liraya 1 haftalık araba kiralar rahat rahat gider gelir. İstediği yeri gezer. Hadi içine de bi o kadarlık benzin atsın. Yine kârda yani. Onun dışında böyle günübirlik gezmek isteyen üniversiteliler falan oluyor. Arabanın sigortasını yaptırırsın. Kiralarken de mesela kapora alırsın kiralayacağın kişiden. O da arabanın başına bir şey gelirse diye. Hani ayna kırılır,bir yeri çizilir falan.

Öncelikle gerçekten teşekkür ederim..

Nargile işi için güven önemli diye düşünüyorum sonuçta işin ucunda ''Para'' var.Güvenmek gerçekten zor günümüzde

Araba kiralama olayına gelince tanıdığım 1 isi yapıyordu geçenlerde arabasını çalmışlar vs bu tip riskler sözkonusu.Hesap kitap yapınca karlı görünüyor ama.Teoride öyle Uygulama da gerçekten farklı kazası çalınma riski ve daha birçok şey

• Her işin bir riski vardır sonuçta. Araba kiralama işi daha riskli gözükebilir ama sana kısa vadede (3-5 yıl) iyi para kazandırabilir nargile işi. Şu sıralar zaten aşırı revaçta nargile cafeler. Ha neden 3-5 yıl dedim onu da açıklayayım. İnsanlar bellir bir süre sonra aynı cafeye gitmek istemiyorlar,sıkılıyorlar. Genel olarak cafelerin ömrü bu kadar oluyor. Sonra ya el değiştiriyor ya da yerine başka bir şey açılıyor.
  • quote:

Her işin bir riski vardır sonuçta. Araba kiralama işi daha riskli gözükebilir ama sana kısa vadede (3-5 yıl) iyi para kazandırabilir nargile işi. Şu sıralar zaten aşırı revaçta nargile cafeler. Ha neden 3-5 yıl dedim onu da açıklayayım. İnsanlar bellir bir süre sonra aynı cafeye gitmek istemiyorlar,sıkılıyorlar. Genel olarak cafelerin ömrü bu kadar oluyor. Sonra ya el değiştiriyor ya da yerine başka bir şey açılıyor.

Benim anlamadığım Nargilesiz cafe sayısı az.Olaki Nargilesiz cafe/ler buldum diyelim ve 20.000 masrafla aldık diyelim nargileleri.Cafeye koyduk 1 ay gibi zaman geçti adam baktı kazanıyor nargile işi .cafe sahibi demezmi ya ben kendi nargilemi koyup satarım diye?
  • Hah işte tam aynısı benim çalıştığım cafede oldu. Kendi takımlarını getirdi arkadaş,nargile satmaya başladı. Baktılar çok güzel getirisi var,çocuğu işten çıkardılar. Kendileri 20.000 küsür masraf yapıp takım aldılar ve şuan nargile cafenin bünyesinde.

Bunun için kendi cafeni açman daha iyi olur.
  • quote:

Hah işte tam aynısı benim çalıştığım cafede oldu. Kendi takımlarını getirdi arkadaş,nargile satmaya başladı. Baktılar çok güzel getirisi var,çocuğu işten çıkardılar. Kendileri 20.000 küsür masraf yapıp takım aldılar ve şuan nargile cafenin bünyesinde.

Bunun için kendi cafeni açman daha iyi olur.

Nerden geldi aklına diyeceksin petrollere Rulomatik otomatı koymak geldi aklıma araba yıkayanlara bez lazım olur değilmi?O an nerden bulacak mecbur Rulomatikten alacak adet 1TL.Petrolcü demezmi bende koyabilirim al makineni gibi...
  • 10-15 dönüm arazi kirala ceviz işine gir. Büyük para kaldırırsın.
  • Guzel bir semt de Otopark + arac yikama kurdun mu sirtin yere gelmez daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

10-15 dönüm arazi kirala ceviz işine gir. Büyük para kaldırırsın.

Cevizde para var ama riskleri de fazla. Ağaçtan anlaman gerek. Anlamıyorsan da ziraat mühendisine ihtiyacın var. Sonrasında ceviz yetiştirilicği için Edavat alet ve ekipman gerekiyor. Bunlar için de sermay. Fidan olarak dikersen 3-5 sene de bekleme süren var. Ama sonrasında muhteşem para.

Tabi iklimsel olaylar da bu durumda önemli. Don, kar, kış vs

Ayrıca o dönümde illlaki tilki çakal ayı vs olacak. Mahsüllerini yemesin diye onlar içinde önlem almak gerekecek.
  • AdiosKid kullanıcısına yanıt
    Değnekcilerle uğraşmak zor.

Güzel semt dediğin yerleri emin ol kapmışlardır.

Ama e ticarette muhteşem para var.

Aynı şekilde de yazılımda da para var.

Mesala şunları takip edebilirsiniz. Yurtdışında bir çok uygulama gelişticiriciler (devoloper) kendisini aşmak ve denemek anacıyla ihtiyaç ve analizlere göre güzel bir uygulama yapıyor fakat sermaye desteği veya çevre desteği bulamadıkları için satamıyorlar. Ulaşamadıkları kişiler neticesiyle, uygulamayı 50-60 dolara satıyorlar.

Sen uygulamayı alsan geliştirsen veya genişletsen çok para kırarsın.

Bir de piyasa az talep meselesi dengesi var.

İyi bir satıcı olmak istiyorsan da atılgan olmalısın. Belki de ulaşamadığın her kişinin sana ihtiyacı var. Gibi düşün.

Bu yüzden de firmaların satın Alma departmanına ulaşman gerekiyor. 👍
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Değnekcilerle uğraşmak zor.

Güzel semt dediğin yerleri emin ol kapmışlardır.

Ama e ticarette muhteşem para var.

Aynı şekilde de yazılımda da para var.

Mesala şunları takip edebilirsiniz. Yurtdışında bir çok uygulama gelişticiriciler (devoloper) kendisini aşmak ve denemek anacıyla ihtiyaç ve analizlere göre güzel bir uygulama yapıyor fakat sermaye desteği veya çevre desteği bulamadıkları için satamıyorlar. Ulaşamadıkları kişiler neticesiyle, uygulamayı 50-60 dolara satıyorlar.

Sen uygulamayı alsan geliştirsen veya genişletsen çok para kırarsın.

Bir de piyasa az talep meselesi dengesi var.

İyi bir satıcı olmak istiyorsan da atılgan olmalısın. Belki de ulaşamadığın her kişinin sana ihtiyacı var. Gibi düşün.

Bu yüzden de firmaların satın Alma departmanına ulaşman gerekiyor. 👍

Bu yüzden de firmaların satın Alma departmanına ulaşman gerekiyor

hangi firmaların mesela

• oto yıkama çok sen moto yıkama aç,
    ayrıca köpo yıkama veya kedo yıkamada da iyi para var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.